Bir yerlerde yanlış yapıyorum ama ne???

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
merhaba arkadaşlar,
2,5 aylık bir kızım var.Doğduğundan beri,ishal,kusma,kabızlık,gaz sancısı vb problemlerimiz oldu.Allah baska sorun vermesin cok şükür buyuk bir derdimiz olmadı.Fakat kızım hala cok kucuk.Doğduğunda 2,5 kiloydu.İlk hafta ishal oldu.Sonra ise surekli kusması oldu.Doktora gittik reflu dendi.Ayrıca laktoz(süt sekeri)alerjiside var.
Herneyse gectiğimiz haftalarda 20gunde sadece 100gr almıstı.Cok moralim bozuldu.
süt alerjisi sebebiyle hiçbir süt ürünü yiyemiyorum.Buskivi turu seyler bile yasak.Gaz sancısı olduğu için de gaz yapan seyler de yiyemiyorum.Dolayısıyla hiç beslenemiyorum.Sütümde azaldı sanırım.Ben mama verdim 15gunde biraz fark etti kilosu.
Sizlere sorum şu
1-Bana kesinlikle gaz yapmayan besinleri yazarmısınız.şimdi önumuz yaz.Gaz yapmayan sebze ve meyveler nelerdir
2-Süt ürünü tuketemediğim için kalsıyum vs hiç alamıyorum.Sizce bu sütümün içindeki vitaminleri vs azaltırmı.Calsıyum sandoz hapı yada balık yağı hapı içsem zararlı olurmu bebeğime..
3-anne sutune ek olarak mama verildiğinde genelde önceanne sutu verip ardından mama veriyorlar.Bense gunde 1 öğün 100cc mama veriyorum.Yanlışmı yapıyorum dersiniz.

Bebeğimi her gören kucucuk diyor.Ben nerede yanlış yapıyorum.Neden sütüm yaramıyor neden kilo almıyor bebişim(((

canım sütün artması için;
önce sütüm yetmiyor deme huzurlu olmaya uykunu almaya çalış moralini düzelt
her gün ölçerek 3 lt su 1lt de sıvı gıda tüket
çay kahveden uzak dur
he

her gün 1 tk rezene 1 tk ısırgan 1 tk ıhlamur 1 çay k. anason 1 çay k. tane kimyonu sabah akşam bir fincan sıcak suda bekletip süz ve iç
ayrıca her gün ıhlamur papatya ısırgan çayı iç hatta ben ilk zamanlar ısırgan ve rezeneyi poşet şeklindekileri ama, bir fincan suya atıp ikisini aynı anda bekletip içiyordum günde en az 3 kez.
ayrıca boca yeşillik tüket semizotu sütün kalitesini arttırıyor
ve yoğurtla dereotunu karıştırarak yiyordum ben ama sizin alerji varmıiş sadece bol bol dereotu ye sütü arttırıyor
ben hiç mama vermedim ama çok dikkat ettim beslenmeme
artık 6 aylığız şükür hala sütüm yetiyor bebeğim sadece tadıyor ek gıdaları
ama dedim ya önce moral her annenin sütü 6 ay boyunca yeter sadece stresten dolayı azalır ama gene arttırmak mümkündür
yalnız gaz yapan şeyleri bilemicem maalesef ama bi tavsiyem olcak sana ben kuru fasulye dahi yedim ama içine bolca kimyon koydum kimyon koy her yemeğine ve kısıtlama kendini. kimyon bebeğin kolayca gaz çıkarmasını sağlar senin sütünden gçecektir rezene de bebeğin gaz çıkarmasına yardımcı olcak merak etme bu reçeteyi ben diyetisyenden aldım cidden işe yarıyor kendine inan
bir de bebeğe sık sık temas etmenin işe yaradığını söylüyor uzmanlar
emzirmekten bıkma olmasa da sütün emzirmeye çalış sütün gelcektir
bol şans canım

