Bir sorun: topiclerdeki mesajlarin kalabalikligi!

lupa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2009
41
9
96
Ankara
Sevgili arkadaslar,

Diyet tecrubelerinizden faydalanmak, kendime bir diyet arkadasi edinmek amacli forumun ilgili kisimlarina giriyorum. Ozellikle benim de grubum olan 70-79 kg zayiflama grubuna bakiyorum. Asiri mesaj yogunlugu var. 13300 kusur sayfa. Oku oku bitemez mumkun degil. İcine girip bakinca diyetle ilgisiz konular goruyorum. Oysa benim diyet deneyimlerinizi okumaya ihtiyacim var.

Yari soru yari sikayet olarak degerlendirebilirsiniz yazdiklarimi.

Yalnizca diyetin konusuldugu, ozel ikili uclu sohbetlerin olmadigi bir diyet arkadasligi grubu ariyorum. Yazilanlarin herkesin bilgisine sunuldugu bilinciyle ozele girecek konularin ozel mesajlasma ile yapilmasi gerek diye dusunuyorum. Boyle bir grup var mi yoksa burdan kisisel bir cagri yapip yalnizca diyetin konusulup herkesin bilgilendirildigi yeni bir grup mu kuralim?

Sevgili arkadaslar,

Diyet tecrubelerinizden faydalanmak, kendime bir diyet arkadasi edinmek amacli forumun ilgili kisimlarina giriyorum. Ozellikle benim de grubum olan 70-79 kg zayiflama grubuna bakiyorum. Asiri mesaj yogunlugu var. 13300 kusur sayfa. Oku oku bitemez mumkun degil. İcine girip bakinca diyetle ilgisiz konular goruyorum. Oysa benim diyet deneyimlerinizi okumaya ihtiyacim var.

Yalnizca diyetin konusuldugu, ozel ikili uclu sohbetlerin olmadigi bir diyet arkadasligi grubu ariyorum. Yazilanlarin herkesin bilgisine sunuldugu bilinciyle ozele girecek konularin ozel mesajlasma ile yapilmasi gerek diye dusunuyorum. Boyle bir grup var mi yoksa burdan kisisel bir cagri yapip yalnizca diyetin konusulup herkesin bilgilendirildigi yeni bir grup mu kuralim?

Öncelikle arkadaşım burda yeni konu açmak yasak. Bu sorunu diyet günlükleri kısmında çözebilirsin. Oraya kendine ait bir günlük açarsın istediğin arkadaşınla istediğin deneyimi paylaşırsın. Ama burda yeni konu açmak yasak maalesef.

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/245968-bolum-aciklamasi-lutfen-okuyunuz.html

Sayın konu sahibi,
Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
Genelde toplu yapılan diyet topiklerinde, herkes birbiriyle kaynaşır, tanışır ve diyet, beslenme, spor, zayıflama gibi konuların yanında, insanlar dertlerini de sıkıntılarını da (diyetle ilgili olsun olmasın) paylaşır, onlarca soruların olduğu topiklerden ziyade insanlar orada paylaşımda bulunup birbirlerine hem diyet sürecinde hem özel hayatta yardımcı olmaya çalışır
tabii bu genel olarak topiklerde kendiliğinden gelişen bir durum
eğer ki siz sadece diyet üzerine paylaşımnda bulunmak istiyorsanız, kendinize bir diyet günlüğü açarsınız, isteyen yorumunu yapar, görüşünü beyan eder ve açmış olduğunuz günlük sizin kontrolünüzde olur, bu şekilde bir tavsiyede bulunabilirim ancak...
Keyifli paylaşımlar...

