- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.525
- 598
- Konu Sahibi SononoBoSolok
-
Annesi gerçekten zor bi insan eşimi çok bunaltıyodu hala da öyle. Kendi gördğ kendi çekti çizgisini ama babasına yapamıyo bunu
Evet ailesine çok düşkün. Annesi bizim adımıza para biriktirmek için eşime sen bana ayda 500 ver verdiğini bir yere yaz ben biriktireyim ev alacak olduğunuzda falan gel al benden demişti. Eşim asla kabul etmedi bunu. Birde kv değil kv nin kv si yani eşimin üvey babannesi. Aldığı parayı hayıra yatıran ve bana en büyük sıkıntıyı çektiren(sadece maddi açodan değil elbette)Eşiniz sizin huyunuza gider gibi görünüp yine ailesinin dedigini yapan cinslerden görünüyo. Bu tipler kendi ailelerine bagımlıdır ve gerekirse parayı sizden kısıp onlara götürürler tam bir parazittirler. Siz dardayken arabayı üst modelle degistirmeside kredi ödeyerek birikim yapma amaçlı parayı bi cebinden alıp ötekine koyuyor ve sizi yine darda bırakıyo paraya hasret yasatıyo. Kv’nin de hayır yaptıgına inanmıyorum kendi oglu dardayken neden elaleme yedirsin ki hayırsever olsa önce oglunu torununu düsünür. Sever gibi görünüp size psikolojik şiddet uygulanıyor ama siz iyi niyetinizden bunları göremiyorsunuz. Allah kurtarsın diyorum.
Canım iş bulursun tabi mesela marketlerde kasiyerlik aklıma gelen en çabuk asgari ücretin altında çalışmazsın sen yeterki niyetine git mutlaka bi kapı açılırLise mezunuyum üniversite için sınava hazırlanıyorum. Asgari ücret verirler mi bilmiyorum. Ancak şuan her türlü maddi güce ihtiyacım var. Lise mezunu olarak da deneyimsiz oöduğum için iş bul am biraz zor oluyo
Şimdi diğer yazdıklarınızı da okudum. Ama önce şu yorumunuza cevaplayayım. "Bana paşa paşa bakacaksın demeyi bilirdim demişsiniz ya" hah işte bu düşünce yapısıyla zaten kendi kendinizi bitiriyorsunuz. Başkası size bakmak zorundaymış durumuna düşürdüğünüz müddetçe milletin boyundurluğu altında kalmaktan kurtulamazsınız. Önce bu kafa yapısından çıkın. Kocanız da olsa bu düşünce yapısıyla kimse kimseye bakmak zorunda değil. Ayrıca kendi ailenizde size sahip çıkmıyor sanırım. Bu durumda güçlü ve kararlı duracak olan sizsiniz. Evet 350 TL ev kirası çok ucuz. O fiyata başka ev bulmanız neredeyse imkansız. Ama kendi ailenizde dahil sizinde bir birey olduğunuzu, kendi aile düzeniniz olduğunu, kimsenin kararlarına göre hareket etmek zorunda olmadığınızı bilmesi gerek. Gerekirse mesafe koyun, konuşmayın. Kötü gününüzde yanınızda olmayan insanlar hayatınızda da olmasa sorun olmaz.1. Ev alınacaktı ama onlar kendi parasıyla değil eşimin üvey babannesinin öldükten sonra eşime devredecek bir evi var. Eşimin sayılır o satılacak dediler. Yoksa almak zorunda değiller evet.
2. Ben düşünmesem istesem çalışmam ben mi dedim sana kredi çek diye paşa paşa da bakacaksın bana da demeyi bilirdim ama biz bu yükün ltına beraber girdik.
3. Ben kimseden izin almadım kendilerince izin vermemişler ben çalışma konusunda kararlılığımı sürdürmeye çalışıyorum ve hâlâ iş bakıyorum
Ben sadece maddi sıkıntı için değil, gerçekten çalışmakta istiyorum. Anaokulu ortamını çok seviyorum. Ve anlaşabileceğim yerler olursa kzıımı bile götürebilirim yanımda ama yok iştemalesef bu aralar bu düşene ben de vurayım çoğaldı. belki doğru söylüolar ama o kadar kötü bir üslubla söylüolar ki insan perişan oluyor. inşallah en kısa sürede iyi haberler alırsınız. Çalışmak sadece maddi olarak değil sizin bakış açınızı da değiştirir.
Ah sormayın. Bu dakadar söz sahibi etme bize karıştırma kimseyi diyorum. Bende mi sorun var yaNeden babası onun her şeyine onay veriyor sizce?
Çünkü oğlu.
Sizin istekleriniz neden kabul edilmiyor?
Çünkü el kızısınız.
Karşınızda iyi niyetli insanlar yok. Sizin üzerinizden ego tatmin eden insanlar bunlar. Ve maalesef buna izin veren de eşiniz.
Gözünüzle görmediyseniz hayır yaptıgına da inanmayın, size para göstermemek için her yolu numarayı mubah görür böyle insanlar. Eğer dindar fln görüntüleri varsa onlar da numaradır yemeyin asla. Bazılarının dini imanı para olmuş tapıyolar resmen ama dümen çeviryolar habire yok şöyle oldu da yok böyle oldu da. Habire söz verirler sizi avutmak için hep bi sonraki aşamaya umut bağlarsınız bu sefer olacak diye.. Umarım hayal ettiğiniz gibi olur ne dielim.Birde kv değil kv nin kv si yani eşimin üvey babannesi. Aldığı parayı hayıra yatıran ve bana en büyük sıkıntıyı çektiren(sadece maddi açodan değil elbette)
Siz anneliği sadece organiklik sannıyosunuz sanırım. Size gereksiz yorumlaınızla ve kırıcı turumunuzla daha fazla kendimi kırdırma hakkını vermiyorum. Evet çabalıyorum. Uğraşıyorum ve başarıcam bundan da eminim.Neyin gücü cesaretini? Ne yaptinda çabaliyorsun? Eşinden arabayi satmasini bile istememişsin. Aklina bile gelmemiş, burdan o fikiri aldin.