canım nerdeyse bendede aynı sorun var seni çok iyi anlıyorum. aslında moralin herşeyi tetikliyor, moralini bol tut, sütün gelsin. bende canımı çok sıkıyordum bebeğim sürekli ağlıyor diye her hafta bi doktora götürüyordum hatta en son dün gittim ama artık benim fazla elhamlı ve panik oldugumu kabullenmeye başladım. Dünden beri vita malt diye bir içecek var eczaneden sipariş verdim sanırım büyük marketlerde de satılıyormuş sanırım faydasını görmeye başladım bir gündür bebeğime mama takviyesi yapmadan sadece sütle besliyorum allaha şükür ve mutlyuyuz. Mama verince ne kadar yenidoğan maması olsa da sanırım bünyelerşne ağır geliyor şunu farkettim ne kadar çok mama verirsem bebeğime sancımız ve sıkıntımız daha çok oluyor. Bende rezene işe yaramadı bol bol idrara çıkarttı.

Günde bi tane vita malt iç ve üç kez de humana still tea ve en az 3 lt su. Alah bebeklerimizi sağlık bizlere bol süt versin.

ayrıca ben balık yağı hapı ve vitamin hapı içiyorum. Balık yağının zararlı olacagını düşünmüyorum çünkü bebeklerine içirenlerde oluyormuş.

karpuz kavun portakal mandalina kayısı roka tere turp nohut kuru fasulye taze fasulye bakla bezelye lahana karnıbahar brokoli gazlı içecekler sarımsak taze kuru soğan kabak salatalık

bunları bana gittiğim bi doktor yazmıştı.bende bebeğimde gaz yapacak diye peynir bile yemiyorum. Ama gaz olacaksa biz ne kadar dikkat etsekte oluyor. sanırım laktoz intoleransına laktozla ilgili bir damla veriyorlarmış bunu doktorunla konuş. Birde mama olarak gazlı bebekler için olan mama var BEBELAC AC ALMıRON yada MıLUPA COMFORMıL mutlaka bu mamaları kullan

teşekkürler canım,rezene çayı içiriyorum hatta yeni bitti.Ama sanırım uzuntuden azalıyor benim sutum.Dediğin gibi stres yapmamaya calısacağım artık.kimyonu sevmiyorum ama rezenin içine katıp içiyorum arasıra mecburen..insallah artar tekrar sütüm..

canım bu vitamalttan sonra sütünmü arttı peki.içeriği nedir bunun.Bebişimize zararı yoktur değilmi??bende alayım hemen yararlıysa..

süpersin canım,çok tesekkur ederim.Evet dediğin damlayı kullanıyoruz hatt baya rahatladı bu damladan sonra bebeğim.gaz yapan seylere baktımda şimdi ben ne yiycem yaa:)))

cnm süt arttıran tavisyelerimi dinlemeni öneririm bende işe yaradı
hatta bir arkadaşım sabahları ekmeğe yağ sürüp üstüne kimyon döküp yerdi gazı çıksın bebeğin kolayca die.
rezeneye kattığın kimyon eğer tane kimyon olursa tadı toz kadar kötü olmuyor dediğim şekilde karıştır
bu arada vitamalt fena göbek yapıyor alkolsüz biraymış ben de alayım demiştim sonradna vazgeçtim kendi yaptığım bitki çayı daha faydalı diye düşündüm
humana da kullandım ama dedim ya kokusu da tadı da iğrençti

vitamalt ı ben internette sağlıkla ilgili bilgiler veren bi siteden okumuştum ve sonra google taratınca bir çok sitede hatta e bebek te bile satıldığını gördüm. içerinde malt içecegi(nedir bende bilmiyorum) b vitamin komplexi, protein filan varmış. öyle gürül gürül akmasa da eskiye nazaran sütümü artırdığına şahit oldum. humanadan 10 kat daha etkili diyebilirim.

