• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir zayıflama serüveni :)

denizkizi_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
129
222
33
36
Merhaba :)
Ben,
-Pek çok defa kilo vermeye çalışıp 2-3 kilo verdikten sonra tekrar hoooppp eski kilosuna geri dönen,
-Etraftaki tüm diyet listelerini inceleyen ancak aç kalma korkusu ile hiç birini denemeyen,
- Özellikle hayatının son 10 senesinde sürekli kendince diyet yapıp bozan( 13 kilo verme çabası ve başarısız sonuçlar),
-kilo takıntısı olup, hayatını buna endeksleyen,
- Yemek yemeyi çok seven,
- Duygusal yemenin önüne geçemeyen, özellikle canı çok sıkkın olduğunda yemeklere saldıran, çok mutlu olduğunda yine yemek yiyen, bir türlü dengeyi oturtamayan,
- 27 yaşında boy : 1.71 kilo 76 olup 4 ay içerisinde 62 kilo olmak isteyen,
-Motivasyonunu sağlamak için diyet günlüğü açmaya karar veren biriyim.

Artık kilo vermek istiyorum ve bu saatten itibaren başladım. evet belki az önce bir dilim baklavayı götürmüş olabilirim. olsun. önemli olan devamını getirmemek. bu saatten sonra sağlıklı beslenip, 4 ay içerisinde 13 kilo vermeye karar verdim.

hadi bakalım inşallah bu sefer olacak.

20 kasım 2015 : kilo 76kg

Son düzenleme:
bugün nasıl geçti diye sorarsanız. geçmedi. yani aslında geçti ancak yine akşam yalnızlığın verdiği stresle akşam yemeğinden sonra hoopppp 250 gr leblebi üstüne 2 muz (hemde ballı cevizli) üstüne de kakaolu süt içtim. yaşadığım sindirim problemini çözmek için de yeşil çay içtim.

sonuç; karnım şişti.

bugün bitti. o zaman yarın sabah 40 dk kardiyo ve güzel bir kahvaltıyla yepyeni bir güne başlıyorum.

Son düzenleme:
uyanınca: 1 çay kaşığı zencefilli bal ( barsakların hareketlenmesi ve bağışıklık sistemi kuvvetlenmesi için)
sabah : 5 adet zeytin, 1 ince dilim ekmek, 1.5 ince dilim peynir, yeşillik
ara: 1 küçük boy elma
öğle: 1 ince dilim peynir, 2 zeytin, 3 cevizle yapılmış bol yeşillikli salata ( 1 tatlı kaşığı yağ ve nar eksişi ilaveli)
ara: 2 avuç leblebi, 1 bardak kakaolu süt
akşam: 1 kase tarhana çorbası, 6 yemek kaşığı mantar sote, yarım dilim ekmek, 1 kase cacık
ara: 2 avuç leblebi, 1 bardak nescafe

+ 1 saat tempolu yürüyüş

sonuç ; bugün biraz fazla yemiş olabilirim . en azından düzenli ve sağlıklı yediğim için kendimi tebrik ettim :) olumsuz ruh halimden sıyrıldım. yarın çok çok daha iyi olacak :)

ayni ben :( nolcak bizim bu halimiz duygusal aclik bendede oluyor aksam olunca saldiriyorum yemeye

ayni ben :KK43: nolcak bizim bu halimiz duygusal aclik bende de oluyor aksam olunca saldiriyorum yemeye
walla bununla ilgili pek çok şey okuyorum. ancak okumayla olmuyor. iş insanın kendisinde bitiyor. çok kızgın veya çok üzgün olunca inanılmaz yemek yiyorum. bende de akşamları yemekleri saldırma olayı var. bunun için kendimce bir kaç yol deniyorum. size de söyleyeyim.
1. öncelikle duygusal yemek yediğimi kabul ediyorum.
2.5 dakikalık yoga egzersizleri yapıyorum. düzenli nefes alışverişi duygularımı hayliyle iştahımı da dengeliyor. ( ama ne yalan soyleyeyim o sinirle o üzüntüyle hiç bunu yapasım gelmiyor, en azından camı aç nefes al diyorum :))
3. limonlu su içiyorum.
4. akşamları canım sıkıldığı için böyle forumlarda yazı yazarak veya duygularmı yazarak rahatlamaya çalışıyorum.
5. duygularımı birileriyle paylaşmaya çalışıyorum.

zaman alacak bir süre biliyorum. psikologlardan yardım almayı çok düşündüm. ancak iş insanın kendisinde bitiyor diyerek kendimce yollar arıyorum.

