- 19 Haziran 2016
- 713
- 1.004
- Konu Sahibi birbucukyil
Araba ya da arsa sizin üzerinize de olsa bosandığınız takdirde yarı yarıya paylaşılacak zaten. Bunun adı da "edinilmiş mallara katılma". Yani pişman olmaya gerek yok, kimin üzerine olduğu fark etmez, her türlü aynı şekilde taksim edilir.
Yalnız bana evlilikte "benim mallar gitti gider" yaklaşımı pek sağlıklı gelmedi yanlış anlamazsanız. O adam kocanız, el değil, size bir yanlışı da yok, evliliğiniz de iyiymiş madem bu hayata güvensizlik neden?
Cimrilik iğrenç, berbat bir huy. Öyle olmayın. Degilsinizdir de inşallah. Ama çocuklarımın ihtiyaçlarını bile anneanneye babaanneye çıtlatıyorum deyince tuhaf geldi bana. Milletin zavallı emekli maaşından ne istiyorsunuz? Sizin alıp yedirip icirmeniz lazim bana gore. Ha yapmıyor, paraniza kiyamiyorsaniz bari yuk olmayin insanciklara.
Gencecik çalışan insanlarsaniz bu yaslariniz ne zaman gelecek yani?
Mal paylaşımı tabi ki doğru bir şey. Ama mal sahibi olalım kimseye ihtiyacımız olmasın diye yırtınan ve cok zor şartlarda çalışan bir kadın var.Saldım çayıra mevlam kayıra yaşayan bir adam var. Kadın ben ne enayiymisim diye üzülmez mi? Ayrica çok şükür ailemin durumu gayet iyi. Babam bana kredi kartını vermisti zamanında .Ben de _olur mu öyle şey ben kazaniyorum her türlü ihtiyacımı karşılayacak durumdayım diye reddetmiştim. Çocuklar için de doğumgününde sorarlar mesela neye ihtiyacı var diye. Ben de söylerim ayakkabı veya mont veya pijama. Onlar zaten birseyler alacak ihtiyacını almış olurlar. Yoksa asla yuzsuzluk boyutunda istemem.
Şehir dışına çıkarlar şundan alayım mi diye mesaj atarlar.ben de ihtiyaci varsa tamam derim yoksa yok derim.