Bir sorum var hamilelikte mide bulantısı ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim:)))

ALEVADAUGUR

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2012
56
0
16
İzmir
10 haftalık hamileyim yaklasık 2 haftadır mide bulantım oluyo kuru kuru öguruyorum kusmam falz olmuyor ama kuru ogurtuyle resmen su ckartıyorum bıde sanki artık sorun mıdemde degılde yemek borumda sureklı bıseyler var gıbı kuruyor acaba reflumu var cocuktan olmuyormu dıye dusunuyorum ama sızın nasıl oluyordu yardımcı olursanız sevınırım

Merhaba canim, ben suan 32 haftalik hamileyim. senin dedigin haftalarda bendede Oluyordu su gibi kusuyordum bende sari da oluyodu ama ole bos kustugum da oluyodu neyden oldugunu bilmiyorum ama hamileligm ilereyince gecti . Hic gecmiyecek sandim ama geciyor Insallah sendede uzun surmez .' :)

Merhaba canim, ben suan 32 haftalik hamileyim. senin dedigin haftalarda bendede Oluyordu su gibi kusuyordum bende sari da oluyodu ama ole bos kustugum da oluyodu neyden oldugunu bilmiyorum ama hamileligm ilereyince gecti . Hic gecmiyecek sandim ama geciyor Insallah sendede uzun surmez .' :)

Merhaba canim, ben suan 32 haftalik hamileyim. senin dedigin haftalarda bendede Oluyordu su gibi kusuyordum bende sari da oluyodu ama ole bos kustugum da oluyodu neyden oldugunu bilmiyorum ama hamileligm ilereyince gecti . Hic gecmiyecek sandim ama geciyor Insallah sendede uzun surmez .'

Merhaba canim, ben suan 32 haftalik hamileyim. senin dedigin haftalarda bendede Oluyordu su gibi kusuyordum bende sari da oluyodu ama ole bos kustugum da oluyodu neyden oldugunu bilmiyorum ama hamileligm ilereyince gecti . Hic gecmiyecek sandim ama geciyor Insallah sendede uzun surmez .'

Sürekli bogazımda kalıntı var gıbı işyerınde kendımı tutmaktan fenalık acaba yedıklerımdenmı oluyor dıye dusundum bı sabah kahvaltı yapmadım gene var gene var demekki bebiş yapıyor ay inşallah gecer cok zor bıseymıs teşekkürler

doktorun bulantı için hap versin ..faydası olur..
normal şeyler bunlar..3-4 ay oluyor sonra geçer:)

Son düzenleme:
geçen gün bir programda zencefilin hamilelikte yaşanan mide bulantılarına çok iyi geldiğini duydum.araştırdım gerçektende öyle bir kanıt var.hatta hamile olan arkadaşıma hemen önerdim.eğer bulabilirseniz taze zencefil olsun pazarlarda olabiliyor suyunu sıkın ve 1 kaşık bal ile karıştırarak için.çok keskin bir tadı varmış bu yüzden bir yudumda için.tazesini bulamazsanız toz zencefillede deniyebilirsiniz.zencefil ayrıca bağışıklık sistemini çok güçlendiriyor.geçmiş olsun..

Ben de 5. haftadan beridir aynı dertle uğraşıyorum. Denemediğim şey kalmadı. Doktorlar hap vermekten yana değil. Başedebiliyorsan ilaçsız atlatmak daha iyiymis. Bebek için yani. Bu aylarda gelişmesi tamamlanıyor malum. Zencefili bende denedim. Sallama çayını. fena değil aslında. Az da olsa işe yarıyor.

ahhh şu mide bulantıları bende de felaket biçimde mide bulantıları vardı 2. ayımda başladı 4. ayıma kadar uyku nedir bilmiyodum eşim yemekleri yapıyodu ağzıma hiçbişey koymuyordum serumlar takıyodum hiç geçmeyecekmiş gibi sanıyordum ama allaha şükür 5. ayıma girdim ve hiç bi sorunum kalmadı sabah uyandığın zaman tuzlu çubuk vb şeyler ye iyi geliyor su gibi kusmanda aç kalıyosan olabilir
hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah cnm

bu haftalarda normal.
mide sıvısını azaltmak için; suyu azar azar için. birden 1-2 bardak içmeyin, yudum yudum içerseniz pek sıkıntı yaşamazsınız.
bir de, mide sıvısını azaltacak, kraker leblebi tarzı yiyecekler bu şikayeti azaltırmış.
yine de dr unuza danışın, farklı öneriler verebilir.
yemek yerken de az ve sık yiyin. mide hacmini çok genişletmezseniz daha az olur.

Son düzenleme:
Bende 10. Hafta içindeyim. En baştan beri bulantım vardı fakat bu son 2 haftadır daha da fazla. Yemeklerden önce Mandalina yemek bana iyi geldi. İnşallah hepimiz için bu bulantılar uzun sürmez.

Artık ben de o günleri atlattığıma çok memnunum.. 5. ayımın içindeyim ve ara ara bulantı yine olyor ama o ilk 4 ay neydi öyle her sabah bulantı ile uyanmak, gün boyu yarı uyur bir vaziyette idim.Bana pek iyi gelen birşey olmadı açıkçası,nane-limon, zencefil, çubuk kraker, leblebi.. hepsini denedim 4. ay bitene kadar geçmedi bulantılarım.. Az sabır, geçecek inşallah senin de:)

Ben de artık ağlar modda geziyorum psikolojim iyice bozuldu çocukluğumdan beri en çok korktuğum şey kusmaktır, sanırım kendi çocuğum çocukluğumu unutturcak çok beterim kızlar hiç geömeyen bir bulantım var ilk bebeğim 5. haftamdayım 1 haftadır ne yapcamı şaşırdım inanın hiçbirşey yemiyorum desem yeridir, nolcak böyle bilmiyorum. Çubuk kraker falan ben de denedim ama sanki daha da arttırdı bulantımı çok çaresiz hissediyorum kendimi bir de çalışıyorum 0 motivasyon delirmek üzereyim

bende hamileliğimin 3. ayında çok miğde bulantısı yaşadım bide normalde de miğde rahatsızlığım vardı doktoruma söylemiştim bir şurup vermişti bebeğe zararı olmazmış.hamileliğim boyunca kullandım şurubu bulantı ve yanmalarım geçmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…