• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bira içmek cinsel ilişkide ‘rıza’ gerekçesi sayıldı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
16 yaşındaki H.İ.’ye tecavüz iddiasıyla yargılanan Ahmet Ç. hakkında mütalaa veren savcı genç kızın rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia etti. Savcı, ‘rıza’ya gerekçe olarak da birlikte bira içmelerini ve H. İ.’nin vücuduna büyük zarar verilmemesini gösterdi...
Denizli’de cinsel istismar mağduru 16 yaşındaki H.İ.’ye bir darbe de yargıdan geldi. İ.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Ahmet Ç. hakkında mütalaasını açıklayan savcı, İ.’nin rıza sonucu ilişkiye girdiğini belirterek, Ahmet ǒye daha hafif ceza verilmesini istedi. Savcı, ‘rıza’ya gerekçe olarak da, bira içmeleri, aralarında güç farkının olmaması, İ.’nin Ç.’nin mesajlarına cevap vermesi ve vücuduna büyük zarar verilmemesini gösterdi.

Denizli’de yaşayan Ahmet İ., geçtiğimiz yıl ev ararken kızı H.İ.’yi 30 yaşındaki evli akrabası Ahmet Ç.’ye emanet etti. Ahmet İ., ardından kızından bir süre haber alamadı. H.İ. eve geldiğinde Ahmet Ç.’nin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Bunun üzerine Ahmet Ç. tutuklandı, 9 gün sonra da serbest kaldı. Baba Ahmet İ. ise ‘Kızım için Adalet İstiyorum’ çağrısıyla 62 bin imza toplayarak Ç.’nin tutuklanmasını talep etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu girişim üzerine davaya müdahil oldu.
Davanın 5. duruşması 23 Ocak günü Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada savcı Mehmet Başaran mütalaasını sundu. Mütalaada, H.i.’nin 15 yaşından büyük olduğuna dikkat çekilerek ilişkinin “tamamen rıza ile gerçekleştiği” ve bu nedenle 8 yıla kadar hapis cezasını gerektiren madde kapsamına girmediği belirtildi. Savcı, sanığın reşit olmayanla cinsel ilişkiyi düzenleyen ve 2 yıla kadar hapis öngören madde kapsamında cezalandırılmasını talep etti.
Savcı, mütalaada rızaya gerekçe olarak da şunları gösterdi: “(...) Bizzat araçta sanık bira aldığında mağdurenin hal ve hareketleri, bira içmeye zorlanmaması... (...) Duruşmada da gözlendiği üzere mağdurun yapısı, sanığın yapısı arasında anormal bir güç farkı söz konusu değildir. (...) Mağdurede sadece dudak ve boyun bölgelerinde ekimoz söz konusudur. Bunlar da mağdurenin kabulü olduğu üzere öpüşmeden ileri gelmiştir. Cinsel ilişkinin gerçekleştiği ileri sürülen araç içindeki konum göz önüne alındığında burada eşyalar parçalanmadan, insan vücuduna büyük bir zarar vermeden, rıza dışında ilişki zordur.”

‘Erkek olsa böyle yazılmaz’
H.İ.’nin avukatı Jülide Keleş Yarışan, hazırlanan mütalaaya ilişkin şöyle konuştu; “Cinsel ilişki mahkeme tarafından kabul ediliyor ama bunun hile ve zorlama yönünde olduğuna ilişkin bir algı yok. Bu davadaki mağdur erkek çocuk olsaydı mütalaa bu şekilde hazırlanmazdı. Kız çocuğu olduğu için ‘bira içmesi sonrası başına gelecekleri kabul etmiş olur’ değerlendirilmesi yapılarak, rıza anlamında yorumlandı.” Baba Ahmet İ. ise “Tecavüzün ne yaşı ne rızası olmalı. Biz bunun savaşını vermiştik. Ne yazık ki büyük bir umutla çıktığımız yolda mağduriyete mağduriyet eklendi. Bize tazminat davası açarlarsa şaşırmam” diye konuştu. milliyet

vay anasını sayın seyirciler. 16 yaşındaki kız bira içtiği için.... kaldım öyle. müteleasını sevdimin savcısı. 30 yaşındaki adama sormadın mı, 16 yaşındaki kıza bira içirmenin cezasını? kız kendi mi almış birayı? tecavüz suçuna eklenmesi gereken maddeyi, "rızası vardı"nın ön koşulu gibi göstermek, hangi kafanın mahsulüdür? bu ne biçim sav, saygı duyamadığım savcı?

tabi, 16 yaşındaki kızın eş seçme, ya da seçilen eşle evlenme mesuliyeti olduğunu düşünen kafa yapısına oranlayınca, çok mantıklı(!) bir iddianame olmuş.

yazık zavallı adama yazık... kendisine emanet edilen kıza tecavüz ettiği gerekcesiyle mahkemelerde sürünüyor. Allahtan tutuklu yargılanmıyor da aralarda karısıyla ve başka kızlarla "rızalı ve seviyeli" ilişkiler yaşama ihtimali bulunuyor. bundan sonra kulağına küpe olsun; isteyerek ya da zorla ilişkiye gireceği kadınlara bi bira içirsin de tecavüzden aklansın, başı ağrımasın böyle.

