• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir sorum var..

eksibir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
77
0
86
İstanbul
bişeyi merak ettim de arkadaşlar ;
kadınlar evlenince vajinal hastalıkları artıyor mu ? yani iltihap enfeksiyon gibi hastalıklarda kızlık zarının koruyu oldugunu duymuştum.zar ortadan kalkınca hastalıklar çoğalır mı ?
anlayışınız için teşekkürler:utangac:

çok net bilgim yok ama evlilikten hemen sonra idrar yolları enfeksiyonu yaşayan kadın sayısının çok olduğunu duymuştum. çok şiddetli olmamakla beraber ben de yaşamıştım.
duymuşsunuzdur büyükler hep ilk haftalarda ayakları sıcak tutma konusunda uyarırlar. inanmak istemesek de vardır sanırım bir bildikleri.:)

onun zarın ortadan kalkması ile pek ilgisi yok..
vajinanın alışık olmadığı bir işlem gerçekleşyor cinsel ilişki ile.. vajinanın kendi doğal dengesi bazen değişebiliyor.. bende kimi zaman olur kimi zaman olmaz, neye göre olduğunu hala anlamış değilim..

aslında evet hemen hemen her yeni evlenen yeni gelin hastalığı yada balayı hastalığı diye adlandırılan ama aslında idrar yolu enfeksiyonu + vajinal mantardan başka bişey olmayan o malum sorunu hafif yada yüksek şiddette yaşıyor... herkeste seyretmesi farklı ben yanlış tedavi yüzünden 1 sene tedavi oldum.... hiç geçmedi diyebilirim mahvetti beni.... ama dr. hatasıymış sonradan anlaşıldı tedavim eksikmiş.. ama vajina mukozasındaki doğal dengenin cinsel birleşme ile ve tanışılan yeni zararlı-zararsız bakteri yada mantarlar ile bozulması genelde başa gelen bişeydir..... vücutta buna bu tarz hastalıklarla tepki veriyor... çevremde olmayan yok diyebilirim.. kendimde dahil.. dikkatli olmak lazım... mesela en başta kişisel hijyene dikkat etmemek gibi , çok dikkat etmek bile bazen sorun yaratabiliyor...

evlendikten sonra bende de cok ayip olcak ama vajina ic dudaklarinda minik sivilce yada et benine benzer iki nokta türedi..önceden böyle bisey yoktu doktor önemli bisey degil dedi.kasinti kizariklik yok bana bir zarari yok ama rahatsiz edici.doktor yorumuna göre evlendikten sonra vajinayi koruyon salgilar esimden gelen salgilarla yada mikroplarla savasamadi ve sonuc bu:roflol:

evlendikten sonra bende de cok ayip olcak ama vajina ic dudaklarinda minik sivilce yada et benine benzer iki nokta türedi..önceden böyle bisey yoktu doktor önemli bisey degil dedi.kasinti kizariklik yok bana bir zarari yok ama rahatsiz edici.doktor yorumuna göre evlendikten sonra vajinayi koruyon salgilar esimden gelen salgilarla yada mikroplarla savasamadi ve sonuc bu:roflol:

çok tatlısın yaayerimseniben tşkler

Back
X