• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir türlü kurtulamadığım kabızlığıma elma kompostosu!!!

feministic

God's timing is always perfect.Trust in Him!
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.065
705
133
arkadaşlar ,
ben uzun zamandır kabızlık çekiyorum. neler denemedim... ama pek sonuç alamadım açıkçası. sürekli kullanmadım ama artık cok canım sıkıldığında yaptığım sinameki bile fayda etmiyordu. aslında kuvvetli bir müshil bilirsiniz. kuru kayısılar, ılık- sıcak sular vs.

benim için çok işe yarayan bir yöntem oldu bu elma kompostosu. ender saraç'ın tarifi. nette buldum. ben şöyle yapıyorum. 2 yeşil ithal elma 10-15 kuru üzüm 5-6 karanfili küçük bi tencere kaynatıyorum. sonra blenderdan geçirip, üzerine tarçın ekleyip içiyorum. dün yaptım mesela. akşam yemeği yemeyecektim zaten 1-2 saat arayla iki kase içtim. sabah evden çıkmadan bi tane daha. bir de iş yerine getirdim yine içtim. toplamda 4 kase kadar yani ve öğlen gibi amacıma ulaştım:37:. benim gibi şiddetli kabızlık problemi olan varsa şiddetle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Canım, güzel ama bu konunun çözümü değil.Sonuç olarak sindirim sistemi doğru çalışmıyor ve bu ya da buna benzer yöntemlerle sadece geçici rahatlama oluyor.Hatta böyle şeyler alışkanlık haline getirilirse bağırsaklar iyice tembelleşiyor.
Çözüm oradaki yapıyı düzeltmek,ben buna benzer her konuda ısrarla yazıyorum çünkü beni hayata döndürdü resmen.,
Kabızlığın devası kefirde,oradaki yapıyı en güzel düzelten kefir (tabi yeme alışkanlıklarında yaptığın hataları da düzeltmen lazım). Herşeyi denedim,kimi hiç işe yaramadı kimi de kısa vadeli oldu.Kefire başladıktan sonra oh be dedim.Hazırıyla başlamıştım ama pek işe yaramadığını kendim de gördüm.En güzeli kendin yapman, bir sürü tarif var,ben en son takip ettiğim bir blogda yazanı uyguladım ve onda karar kıldım.Zaten artık ben de ustası oldum :)
Burayı iyice okuyup uygulamanı tavsiye ederim, kompostolar falan sindirim sistemini düzeltmiyor,ilaç içmiş gibi tuvalete çıkmanı sağlıyor sadece.
                   Yaşamdan, Her Telden: Kefir...Uzun vadeli mucize !

Canım, güzel ama bu konunun çözümü değil.Sonuç olarak sindirim sistemi doğru çalışmıyor ve bu ya da buna benzer yöntemlerle sadece geçici rahatlama oluyor.Hatta böyle şeyler alışkanlık haline getirilirse bağırsaklar iyice tembelleşiyor.
Çözüm oradaki yapıyı düzeltmek,ben buna benzer her konuda ısrarla yazıyorum çünkü beni hayata döndürdü resmen.,
Kabızlığın devası kefirde,oradaki yapıyı en güzel düzelten kefir (tabi yeme alışkanlıklarında yaptığın hataları da düzeltmen lazım). Herşeyi denedim,kimi hiç işe yaramadı kimi de kısa vadeli oldu.Kefire başladıktan sonra oh be dedim.Hazırıyla başlamıştım ama pek işe yaramadığını kendim de gördüm.En güzeli kendin yapman, bir sürü tarif var,ben en son takip ettiğim bir blogda yazanı uyguladım ve onda karar kıldım.Zaten artık ben de ustası oldum :)
Burayı iyice okuyup uygulamanı tavsiye ederim, kompostolar falan sindirim sistemini düzeltmiyor,ilaç içmiş gibi tuvalete çıkmanı sağlıyor sadece.
VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜS VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜS VİRÜSVİRÜSVİRÜSYaşamdan, Her Telden: Kefir...Uzun vadeli mucize !

canım çok teşekkürler ilgin için, ben de bu elma bitkisel çaylar gibi değildirr iyi olur diye düşünmüştüm ama öyle değil demek... peki bu yazıda kefir mayası i,çin ziraat fakülteleri diyor ben onu bulamam sanırım, sen de mi öyle bi yerden aldın?

Evet tatlım, ziraat fakültesinden aldım ama çevrende evinde kefir yapan varsa isteyebilirsin,maya sürekli büyüyor mutlaka fazlası olur.

