Bir vicdansız kayınvalide de bende var

Kiyamam sana poniponna ben hamile diyince iki kez dusunuyorum hic kiyamam anne adaylarina... :KK43:

Bosver belasini bulur o sen insanligindan vazgecme :*

Evet şu eskiden ben şunu yaptimsiz rahatsiniz aynen laf sokmalar oglunun yaninda daha siz ne gördünüz bize. kv m kp m kbiraderim kizardi demeler.hem eskiyi sevmezler hemde getirip önümüze koyarlar :KK14::KK69:

Hepsi mi aynı kvdelerin :KK45: benimkinede kv hamileyken iş yaptırmış köyde.ki kendisi yatalak kalınca bakmamış yüzüne benimde mi kötü davranmam gerekiyor

Kiyamam sana poniponna ben hamile diyince iki kez dusunuyor
Eee kayınpeder de göndermiş; sen de mutfakta onu bırakıp gidip uzanacaktın odana...
Geçerken de saol annem mutfağa geldi, sen yabancı değilsin; malum durumum ben azıcık uzanıcam kusura bakmazsın değil mi? diyeceksin.

Sen kalktığında da kv bir şeyler hazırlamamışsa eşini arayıp aşkım böyle böyle oldu; bize acil tarafından yemek gönder diyeceksin. Atarsız vs. bir şekilde...

Bak bakalım bir daha yapabilecek mi?

Bundan sonra da sen ondan önce ah la vah la bebek olunca da ayy durmuyor de; tam bir işe başla; sesi geldi de koş yatırdığın odaya; bakmaya gelirse; şşşş yap; dalmak üzere de dudak hareketleri ile...

Seni düşünmeyeni düşünme; asla elini fazladan işlere sürme.

Kv gidince hala çayımı ayağıma getirir; ama geçen gittiğimizde evde yoktu; akşam yemeği pişirdim.

O varken misafirim; yoksa evin kızı moduna girebilirim yani... Yerine ve duruma göre hareket edin; bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz...

Çok haklısın ben böyle davranamam ama mesafe koyacağım artık.

Kıyamam ya sana. Ay yapma hizmet falan sinir oldum hamile insana iş mı buyurulur. Senin yumuşak yüzlü oldugunu düşündüm. Galiba bunu kullanıyor.

Konuşmadım, eşimin bi suçu yokki konuşsam üzülecek, aramızn bu yüzden kırgın olmasını istemem

Ben size yardımcı olması konusunda demiştim zaten ya hani çok yoruluyorum,yardım eder misin,özellikle misafir geldiği zaman desen. Bebeğimi için korkuyorum desen sana yardım edecektir :KK66:

Sonda saydiklarinin hicbirini yapamayacaksin. Cunku yapabilecek bir karakterde olsaydin simdi o isi gucu birakirdin.. misafirimdir diye hizmet etmezdin o halinle.
malesef canim iyi niyetini anlayacak kimse bulamazsin
sunu unutma aglamayan cocuga meme vermezler.
Kayinvaliden mutfaga mi geldi aa anne sen suna bak da ben de o arada su isimi halledeyim de mesela ne bileyim. Sen sesini cikarmadikca cok uzulursun bunun dogumu var lohusaligi var
Allah kolaylik versin canim
Ne oluyor! Sadece kendinden soğutuyor. Vicdanı olan insan 7 aylık hamile, grip ve bel eklem ağrısı çeken,hamileliği zor geçen, hatta o sıra raporlu ise gidemeyen bi insana 3 gün yatılı misafirliğe gider de yardım etmez mi? Hasta değil, yaşlı değil! Başka zaman olsa umursamam ama çok vicdansız davrandı kv. Yapmasaydın hamilesin diyenler olabilir ama eve gelen misafire hizmet edilmez mi yemek yapılmaz mı. İyi ki eşim annesine çekmemiş vicdanlı biri. Kp yardm et kıza diyerek mutfağa yolladığında, gelip mutfağın kapısını kapatıp oturan bi insan. Çok değil kısa bi zaman önce onlardayken zorlaniyorum diye sadece mutfağı toplayıp uzanmakta olan bana,kolum ağrıyor diye süpürgeyi bırakıp giden bi insan. Ben enayi miyim hizmet ediyorum diye laf çarptıran bi insan. Bende iyi niyetli olarak anne yerine koyuyorum kesinlikle haketmiyor benim annem öyle mi 'kıyamaz'. Çok bekler sık sık gitmemizi artık, bayramda bile memleketime gidicem,,bebeğinin mevlidini de ailemin yanında yapıcam. Hiç bir samimiyeti haketmiyorsun kv.

