• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yenileme hikayesi (boyama-kaplama-dekorasyon)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.822
106
363
İzmir
eski dolap ve komidinlerimi beyaza boyayıp (eskitme idi) siyah desenler işledim (ipek transfer tekniği ile)
banyo duşakabini cam olduğundan kireç artıklarını önlemek için cam folyo kullandım..
cam folyodan arta kalan parçayı ocaktan sıçrayan yağ vs için cam fayansıma yapıştırdım,işe de yaradı.
tavandaki stropiyerleride malzemelerini alarak eşimle yapıp simli boya ile boyadık.
eskiyen sehpalarımıda aynı komidinleri gibi yaptım..
nette 50 tl ye satılan gül model yer minderinide gazete kalıplarından çıkardığım şablonlar ile kendim tasarlayı diktim.(eğitimim yok )
sizlere de fikir olur umarım..boya polisan matrix kullandım, zımparalamadım...

$001.webpEki Görüntüle 696083
Eki Görüntüle 696084 $005.webp
$004.webp$008.webp
$007.webp

Emeğine,ellerine sağlık güzel olmuş :16:

Beyaz boyayı nasıl yaptın.. su bazlı boya mı? biraz anlatır mısın?üzeri vernik sürdün mü? Ben de böyle bir şey düşünüyorum da... :26:

Son düzenleme:
tşk ederim .. polisan matrix x1 bu boya https://www.google.com.tr/search?q=...3Dproduct%2Fproduct%26product_id%3D50;500;500 ile boyadım en küçük boyunu aldım 12 tl isi bunları boyadım ve arrtı bile.. zımparalama işlemi uygulamadım .aslında uygulansa daha iyi sonuç alınır ve daha uzun süreli kullanım sağlar bundan sonrakilerde zımparalayacağım çünkü çarpma vs olduğunda soyulma yapabiliyor zımparalamadan..bence zımparalayın 4-5 kat yerine 2-3 kat boyarsanız ve 2 yıl kullanacağınıza 4-5 yıl kullanırsınız..bu arada verniklemedim ama dediğim gibi bunlar acemiliğim oldu bundan sonrakilerde daha ustaca yapmayı zımparalamayı verniklemeyi düşünüyorum,daha kalıcı olması açısından.

Son düzenleme:
eski dolap ve komidinlerimi beyaza boyayıp (eskitme idi) siyah desenler işledim (ipek transfer tekniği ile)
banyo duşakabini cam olduğundan kireç artıklarını önlemek için cam folyo kullandım..
cam folyodan arta kalan parçayı ocaktan sıçrayan yağ vs için cam fayansıma yapıştırdım,işe de yaradı.
tavandaki stropiyerleride malzemelerini alarak eşimle yapıp simli boya ile boyadık.
eskiyen sehpalarımıda aynı komidinleri gibi yaptım..
nette 50 tl ye satılan gül model yer minderinide gazete kalıplarından çıkardığım şablonlar ile kendim tasarlayı diktim.(eğitimim yok )
sizlere de fikir olur umarım..boya polisan matrix kullandım, zımparalamadım...

Eki Görüntüle 696082 Eki Görüntüle 696083
Eki Görüntüle 696084 Eki Görüntüle 696085
Eki Görüntüle 696086 Eki Görüntüle 696087
Eki Görüntüle 696088

Enfes olmuş emeğine eline sağlık canım güle güle kullan bende yatak odama ve tv sehpamı boyamak istiyorum ama mobilyalarım son birkaç senedir olan kaplama mobilyalardan yani doğal ahşap değil dediğin boya polisan matrik daha önce nette bir iki yerde görmüştüm. bu tarz mobilyalarada kullanılabilir mi.
ve diyelim birşey sürtülse boyası kalkar mı? doğal boya gibi duruyor mu? boyarken fırça izi kaldımı?
seni soru bombardımanına tuttum kusuruma bakma canım

melis arkadaşa yazdıklarım geçerli,zımparalama yapıp yeniden daha özenli kalıcı hale getirebilirsin.bunun sonu yok ahşap ve iskelet sağlam ise her zaman yapılabilecek bir şeyler vardır. zımparaladığın takdirde sorduklarının hepsi minumum a iner.soyulma,fırça izi en az olur ve dayanıklılık süreci uzar..

