• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir sürü sorun kızlar yardımm

burcumm25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
118
2
96
Bursa
selam kızlar 1.5 aylık aneyım kızım cok huysuz bı bebek gunduzlerı uyumaz,emzık versem emmez sureklı aglayan ve bana yapısık gezmek ısteyen bı bebek.cok yoruluyorum gun ıcerısınde ve akmsalrı kızım emıyo emıyo ve aglaması dahada sıddetlenıyo.sımdı sorum su bebegımı sallayarak uyutmuyorum zıhınsel bı cok yan etkısının oldugunu ogrendım sızce bu dogrumu??ıkıncısı gece goguslerım doluyo ogleden sonraları bosalıncca tekrar o doluluk hıssını alamıyorum ama kızım emınce yutkundugunu duyuyorum bu normalmı yoksa sureklı dolu olmalımı?sutumun artması ıcın herseyı denedım fakat bı etkısı oldugu solenemez.lutfen anneler yardım.

Güle güle büyüt bebeğini
Ağlamasının nedeni kolik sancısı olabilir. Ben de anneme 6 ay nefes aldırmamışım. Üstelik 8 6 mesai yapan bir insanmış, kolik bir bebekmişim. Aynı şeyi oğlumda da yaşadım
Ben neredeyse ağlamalarım yüzünden sallanarak büyümüş bir çocuğum; zihinsel etkileri olduğu doğru ama bu demek değil ki çok çok büyük zararlara neden olacak. şu anda akademisyen olarak çalışıyorum etkisi olsaydı ben de olurdu. Havalara hoplatırmış annem susturabilmek için.
Benim göğüslerim 4. aydan sonra sünger gibi olmuştu yumuşacık.
Ama oğlum emmeye başladı mı sütün geldiğini hissediyordum.
ınceden bir sızı giriyordu iki göğsüme de, sütün çok ya da az oluşunun göğüslerinin sertliği ile ilgili olmadığını düşünüyorum
Çünkü olsaydı ben de olurdu. Oğlumun kilo alımı gayet iyiydi. Hala da emiyor çok şükür ki. (8 aylık şu anda)
Umarım yardımcı olur cevaplar
Kolay gelsin...

canım valla ben sallayarak uyutuyorum zaten hırpalayacak şekilde değil ayağında sallarken yastığı iki kenarından tutuyorumki kafası çok sarsılmasın die yda beşiğinde sallıyorum hafif hafif bazende emerken kucağımda sallıyorum ama malesef ben sallamadan uyutmayı beceremedim çok soluodum hayatta sallamam die ama olmadı süt gelince her dem dolu olması mumkun deil zaten ama emin ol o çektikçe geliodur aylık kilo gelişiminden anlayabilirsin zaten aç kalsa kıymeti koparır merak ete sen annesi tabi sütünü arttırcak şeyler yapabilirsin ama lütfen sütüm artsın die gaz yapıcı kalorili şeylere çok yukleme o daha çok kuçuk gaz sıkıntısı yasamasın yazık hem senin içinde ii deil daha sonra kilo sıkıntısı yaşarsın

canım inan anlattıklarını suan 7 aylık olan oglumda bende yasadımtam 4 ay boyunca aglama nedeni arkadasımızında dediğigibi kolik sancısıdır sallayıp uyutmaya gelince bende salladım oglumu hala daha sallıyorum bebek kolik olunca susturabimek için elinden ne geliyorsa yapıyorsun malesef ben ayak ta sallamakla kalmadım battaniyede bile salladım sabahlara dek cok sukur biraz azaldı huysuzlugu benim bebişimde seninki gibi ne emzik ne biberonaldı salama konusuna gelince zaten cok siddetli sallamdıgın surece bi problem yok bizler annelerimiz hep öyle buyumusuz cok sukur bir sorunumuzda yok süt konusuna gelince bebkler genelde gece daha az emer bundan dolayı gogsun sut dolar hatta akar en azından benim öyleydi ama gunduz meme agzından dusmezdi haliyle dolmazdı goğsum ama sutte yok deildi cektikce geli o sen merak etm ayyyyy cok yazdım kusura bakma opuyorumnanaktan:mymeka:

canım sallamaktan bişey olsaydı bana olurdu tam 1 yıl nerdeyse hiç susmadan aglamışım annemi görmediğim an basıyomuşum yaygarayı benimde 2 aylık bir kızım var hergun saahtan öglene kadar aglıyordu birde akşam 5 ile 8 bçk 9 arası aglıyordu gaz sancıısı oluyordu ama şuna dikkat et canım arabada sallanarak emerek veya başka şekilde susmuyorsa hemen bir tetkikten geçir bebeğini benim kızım geçen bir buçuk hafta çok huysuzdu bir akşam susturamadık aglamasını doktora gittik muayne etti pek gazı olmadıgını tahlil yapılması gerektiğini söyledi idrar yolu enfeksiyonu çıktı biz her aglamasını gaz diye diyorduk çünkü gazlı bir bebekti dkkat etmek gerekiyomuş tecrübesizliğimiz işte

kolik sancıdır benimki bana 2 buçuk ay uykuyu unutturmuştu. yediklerine dikkat et bebek sütünden gaz alır. Benim oğlumda bana yapışıktı meme ağzındayken uyur memeyi çekince uyanırdı. Oğlum sallanmadan uyumuyor hangi bebek koyduğun gibi yatağa uyur ki ama öyle ayak falan şart değil beşik olsun ne olursa olsun yeterki azıcık sallansın

bebeğinizin kilosu normalmi. buna bi dikkat edin sütünüz yeterli değilse emip emip boş geldiği için çok ağlayabiliyor bebekler. Kilo yetersizliği varsa sütünüz az olabilir ama günde 6 kez bez değiştiriyorsanız yeterlidir. Süt için kefir, ısırgan, rezene, funda yaprağı, kuru incir (kaynatıp suyu), hoşaf, dut deneyin

benimde kızım gündüz bol bol uyuyo gece uyumuyo
gece hep emmek istiyor bu sefer sonra göğüsler yumuşuyor
hatta düşünüyorum süt mü azaldı diye bu sefer kafama takıyorum
bol bol su da içiyorum
o çekerken sütün geldiğini hissetsemde ne bileyim hep kafama takıyorum :S yumuşak diye
ama sonunda uyuyo baya emdikten sonra tabi

Back