gaz yapan yiyecekleri yazdıktan sonra doktor yiyebileceklerimi yazsanız sanırım daha kısa olurdu demiştim :)

evet vita malt kilo yapıyor diyorlar ama bebeğime süt olması benim için şuan daha önemli

geçen hastaneye gittiğimde başka bir bayanla karşılaştım onunda bebeğinde gaz varmıştı. dedi ki eger gaz yapan yiyecek yemek durumunda kalırsan mutlaka içine kimyon at dedi öyle olunca senin yediğinde gazını alıyormuş ne derece doğru bilmiyorum.

ben bebeğimin gaz sancılarının arttığı dönemde rezene çayına kimyon katıp içiyorum.Gercekten o gun ağrısı cok olmuyor bebeğimin.artık yemeklerde de kullanacağım..

kızlar peki mamayı nasıl vereyim.her emzirmeden sonra mı,yoksa sabah yada gece 1 kere 90cc civarımı versem???

her emzirmenin arkasından verecek olursan ikisnin sindirim süreleri farklı oluyormuş bu nedenle sancısını artırıyormuş. tek öğün olarak gece ver. hem gece daha çok tok tutar ve uzun uyur

benimde sütüm yeterli olmuyo.aslında bu cümleyi kullanmak istemiyorum çünkü psikolojik olarak çok etkiliyo.yani bu işte stres çok önemli rahat olmak lazım.benim doktorumda bana süt içeceksin dedi en az günde 1 litre hatta içebiliyosan 1.5 lt lt süt iç dedi bende gerçekten gece içiyorum hem emzirmeye kalkışımda ve fayda ediyor.

gaz için ise benim büyüklerden duyduğum ve doktorumunda doğruluğunu onayladığı nokta şu gerçi hiç bi arkadaş bahsetmemiş ama kendine bakacaksın canım.nasıl yani?ayağını sırtını üşütmeyeceksin.soğuk şeyler içmeyeceksin.cereyanda kalmayacaksın.sen hasta olursan çocuğunda olur.sütten geçer .bu pek değinilmesede önemli bir nokta.

dün çocuk gelişim uzamanımız sıvı alışıyla ilgili beni uyardı. ben 4lt yakın su içiyordum amabardakla degil 500cc lik ped şişeye koyuyordum bi içişte bunu bitiriyordum. bu yanlışmış az az sık sık su içince süte gidiyormuş, yogun şekilde birden içince çogu idrara gidermiş. bir de mutlaka ögünleri arasında saaat bırak dedi, her istedikçe emzirirsen gazı artar, gögüslerinde dolmaz dedi. bize aglasada 3 saatten önce emzirme dedi,emzirirssen bu aglama gaz aglaması olur her halukarda zaten aglar dedi

bu su içme yöntemi mantıklı geldi banada,doğru ya bi anda içip bi anda boşaltıyoruz gercektende..
Bu arada mamayı öğlen ve gece olarak vermeye baslamıstım ilk basta.bu ay 900gr almış.Sanırım iyi geldi bu uygulamam.Aynen devam edeceğim.
Birde aslında bende surekli meme vermek istemiyorum ama sanki o zaman kilo almayacak gibime geliyor.Yani verdiğim sut kardır diyorum kendi kendime..e tabi göğüslerde fos fos oluyo bu durumda:))

laktoz intoleransı olanlar laktaz sütlerden içse işe yaramaz mı..bende sorun yok ama içim laktaz alıyorum,hem bebeğe hem bana gaz yapmasın diye..içine de bebe bisküvisi ve birazda tahin pekmez katıp yiyorum..gece göğüslerim taş gibi oluyo..yatarken yiyorum bunu ama..kalori bombası farkındayım..ama mecbur.

süt şekerinin (laktaz) emilimine yardımcı olan bir damla var: laktazim. sütün içine damlatılıyor, doktoruna ya da eczacına danışırsan bilgi verecektir. umarım her şey yoluna girer. bebeğine uzun, huzurlu, sağlıklı bir ömür dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…