Hepsi mi aynı kvdelerin :KK45: benimkinede kv hamileyken iş yaptırmış köyde.ki kendisi yatalak kalınca bakmamış yüzüne benimde mi kötü davranmam gerekiyor
Aynı cnm fazlası var eksiği yok. Dün akşam kv bana diyor ki; eşime hamileyken köyden her hafta yatılı misafiri gelirmiş hepsine yemek yapar hizmet edermiş biz rahatmışız! Ki ben 16. Haftaya bir sürü problemle geldim. Düşük riski, ikili test riski, kanama, yemek yiyememe, kilo kaybı, 3 günde bir serum.... ama ona göre çok rahatım ! Hepsi aynı....

Evli değilim ama böyle bir durum yaşasam hiç kimse sağlıkdan önemli değil. Ben olsam hastayım der yatardım. Sırf laf etmesin diye kendi sağlığımdan vazgeçemem. İstediğini desin dursun.

Sonda saydiklarinin hicbirini yapamayacaksin. Cunku yapabilecek bir karakterde olsaydin simdi o isi gucu birakirdin.. misafirimdir diye hizmet etmezdin o halinle.
malesef canim iyi niyetini anlayacak kimse bulamazsin
sunu unutma aglamayan cocuga meme vermezler.
Kayinvaliden mutfaga mi geldi aa anne sen suna bak da ben de o arada su isimi halledeyim de mesela ne bileyim. Sen sesini cikarmadikca cok uzulursun bunun dogumu var lohusaligi var
Allah kolaylik versin canim

Ben saygıyı,samimiyeti, iyi niyeti fazla kaçırmışım aklım başıma geldi artık 2 yıllık evliyiz zaten. Sonda saydıklarımi yapıcam inşaallah esimle konuştum şimdiden haberin olsun diye tamam dedi

kayınvalidelik pskolojisi bu zaten kızlar kendi kayınvalidelerinden gördüklerini ve kendi yaşadıklarını gelinleri de yaşasın istiyorlar.bu kıyaslamalar ve eziyetler ondan.

Allahım bu tarz insanlara yalvarırım vicdan ver ya .. Kim olursa olsun ister iyi olsun ister kötü olsun ister sev ister sevme hamile bir kadına eziyet etmek nasıl bir zihniyettir .. Kv gerçekten vicdansız bir kadın allah islah etsin

Yüzsüzlüğünde bu kadarı artık. Ben olsam hayatta yapmam bir şey. Bana hamileyken yardım etmeyene de evine gidincede ben yardım etmem açıkçası.

Kızlar bilmiyorum benim kayınvalidem çok iyi bir kadın. :nazar:

Şahsen bu tarz bir şeyler yaptığında ben nazikçe "Anne belim çok ağrıyor bir çorba bir kap yemek yapar mısın derim."

Hamile olsam su içmek istesem halsizsem onu bile isterim. Home Office çalışıyorum. Kayınvalidemler gelmişti, kahvaltı ederdik otur kızım sen işini gücünü yap zaten yoruluyorsun derdi ben gider gene yardım ederdim. Çayım biterdi, çay bile koyardı. Allah göstermesin bir rahatsızlık geçirse seve seve de bakarım.

Her şeyden önce insanda merhamet olacak. Merhametten yoksun olan insana da arsızca yaptıracaksın.
Ah düşmüyor ki böyle kaynana bana doğduğuna pişman ederdim onu.

