Hanimlar, erkek kardesim 24 yasinda, kucuk bir ilcede 2 yillik universite okuyor. Gerci okul uzatmali oldu alttan dersleri kaldi. Bu yuzden eve dondu, calismaya basladi ve sadece sinav zamanlari okula gidecek.
Kardesim ikinci senesinde bir kizla sevgili olmus. Ciddi mi falan diye agzini aradim, "yok abla bir ciddiyet yok o da oyle bakmiyor zaten alkol sorunu var" dedi. Ben de ciddi olmayacaksa bir iliskiyi uzatmamasini, kiza umit vermemesini soyledim. Sonucta cevremde bu tur iliskilerin ahini alan cok erkek taniyoruz. Aradan zaman gecince bunlar ciddi olmuslar. Kardesim (sevgilisine Ayse diyelim) Ayseyle beni telefonda gorusturdu, facebooka ekledi falan. Cokta tatli bir kiz sakin karakterli iyi niyetli. Annemle de konusmuslar. Kardesim univ.den donerken yaninda Ayse'yi de getirdi. Istanbul'u gezdirecekmis hem bizimkilerle tanismis olmak istemis. Bizimkiler Ayse'yi gayet guzel agirladilar, sinemaya gitmisler, babamla bowling oynamislar. Yalniz babam Ayse'nin ailesinin haberi var saniyormus. Bunu Ayse evine donunce ogrendi ve baya vicdan yapti. Kizin anne babasina ne derim benim de kizim var diye. 1 hafta kadar sonra Ayse yine geldi. Ailesine okulunun erken basladigini soyleyipte gelmis ve bir turlu gitmiyor. Suan 3 hafta oldu ve kizin okula hic donesi yok. Gitmekten bahsetmiyor bile. Sagdan soldan telefonlar gelmeye basladi sizin oglan kiz kacirmis dogru mu diye... Babam da misafir diye birsey diyemiyor ama diken ustunde. Bir ara konusmus kizim boyle yapmayin annenize babaniza yalan soylemeyin diye. Bir ara gidicem falan demis, babam pismaniye kestane sekeri falan almis yanina hediyelik. Kiz paketi acmis yemeye baslamis ben gidene kadar bunlar curur diye. Babam kardesimle konustugunda tavir yapip odayi terkediyormus. Benle de konusmuyor. Normalde cok yakiniz ama bu konuda kapatmis kendini tamamen.
Hanimlar ne yapalim sizce? Misafir deyip susalim mi yoksa anne babasini dusunerek kalbi kirilacakta olsa okuluna yollayalim mi? Ayrica bunlar ne yapmaya calisiyor? Kiz kacti da haberimiz mi yok? Siz olsaniz ne yapardiniz?
Bu arada baska konumda da yazmistim buyuk kardesimin esi de annemden cikmiyordu hatta annemle yasama planlari yapiyordu da annem istememisti. Kadincagiz ya fazla iyi ya baska birsey var gelinler dibinden ayrilmiyor
annenizi merak ettim vallahi. çok iyi bir kadın olsa gerek.
benim ailemde böyle bişey olsa baba kızı karşısına alsın konuşsun okuluna göndersin derim...
kaçmışta haberiniz yokmuş gibi gerçekten.
sınıfta kalacak devamsızlıktan o nolacak
Peki annen baban neden net tavır sergilemiyor? en azından erkek kardeşine söyleyip onun bile götürmesini sağlamak en kolayı.Biz erkek kardesimi her gittiginde yerlestirip gelirdik. Surekli de arayip nerede ne yaptigini sorardik. Yani ben de anlamiyorum kiz olunca daha bir dikkatli olmalilardi.
Valla konu sahibi seni cok iyi anlıyorum. Benim de abimin sevgilisi aileyle tanışma adına gelip 1 2 hafta kalmıştı (ki daha da niyeti vardı da annemler köye gitme numarasiyla abime de "sen evde yemek yapamazsin şöyle böyle dayinda kal" demislerdi. Zaten o da ben xle(sevgilisi) evde yalniz kalayim diyecek kadar yuzsuz degil. kiza da dolayli yoldan "e sende evine dönersin bundan sonra herhalde" denmis oldu. Hatta bizimki o kadar yuzsuzdu ki babam eve birsey lazim mi diyerek evden cikarken "sürmelik cikolata bitmiş haci amca" demisti. O kadar yerlesti eve dusunun ben kac yillik kiziyim babamin adam ise giderken cikolata istemisligim yoktur herhalde. Daha neler neler.
