Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızıma sütü nasıl aşıltıra bilirim ??halan emziriyorum ama yetmiyor tabiki, yemekte yemiyor fazla ,lütfen yardım edın nasıl verebilirim kızıma sütü...???
ben de bu soruya cevap arıyoum. benim oğlum neredeyse 16 aylık. 10.aydan itibaren süte alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor :gitme: denediğim yöntemleri anlatıyım (bunlar bi doktor tavsiyesi) sütü dolaptan çıkardığın gibi soğuk ver, daha rahat kabul ediyorlarmış ama benim oğlan tükürüyo. diğer yöntem dondurma. dondurmaya süt katıyorsun, zamanla dondurmayı azaltıp sütü arttrıyorsun. benimki dondurmayı bile sevmedi mafoldumben pipetle içirmayi deyebilirsin, oyun zannediyorlar. bir arkadaşım böyle alıştırdı. nesquik katabilirsin sütün içine. bense bütün bu yöntemleri denedim hala hergün biberonuna, bardağına, sulığuna süt koyup bi umut taklif ediyorum ama iç-mi-yor :gitme: zaten iştahsız bir de süte alıştırma çabalarım boşa çıkınca iyice üzülüyorum. umarın sen başarırsın. fikir verecek tecrübeli anneler olabilir.
kizlar ben ogluma sütü vermeye icine pekmez katarak ve uyuyacagi anda vererek alistirdim ve bir kac kez böyle denedim yada uyurken verdim daha sonra yine uykuluyken bu kez pekmez koymayarak verdim öyle öyle alisti zaten tavsiye ederim sütü uyuyacagi zaman yada uyurken vermeyi deneyin
ben de tam tersini düşünüyorum. bir bebeğin öncelikli besinlerinden birisi süttür. çocuun gelişimini sağlayan en önemli besinlerden hatta. pekmezin gelişime o kadar katkısı olduğunu düşünmüyorum.
ben de çok yöntem denedim oğlumun süte alışması için oğlum 14 aylık şu anda. 1 yaşından önce süt vermeyin diyen doktorları dinlediğim için çok pişmanım. daha önceden alıştırmam gerekliydi diye düşünüyorum. yoğun uğraşlar sonucunda oğlum ancak bebe bisküvisiyle kabul etti sütü onu da kaşıkla yediriyorum. içine de bal katıyorum tat versin diye bazen de muz eziyorum içine farklılık olsun diye. şimdilik buna şükür deyip sütü tek başına bardaktan içeceği günü bekliyorum bir umut
ben de tam tersini düşünüyorum. bir bebeğin öncelikli besinlerinden birisi süttür. çocuun gelişimini sağlayan en önemli besinlerden hatta. pekmezin gelişime o kadar katkısı olduğunu düşünmüyorum.
ben de çok yöntem denedim oğlumun süte alışması için oğlum 14 aylık şu anda. 1 yaşından önce süt vermeyin diyen doktorları dinlediğim için çok pişmanım. daha önceden alıştırmam gerekliydi diye düşünüyorum. yoğun uğraşlar sonucunda oğlum ancak bebe bisküvisiyle kabul etti sütü onu da kaşıkla yediriyorum. içine de bal katıyorum tat versin diye bazen de muz eziyorum içine farklılık olsun diye. şimdilik buna şükür deyip sütü tek başına bardaktan içeceği günü bekliyorum bir umut
canım sen neyi doğru biliyorsan onu yap ama pekmezin faydalarını bir bilsen ..vücud için en önemli şey kandır kanı da pekmez yapar demir eksikliği olan çocuklar istahsızdır o yüzden doktorlar iştahsız çocuklara demir takviyesi verir.evet süt önemli ama anne sütü önemli.ben oğluma 8 aylıktan itibaren süt verdim ama keçi sütü verdim çünkü inek sütü bir buzagıyı biran önce bir inege dönüştürmek için programlanmıştır ve küçücük bir bebeğin midesi onu kolay sindiremez.anne sütü alan bebeğin kalsiyuma değil öncelikle demir vitamin yağ ve karbonhidrat alması gerekir.araba nasıl benzinle çalışıyorsa bebeklerde birnevi yag ve karbonhidratla çalısır.sütle karnını doyuran bir çocuk en fazla %20 daha uzun olur ama yemek yiyen meyve sebze ceviz kuru meyveler yeşilçay ıhlamur pekmez şerbeti gibi şeylere alıştırılan çocuk daha zeki olur.ayrıca son bişey daha marulda ve asma yapragında daha çok kalsiyum vardır.komşumun oğlu 3 yaşında süte alıştırmış bakıcısı dogru dürüst yemek yemiyor sabah akşam süt içiyor kansızlık çıkmış ve çok zayıf.benim oğlum ise 18 aylık ve 13.5 kilo...boyu da 88 cm..umarım yardımcı olmuşumdur
1 keçi sütü inek sütünden asla ÜSTÜN DEGıLDıR.
mama firmalarının dok açtıgı bır kazanç kapısıdr..
ıhlamurda hıc bır işe yaramaz ..kaynar olmadıgı sürece kaynar ieçebiliyorsa faydası cok evet..
yesıl çay da tamamen zararlı...kafeın içerikli..:sm_confused:
bunlarda benım bılgılerım..doktrumdan ve ınanılmaz guvnedıgım 40 senelık bır prf.
Arkadaşlar öncelikle çocuklar iyi beslenmelidir. Süt tek başına yada en önenmisi değildir.
Pekmezin faydaları da saymakla bitmez. Kan yapar, nefes darlığına iyi gelir, bünyeyi kuvvetlendirir daha neler neler.
