Biraz da sen gayret etsen

Araba ya da arsa sizin üzerinize de olsa bosandığınız takdirde yarı yarıya paylaşılacak zaten. Bunun adı da "edinilmiş mallara katılma". Yani pişman olmaya gerek yok, kimin üzerine olduğu fark etmez, her türlü aynı şekilde taksim edilir.
Yalnız bana evlilikte "benim mallar gitti gider" yaklaşımı pek sağlıklı gelmedi yanlış anlamazsanız. O adam kocanız, el değil, size bir yanlışı da yok, evliliğiniz de iyiymiş madem bu hayata güvensizlik neden?
Cimrilik iğrenç, berbat bir huy. Öyle olmayın. Degilsinizdir de inşallah. Ama çocuklarımın ihtiyaçlarını bile anneanneye babaanneye çıtlatıyorum deyince tuhaf geldi bana. Milletin zavallı emekli maaşından ne istiyorsunuz? Sizin alıp yedirip icirmeniz lazim bana gore. Ha yapmıyor, paraniza kiyamiyorsaniz bari yuk olmayin insanciklara.
Gencecik çalışan insanlarsaniz bu yaslariniz ne zaman gelecek yani?

Mal paylaşımı tabi ki doğru bir şey. Ama mal sahibi olalım kimseye ihtiyacımız olmasın diye yırtınan ve cok zor şartlarda çalışan bir kadın var.Saldım çayıra mevlam kayıra yaşayan bir adam var. Kadın ben ne enayiymisim diye üzülmez mi? Ayrica çok şükür ailemin durumu gayet iyi. Babam bana kredi kartını vermisti zamanında .Ben de _olur mu öyle şey ben kazaniyorum her türlü ihtiyacımı karşılayacak durumdayım diye reddetmiştim. Çocuklar için de doğumgününde sorarlar mesela neye ihtiyacı var diye. Ben de söylerim ayakkabı veya mont veya pijama. Onlar zaten birseyler alacak ihtiyacını almış olurlar. Yoksa asla yuzsuzluk boyutunda istemem.
Şehir dışına çıkarlar şundan alayım mi diye mesaj atarlar.ben de ihtiyaci varsa tamam derim yoksa yok derim.

Anne olmak fedakarligi gerektirir. Bence birikim yapmaniz cok iyi olmus. Allah korusun bu dunyanin hastaligi var sirf onun icin bile kenarda bir sey olmali

Hayata ev almaya mı geliyoruz acaba? Şu koca evrende uzun zaman diliminde ufacık bir süre hayatımız var. Tadını çıkaramadıktan sonra hayatımı bir ev almak için çalışarak kendimi stres yaparak geçirmişim ne önemi var? Ölüp gittikten sonra bir anlamı kalıyor mu böyle şeylerin? Genel olarak sorguluyorum.
Ev almaya gelinmiyor da hayatin ne getirecegi belli olmuyor. Paraya ihtiyac olup elde olmamasi en kotusu

Anne olmak fedakarligi gerektirir. Bence birikim yapmaniz cok iyi olmus. Allah korusun bu dunyanin hastaligi var sirf onun icin bile kenarda bir sey olmali

Doğru. Çok gelgitlerim oluyor. Seneye işe başlamayı düşünüyorum. Şimdiden kafamda sorular var.Bu kadın ev peşinatı için saçını süpürge mi edecek.Kendi zevkine mi harcayacak?.Yoksa çocuklar için olumsuz yönde ilerleyebilecek gelecek için bu para saklanacak mı.?Deli deli sorular

İnanın gelse bana dese ki - 6 yılda 10 bin TL biriktirdim, gel bana destek çık kemer sıkalım, tatile cikmayalim bu sene,ev borcuna girelim. Ben mutluluktan ucarım.Taştan çıkarır dunyanın parasini bulurum.Çeyizimi satarım,el işi yapar satarım, part time iş bulurum. İşte bu noktada şalterler atıyor. Kızım sen manyak mısın diyen bir iç ses duyuluyor. o_O

