Bir ürünün pembesi neden mavisinden daha pahalı olsun?

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.451
898

Bir gün tıraş bıçağı almak için bir markete girdiniz diyelim. Pembe ve mavi tıraş bıçağı paketleri arasından toplumsal cinsiyetinize uygun olanını seçtiniz. Sonra bir baktınız; “O da nesi?“… İçinde birebir aynı ürün olmasına rağmen paketlerden pembe, yani kadın için olanı, daha pahalıyken; mavi, yani erkek için olanı, çok daha ucuz. Peki aynı ürünün pembesi neden mavisinden daha pahalı olsun ki?

Amerika son yıllarda, tüketim mallarının fiyatlarındaki cinsiyet eşitsizliğini konuşuyor.“Pink tax” yani “pembe vergi” olarak adlandırılan bu olay bir ürünün sırf pembe oluşundan, yani “kadın ürünü” oluşundan kaynaklanan yüksek fiyatını tanımlıyor. New York City’s Department of Consumer Affairs‘in (New York Tüketici İşleri Departmanı) kadın ve erkek versiyonu bulunan 800 ürünün fiyatı üzerinde yaptığı inceleme gerçekten ilginç. Ürünlerin yüzde 42’sinde, ürünün kadın versiyonu erkek versiyonundan daha yüksek fiyatlandırılmış durumda. Bir diğer sonuç ise gösteriyor ki “kadın-erkek ürünü” fiyat farkının en belirgin olduğu ürünler kişisel bakım ürünleri. Yani tıraş bıçakları, vücut losyonları, şampuanlar vb.

Mağazalardaki, marketlerdeki bu pembe-mavi farkı aslında çocuk ürünlerinde kendini göstermeye başlıyor. Mesela Tüketici İşleri Müdürü Julie Menin‘in attığı şu tweette olduğu gibi: Bir çocukscooterının pembe olması -ki ürünün başlığında kız scooterı olduğu belirtiliyor- 25 dolar fark yaratır mı?

Şimdi New York halkı marketlerde karşılaştıkları bu tür fiyat eşitsizliklerini, sosyal medyada #genderpricing (cinsiyet fiyatlandırması) etiketiyle paylaşıyorlar. Peki sizce bizde durum nasıl? Bir dahaki alışverişte gözleri daha büyük açmak faydalı olabilir. Biz de aynı düz beyaz tişörte sırf “kadınız” ve “erkeğiz” diye farklı paralar ödüyoruzdur belki

http://www.nolm.us/bir-urunun-pembesi-neden-mavisinden-daha-pahali-olsun/

Biz kadınların çektiği nedir kadın olmak çok zor

her şeyde biz zararlı çıkıyoruz

almayın güzel kardeşim pembe traş bıçağı sizde

işlev aynı sonuçta

kapitalizmin oyunlarından biri buda

scooter içinde kızı ikna edin

almayın güzel kardeşim pembe traş bıçağı sizde

işlev aynı sonuçta

kapitalizmin oyunlarından biri buda

scooter içinde kızı ikna edin

Pembe traş bıçağı değil ki mesele. Zaten aynı sanılsa da aynı değil kadın kullanımına uygun olanlar ile erkeklerinki. Ama bu fiyat farkı anlamına gelmemeli.

Hadi traş bıçagını, şampuanı, sabunu bir şekilde idare ettik diyelim. Erkek parfümümü kullanalım daha uygun fiyatlı diye?

ben mis kullanıyorum kurtuba

oda çok nadir krem sürüp çıkarım

elbette çok saçma zaten hani almazsanız yapamazlar diyeydi traş bıçağının ne si farklı merak ettim

ben mis kullanıyorum kurtuba

oda çok nadir krem sürüp çıkarım

elbette çok saçma zaten hani almazsanız yapamazlar diyeydi traş bıçağının ne si farklı merak ettim

Bıçak yapıları farklı. Benim kullandığımda bir tarafını kesme ihtimalin sıfıra yakın. Malum bir daha hassas daha zorlayıcı bölgelerde kullanıyoruz. O yüzden ona göre yapılmış tasarımı.

Hayır traş bıçağını bir kere alıyorsun da o başlıkların fiyatları beni benden alıyor.

hmm yani hiç dikkat etmemiştim öyle şeylere e herhalde saçma zaten ama nasıl uyuşturacaklar insanları çok az bi farkla dayıyorlar demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…