Son düzenleme:
tşk ederim .. polisan matrix x1 bu boya https://www.google.com.tr/search?q=...3Dproduct%2Fproduct%26product_id%3D50;500;500 ile boyadım en küçük boyunu aldım 12 tl isi bunları boyadım ve arrtı bile.. zımparalama işlemi uygulamadım .aslında uygulansa daha iyi sonuç alınır ve daha uzun süreli kullanım sağlar bundan sonrakilerde zımparalayacağım çünkü çarpma vs olduğunda soyulma yapabiliyor zımparalamadan..bence zımparalayın 4-5 kat yerine 2-3 kat boyarsanız ve 2 yıl kullanacağınıza 4-5 yıl kullanırsınız..bu arada verniklemedim ama dediğim gibi bunlar acemiliğim oldu bundan sonrakilerde daha ustaca yapmayı zımparalamayı verniklemeyi düşünüyorum,daha kalıcı olması açısından.

Tebrik ederim büyük cesaretle yapmışsın ama güzel de olmuş :)

Teşekkür ederim. :16:
Evet bu zımpara olayı çok zor ama mecbur yapacağım... bir cesaretle başlarsam gerisi gelir herhalde :10:

Son düzenleme:
Tebrik ederim büyük cesaretle yapmışsın ama güzel de olmuş :)

Teşekkür ederim. :16:
Evet bu zımpara olayı çok zor ama mecbur yapacağım... bir cesaretle başlarsam gerisi gelir herhalde :10:

ben bunu idareten yapayım 2-3 sene idare etsin yenisini alacağım dersen yapmayabilirsinde, zımparalama işlemini eşlerinize devredersiniz,gerisini zevkle yaparsınız da ..zımparalama çok ta zor değil aslında üsten üsten ahşabın doğallığı hissedebilecek kadar,boyayı tutabileceğine emin olacak kadar yapın tamamen renksiz sunta haline getirmek için çabalamayın.:16:

emeğine sağlık çok güzel olmuş banyonu özellikle çok beğendim:34:

gerçekten çok güzel olmuş. ben özellikle cam folyo işine bayıldım. evin de güzelmiş zaten anladığım kadarıyla. mutfakta ocağın üstüne koyduğun çiçekten de özenli biri olduğun belli oluyor.

eline sağlık. insan başlayınca gerisi geliyor. boya markası vermen iyi olmuş. genelde çok soruluyor.

güle güle kullan

hepsi çok güzel olmuş cok beğendim ellerinize sağlık...

özellikle bu duşa kabin fikri için teşekkür ederim çok işime yarıyacak:)

süper olmuşlar ellerinize emeginize sağlık duşa kabınde kullandıgınız malzemenin adı nedir ???

Çok güzel olmuşlar Nil, ellerine sağlık...

Mutfak için ve duşakabin cam folyosu çok iyi olmuş. Bizim mutfakta sonradan kapatılan balkonun kenar camlarına biz taşınmadan evvel bu uygulama yapılmış, bu sayede içerisi görünmüyor. Ben merak ediyordum ne olduğunu.

Duşakabinde kullanışlı mı, suya dayanıklı mıdır? Sen duşakabinin içerisinden mi dışından mı cam folyo kapladın?

Çok güzel olmuşlar Nil, ellerine sağlık...

Mutfak için ve duşakabin cam folyosu çok iyi olmuş. Bizim mutfakta sonradan kapatılan balkonun kenar camlarına biz taşınmadan evvel bu uygulama yapılmış, bu sayede içerisi görünmüyor. Ben merak ediyordum ne olduğunu.

Duşakabinde kullanışlı mı, suya dayanıklı mıdır? Sen duşakabinin içerisinden mi dışından mı cam folyo kapladın?

tşkler:38:

dışından kapladım canım ,1 yıl oldu sorunsuz kullanıyorum atma- çıkma vs yok,su kireç vb.kalıntılarını da gizliyor, üzerinden siliyorum nemli bezle arada su tuttuğumda oldu sorun yok :24:

Back
X