Bir yavru kedi meselesi

calpol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
1.853
4.677
Hanımlar merhaba

Konunun yeri burası mi bilemiyorum ama acil çözüm bulmam gereken bir konu var. Bahçeli müstakil bir ev aldık çok şükür hep istiyordum. Zaten ev alacaktık Corona da iyice gözümüzü açtı rabbim de kısmet etti bahçeli ev aldık. Çocuklar için çok iyi oldu. Yanlız bahçeli ev öyle filmlerde mi gibi olmuyormuş sineginden piresine kadar her türlü böcek mevcuttu geldiğimizde. İlacladik temizledik bakım yaptık daha iyi şimdi.

Yanlız bahçeye musallat olan yavru bir kedi var. Çok sevimli çocuklarda çok sevdi oynuyorlar besliyorlar. Asla gitmiyor bahçeden. Eve yerelsmek gibi bir kaç tesebbusu oldu ama eve giremeyeceğini anladı şimdi bahçeden ayrilmiyor. Çocuklar çok mutlu ama hesapta olmayan birşey bu kedinin piresi ve kakası var ☹️ Bahçeye kakasını yapıyor ve kokuyor. Kum gibi birşey alsak tuvaletini ona yapması gerektiğini kavrayabilir mi? Ya da bahçe içine ihtiyaç gidermemesi gerektiğini öğrenebilir mi ☹️Ve pire için ne yapabilirim. Eve bile geliyor çocuklarla pireler. Veterinere götürsem çok masraf olur mu? Ev borcu ve coronadan dolayı işsizlik zaten belimizi büktü. Mutlaka deneyimi olan vardır yardım ederseniz sevinirim.

Oy kıyamam ben ona, sakın atmayın inanın size daha da bereket getirir borcun nasıl azaldığını bilmezsiniz anlamazsınız bile. Pire için veterinere ense damlası yaptırmanız gerek, o zaman kesilir ama şu da var kedideki pire insana geçmez, insana geçse bile yaşamaz ölür. Sizin bahsettiğiniz kum (toz) piresi muhtemelen ve kediciğe de geçmiş. Bahçeyi ilaçlatmalısınız yavruyu korunaklı bir yere alıp. Kakasını da kapatmayı öğrenir büyüdükçe, o zamana kadar kum koyabilirsiniz.

Oy kıyamam ben ona, sakın atmayın inanın size daha da bereket getirir borcun nasıl azaldığını bilmezsiniz anlamazsınız bile. Pire için veterinere ense damlası yaptırmanız gerek, o zaman kesilir ama şu da var kedideki pire insana geçmez, insana geçse bile yaşamaz ölür. Sizin bahsettiğiniz kum (toz) piresi muhtemelen ve kediciğe de geçmiş. Bahçeyi ilaçlatmalısınız yavruyu korunaklı bir yere alıp. Kakasını da kapatmayı öğrenir büyüdükçe, o zamana kadar kum koyabilirsiniz.

Yok atmayı düşünmüyorum çocuklar çok seviyorlar. Gerçi zaten atsam da geri gelir çok yapış yapış bir kedi sağolsun asla gideceğini sanmam😀 bahçeyi kendimiz ilacladik ama çocuklarla birlikte bir kaç kere eve girdiğini gördüm pirenin ne piresi bilmiyorum. Damla ise yariyorsa bir sorayım bakayım. Peki kum alsam toprağa değilde ona yapması gerektiğini kavrar mi acaba. İlk defa kedimiz oldu hiç bir bilgm yok malesef

Hanımlar merhaba

Konunun yeri burası mi bilemiyorum ama acil çözüm bulmam gereken bir konu var. Bahçeli müstakil bir ev aldık çok şükür hep istiyordum. Zaten ev alacaktık Corona da iyice gözümüzü açtı rabbim de kısmet etti bahçeli ev aldık. Çocuklar için çok iyi oldu. Yanlız bahçeli ev öyle filmlerde mi gibi olmuyormuş sineginden piresine kadar her türlü böcek mevcuttu geldiğimizde. İlacladik temizledik bakım yaptık daha iyi şimdi.