Merhaba sevgili arkadaşlarım,
.Bu kadar sıkıntının, yaşanmışlığın arasında ilk açtığım konunun parayla ilgili olması canımı sıkıyor açıkçası.
6 yıldır devam eden güzel bir evliliğim var (çok şükür en azından hayatımda yolunda giden bir şey ).Benim zaman zaman canımı sıkan bir durum var. Eşim maddi konularda hiç gayretli değil. Geleceği hiç düşünmüyor. Ben de zengin olma planları yapan biri değilim ama şu fani dünya da bir evimiz olsun istiyorum. Neyimiz varsa benim gayretimle, fedakarlık ve cabamla oldu. Evlenirken yarım yamalak baştan savma döşenmiş bir evimiz vardı. İnanın 6 yılda hem iyisi olsun hem ekonomik olarak bizi zorlamasın diye ne terler döktüm, ne çabalar sarfettim. Öğrenci evi gibi diye dalga geçilen evi yuvaya çevirdim. Vestiyer, aydınlatma, tv sehpası, zigon sehpa, klima, klozet, balkon demiri hepsi yapıldı. Altınlarımı sattım, minnacık bir arsa aldım yatırım olsun diye. Arabamı sattım, 6 yıl yatırdığım bireysel emekliligimi bozdum, bebeklerime gelen altınları bozdurdum, düzgün bir arabamız oldu.çalıştığım süre içinde hep kendimden kıstım, mağaza vitrinlerine bakmadan geçtim, temizliği kendim yaptım para cebimde kalsın diye. Bankada birikmiş belli bir param var. Kocamdan azıcık gayret görsem, ben köşeye 3 kuruş attım haydi ev alalım dese inanın al benden de 50 kuruş diyeceğim. Ama içimden gelmiyor. Hep ben mi fedakarlık yapacağım? Neden kendimi hep erteliyorum? Adam cool rahat,sen de sal kendini diyorum bazen. Şu anda calışmıyorum. Şeytan diyor al o 50bini çatır çatır ye. Bazen de düşünüyorum kimseye güven olmaz. Bu adamla ilerde yollar ayrılabilir. Bu parayla belli bir süre zorlanmadan gecinebilirsin. Çocuklarının güvencesi olsun sakla.Kafam çok karışık.siz ne düşündünüz benim hikayemi okuyunca.???

Not:arsa da araba da eşimin üstüne. Arabanın eksiğini eşim kredi ile tamamladı.
Ben şöyle düşünüorum biz kadınlar niçin herşeyi sırtlanıoruz ki yarının garantisi zaten yok erkek düşğnüosa düşünsün düşünmüosa sende kendinden kısma al tvlerde görüoz kadınlar ıgrasıo didinio göçüp gidio ardından adamların elinde bi çift küpe genç kadın arıolar bi de begendiremiolar bilmem ne kendi karına zamanında öle davransana be adam diyesim gelio he bu dediğim savur dagıt deil ama hevesind ekalmasın yani

Ben sizi anlayamadım

Ada'm para biriktirmezdi demişsiniz ben biriktirdim demişsiniz ne yenildi içildi o evde Nasıl geçinildi

Araba alınmış kredisini eşin Ödemiş ya da ödüyor hala kira fatura vs elinde maaş olarak ne kalıyor ki

Kira 950 desek bize 250 geldi doğalgaz 50 aidat su elektrik telefon 250 de onlar etse 1500 oldu bitti

Haftada 50 pazar 50 market desek 400 etti

Yol parası da ekledik mi 2000 tl yi geçtik

Araç kredisi de var

Bakın hiç gezme giyinme çocuğa oyuncak vs yazmadım

Ada'm paralarını ailesi dışında nereye harcadı vs savurgan oldu

Ben şöyle düşünüorum biz kadınlar niçin herşeyi sırtlanıoruz ki yarının garantisi zaten yok erkek düşğnüosa düşünsün düşünmüosa sende kendinden kısma al tvlerde görüoz kadınlar ıgrasıo didinio göçüp gidio ardından adamların elinde bi çift küpe genç kadın arıolar bi de begendiremiolar bilmem ne kendi karına zamanında öle davransana be adam diyesim gelio he bu dediğim savur dagıt deil ama hevesind ekalmasın yani

Aslında artık 32 yaşındayım. Biraz heveslerime de bütçe ayrılmalı galiba.

Kendi cabanla elde ettiklerini kendi ustune yap koca da olsa guven olmuyo bu zamanda kimseye

Biriktirdigini de asla soyleme ve yatirim yap bunlardan kimsenin haberi olmasin sen kendini garantiye al esini salla gitsin

Sen iyi mutlu ol da evin olmayiversin nasilsa kirayi kocan oder

Bu genç yaşlarımız bir daha geri gelmeyecek.Bir kere geliyoruz dünya ya ve herşey ev ,para degil,ihtiyacın olanını alırsın tamam ama hayattan kendimizi çekerek,kendimizi feda edip sadece tek taraf fedakarlık ederse sonunda siz üzülürsünüz.Biraz akışına bırakmalı.Allah korusun ne kadar sıkarsan ,o kadar gider...Hayat bu belli olmaz.

