Bir sürü dil bilmek istiyorumm

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.264
14.661
Liseyi düz lise olarak bitirdim sayısal bölümünü seçmiştim ingilzceden nefret ederdim hep de 2 ile zor geçerdim . Ama okul bitince ilgimi fark ettim cidden dil öğrenme isteğim var çok fazla . İspanyolcayı bi ara sıfatlara zamirlere kadar baya bi böle 50 60 sayfa internetten araştırdığım kadarıyla yazıp kelime ezberleri yapmştm sayfalarca aama snra yarım kaldı kaynak kitabım olmadığı için küçüklüğümden beri hep öğrenmek istediiğim dildir ispanyolca . Bu sene halk eğitimin giyim dkiş kursuna yazldm dil kurslarıda vardı ama akşam üstü diye yazılmadm seneye giderim belkgi ingilzce almanca franszca dilleri vardı . Çok dil öğrenmek konuşabilmke istiyourm otellerde rehberler oluyor bildikleri diller yazılı oluyor bir tabelada ne güzel diyorum çok özeniyorum .
Bunu kendim öğrenemez miyim illa kurslara mı gitmek gerekir ?
ispanyolca norveççe ingilizce fransızca almanca aklınıza ne gelirse öğrenmek istiyorum 3 4 dil bilmek istiyorumm .

Liseyi düz lise olarak bitirdim sayısal bölümünü seçmiştim ingilzceden nefret ederdim hep de 2 ile zor geçerdim . Ama okul bitince ilgimi fark ettim cidden dil öğrenme isteğim var çok fazla . İspanyolcayı bi ara sıfatlara zamirlere kadar baya bi böle 50 60 sayfa internetten araştırdığım kadarıyla yazıp kelime ezberleri yapmştm sayfalarca aama snra yarım kaldı kaynak kitabım olmadığı için küçüklüğümden beri hep öğrenmek istediiğim dildir ispanyolca . Bu sene halk eğitimin giyim dkiş kursuna yazldm dil kurslarıda vardı ama akşam üstü diye yazılmadm seneye giderim belkgi ingilzce almanca franszca dilleri vardı . Çok dil öğrenmek konuşabilmke istiyourm otellerde rehberler oluyor bildikleri diller yazılı oluyor bir tabelada ne güzel diyorum çok özeniyorum .
Bunu kendim öğrenemez miyim illa kurslara mı gitmek gerekir ?
ispanyolca norveççe ingilizce fransızca almanca aklınıza ne gelirse öğrenmek istiyorum 3 4 dil bilmek istiyorumm .

Merhaba canım
Öncelikle tebrik ederim seni dil öğrenmek çok güzel ve insanın ufkunu açan bir uğraş. Ne hoş ki kendindeki yeteneğin farkına varmışsın, şimdi bunu ortaya çıkarma zamanın :)
İngilizce seviyen Nasıl bilmiyorum ama eğer iyi bir seviyedeysen diğer dillerde de başarı oranın artar diye düşünüyorum. Benim de dil öğrenmeye aşırı bir ilgim var. İngilizce dışında Almanca,İspanyolca,Lehçe ve Korece ile ilgileniyorum. Bunların dışında Arapça'yı da dahil edeceğim.
Şuan hepsini rafa kaldırdım ve İspanyolcaya odaklandım. Üniversitede 1 sene ders olarak almıştım ama emin ol evdeki kendi çalışmalarımın çok daha faydalı olduğunu gördüm. Şimdi 1 sene aradan sonra yeniden başladım. Bütün aplikasyonları telefonuma indirdim, internet sayfalarını listeme ekledim. Okuldan kalma notlarımı çıkardım ve İnci Kut'un İspanyol dili ve grameri kitabını sipariş verdim. Türkçe ve kaliteli bir kaynak. Grameri tamamlayıp bol bol kelime öğrenip İspnyol arkadaşlarımla konuşmayı hayal ediyorum şuan. Yurt dışında bulunduğumdan İspanyol arkadaşlarım var ve onlardan yardım alacağım. Sen de internet üzerinden yabancı arkadaşlar edinerek kendini geliştirebilirsin. Ben kişinin kendi iradesine ve azmine bağlı olduğunu düşünüyorum ve hiçbir kursa gitmeyeceğim. Belediyenin bahsettiğin kurslarına ben de yazılmıştım ama çok yeterli gelmedi ve bıraktım.
Bir başka tavsiyem de yeterli bir Türkçe kaynağının yanında İngilizce kaynaklarla da desteklemek. Böylece İngilizce-Spanish bir arada yürüyor. Kopmamış oluyorsun. Umarım çok başarılı olursun :)

X