• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Yunanistan Masalı

LivreAmour

C'est la vie
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
18.347
3.216
423
Bu yaz yunan adalarında unutulmaz günler geçirdim, ekte kendi çektiğim fotoğraflarım var, umarım fotoğraflara baktıkça kendinizi iyi hissedersiniz çünkü oralar insana hayatı yeniden sevdiriyor. Özellikle Santorini'yi mutlaka görün, mutlaka :97:

Aslen Rodos Türklerindeniz. Atatürk'ün emanetiyiz biz derdi dedem... 1923'te on iki adalar italya yönetimindeymiş ve Atatürk'ün emriyle Fethiye'ye yerleşmiş dedelerim. 400 yıl ecdadımın hüküm sürdüğü topraklara dünya gözüyle ayak basabildim şükürler olsun :nazar:

Rodos'un mutlaka görülmesi gereken köyü : Lindos :31:
$lindos.jpg

Yine bir başka görünüş Lindos'tan
$lindos.jpg

Bir başka açıdan
$lindos.jpg

Büyük İskender, Truvalı Helen ve Herakles’ inde ziyaret ettiği rivayet edilen M.Ö.4.yy'dan kalma Athena Tapınağı... Kale duvarlarını 13.yy. da St.Jean Şövalyeleri’ nin yükselttiği ve burçlarla takviye ettiği rivayetleri var, hem rehberi dinleyip bunları aklına not etmek hem de fotoğraf çekmek bir hayli zor oldu :31:
$lindos.jpg

Akrapol'ün içten görünüşü
$lindos.jpg

Lindos Akrapol'ü. Çok etkileyici değil mi :97:
$lindos.jpg

Athena tapınağı‘na çıktığınız zaman, bulunduğu konum itibarı ile etraftaki turistleri görmezden gelebilecek hayal gücüne sahipseniz eğer, size gerçekten Allah'a yakınmışsınız hissi veriyor, görüntü öylesine müthiş...
$lindos.jpg

Lindos Rodos adasının, Rodos kentinden sonraki en büyük yerleşim merkezi ve beyaz evleri, dar parke taşlı sokakları, Haçlı Kalesi ve Acropolis ‘i ile turistik olarak en çok ziyaret edilen popüler noktalardan biri :31:
$lindos.jpg

Adanın en meşhur koylarından biri olan Faliraki Plaj'ı...Deniz çok sıcak-şurup gibi ama hemen derinleşiyor, yüzme bilmeyenler kumda oynayacak yani :51:
$lindos.jpg

Şurup şurup :31:
$lindos.jpg

:31::31::31::31:
$lindos.jpg

Kanuni Sultan Süleyman'ın 50 bine yakın şehit vererek ele geçirdiği, Ege ve Akdeniz'in kilit noktasındaki Rodos kalesinin surları bir hayli korunmuş, surların arasında oldukça geniş hendekler var, 400 yıl hüküm sür bu topraklarda, sonra kaptır gitsin, reva mı Rodos ikiye ayrılıyor, eski şehir ve yeni şehir diye burası eski şehirdeki kale, yeni şehirde barlar ve alışveriş için iddialı dükkanlar var.
$rodos.jpg

İtalyanın gasp ettiği oniki ada, tamamı ile Türk mülküdür aslında. Yalnızca 11 km uzağımızda... :50:
$rodos.jpg

Kale içinden...
$rodos.jpg

Rodos'ta ecdad mirası 70 küsür camiden şuan sadece 7 tanesi ayakta ve sadece 1 tanesi ibadete açık. Yunanlılar talan etmişler güzelim topraklarımızı! İşte bu da Süleymaniye Camisi...
$rodos.jpg

Bir tek burası açık, diğer eserlerimiz yunanlılar tarafından kilit vurulmuş durumda!
$rodos.jpg

Camimiz :31:
$rodos.jpg

Farklı bir kare...
$rodos.jpg

Camimizin arka tarafı şövalyeler sokağı olarak geçiyor, bu da temsili işte, çok ta gerekli değil!
$rodos.jpg

Ortaçağ döneminde hissettiriyor buralar insana...
$rodos.jpg

Sokak araları
$rodos.jpg

Gerçekten ortaçağ...
$rodos.jpg

Kendi eserlerini korumuşlar, bizimkiler kilitli!
$rodos.jpg

İşte bir ecdad eseri daha, Pargalı İbrahim Paşa Camisi...
$rodos.jpg

Ön tarafı Marina kapısı olan Hippokratous Meydanı...Her yanında restoran-cafeler olan, cıvıl cıvıl, kalabalık bir meydan. Meydanı geçip ilerleyince iki denizatı heykelin yer aldığı başka bir meydana geliyorsunuz. Yol boyu çarşı var, mağazalar rengarenk.
$rodos.jpg

Meydanda ki hipokrat çeşmesi :31:
$rodos.jpg

Hipokrat meydanı genel görünüşü...
$rodos.jpg

Mandraki Limanı...
$rodos.jpg

Mykonos bizim deyişle mikanos adası açıklar, günah adası günaaaaaaaaaaaah :9:
$mikanos.jpg

Mikanos liman :31:
$mikanos.jpg

Burası da en ünlü plajlarından Super Paradise. Değişik insanlar kaynıyor ama suyu muh-te-şem ve çok soğuk. Ömrümde görüp görebileceğim en temiz denizlerden biri idi...
$mikanos.jpg

