• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birand: Öcalan serbest bırakılıp Meclis'e girmeli

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.806
55.289
1.123
Mehmet Ali Birand, Öcalan ve Kürt sorunuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Birand: Öcalan serbest bırakılıp Meclis'e girmeli - MEDYA

22 Kasım 2012 / 09:47Gazeteci Mehmet Ali Birand, CNN Türk'te Enver Aysever'le Aykırı Sorular programında, Kürt sorununun çözümüne dair ilginç açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin kademeli olarak genel bir affa ihtiyacı olduğunu söyleyen Birand, "Bu affın neticesinde de Öcalan serbest bırakılmalı ve Meclis'te bir partinin başında görev yapmalıdır" dedi.

Can Dündar'ın hakkında kitap yazdığı ve birçok konuda tartışmaların odağında olan Mehmet Ali Birand , hayatına ve gündeme dair merak edilen soruları Enver Aysever'e cevapladı.
"ASİMİLE OLMUŞ YÜZDE 50 KÜRDÜM"
Anne tarafından Kürt olduğunu söyleyen Birand, "Ben asimile olmuş yüzde 50 bir Kürdüm, kendimi Kürt hissetmiyorum ama onların sorunlarını, onlardan daha iyi benimsiyorum" dedi.
"ERMENİ DEĞİLİM OLSAYDIM GURUR DUYARDIM"
Mehmet Ali Birand kendisine Ermeni de dediklerini, Ermeni olmadığını eğer olsaydım bununla gurur duyacağını söyledi.

"FENERBAHÇE İYİ RAKİP"
Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını izlediğini söyleyen Birand, "Ben iki maç seyrederim, Bir Fenerbahçelilerin maçını bir de Galatasaray'ın maçını. Beşiktaşlılar kusura bakmasınlar ama Fenerbahçe benim için farklıdır. İyi rakip hoş rakip" diye konuştu.
"ÖCALAN RÖPORTAJINA GİTMEYEN GAZETECİ MESLEĞİ BIRAKSIN"
Abdullah Öcalan'la yaptığı röportajdan bahseden Birand, "bugün olsa yine yapardım" dedi ve sormak istediği soruların olduğunu da belirten yine çok konuşulacak sözlerde bulundu: "Eğer bana bir gazeteci kalkıp da Öcalan beni çağıracak ben onla röportaja katiyen gitme diyorsa hemen mesleği bıraksın."
“ÖCALAN PARTİ LİDERİ OLUR”
Öcalan'a affı 10 yıl içinde kimse göze alıp atamayacağını savunan Birand, Öcalan'ı da içine alacak afla ilgili düşüncelerini böyle açıkladı: "Ateşkesilir, ilk adımlar atılır, ilk af çıkar, silaha dokunmamışlar, affedilir, arkasından yönetime gider. En sonunda Öcalan affedilir."
"GERÇEKCİ OLALIM"
Öcalan için "parti lideri olur" diyen Birand, "olmalıdır" da diye tezini destekledi. Arafat ve Şimon Perez'i örnek veren Birand, "Onlar da terörist Öcalan da terörist, onlar da adam öldürdü, Öcalan'da adam öldürdü. Tepki göstereceklerdir ama gerçekçi olalım, dünya böyledir değişir, değişen dünya içinde roller değişir. Öcalan eğer çok gecikilmezse günün birinde Türkiye'de Meclis'e girebilir." şeklinde sözlerini sürdürdü.
"YAPARSA ERDOĞAN YAPAR"
Aysever"in "meclis'e girebilir mi?" sorusuna Birand, "Bunu yaparsa ancak Recep Tayyip Erdoğan yapabilir. Ondan başka yapabilecek güç göremiyorum. O da 2014-15'ten sonra olur ancak." diye cevap verdi.
BARIŞI ERDOĞAN SAĞLAR
Kürt sorunundaki gelişmeleri 2015'ten sonra beklediğini belirten Birand, BDP'yi yerden yere vurmalarına rağmen Kürt sorununda atılan adımları örnek gösterdi.
DEVRİN ADAMI MI?
Esed ile röportaja gitmediğine pişman olduğunu söyleyen Mehmet Ali Birand, devrin adamı söylentilerine de "asla öyle değilim" diye çıkıştı.
"ASKERLE İÇ İÇE OLAN GAZETECİLER VAR"
TRT'yi dolandırdı söylentileri için belgeli kaynaklardan konuşan Birand, kendisine bir tuzak kurulduğunu ve bunu askerle iç içe olan gazetecilerin dünya görüşünden dolayı yaptığını söyledi.
Program sonunda saatini isteyen Enver Aysever'e hayır cevabını verdi ve "ben Ağaoğlu değilim" diye de espri yaptı .

