• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Bir TrakyaLı olarak soruyorum kızlar; Sözde bohça olur mu? Olursa da nasıl olur ?

hkncgL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
108
1
96
İstanbul
Bende bu konuları okur dururdum önceden, şimdi kim derdi ki konu açıcam sözlenicem sizlere danışıcam.
Herneyse, bir kaç hafta içinde isteme söz bir arada düşünüyoruz. Bende nişanda nasıl olsa detaylı bohça yapılıyor diye sözde bohça yapmayız diye düşünmüştüm. Ama geçen gün sevgilimin annesiyle konuştuk, bohçayı hazırlama başla yavaş yavaş deyip güldü. Bende şaşırdım şimdi ne yapsam diye. Biz trakyalıyız, onlarda trakyalı adetlerde pek farklılık olcgnı sanmıyorum ama, mahçupta olmak istemiyorum? nasıl yapsam sizce?

mer sizin adetiniz farklıdır belki yada kaynanannki oyledir ben bohcamı evlendikten sonra vermiştim ama onlar nisandan sonra getirdi o bize kalmıstı onlar verdi ama ben evlenince verdim

Bende trakyalıyım ve bohça nişanda yapılıyor diye biliyorum acaba nişanı kastederek mi şimdiden başla diye konuştu? :26:

Bende trakyalıyım ve bohça nişanda yapılıyor diye biliyorum acaba nişanı kastederek mi şimdiden başla diye konuştu? :26:

Yok canım nişanı kasetmedi, şakayla karışık bohçayı hazırlamaya başla deyip güldü. Acaba bu söz mendilini filan mı demek istiyor. Kafam karıştı

Erkek arkadaşına birşeyler söylemiştir belki, onun ağzını arasan çünkü başka türlü neyi ima ettiğini anlayamazsın gibi geldi.

Erkek arkadaşına birşeyler söylemiştir belki, onun ağzını arasan çünkü başka türlü neyi ima ettiğini anlayamazsın gibi geldi.

Erkek arkadaşım hiç haz etmez bu konulardan :) çeyizmiş bohçaymış ona kalsa kendimi alıp gideyim başka birşey lazım değil :)) Neyse hafta sonu görüşücez sanırım annesiyle o zaman konuşulur herhalde sorarım.

Bir Trakyalı olarak cevap vereyim bende evet sözde bohça oluyor. :)
Sevgilime biz gömlek, triko kazak, çorap, iç çamaşırı takımı, terlik ve parfüm takımı koyduk. Söz bohçası ufak olur öyle çok detaylı olmaz zaten.

Bende bu konuları okur dururdum önceden, şimdi kim derdi ki konu açıcam sözlenicem sizlere danışıcam.
Herneyse, bir kaç hafta içinde isteme söz bir arada düşünüyoruz. Bende nişanda nasıl olsa detaylı bohça yapılıyor diye sözde bohça yapmayız diye düşünmüştüm. Ama geçen gün sevgilimin annesiyle konuştuk, bohçayı hazırlama başla yavaş yavaş deyip güldü. Bende şaşırdım şimdi ne yapsam diye. Biz trakyalıyız, onlarda trakyalı adetlerde pek farklılık olcgnı sanmıyorum ama, mahçupta olmak istemiyorum? nasıl yapsam sizce?

vaaay hemşerim selaaam :3: trakyanın neresindensin cnm? :1:
hayırlı olsun öncelikle. aman bohça dediğin nedir ki çorap çamaşır eşofman mendil traş takımı vs. gereksiz şeyler işte :52:
bu arada o kv.nin bahsettiği söz bohçası mı oluyor?
ama onun alışverişinede beraber çıkmanız gerekiyor ki onlar sana sen damada alacaksın. ayrıca o da isteme olduktan sonra olur.
sözden önce senin erkeğe aldığını yakınların gelir görür, onların sana aldığınıda aynı şekilde onların yakınları
söz geçeside onlar bohçasıyla gelir bohçaları değişirsiniz. snra aynı şekilde nişan bohçası olur.
isterseniz nişan söz bohçasıda bir olabilir sanırım :26:
ha birde şunu söylemeliyim ki sadece damada ve geline yapılsın yani sana ve sevgiline.sakın anne baba nine dede karıştırmayın işin içinden zor çıkarsınız. ve gereksiz masraflar! sakın derim konuşun anlaşın :20:
kolay gelsin tatlım :54:

Bir Trakyalı olarak cevap vereyim bende evet sözde bohça oluyor. :)
Sevgilime biz gömlek, triko kazak, çorap, iç çamaşırı takımı, terlik ve parfüm takımı koyduk. Söz bohçası ufak olur öyle çok detaylı olmaz zaten.