Evet tatlım, ziraat fakültesinden aldım ama çevrende evinde kefir yapan varsa isteyebilirsin,maya sürekli büyüyor mutlaka fazlası olur.

bulmaya çalışayım inş ben de mayayı...2 tür maya varmış galiba kültür mayası ve canlı bakteri içeren maya... seninki hangisindendi?

bir de uht süt mü kullandın?
son soru :) peki sen ne kadar zamanda faydasını görmeye başladın canım verdiğin linkte bir ay kadar sürebilir diyor ???

kusura bakmacok oldu ama bu illetten kurtulan olunca herseyi öğrenmek istedim.

Son düzenleme:
Canım benim olur mu öyle şey,ne kusuru?
2 tür mayayı ılk defa duydum, zaten maya dediğimiz o canlı bakterilerden oluşuyor,farklı bir şekli olmaz ki.
Valla ben hep uht süt kullandım ve hiç sorunla karşılaşmadım,bir arkadaşım da ısrarla günlük süt kullanıyor.Zevk meselesi yani.Yalnız bir yerde okumuştum,uht sütlerin sakıncası süt olarak kullanılırsa varmış, peynir,yoğurt,kefir falan yapınca kimyasal değişim olduğu için sakınca kalmıyormuş.
Faydayı net olarak görmek bende 1 ay sürdü hatta belki biraz geçti bile.Ama zaten bu birdenbire olmuyor,öncesinden düzelmeyi hissediyorsun.
Sana önerim ara vermeden kullanman,ve yapmaya üşenmemen,çok afedersin klozetin üstünde ya içimden çıksın ya da canım çıksın diye ağlıyordum.Şimdi iyiyim çok şükür.

Canım benim olur mu öyle şey,ne kusuru?
2 tür mayayı ılk defa duydum, zaten maya dediğimiz o canlı bakterilerden oluşuyor,farklı bir şekli olmaz ki.
Valla ben hep uht süt kullandım ve hiç sorunla karşılaşmadım,bir arkadaşım da ısrarla günlük süt kullanıyor.Zevk meselesi yani.Yalnız bir yerde okumuştum,uht sütlerin sakıncası süt olarak kullanılırsa varmış, peynir,yoğurt,kefir falan yapınca kimyasal değişim olduğu için sakınca kalmıyormuş.
Faydayı net olarak görmek bende 1 ay sürdü hatta belki biraz geçti bile.Ama zaten bu birdenbire olmuyor,öncesinden düzelmeyi hissediyorsun.
Sana önerim ara vermeden kullanman,ve yapmaya üşenmemen,çok afedersin klozetin üstünde ya içimden çıksın ya da canım çıksın diye ağlıyordum.Şimdi iyiyim çok şükür.

cok teşekkürler canım, tavsiyelerini göz önünde bulundurcam inş. maya arama çalışmalarına başladım. çok teşekkürler :54:

Canım haklısın daha özel mesaj yazamıyorum :(
Dediğin kadar mayayla rahatlıkla 1 litre kefir yapabilirsin, hatta 1.5 litreye kadar yolu var...Aman ha sakın metal değdirme, bi de süt oda sıcaklığında olsun.

canım bir de kefirin etkisini göstermeye başlayacagı bu bir ay içinde bitkisel bişeyler içmemde sakınca var mıdır? ne dersin?

Canım, önce özel mesajın cevabı:)
Canım, öncelikle ben yağsız süt kullanıyorum sen de öyle kullan kilo yapma riski kalmasın,zaten sütün yağının hiçbir faydası da yok.
Günde 1 bardak yetmez, en güzeli sabah aç karnına 1 bardak,akşam yatarken 1 bardak (sabit) ve aralarda da ne içersen kardır şeklinde. Bu şekilde 1 litreyi 2 günde rahatlıkla tüketirsin,zaten maya sütte 48 saat rahatlıkla duruyor (hatta daha güçlü olur)
MAyan çoğaldığında bir kısmını küçük bir cam şişede sütün içinde derin dondurucuya koyarsın,yedeğin olur.
Birkaç gün beklemesi gerekirse de buzdolabında suyun içinde tutabilirsin.

Düzenli olarak olmamak kaydıyla (yani çok kabız kaldığında) form çaylarından içebilirsin, hepsinin içinde sinameki var.

çok sağol canım, şimdilik yok ama bu işte kafama bişiler takılcak gibi gelio bana:44: sıkıldıysan benden rahatlıkla söyleyebilirsin, bırakırım peşini :34:

çok sağol canım, şimdilik yok ama bu işte kafama bişiler takılcak gibi gelio bana:44: sıkıldıysan benden rahatlıkla söyleyebilirsin, bırakırım peşini :34:

Hiç olur mu öyle şey,kafana ne takılırsa sor hayatım.
Hekimden sorma çekenden sor demişler, sıkıntını gayet iyi anlıyorum,yıllarca çektim ben.

Back