Son düzenleme:
bence arkadaş aradaki diyet konusu dışındaki muhabbetten çok asıl konu hakkındaki tüyoları kaçırmak istemiyor
yıllardır süregelen diyet topikleri var aralarda çok önemli tüyolar olabiliyor mesela
kendisi yeni diyet günlüğü açtığında herkes rağmbet göstermeyebilir sonuçta bu sebeple çoğu önemli ayrıntılardanda geri kalabilir
malesef bu tüm topiklerin sorunu :50:

bence arkadaş aradaki diyet konusu dışındaki muhabbetten çok asıl konu hakkındaki tüyoları kaçırmak istemiyor
yıllardır süregelen diyet topikleri var aralarda çok önemli tüyolar olabiliyor mesela
kendisi yeni diyet günlüğü açtığında herkes rağmbet göstermeyebilir sonuçta bu sebeple çoğu önemli ayrıntılardanda geri kalabilir

tabii haklısınız... da ben bunu sorun olarak görmediğimden herhalde... ama günlük açtığında, kendisini ziyaret edenlerden de çok şey öğrenebilir hem bir gruba dahil olmak için, hepsini okkumak gerekmez ilk 5 sayfa en fazla okunsa, o diyet hakkında az çok bilgi sahibi olunuyor bir de topikte aktif olarak paylaşım ve takipte bulununca, merak ettiği şeyler ilgili sorular yönelttiğinde pek sorun kalmıyor
ilk üye olduğunda herkes tam bilmiyor herşeyi ama bazı takip ettiğiniz konular oldukça hem öğreniyorsunuz hem de kkya adapte olabiliyorsunuz
keyifli paylaşımlar dilerim
sevgiler.....:16:

Sevgili arkadaslar,

size hak veriyorum, ben de bir kaç başlığı okuyayım dedim ilgimi çekti, hem de birşeyler öğrenirim, diyetin zorluğu hakkında insanların tecrübesinden yararlanırım dedim. sayfa sayısını görünce de heveslendim. bir başladım okumaya, sayfaları geç, aşağı in oku, sayfayı geç, aşağı in... zaman alıyor gerçekten... diyet haricinde yazılan mesajları mesaj kalabalığı olarak görüyorum ben de. özel mesajla paylaşılsa dediğiniz gibi diyet harici şeyler, konuyu takip etmek, okumak, faydalı birşeyler öğrenmek daha kolay olacak ama bir sürü beni ilgilendirmeyen mesajı okumak zorunda değilim ki... o gün şuraya gitmiş şunu yapmış, diyetle ne alakası var...

size hak veriyorum, ben de bir kaç başlığı okuyayım dedim ilgimi çekti, hem de birşeyler öğrenirim, diyetin zorluğu hakkında insanların tecrübesinden yararlanırım dedim. sayfa sayısını görünce de heveslendim. bir başladım okumaya, sayfaları geç, aşağı in oku, sayfayı geç, aşağı in... zaman alıyor gerçekten... diyet haricinde yazılan mesajları mesaj kalabalığı olarak görüyorum ben de. özel mesajla paylaşılsa dediğiniz gibi diyet harici şeyler, konuyu takip etmek, okumak, faydalı birşeyler öğrenmek daha kolay olacak ama bir sürü beni ilgilendirmeyen mesajı okumak zorunda değilim ki... o gün şuraya gitmiş şunu yapmış, diyetle ne alakası var... sadece diyet topiğinde de değil, makyaj bölümünde de bu tarz başlıklar var, ürünlerden haberdar olmak, swatchları - yorumları okumak açısından faydalı ama bakıyorsun toplasan %30-40 konuyla ilgili, onun haricinde konuyla ilgisi olmayan sohbet ve karşılıklı konuşmalar...