Anladım canım, adet yerini bulsun yani. Neyse bakıcaz artık ufak tefek.

vaaay hemşerim selaaam :3: trakyanın neresindensin cnm? :1:
hayırlı olsun öncelikle. aman bohça dediğin nedir ki çorap çamaşır eşofman mendil traş takımı vs. gereksiz şeyler işte :52:
bu arada o kv.nin bahsettiği söz bohçası mı oluyor?
ama onun alışverişinede beraber çıkmanız gerekiyor ki onlar sana sen damada alacaksın. ayrıca o da isteme olduktan sonra olur.
sözden önce senin erkeğe aldığını yakınların gelir görür, onların sana aldığınıda aynı şekilde onların yakınları
söz geçeside onlar bohçasıyla gelir bohçaları değişirsiniz. snra aynı şekilde nişan bohçası olur.
isterseniz nişan söz bohçasıda bir olabilir sanırım :26:
ha birde şunu söylemeliyim ki sadece damada ve geline yapılsın yani sana ve sevgiline.sakın anne baba nine dede karıştırmayın işin içinden zor çıkarsınız. ve gereksiz masraflar! sakın derim konuşun anlaşın :20:
kolay gelsin tatlım :54:

A.s :) Trakyanın tam ortasından :P Edirne :)) Yani söz bohçası sanırım az konuştuk zaten öyle söyledi güldü geçti:) Bence de çok masraflı teferruatlı oluyor herkese yapmak. Gönül ister tabii ki herkese yapmayı ama gerçekten büyük bir bütçe ayırman lazım sadece bohçalar için. Az olsun öz olsun daha iyi dimi ama. Söz mendili bohça hiç bilmiyorum bunları bakalım Allah yardımcımız olsun. :)

A.s :) Trakyanın tam ortasından :P Edirne :)) Yani söz bohçası sanırım az konuştuk zaten öyle söyledi güldü geçti:) Bence de çok masraflı teferruatlı oluyor herkese yapmak. Gönül ister tabii ki herkese yapmayı ama gerçekten büyük bir bütçe ayırman lazım sadece bohçalar için. Az olsun öz olsun daha iyi dimi ama. Söz mendili bohça hiç bilmiyorum bunları bakalım Allah yardımcımız olsun. :)

oo aramız 1 saat :1:
canım isteme olmadan ne bohçası bu böyle? beraber alışverişe gitmicek misiniz?
bence güzelce bi konuşun beraber gitmicekseniz eğer sende yavaş yavaş başlarsın o zmn bişiler almaya..ama mutlaka konuşun sadece sana ve erkek arkadaşına olsun die..
hem bütçeyi zorluyor aileye hatta sülalesine yapmak.hemde gereksiz ya.ihtiyacı olan gitsin kendi alışverişini kendi yapsın dimi ama :31:
başa gelen çekiliyor valla canım hepsi öğreniliyor merak etme hıphızlı gelişcek herşey :27:

bende trakyalıyım eşimle sözlendiğimizde eşimle ben birbirimize kapsamlı bohça yapmıştık bir tek diğer aile üyelerine ise erkekler için havlu kadınlar için şal almıştık yani her iki tarafta böyle yapmıştı karşılıklı.eğer arada yaşlı kadınlar varsa onlara şal yerine baş örtü almıştık.yani fazla masrafa gerek yok eğer yinede kafanda soru işareti kalıyorsa kayınvalidenle konuş siz nasıl yapacaksınız diye eğer herkese kapsamlı yapacaklarsa o kadar masrafa gerek olmadığını sadece gelin ve damada yapılmasını teklif et veya araya sözlünü koy o bu şekilde söylesin kayınvalidene sen söyleyemezsen.

Back