Son düzenleme:
bugün neler yedim bakalım bakalım :)

sabah : 1 dilim ekmek, 40 gr süzme peynir, 5 adet zeytin, 1 adet ceviz içi, 1 çay kaşığı bal

ara: 1 elma, 5 adet yarım ceviz içi

öğle: 1 kupa nescafe (1/4 sütlü), 1 elma, 1 avuç leblebi ( leblebi manyağı oldum)

akşam: 1 adet küçük lavaş ekmeği arasında 90 gr etle yapılmış dürüm ve 1 adet büyük boy muz

ara: 1 adet rulokat, 1 bardak çay

30 dakika pilates.

sonuç: bugün kaçamağım sadece bir adet rulokat oldu. olsun. en azından bugün kendimi daha iyi dengeleyebildim. önüme konan çikolataya hayır dedim. yeterli protein de aldım. suyumu da içtim. ohh miss oldu bugün yaw:)

iyi dayanmissin.bide ben emzirdigim icin sık sık acikiyorum iştah bol bende.yememeye calişiyorum ama kacamagim cok oluyor

iyi dayanmissin.bide ben emzirdigim icin sık sık acikiyorum iştah bol bende.yememeye calişiyorum ama kacamagim cok oluyor
o gün tüm gün dışarıdaydım. onun için rahat geçti. koşuşturmadan çok açlık hissetmedim. ama yine saatlere dikkat ettim tabii. senin acıkman çok normal. çünkü sen 100 ml süt için 700 kalori harcıyorsun. emziren annelerin enerji ihtiyaçları fazla olur. sen benim yediklerime bakma :)) düzenli üç öğün yersen, ara öğünde (akşam 15:30-16:00 gibi) 1 tost yanında bir ayran tüketirsen, kaçamakların azalır. yeterli enerji alamadığın için kaçamakların çok oluyordur.

yok arkadaş bugünde olmadı yaw. şu leblebiye takmış durumdayım. bundan bir an önce kurtulmam gerek. leblebi canavarı oldum çıktım.
sabah: 50 gr süzme peynir, 2 dilim ekmek, 5 adet zeytin, 1 çorba kaşığı bal
ara: 3 adet ceviz içi
öğle: 2 dilim ekmek, 100 gr et, 1 kase mercimek çorbası
ara: 1 avuç leblebi
akşam : 6 yemek kaşığı pırasa, 2 kasşık yoğurt
ara. 1 adet mandalina, 200 gr leblebi

öh bee ... 200 gr leblebi yenir mi yawwwww. bu nasıl diyet anlamadım kii ben. ben ne yapıyorum?

lalalallalal laaaaa dün leblebi yemedim yaşasın yupii oleyyy :))

uyanınca : 1 bardak limonlu su
sabah: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 150 ml süt, 1/2 trabzon hurması
öğle: 200 ml yarım yağlı ayran, 2 incedilim ekmek arasında 60 gr etli ve domatesli dürüm
ara: 1 fincan 2'si bir arada nescafe, 1 adet kuru kayısı
akşam : 8 yemek kaşığı pırasa yemeği, 1 dilim ekmek , 3 yemek kaşığı yoğurt, 5 adet zeytin
ara: 1 kare çikolata

spor : jillian michaels level 1
su : 2 lt :))

sonuç : bugün diyete

yine leblebiden vazgeçemedim yawww: )) bağımlısı oldum çıktım. 1 gün yememekle kurtaramadım yani.
aç karın : 1 çay kaşığı zencefilli bal
sabah: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 150 ml yarım yağlı süt,,1 /2 trabzon hurması
ara: 1 avuç leblebi
öğle: 2 dilim ekmek, 1 kase mercimek çorbası, 1 tabak sulu köfte (4-5 adet köftesi vardı)
ara: 2 avuç leblebi
akşam : 8 yemek kaşığı pırasa, 3 yemek kaşığı naneli yoğurt
ara : 2 avuç leblebi

toplam : 55 dakika spor yaptım. 40 dk tk 500 vol2 ( çok ter attırıyor ve güzel zayıflatıyor, tavsiye ederim) yaptım ve 15 dakika tempolu yürüdüm.