Yanlız bahçeye musallat olan yavru bir kedi var. Çok sevimli çocuklarda çok sevdi oynuyorlar besliyorlar. Asla gitmiyor bahçeden. Eve yerelsmek gibi bir kaç tesebbusu oldu ama eve giremeyeceğini anladı şimdi bahçeden ayrilmiyor. Çocuklar çok mutlu ama hesapta olmayan birşey bu kedinin piresi ve kakası var ☹ Bahçeye kakasını yapıyor ve kokuyor. Kum gibi birşey alsak tuvaletini ona yapması gerektiğini kavrayabilir mi? Ya da bahçe içine ihtiyaç gidermemesi gerektiğini öğrenebilir mi ☹Ve pire için ne yapabilirim. Eve bile geliyor çocuklarla pireler. Veterinere götürsem çok masraf olur mu? Ev borcu ve coronadan dolayı işsizlik zaten belimizi büktü. Mutlaka deneyimi olan vardır yardım ederseniz sevinirim.
kediler eşeleyebilecekleri toprak bulursa mutlaka dışkısını gömer.
bahçeniz sanırım çimenlik o yüzden eşeleyip saklayamıyordur. doğal kum bile koysanız gider oraya yapar.
pire için çok pahalı olduğunu düşünmüyorum ilaçların.

İç dış parazit aşırı yaptırmalısınız pire için. İki üç ayda bir yaptırırsanız sıkıntı olmaz. 80 90 TL civarı

Kediler içgüdüsel olarak kuma yapıyorlar ve üzerini kapatıyorlar. Ama tüm bahçe kum iken ayrica kuma alışır mi bilemedim ama deneyebilirsiniz. Tuvalet ve kum kabı alın. İmkan varsa kediyi gozleyin tuvaletini yapacağı zaman kumu eselemeye başlar, o sıra hemen alıp kuma gotururseniz alisabilir.

Musallat oldu sözünüze çok üzüldüm doğrusu. Herhangi bir veterinere sokak kedisi olduğunu söyleyerek gotururseniz iç dış parazitini yaptırırsanız 60 70 tl gibi ücreti olur.
Kediler kuma çabuk alisir ancak dışarıda hem her yerin toprak olması hem de kum kabı bulundurulması kafasını karıştırabilir bilmiyorum.
Bu arada hayvanlardan insanlara bit pire geçmez.
Yeni evinize bereket getirsin yavrucuk.

Kum pire ilacından daha masraflıdır

Aslında bir köşedeki toprağı kazıp orayı kolaylaştırırsınız belki oraya alışır zira kazacak yapacak ve gömecek ortaya yapmaz aslında

Alışması için oraya kedi nanesi alabilirsiniz

Bir de kuduz aşısını mutlaka yaptırın

Çocukları çizer vs hastanelerde uğraşmayın şu şartlarda

Öncelikle kedi piresi insana geçmez diye biliyorum ama tabii onun iç, dış parazitini yaptırın. Kediler zaten kuma yaparlar o yüzden bir kum kabı alıp, içine kum koyarsanız ve partilerini o kuma biraz değdirirseniz zaten o alışır. Bir de isim koyun; veteriner soruyor 😉

İç dış parazit aşırı yaptırmalısınız pire için. İki üç ayda bir yaptırırsanız sıkıntı olmaz. 80 90 TL civarı

Kediler içgüdüsel olarak kuma yapıyorlar ve üzerini kapatıyorlar. Ama tüm bahçe kum iken ayrica kuma alışır mi bilemedim ama deneyebilirsiniz. Tuvalet ve kum kabı alın. İmkan varsa kediyi gozleyin tuvaletini yapacağı zaman kumu eselemeye başlar, o sıra hemen alıp kuma gotururseniz alisabilir.

Dediğinizi bir deneyeyim.insallah alışır.

pire için ensesine elma sirkesi dökün hemen yoğunluğu götürür. sokakta beslediğim kedilerime yapıyorum ama uyarayım tam anlamıyla yok etmiyor

Musallat oldu sözünüze çok üzüldüm doğrusu. Herhangi bir veterinere sokak kedisi olduğunu söyleyerek gotururseniz iç dış parazitini yaptırırsanız 60 70 tl gibi ücreti olur.
Kediler kuma çabuk alisir ancak dışarıda hem her yerin toprak olması hem de kum kabı bulundurulması kafasını karıştırabilir bilmiyorum.
Bu arada hayvanlardan insanlara bit pire geçmez.
Yeni evinize bereket getirsin yavrucuk.