bu bütün konularda var :) çoğu mesaj kalabalığı. bu topikler genellikle bilgi almak için değil de aynı şeyi yaşayan insanların her konuda sohbet etmesi için. bu yüzden ben pek takılmıyorum artık :49:

bu bütün konularda var :) çoğu mesaj kalabalığı. bu topikler genellikle bilgi almak için değil de aynı şeyi yaşayan insanların her konuda sohbet etmesi için. bu yüzden ben pek takılmıyorum artık :49:

evet ben de öyle düşünüyorum artık. bir kere bir başlığı takip ediyordum, başladım baştan okumaya, başlarda çok güzel paylaşımlar yapılmış, sonra olay sohbete dönmüş. sayfalarca mesaj var... ileriki sayfalara geçiyorum hızlı hızlı ki belki işe yarar bir mesaja denk gelirim diye ama yok, yazılanların çoğu karşılıklı sohbet. en sonunda dayanamadım yazdım, gayet normal bir şekilde düşüncemi belirttim, ki bunun hakkım olduğunu düşünüyorum, burası bir sorum sitesi, topic de sohbet-geyik topiği değil, eğer böyle bir amaçla konu açılıyorsa, konuyu açan kişinini bunu başlıkta ya da ilk mesajda belirtmesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü samimi arkadaşları topla o konunun altında sohbet yap "sohbet" tpiğinde olmayan bir konuda, diğer üyelere faydası ne o zaman?konuyu açan kişi bana kızmasın mı "ayy okumazsan okuma, boşuna o değerli vaktini harcama o zaman" diye. o zaman anladım ki sizin dediğinz gibiymiş olay. fırça yediğimle kaldım iyi mi...

ya ben de bu aralar çok dolmuşum, yaz yaz bitmedi :ssz:
:36:

bu tarz topikler, başta bir diyet listesi ya da diyetle ilgili şeyler paylaşmak için açılıyor ama sonra yorum yapanlarla anlaşılıp toplu bir diyet serüveni başlıyor herkes hem menüsünü paylaşıyor hem içini döküyor ve hem sohbet hem zayıflama topiği gibi oluyor ve zamanla herkes arkadaş oluyor yoksa kimse başta tanışmıyor mesela ben bir topik açtım sırf günlüğüme devamlı giren ve benim de takibimde olan günlüklerdeki arkadaşlarla... tek tek günlüklere girip yorum yapmakla uğraşıp vakit harcamayalım toplu bir şekilde devam edelim dedik ve ortak topikte daha da kaynaştık ama biz dışarıdan kimseyi almadık tabii takipçilerimize açık isteyen okur...
yani olay bu şekilde gelişiyor toplu diyet topiklerinde, ama şu da var, misal 3 ay sonra kilo veren ayrılıyor başkası geliyor bişr bakmışsınız, 1 yıl sonra topik bambaşka kişilerle devam ediyor
yani daha önceki mesajımda dediğim gibi, eğer o konudaki diyet hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, ilk 5 hadi en fazla 10 sayfayı okumanız yeterli sonrasında da direkt bodoslama dalıp ben de katılıyorum deyin hemen aralarına alırlar sizi emin olun, aklınıza takılanları da sorabilirsiniz, hem güzel de oluyor en azından soru sorduğunuzda size cevap veren kişiler oluyor
yani eğer ki sadece diyet paylaşımı diyorsanız, hem kendi günlüğünüzü açın hem de diyet listelerinden uygulamak istediğiniz varsa ona bakın ya da herhangi bir grup varsa katılın ama kendi günlüğünüze de yazın en azından kendinizin kontrolünde bir topiğiniz olur ve ne yiyip içtiğinizi de kaydetmiş olursunuz zaten ziyaretçileriniz de yazar şunu şöyle yapsan daha iyi şeklinde... şahsen ben ilk öyle başladım sonra birkaç günlük takip ettim belki başka şeyler de öğrenirim diye artı bildiklerimi paylaştım ve şimdi editörüm...
yani bir adım atın gerisi gelir bence:34:
istediğiniz her şey için bana sorabilirsiniz, elimden geldiğince bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım özelden yazarsanız, en kısa zamanda cevap yazarım
sevgiler...:16:

bu tarz topikler, başta bir diyet listesi ya da diyetle ilgili şeyler paylaşmak için açılıyor ama sonra yorum yapanlarla anlaşılıp toplu bir diyet serüveni başlıyor herkes hem menüsünü paylaşıyor hem içini döküyor ve hem sohbet hem zayıflama topiği gibi oluyor ve zamanla herkes arkadaş oluyor yoksa kimse başta tanışmıyor mesela ben bir topik açtım sırf günlüğüme devamlı giren ve benim de takibimde olan günlüklerdeki arkadaşlarla... tek tek günlüklere girip yorum yapmakla uğraşıp vakit harcamayalım toplu bir şekilde devam edelim dedik ve ortak topikte daha da kaynaştık ama biz dışarıdan kimseyi almadık tabii takipçilerimize açık isteyen okur...
yani olay bu şekilde gelişiyor toplu diyet topiklerinde, ama şu da var, misal 3 ay sonra kilo veren ayrılıyor başkası geliyor bişr bakmışsınız, 1 yıl sonra topik bambaşka kişilerle devam ediyor
yani daha önceki mesajımda dediğim gibi, eğer o konudaki diyet hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, ilk 5 hadi en fazla 10 sayfayı okumanız yeterli sonrasında da direkt bodoslama dalıp ben de katılıyorum deyin hemen aralarına alırlar sizi emin olun, aklınıza takılanları da sorabilirsiniz, hem güzel de oluyor en azından soru sorduğunuzda size cevap veren kişiler oluyor
yani eğer ki sadece diyet paylaşımı diyorsanız, hem kendi günlüğünüzü açın hem de diyet listelerinden uygulamak istediğiniz varsa ona bakın ya da herhangi bir grup varsa katılın ama kendi günlüğünüze de yazın en azından kendinizin kontrolünde bir topiğiniz olur ve ne yiyip içtiğinizi de kaydetmiş olursunuz zaten ziyaretçileriniz de yazar şunu şöyle yapsan daha iyi şeklinde... şahsen ben ilk öyle başladım sonra birkaç günlük takip ettim belki başka şeyler de öğrenirim diye artı bildiklerimi paylaştım ve şimdi editörüm...
yani bir adım atın gerisi gelir bence:34:
istediğiniz her şey için bana sorabilirsiniz, elimden geldiğince bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım özelden yazarsanız, en kısa zamanda cevap yazarım
sevgiler...:16:

cevabınız için teşekkürler

Sevgili editor,

Aciklaman ve yol gostermen icin tesekkur ederim. Evet, forumda acemiyim. Hatta cogunlukla okuyucuyum. Eminim ki pek cok okuyucu da benim yasadigim sikintiyi yasiyor. A diyetini okuyup ogreniyoruz iyi kotu. Ama ya uygulamada karsimiza cikan sorunlar? Bu engeli insanlar nasil asmis acaba diyerek foruma daldigimda sohbet okumaktan puf noktalara varamiyorum.

Sizin belirttiginiz gibi diyet paylasimindan, internet ahbaplgina, arkadasligina hatta dostluga evrilmeyi de anliyorum. İnsanlarin internet uzerinde hayatlarini paylasmalari da cok hos... Ancak benim aradigim diyetlerle ilgili cikan ufak tefek sorunlari tek tek insanlar nasil cozmusler onu gormek. Yalnizca konu odakli ilerleyen topik var mi yok mu onu merak ettim.

Yine de gosterdigin yol icin tesekkur ederim. Mutlaka uygulamaya koyup kendime bir diyet gunlugu tutuyorum. Hatta simdi karar verdim: 22 temmuz'da diyete basliyorum:))))) benim topikte de sirf diyet konusulacak:))))))) :37:

topicleri konuları takip etmekte ben de olduça zorlanıyorum ama bu sitede olmak keyifli insan sürekli bişeyler öğreniyor.Kimselere soramadıklarını burada sorup içini rahatlatabiliyor.

Back