bunları böyle konuşturacak ortamı hazırlayanlar utansın.

Mehmet Ali Birand denen adam gerçek bir peşkeşçi...
Böyle gazetecilerin varlığından utanıyorum. Türk Medyası bu hale mi gelecekti... :50:

Tabi canım bide bakanlık verilmeli mesela ''Savunma Bakanlığı''... Tutamıcam kendimi ban yicem şimdi o olacak.. Zaten bu it elebaşı devletin memuruyken dağlara çıkmadımı!! Birand hakkında pekde yorum yapmak istemiyorum ahı gitmiş vahı kalmış beyinde hücre yenilenmesi artık son bulduğundan bunama ile birlikte ne dediğini bilmiyor hepsi bu..

S...tirsin gitsin ordan....Akşam akşam ayarımı kaçırdı haber...Kansız piyon!!
Çıksın bakalım beslendiği delikten kaç gün yaşayabiliyor dışarıda, deneyelim hadi?...

Bu it başı ve ordusunu asmayacaklar da kimi asacaklar arkadaş?
Kimler için isteniyor idamın geri gelmesi????
Düşünmek lazım(!)...

Gerçi bu meymenetsize püskürmemek lazım...
Bu iktidar devam ederse bir kaç yıl sonra olacağı bu...

benzer şeyleri geçen gün habertürk'te fatih altaylı da söyledi, gerçekten normalleştirme sürecine girmişiz, maşa olarak kullanılan gazeteciler, halka alıştırma adımları minik minik.

hayır yani bu söylediği şey olamaz, bu bir gerçek, ama gerek yok böyle bir şey söylemeye. nasıl bir güç, nasıl bir insanlık bunu ağıza alabiliyor, hem de en izlenilen kanalların birinde ana haber spikeri.. şu güne kadar ekranlarda kaç tane şehit haberi sunmuştur, sayabilmiş mi? hiç biri de içini acıtmamış anlaşılan.

Twitter'da paylaştığını kopyalamak istedim, kendi hesabından alıntıdır :
Mehmet Ali Birand ‏@mabirand32gun
Aykırı sorularda"Apo birgün serbest kalacak, hatta siyaset dahi yapacak, ogün Kürt Sorunu bitecek"dedim diye bana kızmayın.Gerçeği söyledim.

Ahhh biri gebertse böyle konuşan s...sizleride türklye huzura kavuşsa...
Öcalan onun göt...girer ancak:41:

Bu adamla ilgili okuduğum en güzel eleştiri '' beyin ölümü gerçekleşmiş '' şeklindeydi.

Birand,A.hakan... bukalemun tipli,karaktersiz kimlikler.

Duruma göre değişir bunların safları.

Bugün Öcalanı milletvekili yapar yarın yağlı urganda sallanan kelle.

Gazetecilik vasfının elinden alınması gereken bir komedyen benim için,çokta sıfatsız bir komedyen ayrıca.

Bu adamla ilgili okuduğum en güzel eleştiri '' beyin ölümü gerçekleşmiş '' şeklindeydi.

Birand,A.hakan... bukalemun tipli,karaktersiz kimlikler.

Duruma göre değişir bunların safları.

Bugün Öcalanı milletvekili yapar yarın yağlı urganda sallanan kelle.

Gazetecilik vasfının elinden alınması gereken bir komedyen benim için,çokta sıfatsız bir komedyen ayrıca.

