Bir vicdansız kayınvalide de bende var

El işte el
yazıklar olsun böyle insanlara bir hamilenin elinden su istemek içmek bile bizde ayıptır

Birde utanmadan kızım sen ağırlaştın otur, ben yaparım deyip hiç bi işin ucundan tutmuyor bu ikiyüzlülük değil mi :KK34:

onlara göre hamilelik normal bişey
bunlar kırk içinde yaşamış dogurmuş
bi evi kırk kişi çevirmiş işleri azmıştı
çocuk desen ortada bahcelerde büyümüş
bizlerde şartlar farklı oldugundan bunlara göre naz yapıyoruz

Böyle kv konulari açılınca dikkatle takip ediyorum bakalim benim kv nin kopyası varmi diye.Sizinki biraz uydu yatiya kalmayla iş yemek gibi olan .:KK69:

siz isi bilmiyorsunuz ben de ismi lazim degil hamile bir hanim kayinvalidesine postu serdi arada bir seyler tutuyor gibi yaparak butun hizmetini gorduruyor kaynanasi el surmezse o da ellemiyor.hastayim uykum var de yat asagi biz salakmisiz yapmisiz.millet isi biliyor.oyleleri de daha kiymetli oluyor inan bana.

böyle şeyler okudukça kendi kv me kocaman kocaman sarılıp sevesim geliyor :KK64:
çok ilginç bu insanlarda nasıl vicdan var... sizde araya mesafe koyun zaten eşinizde durumun farkındadır diye düşünüyorum

onlara göre hamilelik normal bişey
bunlar kırk içinde yaşamış dogurmuş
bi evi kırk kişi çevirmiş işleri azmıştı
çocuk desen ortada bahcelerde büyümüş
bizlerde şartlar farklı oldugundan bunlara göre naz yapıyoruz
normal tabi ki ,kiminin agrisi olur ona eyvallah ama hastalik sahibi gibi davrananlara da kiziyorum var boyle cunku.

o kadar eziyete neden katlanıyorsunuz. aç olan alır yer. yeri gelince oğlumun evi diyolar zaten.bu kadar yakınıp sinirlenene kadar keşke hiç hizmet etmeseydiniz.misafir hizmette kusur etmem diyosanız da yakınmamalısınız

Kaynanan yokken evde yemek yapmıyor muydun ya da temizlik. Onlar gelmeden önce ne yapıyorsan o gelince de onu yap özel birşey hazırlama ne temizlik yapıyorsan onu yap. Biraz fazla yaparsın sadece. Kendi annen gelmeyiyor mu mesela yardıma. Ayrıca anneme giderim mevlüdü de orada yaparım derken bu da sizin eşinizi düşünmeden dediğiniz konuşmalar. Eşiniz bu düşüncelerin neresinde eşin çalışıyordur ne kadar annende kalabilir 1 ay kalamaz. Ayrıca kendi evinizde düzeninize alışsanız iyi olur. Ne olursa olsun onlar görmesin diye doğumu mevlidi orada yapmak mantıklı değil. Onlarında torunu ve doğduğunda görmeye hakları var kaçırmaya göstermemeye çalışmak mantıksız hem doktorunuz zaten bulunduğunuz ilde değil mi nasıl orada doğum yapacaksınız. Bazı insanları öyle kabul etmek gerekiyor bayramda seyranda gitmem etmem dediğiniz zaman sizin yanınızda olan eşinize karşı da kötü duruma düşersiniz fazla beklentili olmamak lazım ama eşimizinde annesi çocuğununda babaannesi.

Ben her bayramda her tatilde hep kv me gittim ne gördüm vicdansızlık, eşim konusunda sıkıntım yok bayramda memleketimize gideceğimizi söyledim mevlidi de,zaten kv arayıp torunum nasıl diyen biri değil ki.annem hep gelemiyor 10 saat uzakta babamda huysuz biri olunca.

tabiki anne değil kayınvalide
hoş benim annemde pek farklı değil kv den :KK64:

Hiçbir şey yapmazdım diyenlere şaşıyorum valla ben olsam eve misafir gelmiş aç mı bırakıcam diye düşünerek hizmet ederdim sizin gibi. Ama Kv ve eşim anlayışlı o konuda. Yani sizin eşinizin anlayışlı olması ve yardım etmesi gerek. Belki konuşmuşsunuzdur ama bilmiyorum konuştunuz mu bu konuyu eşinizle?