Benimde bir kizim var, ateşi olduğunda bile şaşiriyoruz ne yapsak diye. Kiyafetlerini, şampuanlarini organik olmasina dikkat ediyoruz, yani birak soğuk evde kalmayi.
Yani annenlere bebek ile gidip, o evden taşinincaya kadar annenlerde kalip rest çekmeyi düşünemedinmi?
Ve bile isteye cocuğunu soğuk evde birakan kişinin anneliğine gayette birşeyler derim. Sinirlenmemek elde değil.
Neyse yazdiklarimi es geç. Bu konu rahat 40 sayfa olur. 39üncü sayfadada halen "ama ben eşimi seviyorum" diye yazarsin.
Aklima psikolojik şiddet yaşayip, boşanmayan üye geliyor. Hatta yazim stiliniz bile ayni. Oda diyordu "artik kendime deger verecem" ve halen kocadan bosanmadi o.
Bu artik son mesajim olacak. Boş polemiğe girmek istemiyorum.
Yok ben öyle düşünmüyorum eşiniz yapısı gereği biraz geri durduğu için malesef böyle sıkıntılar yaşıyorsunuz biraz da yaratılış meselesi bence. Ama siz kararlılığınızı koruyun yoksa onun bu huyunu değiştiremezsiniz.Her ne kadar burda beni bu söylediğim yüzünden taşa topa tutacak olanlar olsada eşim pek kıyamaz bana. Ben bugüne kadar hep tamam dedim sabrettim sustum. Az önce patladım üzüldü sesine yansıdı gelince konuşalım dedi. Kararlı duracağım bu sefer
Ben izin almıyorum onlar kendilerinde izin vermeme hakkını görüyorlar. Sanırım birazda eşim yüzünden. Akşam eşimle net bir şekilde konuşacağım. Kısa zamanda da ailesiyle. Eğer karlı çıkarlar sa ailemde müsade ederse uzlaşma olana kadar onlarda kalmayı düşünüyorumKim size niye izin Vermiyor? Siz niye buna izin veriyorsunuz? Madem başka eve çıkmanıza izin vermiyorlar o zaman ısınma parasını vs ödeyecekler. Çocuğunuz var allah bağışlasın neden hala birilerinden izin alıyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum.
Hiçbir şey beklemiyorum ki. 5 kuruş dahi beklemiyoeum. Yeterki bizi bize bıraksınlar artık.Kötü anne tabiki değilsiniz sadece daha fazlasını yapacak güç sizde:) çocuklarınız için kararlı olun yapılması gerekeni siz yapın ailesi bile olsa onlardan beklemeyin çünkü hep hayal kırıklığına uğratırlar
1. Ev alınacaktı ama onlar kendi parasıyla değil eşimin üvey babannesinin öldükten sonra eşime devredecek bir evi var. Eşimin sayılır o satılacak dediler. Yoksa almak zorunda değiller evet.
2. Ben düşünmesem istesem çalışmam ben mi dedim sana kredi çek diye paşa paşa da bakacaksın bana da demeyi bilirdim ama biz bu yükün ltına beraber girdik.
3. Ben kimseden izin almadım kendilerince izin vermemişler ben çalışma konusunda kararlılığımı sürdürmeye çalışıyorum ve hâlâ iş bakıyorum
Olmam gereken kişi ol alıyım artık dmi. Bazen kendimi çok çaresiz çok güçsüz hissediyorum.Siz yetişkin bir kadınsınız, çocuğunuz var, annesiniz, bence tıkayın kulaklarınızı hatta ve hatta önce kendinizi yetişkin olduğunuza ikna edin ve ana babanızın karşısına yetişkin bir kadın olarak çıkın. Ayaklarınız yere sağlam bassın.
Eşimin sayılan evin kirasıyla bizim kiramız belli bir süre ödendi sonra kira gelmiyo deyip kestiler. Bi ara kv geldiğini ağzından kaçırmıştıki bende gelmediğine inanmıyodum ama eşim inanıyo onlarada gelmiyo ki diyoben yaa iş bulup çalışacam yada alacagım maaş kadar bize aylık düzenli ödeme yapın
biz geçinemiyoruz diye söylenin ,sonra ağlayın ,sonra bayılın ,
ama illaki çalışın
Netten bi kaç yere baktım ama il genelinde var. Bılunduğum ilçede başvurduğum yerlerden de ses çıkmadı. Ama bu elişi yapan yerler gitmemiştim hiç. Dışarı çıktığımda mutlaka soracağınİnternette bulunduğun il yada ilçeye bak mesela
Magnet falan süs bebek şekeri yapan yerlere de giderek başvurabilirsin
Sanırım en doğru noktaya bastınız. Ben evlenmeden öncede fazlasıyla sindirilmiş ezilmiş biriydim. Hiçbişeye ses çıkaramıyorum. Biraz da olsa ses çıkarmaya başladım. Hala tam anlamıyla olmasadaHa birde buna katlanmanızda ki alt sebep yazdıklarınıza bakılırsa kendi ailenizde de sizi hatalı suçlu psikolojisine sokmuş olması. Bu hisse alıştıgınız için onların da size aynı duyguyu yaşatmasını sineye cekebiliyorsunız. Saf iyi niyetli özgüveni elinden alınmış ezilmeye karşı koyamayan insanlar böyle adamların elinde ziyan oluyo malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?