Biraz derdimi dökeyim tavsiyeye ihtiyacım var

Bir arkadaş araba satma fikribi3düşünemediğim için beni suçlamış. Ama Gerçekten hiç aklımdan geçmemişti yemin ederim. Buraya da bhnun için geldim akıl almak destek bulmak için. Eşime arabayı satma teklifinde bulundum ve tesr tepki vermedi sanırım biraz konuşursam ikna edebilirim. Sadece kredi ödememiz bile kapansa çok rahatlarız. En azından başka eve çıkabiliriz

Bilmiyorum ki bende sanırım birikmiş fatura eğer öyle değilse sanırım bir sıkıntı var gibi

Valla ben o kp e sana ne, kocaya da akılsız derim.
Dedim de zaten. Kötü oldum o başka.

Kaç yaşına gelmiş baba olmuş daha babasından ne izni alıyor?
Bebesi hasta oluyor hasta.
Parasız yaşıyorsunuz çalışmak için kp izni ev değişmeye kp izni.
İyi nefes almanıza izin veriyor.

Git gir işe başla.
Konuşur konuşur susar, alışırlar.
Bu kadarına siz izin veriyorsunuz söz dinleyerek.

Esiniz maasini ailesine verdiyse o kendi problemi. Hayatta her sey karsilikli degildir,ben de 30 yasinda evlendim,7 senelik calisma hayatim boyunca annemin tum ev esyalarini sifirladim,parami son kurusuna kadar annemle harcadim. Sonra evlendim. Anneme sormadim bile bana ne yapacaksin evlenirken diye. Sorulmaz. Aileden karsilik beklenmez. Ailesine verdiyse esiniz karsilik versinler diye vermemistir bence. Cunku zorunluluk degildir. Yillarca calisip da kendisine 5 kurus ayirmayi akil edemediyse de kendi problemi esinizin. Hakki falan degil o vaatler yani. Vermez vermezler,yapacak bir sey yok.

Anlamıştım zaten arka planda böyle bi dram oldugunu.. Bu tür insanların geçmişlerinde nedense hep bi magduriyet hakkı alınmışlık bi acıtasyon oluyo. Eşinizde dahil hiçbirinin anlattıgı seylere inanmamanızı tavsiye ederim. Bu tür kişiliklerde patolojik yalancılık oluyor. Öyle bi baglıyolar ki hikayeleri bi de içine bi iki gerçeklik katıyolar onlarla birlikte hikayenin tamamına inanmanızı saglıyorlar. Üzgünüm ama hepsinin sizi ayakta uyutmak için oldugunu düsünüyorum.. Olan kızınızla size oluyo cok acımasız insanlar empati duyguları da yok.. Çalışırsanız onlara daha az muhtaç olmanızdan özgüveninizden artmasında da korkabilirler,onlara bağımlı olmanız onları daha cok memnun ediyodur. Kendi maaşınızı kazanırsanız ancak kendinize ve kızınıza iyi bi hayat yaşatma şansınız olabilir aksi halde bu kişilere umut bağlamamanızı tavsiye ederim....

Evet haklısınız fazla kendimden taviz verdim. Dur demeyi balarabilirim umarım

Tabiki benimde elimde avucumda olsa aileme veririm geri de hiçbirşey beklemem. Ama biz istemedik ki onlar vereceklerini söylediler. Ben zaten umudu keseli kimseden bişey beklemeyeli çok oldu. Eşimse hala şu ev bi satılsa derdinde. Sen evden umudunu kea dedim. Çünkü kv kendisine daha büyük bir ev alma isteğinde kızları torunları falan gelince sığamıyorlarmış. Kendi şuan oturduğu evide bana verceklerdir. Bir zamanlar böyle birşey söylemişti. O gğn ev alma işini tamamen kaldırdım aklımdan

Çocuğunuz hasta oluyor ev buz gibi banyo bile yapamıyorsunuz ama taşınmanıza kayınpederiniz izin vermiyor diye taşınmıyorsunuz. Durumunuz yok sırf kayınpederiniz istedi diye öderken sıkıntıya düşeceğiniz bir arabayı alıyorsunuz. Tamamen kendi tercihiniz olan çalışıp çalışmama kararınızı bile kayınpederiniz veriyor. Siz de eşiniz de birey bireysiniz kendi kararlarınızı kendiniz verin. çalışma durumunuzu , bineceğiniz arabayı, oturacağınız evi kendiniz seçebilirsiniz. Aileye "hayır" demek bir saygısızlık değildir. Eşinize bunu empoze edin ve kendi kararlarınızı kendiniz verin.

Umut falan kalmadı bende zten. Tek umudum kendimim artık. Bi çalışmaya başlasam herşey değişecek hissediyorum. İyi yada kötü. Bzim için iyi olacağını biliyorum gerisi pek umrumda da değil

Ev alabiliyorsaniz kendi imkanlarinizla almalisiniz zaten. Siz ayri bir aile,ayri bir hanesiniz. Nerede ne sekilde yasayacaginiza kari koca kendiniz karar vermelisiniz. Diger herkese sadece saygi duymak duser

O hayır demeyi saygısızlık gibi görüyo işte. Diyemiyo yapamıyo. Kırılcaklar küscekler..... Ben patlamadan önce mesela dışarı çıkığ gezmek istediğimde bana ana yoldan gitmem babam oralardadır görür seni diyen bi insandı. Şimdi artık kp yi dışarda gmrsem de ya inadına gidip slm veriyorum yada görmemezlikten geliyorum. Anladım ki ben bişeyde kararlı oldukça eşimde yanımda. Ama bu konu baya bi trtışmaya açık olduğundan hiç cesaret edemedim bu günw kadar. Artık etmeyi düşünüyorum

Ev alabiliyorsaniz kendi imkanlarinizla almalisiniz zaten. Siz ayri bir aile,ayri bir hanesiniz. Nerede ne sekilde yasayacaginiza kari koca kendiniz karar vermelisiniz. Diger herkese sadece saygi duymak duser
Tabikide. Ben ev almaktan bile vazgeçtim düzgün bir eve çıksam da yeter

Butun problem esinizin gobek baginin kesilmemis olmasindan kaynaklaniyor bence. İnsan ev tasiyacagi zaman ailesine mi sorar?
Annesinin oturduğu evin hemen arkasında ana yol var. Annesi bize o yoldan karşıya dahi geçemezsiniz(başka eve taşınma konusunda) dedi. Ama ben mğmkün olduğunca uzakta istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…