- 25 Ekim 2010
- 1.911
- 1.906
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla isterse görümcelik olsun ama kaçtıysa da ailesi kaçtığını bilsin.Yani ciddiyim diyen adama ayril demem. Ki ben ciddi degilim dedigi zaman ayrilmasini nasihat etmistim.
Kardesim ya buyuk tepki gosterirse? Ya adim gorumce kalirsa?
Annem Abant plani yapiyor Ama alt katta amcam var. Tatilinin geri kalanini orada gecirmeye karar verirse?
Soylediler dedigim gibi kiz gidicem zaten diyor baska birsey demiyor.
Onu okudum da alintilamayi unutmusum. Kardesime sordum hani sen alkol aliyor falam demistin ne oldu o is diye. Benim icin birakti demisti. Kardesim hesapta inancli cumalarini kacirmiyor falan diye herhalde uyum saglamaya calismis. Bizim ailede alkol alan biri de yok yani. Ama sirf bunun icin alkolu biraktiysa ilerde nasil olsa evlendim diye yine baslayabilir ki buyuk gelinimiz annemle beni basortulu gorup nereden cikardiysa beni acik kabul etmezler diye tesetture girmisti ve evlendikten sonra yine acildi.
yazan oldumu bilmiyorum ama kızın ailesine ulaşsanız. -- ben ayşenin okuldan arkadaşıyım okula gelmiyor kötü birşeymi var deseniz. hani en azında ailesi ne düşünüyor bunu bilirdiniz.
Artık kiraya ortak olma zamanı gelmiş
Ailesinin iletisim bilgilerini bilsem olabilirdi aslinda. Ama nereden bulurum ki?
Alışverişe falan ortak olsun yani olmuş 3 hafta şaka gibi...Ev kendilerinin ama faturalara ortak olabilir yani
kızın cep telefonu yokmu. uyuduğunda falan alsan illaki annem babam gibi bir numara bulursun.
Başkalarının özel eşyasını karıştırmak her nekadar hoş olmasada, mecbur kaldığın için göz yumabiliriz sana.
Ya peki ben de genç kızım, bir sürü masrafım oluyor.Kuaförü, giyimi, ıvır zıvırı falan...
Bu kızın masrafını kim çekiyor ya?
Bir de kardeşinizde de suç var. Benim sözlüm olsa bana okula git artık derdi. Direkt söylemese bile uygun dille anlatırdı.
Kızdan çekiniyor da olabilir ama bunu söyleyemiyorsa o olgunluğa ulaşmadıkları belli maalesef.
Peki merak ettim anne babaniz cidden böyle birine gelin der mi?
Bence siz bu kizi misafir olarak gormeyin artik,o da ailenin bir bireyi olmak uzere hizla ilerliyor.ben olsam rahat edemem ama oglumla bir kiz guzunden tartisacagima rahat etmeye calisirim.keyfine baksinlar ne diyeyim derim.yalnizca kiza ailene soyle kizim onlarda senin nerede oldugunu bilirlerse basimin ustunde yerin varr derim.yani ters bir hareketinizde erkek kardesin onun yaninda olur benden soylemesi sizinle dusman olur sizi istemez.artik yapacak birsey yokHanimlar, erkek kardesim 24 yasinda, kucuk bir ilcede 2 yillik universite okuyor. Gerci okul uzatmali oldu alttan dersleri kaldi. Bu yuzden eve dondu, calismaya basladi ve sadece sinav zamanlari okula gidecek.
Kardesim ikinci senesinde bir kizla sevgili olmus. Ciddi mi falan diye agzini aradim, "yok abla bir ciddiyet yok o da oyle bakmiyor zaten alkol sorunu var" dedi. Ben de ciddi olmayacaksa bir iliskiyi uzatmamasini, kiza umit vermemesini soyledim. Sonucta cevremde bu tur iliskilerin ahini alan cok erkek taniyoruz. Aradan zaman gecince bunlar ciddi olmuslar. Kardesim (sevgilisine Ayse diyelim) Ayseyle beni telefonda gorusturdu, facebooka ekledi falan. Cokta tatli bir kiz sakin karakterli iyi niyetli. Annemle de konusmuslar. Kardesim univ.den donerken yaninda Ayse'yi de getirdi. Istanbul'u gezdirecekmis hem bizimkilerle tanismis olmak istemis. Bizimkiler Ayse'yi gayet guzel agirladilar, sinemaya gitmisler, babamla bowling oynamislar. Yalniz babam Ayse'nin ailesinin haberi var saniyormus. Bunu Ayse evine donunce ogrendi ve baya vicdan yapti. Kizin anne babasina ne derim benim de kizim var diye. 1 hafta kadar sonra Ayse yine geldi. Ailesine okulunun erken basladigini soyleyipte gelmis ve bir turlu gitmiyor. Suan 3 hafta oldu ve kizin okula hic donesi yok. Gitmekten bahsetmiyor bile. Sagdan soldan telefonlar gelmeye basladi sizin oglan kiz kacirmis dogru mu diye... Babam da misafir diye birsey diyemiyor ama diken ustunde. Bir ara konusmus kizim boyle yapmayin annenize babaniza yalan soylemeyin diye. Bir ara gidicem falan demis, babam pismaniye kestane sekeri falan almis yanina hediyelik. Kiz paketi acmis yemeye baslamis ben gidene kadar bunlar curur diye. Babam kardesimle konustugunda tavir yapip odayi terkediyormus. Benle de konusmuyor. Normalde cok yakiniz ama bu konuda kapatmis kendini tamamen.
Hanimlar ne yapalim sizce? Misafir deyip susalim mi yoksa anne babasini dusunerek kalbi kirilacakta olsa okuluna yollayalim mi? Ayrica bunlar ne yapmaya calisiyor? Kiz kacti da haberimiz mi yok? Siz olsaniz ne yapardiniz?
Bu arada baska konumda da yazmistim buyuk kardesimin esi de annemden cikmiyordu hatta annemle yasama planlari yapiyordu da annem istememisti. Kadincagiz ya fazla iyi ya baska birsey var gelinler dibinden ayrilmiyor
Yeter tabi, benim demek istediğim evlilik olgunluğuna ulaşamadıkları. Yani anlattıklarınızdan böyle görünüyor.Kızın telefonundan bir şekilde alın annesinin numarasını. Madem dediğiniz halde gitmiyorsa sizde de pek seçenek kalmamış.Oyle birsey yapmam, yapamam da... Elim ayagima karisir birsey beceremem.
Babam evdeki misafir kimsenin elini cebine attirmaz. Diger zamanlar ne yapiyor bilmiyorum.
Kardesim diyemese bile annem babam dedi. Yetmez mi?
Onu ben de bilmiyorum.
Oyle birsey yapmam, yapamam da... Elim ayagima karisir birsey beceremem.
peki kardeşinize yada ayşe ye , anneniz dese ailenle tanışmak istiyoruz, annenlerin telefon numarasını ver diye.
hani belkide kızın ailesinin bir şeyden haberi yok, okuldayım diye kandırıyor.
Onu ben de bilmiyorum.
Bu olmazyazan oldumu bilmiyorum ama kızın ailesine ulaşsanız. -- ben ayşenin okuldan arkadaşıyım okula gelmiyor kötü birşeymi var deseniz. hani en azında ailesi ne düşünüyor bunu bilirdiniz.