Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba Arkadaşlar geçenlerde tv de bir çocuk doktorunu izledim. bir yaşından önce inek sütünü önermiyoruz. inek sütü içenlerle içmeyenler arasında yapılan testlerde içmeyenlerin IQlar 10 puan daha yüksek oluyor diye.dünde milupanın mama reklamında gördüm hani şu 27 lt inek sütü içesi gerektiğini söyleyen reklamın köşesindede yazıyor.bu konu hakkında detaylı bilgisi olanlar var mı acaba?
4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
her yerde söyleniyor bu zaten hatta 2 yaş bile diyorlar.bende vermiyorum 11aylık oldu benimkiler.ama mamalarını bezan sütle yaptığım oluyor.mamalara da güven oluyor.emzirmeyi kesince nasıl olacak bilmiyorum
dünya sağlık örgütünün açıkladığı bişey bu 1 yaşından sonrada fazlası kansızlık yapıyormuş
Canım bizim doktorumuz bu ay izin verdi süte oda oğlum bu ay bir yaşına girdi ama izin vermeden önce kan sayımı yaptırdı eğer demir eksikliği varsa inek sütü içmeyecek dedi.Arkadaşımın oğlu günde 3-4 bardk inek sütü içer ve kansızlığa neden oldu doktoru günde sadece bir bardak süte izin veriyor.
ne bileyim ya,biz sütle büyüdük,kansız mıyız diyesi geliyor insanın.
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
evet canım kansısız maalesef:)
türk kadınlarının çoğunda kansızlık varmış, öyle diyor doktorcumlar
bende 1 yaşına kadar vermedim şimdi süt hiç istemiyor oglum keşke azar azar tattırsaydım
Yiğitim bitanem..
Kayıtlı Üye
Bende şimdiye kadar hiç inek sütü vermedim,zaten emzirmeye devam ediyorum..bir süre daha vermeyi düşünmüyorum,tabi doktorumuza da bağlı:))
azimli,sabırlı,kararlı
Kayıtlı Üye
sağlık müdürlüğünden anne sütü almayan bebeklerin beslenmeleriyle ilgili bir broşür aldım. orada bebeğe 2-3 aylıkken bile inek sütü yazıyor. çook şaşırdım... bu ne mantık .. tüm doktorlar hayır derken...