Bir türlü ödenmeyen nakafa için BİMER e şikayet

ikincibahar45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
203
137
Herkese selam, ben 3 yılı aşkındır alamadığım nafakalar için 7 ay önce çocuklarımın babasına icra takibi başlattım. Kendisi küçük bir işyerinde maaşlı çalışıyor, icra takibi için işyerine gönderilen zarfı alıp yok etmiş.

İcra dairesini aradım durumu anlattım, görevli nasıl olur tekrar gelin yine tebligat gönderelim dedi.
Şaşırdım, gitmedim. Bu işin hiç bir yaptırımı, takibi yok mu dedim, siz gelmeden biz yeni bir işlem yapamayız dediler.

Sonrasında baba olacak şahıs "sağlık sorunlarım var zaten zor geçiniyorum" diyerek yıl sonuna kadar zaman veremi istedi. (kendisi evli, çocuklarına zor zahmet verdiği harçlıklar dışında hiç bir faydası yok) İnsanlık bende kalsın tamam dedim, bekledim. Geçenlerde zamanı geldi ne zaman ödeyeceksin diyorum, bekle diyor.

Boşanma sebebim alkolü ve sorumsuzluklarıydı. Sorumsuzluk konusunda eline su dökecek birinin olduğunu düşünmüyorum.

Ödeyeceği nafaka çok cüzzi bir meblağ ve sadece çocuklarına. Ben idare etmeye çalıştım bunca zaman sırf onunla muhatap olmamak için ama tıkandım bir yerde artık yetişemiyorum. (iki tane lise öğrencisi evladım var) En azından biraz destek olur diye tekrar icra dairesine başvurmayı düşünüyorum.

Bu adam yine böyle bir şey yapar mı diye düşünürken aklıma BİMER geldi. Acaba dosya numarası ile birlikte şu tarihte açtığım takibe hala ödeme yapılmadı diye şikayet mi yazsam?

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler şimdiden.

Herkese selam, ben 3 yılı aşkındır alamadığım nafakalar için 7 ay önce çocuklarımın babasına icra takibi başlattım. Kendisi küçük bir işyerinde maaşlı çalışıyor, icra takibi için işyerine gönderilen zarfı alıp yok etmiş.

İcra dairesini aradım durumu anlattım, görevli nasıl olur tekrar gelin yine tebligat gönderelim dedi.
Şaşırdım, gitmedim. Bu işin hiç bir yaptırımı, takibi yok mu dedim, siz gelmeden biz yeni bir işlem yapamayız dediler.

Sonrasında baba olacak şahıs "sağlık sorunlarım var zaten zor geçiniyorum" diyerek yıl sonuna kadar zaman veremi istedi. (kendisi evli, çocuklarına zor zahmet verdiği harçlıklar dışında hiç bir faydası yok) İnsanlık bende kalsın tamam dedim, bekledim. Geçenlerde zamanı geldi ne zaman ödeyeceksin diyorum, bekle diyor.

Boşanma sebebim alkolü ve sorumsuzluklarıydı. Sorumsuzluk konusunda eline su dökecek birinin olduğunu düşünmüyorum.

Ödeyeceği nafaka çok cüzzi bir meblağ ve sadece çocuklarına. Ben idare etmeye çalıştım bunca zaman sırf onunla muhatap olmamak için ama tıkandım bir yerde artık yetişemiyorum. (iki tane lise öğrencisi evladım var) En azından biraz destek olur diye tekrar icra dairesine başvurmayı düşünüyorum.

Bu adam yine böyle bir şey yapar mı diye düşünürken aklıma BİMER geldi. Acaba dosya numarası ile birlikte şu tarihte açtığım takibe hala ödeme yapılmadı diye şikayet mi yazsam?

Teşekkürler şimdiden.
Aile mahkemesine gidilmesi gerekmiyor mu? Bu arada siz çalışıyor musunuz?

Maaşından hacizle alsanız? Zorla yani. Devlet memurları için bimere başvurmanızı bir nevi anlarım da özelde çalışıyorsa bimerin yapabileceği hiçbir şey yok bence. Umarım alabilirsiniz.
Maaşından alabilmek için icra takibi başlattım onu da dediğim gibi işyeri sahibi görmeden yok etmiş.
Öyle aklıma geldi belki faydası olur diye ne bileyim:110:

Maaşından alabilmek için icra takibi başlattım onu da dediğim gibi işyeri sahibi görmeden yok etmiş.
İşyeri görmeden yok edince bu durumdan muaf mı tutuluyor? Hiç sanmıyorum, kaldı ki nafaka ödemediğinde üç ay hapis cezası var.baroya gidip bir avukatla görüşün.

Teşekkürler şimdiden.
Nafakayi ödemek zorunda kendi başınıza değil de bir avukat ile hareket etseniz? Böyle çok zor olur, avukatlar biliyor yollarını.bir şekilde alırlar

O yok etse de işverene bildirim gidiyor, her şey ona gide tebliğe bağlı değil ki, bence icra takibi yapılmamış, ödeme için uyarı gönderilmiş sadece

Maaşına haciz koyulması lazım.Oyle olduğu zaman ödemek zorunda.Odemediginde üç ay hapis cezası var.Uc aylık cezadan sonra yine ödemek zorunda.Odememek icin işten çıkması lazım.Durumunu da bildirmesi lazim.Bunu da yapmaz sanırım.Siz bir avukatla görüşün.Sizin hakiniz olanı vermek zorunda.Yoksa sonuçlarına katlanir

öncelikle nafakanın ödenmemesi aynı zamanda suçtur bu sebeple doğruca savcılığa gidip şikayet edin
hatta gitmişken o haciz müzekkeresini yok eden iş yeri sahibini de bir güzel şikayet edin, resmi bir evrağı yok etmek o kadar basit bir konu değil (gerçi eşiniz uyduruyor olabilir emin olun önce)
sonra ica dairesine tekrar uğramanız şart, icra dairesinden işyerine haciz müzekkeresinin akıbetinin sorulmasını talep edin
şerh düşsünler haciz işlemini gerçekleştirmeyenler hakkında yasal yollara başvurulacaktır diye

iş yeri görmeden yok etmiş nedir ya. güvercinle mi yolluyolar celbi?

bi avukatla görüşün.

Canım bak bunu işyeri girmeden yok edemez ederse de bunun cezası var işyerine ceza kesiliyor özel sektörde olsa buna muhasebeci dikkat eder bu ceza çünkü ona patlar hiccccccc korkama .hemen işyerine bilgi ver muhasebeye mutlaka anayasa alırsın unutma mutlaka.eger alirsanda bu bilgiden sonra senden tek isteğim bana dua et maddi sıkıntıların var çocuklarım var Allah bu kişinin yardımcısı olsun de lutfen

X