0 otuz yaşındaki adamı vereceksin elime, bir de bira şişesi okkalısından... oturtacaksın üstüne, hey gidi... gideyim ben sadist duygularım köpürdü.

Allah kahretsin bu nedir ya?
16 yaşında yahu, çocukların bu şekilde istismar edilmesinde rıza arandığı günlere ne zaman geldik biz?

Böyle yargılamaya da, böyle hukuka da, o mecliste yayılıp oturan vekillere de...Kadınlar bu ülkede ne hale getiriliyor kimsenin gıkı çıkmıyor.

Ulan bu nasıl mahkeme ya bu nasıl bir karar benim aklım almıyor!

bu kız daha 16 yaşında. 16 yaşında rıza hani sayılmıyordu. Hani ne olursa olsun tecavüzdü.. Hani 18 yaşına kadar her birey çocuktu verdiği kararların hükmü yoktu..16 yaşındaki hatuna birayı veren müessese nerede? Bunlar birayı nereden almış. 16 yaşındaki bireyin yanındaki yetişkin sorumlu değil mi onun içtiği içkiden?

Bu yetişkinin başına gelseydi eğer haklı olacak mıydı mahkeme peki. Tabi ki hayır. Ne yani, ben yanımda bir arkadaşımlayken alkol aldım biraz dozu kaçırdım. Arkadaşım da arkadaş değilmiş meğersem fırsattan istifade ben karşı koyamazken bana tecavüz etti. Bana mahkeme şimdi ne işin vardı elin herifinn yanında bira içtin mi desin?

biraz ütopik olacak türkiye için. Ama ben eğer bir adamla yatağa girdiysem o an kokusundan tiksindiysem ya da yeterince temiz bulmadıysam sevişmekten vazgeçebilirim. Eğer o andan itibaren bu zoraki hal alırsa ben bu adamdan şikayetçi olabilmeli değil miyim???

Bu ülkede kadın olmak ne kadar zor ama şaşırtıcı değil olanlar. Cumhurbaşkanının 14 yaşındaki çocukla evlendiğini düşünürsek..

Son düzenleme:
16 yasindaki kiz adama! tecavuz etse bu kadar dumur olmam.

Yok etraf yikilmadan olmazmis yok vucudunda zarar yokmus. Birayi ne diye icirdi saniyorsun ey savci?Kizin belli ki karsi koymaya gucu kalmadi. Tuhhh yaziklar olsun size tecavuzu tamamen mesrulastiriyorsunuz.

Son düzenleme:
Ekimoz mu olmuş-muş bira içinde rızası olmuş-muş.
Ne güzel adalet!
Bu davaya bakan hakimler ve savcıların 15 yaşından büyük kızları olsa başına bu olay gelse sonuç ne olurdu acaba ?
O zaman nerede bu adalet diye ağlanırlardı.
Yazıklar olsun kız çocuklarını böyle mi koruyorlar.
Pedofili olayları son zamanlarda büyük artış gösterdi zaten.

eveeeet, tecavüze yol yapılmaya başlanmış yavaştan. hem tecavüzcüsüyle evlendir üstüne de rızası var de
adalet ha...

eveeeet, tecavüze yol yapılmaya başlanmış yavaştan. hem tecavüzcüsüyle evlendir üstüne de rızası var de
adalet ha...

Tecavüzden dogan cocugun kürtaj olunamamasını da unutmamak lazım.

Kanım dondu okurken haberi...

Ben içmiyom...:ssz: Ama uğrarsam da yine ben suçlu oluyom,kuyruk falan sallamışımdır.:30:

Yazıklar olsun! Bu kızın babası çok büyük yürekli bir adam yılmamıştı kızının hakkını aramak için... Sonuç yine hüsran... Dilerim bu genç kız travmayı atlatıp ilerde hak peşinde koşan yürekli bir savcı olur AMİN.

tecavüz eden aklansın da gözünün üstündeki kaş bile bahane olabilir:51:

Burası Türkiye!

Varan 1: Mardin’de 2002 yılında 13 yaşındaki N.Ç.’nin fuhuşa sürüklendiği ve bakire olması nedeniyle, kendisini satan kadınlar tarafından aralarında asker, memur, korucu, muhtar gibi birçok devlet görevlisinin bulunduğu 26 erkekle ters ilişkiye girmeye zorlandığı ortaya çıkmıştı. N.Ç, kendisine tecavüz edenlerle ilgili olarak açılan davada adalet istediğini dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e bir mektupla bildirmişti. Bunun üzerine Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 kişi hakkında dava açılmıştı. Dava 11 yıl sonra sonuçlanmış ve mahkeme sanıklara önemli ceza indirimleri yapmıştı. Kararda sanıklara alt sınırdan ceza verilerek, bir de iyi hal indirimi yapılması açıklanırken “N.Ç ’nin tecavüzlere karşı koymadığı için rızası olduğu, her şeyin farkında olduğu ve para kazanmak için fuhuş yaptığı” iddia edilmişti.

Varan 2: Hüseyin Üzmez davası.

Varan 3: Bira içmek tecavüze rıza gerekçesi sayıldı.

Varan 4: ...

Varan 5: ...
.
.
.
.
Bu böyle gider... :19:

Back