ben gebeyken de geldi kv de
yemek salata çorba bundan sonra tatlı hatta kurabiye
peki kv memnun oldu mu
HAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
hemde karnım burnumdaydı utanmaz diyor ki birde ben hem tarlada çalıştım hem hamileydim sizinkide birşeymi
ayyy neyse yemek yapıyorum ben batsın kvler

böyle şeyler okudukça kendi kv me kocaman kocaman sarılıp sevesim geliyor :KK64:
çok ilginç bu insanlarda nasıl vicdan var... sizde araya mesafe koyun zaten eşinizde durumun farkındadır diye düşünüyorum

Farkında eşim ben zorlanarak yürüyorum iş yapıyorum annesi yardım eder diye düşündü baktı birşey yapmıyor yardm etti,zaten her zaman yardim eder vicdanlıdır. Ben kv demin vicdansızlığına anlam veremiyorum. Kayinvalidenin kıymetini bil :63: :KK53:

Hiçbir şey yapmazdım diyenlere şaşıyorum valla ben olsam eve misafir gelmiş aç mı bırakıcam diye düşünerek hizmet ederdim sizin gibi. Ama Kv ve eşim anlayışlı o konuda. Yani sizin eşinizin anlayışlı olması ve yardım etmesi gerek. Belki konuşmuşsunuzdur ama bilmiyorum konuştunuz mu bu konuyu eşinizle?

Konuşmadım, eşimin bi suçu yokki konuşsam üzülecek, aramızn bu yüzden kırgın olmasını istemem

peki kv memnun oldu mu
hemde karnım burnumdaydı utanmaz diyor ki birde ben hem tarlada çalıştım hem hamileydim sizinkide birşeymi

BATSIN :KK76::KK76::KK76:

yani bu durumda eşinle konuşmana bile gerek yok, çünkü görüyordur halini... gördüğü için de annesine bu durumu uygun bir dille anlatabilir... burda iş en çok eşine düşüyor bence...

Eee kayınpeder de göndermiş; sen de mutfakta onu bırakıp gidip uzanacaktın odana...
Geçerken de saol annem mutfağa geldi, sen yabancı değilsin; malum durumum ben azıcık uzanıcam kusura bakmazsın değil mi? diyeceksin.

Sen kalktığında da kv bir şeyler hazırlamamışsa eşini arayıp aşkım böyle böyle oldu; bize acil tarafından yemek gönder diyeceksin. Atarsız vs. bir şekilde...

Bak bakalım bir daha yapabilecek mi?

Bundan sonra da sen ondan önce ah la vah la bebek olunca da ayy durmuyor de; tam bir işe başla; sesi geldi de koş yatırdığın odaya; bakmaya gelirse; şşşş yap; dalmak üzere de dudak hareketleri ile...

Seni düşünmeyeni düşünme; asla elini fazladan işlere sürme.

Kv gidince hala çayımı ayağıma getirir; ama geçen gittiğimizde evde yoktu; akşam yemeği pişirdim.

O varken misafirim; yoksa evin kızı moduna girebilirim yani... Yerine ve duruma göre hareket edin; bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz...

Farkında eşim ben zorlanarak yürüyorum iş yapıyorum annesi yardım eder diye düşündü baktı birşey yapmıyor yardm etti,zaten her zaman yardim eder vicdanlıdır. Ben kv demin vicdansızlığına anlam veremiyorum. Kayinvalidenin kıymetini bil :63: :KK53:
EŞİNİN ARKANDA OLMASI EN ÖNEMLİsi zaten. eşin seni anlıyorsa mutlaka sana destek olacaktır. tabi sen onun yaptığı gibi vicdansız olamazsın mutlaka ama en azından araya ciddi bir mesafe koy ve dediğin gibi bayramdada kendi ailenin yanına git... çokta güzel olur hem böylece aslında kendisine ettiğini anlar belki kv. oğlunun mutlu olmasını isteyen bir kv önce gelinini mutsuz etmemeli. kv ler bunu neden anlamıyor acaba . :KK20:. :KK35:aynen ben kv min kıymetini çoook biliyorum :KK22:

peki kv memnun oldu mu
Evet şu eskiden ben şunu yaptimsiz rahatsiniz aynen laf sokmalar oglunun yaninda daha siz ne gördünüz bize. kv m kp m kbiraderim kizardi demeler.hem eskiyi sevmezler hemde getirip önümüze koyarlar :KK14::KK69:

X