Neticede annemler 1 hafta koye gitti abim dayimlarda kaldi kiz da o şekilde gitmiş oldu. Ama bu şekil kovmazsaniz hic gitmiyorlar. Aslinda annem ona açık açık da defol derdi de abimin sagi solu belli olmaz diye cesaret edemedi herhalde. Size kolay gelsin ne diyelim :)
ben bir şey sordum da cevabını alamadım yalnız.Annem fazla iyi. Gereksiz iyi...
Kardesim de okulunu uzatti demek ki o da uzatacak. Tam bir ruh esi. Duygulandim simdi...
bu kadar iyi olursa çekinmeden kalıyorlardırAnnem fazla iyi. Gereksiz iyi...
Kardesim de okulunu uzatti demek ki o da uzatacak. Tam bir ruh esi. Duygulandim simdi...
Kiz sanki yuzsuzlugun vücut bulmuş hali.. Allah kimsenin karsisina cikarmasin oyle tipler, evde sortla filan gezer. En son "canim kocaman bavul getirmişsin de giyilecek birsey getirmemişsin herhalde"demistim tutmus abime sikayet etmis ahlaksiz. Tamam ailem sıkmaz o kadar ama boyle genis de degiller ki.. yabanciydi bu kiz bu aradahacı amcabakkala sesleniyor sanki
ama bu iyilikten farklı bir şey bence.bu kadar iyi olursa çekinmeden kalıyorlardır
şöyle gözlüğünün ucundan sinirli sinirli bakan bir kadın olsaydı bir saat oturur giderdi
işte ne bileyim ben hayatta yapamazdım akrabalarımın yanında iki gün kalırsam üçüncü günü rahatsız hissediyorumama bu iyilikten farklı bir şey bence.
bundan rahatsız oldukları aşikar. kaldı ki kalması her açıdan doğru değil. Çünkü annesi babası kızlarını okulda sanıyor.
kendi oğullarının köşede kulağını çekemiyor mu bu anne baba?
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın...
Sevgili konu sahibi, bende çok kaldım sevgilim de vs başka üni lere gezmeye gittim izin mi yok öyle dünya.
Beni de okulda yurtda evimde bildiler hep yeri geldi cebimi ev arkadaşımın cebine yönlendirirdim eve gitmediğimde. Ev arkadaşım banyo da lavaboda derdi arkasından bana dönerdi. Çok şeyler var bilginiz olması adına dedim.
Kardeşiniz başta ciddi değilim alkol sorunu var demiş şimdi ise böyle ve kızın rahatlığı yaşam biçimini sergiliyor (tecrübelerim ve sezgim)
Kardeşiniz oyuna gelmiş olabilir yok ille de seviyorum diyorsa konuşun güzelce bir daha bunun en doğru halini belirtin o çizgi de olsun her şey.
Bence annesini arayıp söyleyin..
(Tabi aradınız mı bilmiyorum ama)
Valla konu sahibi seni cok iyi anlıyorum. Benim de abimin sevgilisi aileyle tanışma adına gelip 1 2 hafta kalmıştı (ki daha da niyeti vardı da annemler köye gitme numarasiyla abime de "sen evde yemek yapamazsin şöyle böyle dayinda kal" demislerdi. Zaten o da ben xle(sevgilisi) evde yalniz kalayim diyecek kadar yuzsuz degil. kiza da dolayli yoldan "e sende evine dönersin bundan sonra herhalde" denmis oldu. Hatta bizimki o kadar yuzsuzdu ki babam eve birsey lazim mi diyerek evden cikarken "sürmelik cikolata bitmiş haci amca" demisti. O kadar yerlesti eve dusunun ben kac yillik kiziyim babamin adam ise giderken cikolata istemisligim yoktur herhalde. Daha neler neler.
Neticede annemler 1 hafta koye gitti abim dayimlarda kaldi kiz da o şekilde gitmiş oldu. Ama bu şekil kovmazsaniz hic gitmiyorlar. Aslinda annem ona açık açık da defol derdi de abimin sagi solu belli olmaz diye cesaret edemedi herhalde. Size kolay gelsin ne diyelim :)
Peki annen baban neden net tavır sergilemiyor? en azından erkek kardeşine söyleyip onun bile götürmesini sağlamak en kolayı.
ben bir şey sordum da cevabını alamadım yalnız.
kızın ilk mesajında alkol sorunu olduğunu söylemiştin.
Bu durum sonradan çözüldü mü ki de size gelince sıkıntı olmamış gibi.
Herkes kıza yüklenmiş, kızın son derece arsız ve aile yaşantısından uzak olduğu aşikar ama, oğlumuz da bir o kadar pervasız bu konuda... Senin ailen kardeşine çok yüz vermiş Wolfrog, oğlanda şimdi astarını istiyor. İnsan annesi babasından korkmaz ama saygısından çekinir. Sizinkiler çok yüzgöz olmuşlar gibi görünüyor.