2 lt su içtim :))

sonuç : bu sefer 200 gr leblebi yerine 50 gr leblebi yemiş olabilirim. harikayım :D tartıda kilomun aşağı düştüğünü görüyorum .yupppiiiiii :D

walla bununla ilgili pek çok şey okuyorum. ancak okumayla olmuyor. iş insanın kendisinde bitiyor. çok kızgın veya çok üzgün olunca inanılmaz yemek yiyorum. bende de akşamları yemekleri saldırma olayı var. bunun için kendimce bir kaç yol deniyorum. size de söyleyeyim.
1. öncelikle duygusal yemek yediğimi kabul ediyorum.
2.5 dakikalık yoga egzersizleri yapıyorum. düzenli nefes alışverişi duygularımı hayliyle iştahımı da dengeliyor. ( ama ne yalan soyleyeyim o sinirle o üzüntüyle hiç bunu yapasım gelmiyor, en azından camı aç nefes al diyorum :))
3. limonlu su içiyorum.
4. akşamları canım sıkıldığı için böyle forumlarda yazı yazarak veya duygularmı yazarak rahatlamaya çalışıyorum.
5. duygularımı birileriyle paylaşmaya çalışıyorum.

zaman alacak bir süre biliyorum. psikologlardan yardım almayı çok düşündüm. ancak iş insanın kendisinde bitiyor diyerek kendimce yollar arıyorum.

Duygularima tercuman olmussun desem. Ne vardi cani sıkılinca yemeden icmeden kesilseydik de can skntisi bi ise yarasaydi :/ internetteki tum kaynaklari okudum bende bu zamana kadar ama fayda etmedi, ne zamanki sevgilim oldu o zaman bi gaza gelmisimmm 20 kilo verdim :) kilolarimi duygylarim yonetiyor sanirim psikolog gercekten cozum olabilir aslinda en azindan herseyi kiloma baglayip kendimi hayattan soyutlamami engellese yeter

Yıllardır istediğim kiloya ulaşamayan zayıflayan eriyen küçücük kalan arkadaşlarıma özenerek bakan biriyim iddialar küçümsemeler bi türlü fayda etmedi.Taki 110 kilo olan erkek arkadaşımın özgecim sporamı gitsen kilo mu versen diye ikide bir beni uyarmasından sonra.. ertesi gün spora yazıldım günlük 1 saat(35 dk yürüyüş 30 dk bisiklet) ve gayet hafif bir diyet programı ile 4 günde 2 kiloyla bu serüvene başlamış oldum.O 2 kilo bile özgüvenimi yerine getirmeye yetti kendimi iyice salmıştım yardımlarınızı desteklerinizi bekliyorum burdan diyet hikayemi paylaşmaya devam edeceğim..

Yıllardır istediğim kiloya ulaşamayan zayıflayan eriyen küçücük kalan arkadaşlarıma özenerek bakan biriyim iddialar küçümsemeler bi türlü fayda etmedi.Taki 110 kilo olan erkek arkadaşımın özgecim sporamı gitsen kilo mu versen diye ikide bir beni uyarmasından sonra.. ertesi gün spora yazıldım günlük 1 saat(35 dk yürüyüş 30 dk bisiklet) ve gayet hafif bir diyet programı ile 4 günde 2 kiloyla bu serüvene başlamış oldum.O 2 kilo bile özgüvenimi yerine getirmeye yetti kendimi iyice salmıştım yardımlarınızı desteklerinizi bekliyorum burdan diyet hikayemi paylaşmaya devam edeceğim..

Süpersin özge. tebrik ederim. tabiiki de desteklerim. bu işte beraberlik önemli. tek başına gitmiyor. en azından benim açımdan. bana destek olacak birilerini arıyorum bende.

Merhaba arkadaşlar ;
Ben de konuyla ilgili kendi deneyimlerimden bahsetmek istedim,sizlere de faydası olur umarım...
Uzun yıllardır üzerime yapışmış olan fazla kilolarımla mücadele ediyorum.Zaman zaman istediğim kiloya ulaştığım da oldu fakat istikrarlı davranmadığım için verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldım :(
Artık mutluyum :) Çünkü yaklaşık 11 aydır ideal kilomdayım ve çok güzel göründüğümü düşünüyorum .öz güvenim arttı resmen :)
Bunu sağlamamda en büyük ve ilk etken herbalıfe f1 besleyıcı shake karısımı ...bu karışımı kullanmaya başladığımda verdiğim kiloları(6 günde 2,5 kilo ) geri almamak için ,kendime günlük ufak bir egzersiz programı oluşturdum.günlük yarım saatlik yürüşleri düzenli alışkanlık haline getirdim.tavsiyem sizlerin de bunu denemeniz..öncelikle bu harika karışımı,sonrasında da yürüyüşleri bir an önce hayatınıza dahil edin bence . sevgilerr

Back