Elbette herkes kendi çocuğunu istediği gibi yetiştirmekte serbesttir ama doğruları bilmek en iyisidir.
Sebze meyve yemeyen çocuk sadece süt içse nolur içmese nolur bu ayrımı yapabilmek lazım.
Yada et yemiyorsa o çocuk süt etin yerini tutarmı?
Ama süt içmiyorsa yoğurt peynir onun yerine geçer.
Arkadaşlar öncelikle çocuklar iyi beslenmelidir. Süt tek başına yada en önenmisi değildir.
Pekmezin faydaları da saymakla bitmez. Kan yapar, nefes darlığına iyi gelir, bünyeyi kuvvetlendirir daha neler neler.
Elbette herkes kendi çocuğunu istediği gibi yetiştirmekte serbesttir ama doğruları bilmek en iyisidir.
Sebze meyve yemeyen çocuk sadece süt içse nolur içmese nolur bu ayrımı yapabilmek lazım.
Yada et yemiyorsa o çocuk süt etin yerini tutarmı?
Ama süt içmiyorsa yoğurt peynir onun yerine geçer.
canım dogru söylüyosun pekmezin faydası yok nesguik dediğin şeyin faydası var di mi? kendini kandırma lütfen ..sana bunları söyleyen prof.varya benden slm söyle üniversite bitirmek demek dogrusunu bilmek demek degil.sana şimdi inek sütüyle keçi sütünün besin degerlerini yapılan bilimsel çalışmaları mı yazayım tek tek ...benim söylediklerim sana niye yanlış geldi anlamadım pekmez sebze meyve yedirmenin zararı ne? yazdıklarımı birdaha oku lütfen bende süt içiriyorum ogluma ama önce digerlerine alıştırdım.ayrıca ben pekmez adı altındaki yapay tatlandırıcıdan bahsetmedim üzümden yapılmış katkısız doğal şifa kaynagı olan pekmezden bahsettim.
benımde oglum 14 aylık ve hala sut ıcmıyor benı emmdgı ıcın ısrarcı olmuyorum ama alısmasını da ıstıyorum
ben hala sut ıcmeyen bır ınsan olarak cocugumun buyuse bıle en az 1 bardak sut ıcmesı tarftarıyım
sut ıcmeyen cocugun dıger besınlerıne dıkkat etmek lazım mesela ben ogluma her sabahevden cıkmadan evvel bal yedıyorum bır tatlı kasıgı kahvaltısını sutlu karısımla yıyor oglenlerı sutlu prınc corbası yedırtıyorum aksamlarıysa yatmadan evvel ya sutlu muhallebı ya da bır kase sutun ıcıne ufalanmıs kekle bu ıhtıyacını gıdermeye calısıyorum
hıc bır seyı kabul etmezse az sekerlı sutlacı cocuklar sevıyor bunu da deneyebılırsınız tabıı yogurt ve peynırın yerı ayrı
benim kızımında süt içmeye pek niyeti yoktu biberonunuda sevmedi zaten herşeyi bardakla içiyo yatarken verdim olmadı gündüzleri verdim olmadı en son sabah kahvaltısında ballı süt yaptım ve çay bardağına kahvaltı tepsisine koydum kendi kendine aldı ve içti tadıda baldan dolayı tatlı olduğu için sevdi 3-4dır bu şekilde içiyo sütü çok şükür
arkadaşlar benim söylediğim yanlış anlaşılmış sanırım. ben sadece sütle beslensin demedim ki. arkadaş sütten önce pekmeze alışsın demiş ona istinaden yazmıştım cümlelerimi. süt en önemli besin maddelerinden birisi dedim ve hala arkasındayım. sütle beraber et, meyve/sebze yanında da tahıl tüketen bir bebek besin ihtiyacını karşılamış demektir. bu arada benim mesleğim gıda mühendisliği. az çok ilgi alanıma giren konular yani. kansızlık için pekmez değil et grubu birinci sıradadır. bu benim nacizane bilgim.
bir de öncelikli olarak tabi ki anne sütü gelir. ama inek sütüne alışması için keşke öönceden tatırsaydım demiştim. benim oğlum da hala emiyor süt içmemesine rağmen boyu, kilosu yaşıtlarından önde gidiyor. sanırım yanlış kelimeler kullandım ki yanlış anlaşıldım o yüzden tekrarlamak istedim.
aynı şeyi söylüyoruz zaten herşeye alışsınlar ben süt içmesinler demedim ki benim oğlum hergün içiyor sütünü..ama önce süte alıştırmadım 8 aylıktan itibaren keçi sütü 1 yaşından itibaren inek sütüne başladık.kahvaltısını da birgün yeşilçay birgün ıhlamur birgün yaban mersini çayı gibi dönüşümlü olarak bitki çaylarıyla yapıyor tatlandırmak için de seker yerine bal ve pekmezi kullanıyorum.gün için de de ceviz kuru kayısı kuru incir meyve yogurt gibi şeyler atıştırıyoruz.bunlar kötü şeyler mi sizce? ne geregi var pekmezin ıhlamurun faydası yok deyip nesguik içir demenin.....yanlış mı düşünüyorum bende mi sorun var acaba...
faydası var demedım süte alışması için altarnatıf dedim
ya nıye hemen saldıraya gecılıyo aklım hıccccccccc almıyo
uymuyosa yapma yapmaz..
herkezın dogrusu kendıne..
önce iyi okumalı ve anlamalı bence ..ben prf deglım prfun dedıklerını yazıyorum burası bır paylaşım sitesı hatırlatırım haklı yada haksız arama yeri degil..