EZDİRMEYİN KENDİNİZİ VESSELAM

sana yardımamı gelmişti, sen şu yemekler yapılcak desen malzemeleri önüne koysan yinede yapmazmı

sana yardımamı gelmişti, sen şu yemekler yapılcak desen malzemeleri önüne koysan yinede yapmazmı

Kp emekli oldu bi gidelim demiş bir yıl önce gelmişlerdi evime. Ben senin dediğin gibi desem dilde yapar,pişirir,sunar ama icraatta birşey yok. Ben istemem zaten aklı başında kadın nasıl davranacağını bilir

Ne oluyor! Sadece kendinden soğutuyor. Vicdanı olan insan 7 aylık hamile, grip ve bel eklem ağrısı çeken,hamileliği zor geçen, hatta o sıra raporlu ise gidemeyen bi insana 3 gün yatılı misafirliğe gider de yardım etmez mi? Hasta değil, yaşlı değil! Başka zaman olsa umursamam ama çok vicdansız davrandı kv. Yapmasaydın hamilesin diyenler olabilir ama eve gelen misafire hizmet edilmez mi yemek yapılmaz mı. İyi ki eşim annesine çekmemiş vicdanlı biri. Kp yardm et kıza diyerek mutfağa yolladığında, gelip mutfağın kapısını kapatıp oturan bi insan. Çok değil kısa bi zaman önce onlardayken zorlaniyorum diye sadece mutfağı toplayıp uzanmakta olan bana,kolum ağrıyor diye süpürgeyi bırakıp giden bi insan. Ben enayi miyim hizmet ediyorum diye laf çarptıran bi insan. Bende iyi niyetli olarak anne yerine koyuyorum kesinlikle haketmiyor benim annem öyle mi 'kıyamaz'. Çok bekler sık sık gitmemizi artık, bayramda bile memleketime gidicem,,bebeğinin mevlidini de ailemin yanında yapıcam. Hiç bir samimiyeti haketmiyorsun kv.
ins kendi kizi vardir da aynen görür, ama o zaman bile anlamazlar biliyormusun:KK43:
o yüzden hiiiccc kendini yorma, valla cok kötü birine ddenk gelmissin, insan allahtan korkar,iki canlisin varmi ötesi.
Benim KV yapicakti bunu,ugrmaazdim semtine.Allahtan o konuda sansliyim.
Sabir et, gidicekler nasil olsa,esin de yaninda,ohh mis.Bakarsin keyfine oda catlar yerinde

İlk gün yapıp diğer günler dışarıdan yeseydiniz keşke
siz hazırlayınca numara yaptığınızı falan sanmıştır
kayınvalideyle yakın oturmak çok zor
ne kadar uzak o kadar rahat

Ben olsam asla yapmam ve yüzüne karşı saygılı bi şekilde söylerim, bencede mevlütünü ailenin yanında yap bayramlar dışında çağrılmadığın sürece evinede gitme

ins kendi kizi vardir da aynen görür, ama o zaman bile anlamazlar biliyormusun:KK43:
o yüzden hiiiccc kendini yorma, valla cok kötü birine ddenk gelmissin, insan allahtan korkar,iki canlisin varmi ötesi.
Benim KV yapicakti bunu,ugrmaazdim semtine.Allahtan o konuda sansliyim.
Sabir et, gidicekler nasil olsa,esin de yaninda,ohh mis.Bakarsin keyfine oda catlar yerinde

Görümcem kırk yılda bir biz gidince filan misafir gibi geliyor kvdeme kızım iş yapmıyor diye söylenir arada.

Ben de 20 haftaya kadar zor bi hamilelim geçirdim devamlı yatmam gerekiyordu kanamalı ve rahim ağzında sorun. nitekim bebeklerimi de kaybettim.annem geldi hamimeliğim boyunca bikaç hafta kalıp gitti tekrar geldi gitti çünkü memlekette de annannem dedem hasta onlara da bakacak kimse yoktu. kv 15 dk mesafemde oturmasına rağmen ne bir gün bi tas yemek yollamıştır temizlik falan hak getire zaten. Yalnız oldukça da kendim gördüm tüm işimi. Bebeklerimi kaybedince de bi ara benden çıkmaz oldu yemeklerde full bendeydi her ne hikmetse hep yemek saati geliyordu.İnsana kendi annesinden başka birinden hayır gelmiyor tüm kahrımı annem çekti.

X