Ben sizi anlayamadım

Ada'm para biriktirmezdi demişsiniz ben biriktirdim demişsiniz ne yenildi içildi o evde Nasıl geçinildi

Araba alınmış kredisini eşin Ödemiş ya da ödüyor hala kira fatura vs elinde maaş olarak ne kalıyor ki

Kira 950 desek bize 250 geldi doğalgaz 50 aidat su elektrik telefon 250 de onlar etse 1500 oldu bitti

Araç kredisi de var

Biz borcsuz evlendik.yarım yamalak bir ev dosedik. Evimizi cüzi bütçeyle 6 senede toparladık.kira vermiyoruz. Eşimin annesinin evinde oturuyoruz.3 kardesinin de bu evde hakkı var.suan okulları bitmek uzere.çalışırken market bendeydi Ticket ile yapardım. Özel sağlık sigortam vardı. Eşim sirket arabasi kullanıyor, yol masrafı yok. Paralar genelde kendine ve kardeşlerine iphone, pahalı doğumgünü hediyeleri, anneler günü sürprizleri, arkadaşlarla gidilen pahalı yemekler, pahalı takım elbiselere gitti malesef. Şuan bunları yapamıyor. Çünkü parası yetmiyor

50 bin biriktirmişsin maşallah valla takdir ettim.. acaba nasıl biriktirdin yol gösterirsen sevinirim..

Fikrim o parayı sakın söyleme hayatta mutlaka B planı olmalı insanın.. asla boşanmam ya bu deveyi güderim ya bu diyardan giderim fiyordum boşandım bitti..

İyi bi tatil yapabilirsiniz çok güzel olur 50 bin değilde 3 bin biriktirdim dersiniz tatile gidersiniz ailece..

50 bin biriktirmişsin maşallah valla takdir ettim.. acaba nasıl biriktirdin yol gösterirsen sevinirim..

Fikrim o parayı sakın söyleme hayatta mutlaka B planı olmalı insanın.. asla boşanmam ya bu deveyi güderim ya bu diyardan giderim fiyordum boşandım bitti..

İyi bi tatil yapabilirsiniz çok güzel olur 50 bin değilde 3 bin biriktirdim dersiniz tatile gidersiniz ailece..
Sen kendini bir salsana bacım.
Git kendine pahalı bir telefon bilgisayar falan al önce.Göstere göstere kullan.İki gez toz kıy paraya.2 aya kalmaz kendisi söyler biriktirelim çok harcıyorsun diye.

Ben sizi anlayamadım

Araç kredisi de var

Araba konusuna cevap vermeyi unutmuşum. Çok az bir kısmını eşim kredi ile tamamladı. Gerisi benim kendi arabamı satmam+ 6 yıl yatırdığım bireysel emekliligimi bozmam +kuzenlerim,halalarim, amcalarım ve teyzemlerin bebeklerime taktıkları altinları bozmam ile karşılandı

Eşim akıllanana kadar ev olayına girmeyeyim değil mi?

Burda öyle şeyler okuyor ki insan
Gizli parayı B planını geçtim bir C planıda olmalı mı diye düşünüyorum.:110:

Ben hayat yaşamadık tan sonra kenarda duran 50 bini Napim ki????? 50 binim olmaz 30 binim olur.ostedigim telefonum istediğim kıyafetim vs vs olur.....pahalı yemeklere de giderim salaş yerde de yerim....arada bir bunları yapmak lazım...çalışmadan bu para nasıl birikti anlamadım

Eşim akıllanana kadar ev olayına girmeyeyim değil mi?

Bence söyleme.. iki çocukla boşandım hiç kolay olmadı 3 yıl geçti daha ocak ayında toparlanabildim..

Evlilikte edinilen mallar ortak evet ama çekişmeli dava ortalama 1 yıl ya da daha uzun sürüyor.. mutlaka kenarda paran olmalı çocukların daha iyi eğitim alır belki ev planı olur ille kötü bişey olacak diye değil..

Ben ocak ayında başladım maaşın yarısını biriktirmeye ama 50 bin maşallah iyi mi rakam nasıl biriktirdiğini biraz anlatırsan çok sevinirim

X