Kötü anlamda demedim onu. Gece asla uyumuyor sinekliklere tırmanıyor cami tiktikliyor bahçede birşeyler deviriyor değişik bir hayvan ☺️ şimdiden neşe getirdi çok sevdik ama tuvaletine çözüm bulmam lazm. Kedi besleyenler bana parazit aşılarının 300-400 civarı oldugunu soylemisti eğer dediğiniz gibiyse hemen yaptıracağım.

Hanımlar merhaba

Yanlız bahçeye musallat olan yavru bir kedi var. Çok sevimli çocuklarda çok sevdi oynuyorlar besliyorlar. Asla gitmiyor bahçeden. Eve yerelsmek gibi bir kaç tesebbusu oldu ama eve giremeyeceğini anladı şimdi bahçeden ayrilmiyor. Çocuklar çok mutlu ama hesapta olmayan birşey bu kedinin piresi ve kakası var ☹ Bahçeye kakasını yapıyor ve kokuyor. Kum gibi birşey alsak tuvaletini ona yapması gerektiğini kavrayabilir mi? Ya da bahçe içine ihtiyaç gidermemesi gerektiğini öğrenebilir mi ☹Ve pire için ne yapabilirim. Eve bile geliyor çocuklarla pireler. Veterinere götürsem çok masraf olur mu? Ev borcu ve coronadan dolayı işsizlik zaten belimizi büktü. Mutlaka deneyimi olan vardır yardım ederseniz sevinirim.
Ben sizin yerinide olsam iyi düşünürüm şimdi çocukşar oynuyır ediyor ee ileri de ne olcak? Sahiplenmiş gibi davranıp bir an da bırakmayın. Eğer rahtasız oluyorsanız da daha da alıştırmadan sahiplendirin

pire için ensesine elma sirkesi dökün hemen yoğunluğu götürür. sokakta beslediğim kedilerime yapıyorum ama uyarayım tam anlamıyla yok etmiyor

Sirke fisfisladim ama pire var hala bı kaç tane gördüm çünkü. Çocuk elledigi zaman üstüne geliyor.

Hem iç hem de dış parazit özelliği olan damlalar var, veterinerden alıp kendiniz bile uygulayabilirsiniz.

Bu arada kedi piresi insana bulaşmaz merak etmeyin. Kakası için bahçenin uzak bir köşesine kum atın veya kaka yaptığı yerleri belleyin, herhalde toprak sert olduğu için gömemiyor.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ben Ankara'dayim ve birçok sokak kedisine aşı ve tedavi yaptırıyorum. Normal tarifenin altında ücret alırlar. En son yaptirdigim iç dış parazitlerde biri 60 biri 70 almıştı. Kisirlastirmalarda bile normalde 800 1000 tl civarı iken 400e yaptırıyoruz.

Sirke fisfisladim ama pire var hala bı kaç tane gördüm çünkü. Çocuk elledigi zaman üstüne geliyor.

O pire gayet zararsız da rahatsız olmanız normal. Pire için ense damlası her herde satılıyor, çok minik bebek ise pire tarağı ile tarayıp kalıcı ve hızlı çözüm de sağlayabilirsiniz.

Ben sizin yerinide olsam iyi düşünürüm şimdi çocukşar oynuyır ediyor ee ileri de ne olcak? Sahiplenmiş gibi davranıp bir an da bırakmayın. Eğer rahtasız oluyorsanız da daha da alıştırmadan sahiplendirin

Zaten sokak kedisi sahiplendirmeye gerek yok. Biz besliyoruz seviyoruz sıkıntı yok bahçede oynuyor zaten bir zararı da yok. piresi ve kakası benim sıkıntım. Bir de oturduğum yerde herkes kedi besliyor her yer kedi maması beni begenmesse yan eve geçer ☺️

Ayrıca sirkeyi bilmiyorum ama biberiye yağı kullaniyorum ben dış parazitleri uzak tutmak için. Çok etkili olduğunu duydum. İlk pirelerini dökmesi için dış parazit yaptırıp daha sonra ara sıra biberiye yağı sürebilirsiniz kedicige.

Hanımlar merhaba

Kedi kumu alın birde iç dış damlaları oluyor ondan alın aşılarını yaptırın bişey olmaz mama olarak kaliteli mama alırsanız kakasında ve çişinde koku olmaz

X