Beyin konusunda benim favori esprim şudur cukk diyede oturur sn. Birand'a..

Hastayı beyin ameliyatına alırlar.. aradan 5 saat geçer ve cerrah kapıda belirir.
Bir açıklama yapmak için kürsüye çıkar.

'' ııııı 5 saatlik bir operasyon geçirdik zorlu bir süreçti. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi ise 5 saatin 4.5 saatini beyin aramakla geçirmiş olmamızdır. Sonuç itibariyle ufak bir kırıntıya rastladık elimizden geleni yaptık Allahtan umut kesilmez.''

Hoş bu adamlar sadece beyin yoksunu da değil...

Haysiyet,şeref .... ahlak,değerler,vicdan...ooooo say say bitmeyecek ; olanları saysam daha iyi.

önce Amerika'nın k.....giydi şimdi neyse sustum:37:

Hoş bu adamlar sadece beyin yoksunu da değil...

Haysiyet,şeref .... ahlak,değerler,vicdan...ooooo say say bitmeyecek ; olanları saysam daha iyi.

Aslında bi yerde haklılık payı var öngörü yapıyor sonuçta... bu akşam mesela bir arkadaşım bana ''bundan 10 yıl önce sen BDP gibi bir partinin meclise girebileceğine ihtimal verirmiydin'' Dedi... Hiçbirimiz vermezdik oysaki..

10 yıl sonra neden bu söylediği olmasın!

Aslında bi yerde haklılık payı var öngörü yapıyor sonuçta... bu akşam mesela bir arkadaşım bana ''bundan 10 yıl önce sen BDP gibi bir partinin meclise girebileceğine ihtimal verirmiydin'' Dedi... Hiçbirimiz vermezdik oysaki..

10 yıl sonra neden bu söylediği olmasın!

Söylediğinin olmayacağının garantisi yok, bu ülkede herşeye hazırlıklı olmak lazım.

Ama söyleyenin dikkatli olması lazım, biz bile her gün her yerde dilediğimizce siyaset konuşamıyorsak, "ileri demokrasi" lafını kendi kafasına göre kurgulayıp koskoca gazeteci ve ana haber bülteni sunucu, her akşam milyonlara şehit haberleri veren insan, kalkıp böyle konuşmayacak ya. Ben hiç bir haklılığını görmüyorum. İnsan dikkat etmeli.

Gerçi, başbakan kalkıp mecliste devamlı belden aşağı vurarak konuşur, mecliste her hafta en az 2 kere yumruklaşmalar yaşanırsa... Yani o dikkat etmeli dediğim düşüncem direk çürümüş oluyor, çünkü şu anda aynen böyle bir toplumun içindeyiz ne yazık ki

Bir ülkenin medeniyeti medya mensupları ve sanatçılarından anlaşılır.
Bizim gazetecilerimiz malum, bunu söyleyen her gün yayında aksini söyleyen adres belli.
Sanatçılarımız ise Demet Hanım ya da Beren Hanım la boy ölçüşemedikleri için başka meslek icra ediyorlar...

Gencecik yaşımda 'gazeteci olacağım, insanlara doğruları ben anlatacağım, halkı aydınlatacağım' saflığıyla(dünyam tozpembeymiş) başladığım yolu küfrederek tamamlıyorum bunların yüzünden.
Çünkü bu gibi şahsiyetlerle aynı kategoride anılacak olmaktan UTANÇ duyuyorum!

önce Amerika'nın k.....giydi şimdi neyse sustum:37:

Terörü bize musallat eden, sonra apo itiyle işi bitince bize teslim eden ve asmamızı engelleyen, bugün BDP gibi bir partinin mecliste olmasını sağlatan güç bunuda yapar!!!!

Terörü bize musallat eden, sonra apo itiyle işi bitince bize teslim eden ve asmamızı engelleyen, bugün BDP gibi bir partinin mecliste olmasını sağlatan güç bunuda yapar!!!!

söylenecek cok şey var da
her devlet kendine karşı geleni çürütür.
öyle ya da böyle boyun egeceksin..
etmezsen ananı da alıp gidersin :ssz:

Back