Ne kadar dövünsek az değil mi, burnumuzun dibindeki bu muhteşem güzellikteki plaj yunan hakimiyetinde!
$mikanos.jpg

Bilmem anlatabildim mi :31:
$mikanos.jpg

:55::55::55::55::55::55::55::55::55::55:
$mikanos.jpg

Ana caddelerinden birinde ki sanat atölyesi, yetenekliler tembel olmalarına rağmen :27:
$mikanos.jpg

Güzelmiş bu tablo değil mi :34:
$mikanos.jpg

Little Venetia diye bir bölge var. Bu bölge tepesinde 5 tane yel değirmeni, deniz kenarında ise az katlı evleriyle İtalya’nın kanallar şehri Venedik’i hatırlatıyor, bu yüzden tam da buraya Küçük Venedik diyorlar, gece pek güzel çıkmadı fotoğraf ama idare edeceğiz artık :31:
$mikanos.jpg

Küçük Venedik bölgesinin sağ tarafı
$mikanos.jpg

Santorini'ye doğru :10:
$mikanos.jpg

Yunan kara suları...
$mikanos.jpg

İşte aklımın-yüreğimin-duygularımın kaldığı ada Santorini :31::31::31::31::31::31:
$santorini.jpg

Volkanik bir patlama sonucu oluşan, bir kısmı deniz'e batmış olan cennet Santorini...:97:
$santorini.jpg

Bu masalı yaşamadan gözlerimi yummamalıydım :31:
$santorini.jpg

Meşhur Kaldera...
$santorini.jpg

Adanın en yüksek tepesi İlyas Peygamber tepesi...
$santorini.jpg

İşteeeeeeeee yunanistan resimlerinin baş karakter köyü Oia :31::31::31: Yani iiiiiiiiiiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:51:
$santorini.jpg

Gitmeden önce tamamen photoshop zannettiğim resimleri hiç oynamadan çekebilmenin mutluluğu Evet burada yaşlanmak gerek!
$santorini.jpg

İyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:31:
$santorini.jpg

Firadaki cafe ve butik oteller
$fira.jpg

Fira:31:
$fira.jpg

Mavi ile Beyaz sanırım en çok burada birbirine yakışıyor :31:

$fira.jpg

:31::31::31::31::31::31::31::31::31:
$fira.jpg

:31::31::31::31::31::31::31::31::31::31:
$fira.jpg

Yaşamak gerek, fotoğraflarla anca bukadar :97: Yoruldum eklemekten, ufacık bir tebessüm belirdiyse yüzünüzde fotoğrafları incelerken, biraz kendinizi iyi hissettiyseniz ne mutlu bana. Sevgiler :16::16::16:

Ben de balayını Yunanistan'da geçirmiştim.Sanki o taraf bizden daha mı torpilli ne : )
Çok güzel bir albüm olmuş.
Başkasının gözünden görmek ayrıca hoşuma gitti. :)

cok gıtmek ısterdım bende..
fotolara baktıkça hayallere daldım,çok güzel resımler..

Ben de balayını Yunanistan'da geçirmiştim.Sanki o taraf bizden daha mı torpilli ne : )
Çok güzel bir albüm olmuş.
Başkasının gözünden görmek ayrıca hoşuma gitti. :)

Santorini cennet provası belkide...
Burnumda tüttü yine, suyun öteki tarafı muhteşem, ama çok tembeller, ah 400 yıl hakimiyet sürdüğümüz toprakları kaptırdık işte :43:

cok gıtmek ısterdım bende..
fotolara baktıkça hayallere daldım,çok güzel resımler..

Ben atina'da yasiyorum 10 yildir.adalarin cogunu gordum.gercekten cok gaze.AMA sunu soyleyebilirim ki sadece uzaktan guzel.icinde yasadikca normallesiyor insanin gozunde.memleketimin soak simidine hasret kaldim.mekanlar guzel AMA bize ait hicbirsey yok.gozunu seveyim turkiyem.

Ben atina'da yasiyorum 10 yildir.adalarin cogunu gordum.gercekten cok gaze.AMA sunu soyleyebilirim ki sadece uzaktan guzel.icinde yasadikca normallesiyor insanin gozunde.memleketimin soak simidine hasret kaldim.mekanlar guzel AMA bize ait hicbirsey yok.gozunu seveyim turkiyem.
Ya cok alakasiz kusura bakmayin ama biz balkanlardan turkiyeye gecerken 3-4 gun yunanistanda kalmak istiyoruz. Tavsiye edeceginiz bir yer var mi?
2 yasinda bir kizim var cok adrenalin dolu bir tatil yapamam. Simdiden tesekkur ediyorum sevgiler.

Ya cok alakasiz kusura bakmayin ama biz balkanlardan turkiyeye gecerken 3-4 gun yunanistanda kalmak istiyoruz. Tavsiye edeceginiz bir yer var mi?
2 yasinda bir kizim var cok adrenalin dolu bir tatil yapamam. Simdiden tesekkur ediyorum sevgiler.

adalar cok guzel AMA cocukla zor olur.2gun atina,2gun selanik yapabilirsiniz.aslinda siz amacinizi soyleyin yardimci olurum.yani Deniz ve gunes mi yoksa tarih ve gezme mi?

Back