• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir sorum olacaktı da yardım edebilir misiniz? =)

laylaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
3
0
86
Ankara
merhaba arkadaşlar!a.s.

aranıza yeni katıldım ve bu ilk mesajım. siteyi hazırlayanların da yorum yazanların da emeğine sağlık. alkisalkisalkis

geleyim soruma. geçen ay reglimin son gününde, bu duruma güvenip eşimle korunmadan ilişkiye girdik. Çok üzgünüm çoook bi hataydı ama oldu. ben yine de ilişkiden sonraki ilk iki saat içinde ertesi gün hapı kullandım>>norlevo. fakat siteden okuduğum kadarıyla kimi için çok güvenli, kimi arkadaşlarımız ise kullanmasına rağmen bebek sahibi olmuşlar.

neyse bugün tam bir ay geçti bir önceki ayki reglimin üstünden, ama tık yok bende.:1no2: üstelik regl durumu düzenli olan bir kadınım. (şunu da belirteyim iki gündür mide bulantısı yaşıyorum.) sizce reglimin son günü olması biraz olsun güvence sağlamış mıdır? ya da ilaç işe yaramış mıdır?

aileme durumu söylemeden veya doktora başvurmadan sizin de fikrinizi alayım diye düşündüm. yardımınz için şimdiden çok teşekkür ederim..hihoyyyt

olabilir neden olmasin ki,anladigim kadari ile eger gebe isen istemedigin bi gebelik olacak oylemi,,,

gebe kalmayı çok isterim ama bu şartlarda (gerek yaşım gerekse maddi imkanlar olsun) biraz daha zamanı var..

ihtimal tabii ki var ama bence kalmamışsındır.çunku yumurtlama dönemi bundan tam 14 gun sonra spermler en fazla vajina içersinde 5 gun yaşıyor yani teorik olrak mumkun değil.birde norlevo kullanmısınız.hiç korkma bence.birde bulantıların bence psikolojiktir için rahat etsin istiyosan eczanede satılan testlerden alıp ewde yapabilirsin yada en garanti yöntem hastanede kan testi yaptır;)bence bişey yoktur ama:)

5. hafta olsun kesin sonuç için test yaptıracağım. yumurtlama dönemi 14 gün sonra mı yoksa, yumurtanın döllenmeye en uygun olduğu gün mü 14. gün?

adetin başından itibaren 14. gün yumurtanın çatladığı zaman eğer adet düzenliyse..
yumurta çatladığında genelde yumurta akı gibi bir sıvı geliyor..
bazen de hafif pembe kan..
eğer gebeysen çok şanslısın canım..
yaş maddi sıkıntılar diyosun bende o dönemlerden dolayı erteledim bebeği..
ama keşke beklemeseymişim..
spermlerde sorun vaardı yeni düzeldi hala bebeğim yok..
istenmeyen bir gebelikte olsa sakın ha sonlandırma..
hemen hamile kalanlar olduğu gibi olamayanlarda çok fazla emin ol..
kendini şanslı hisset bence..

cok dusuk bir ihtimal
sen cok fazla strese girmissin diyede adetin gecikmis olabilir

evet dusuk ihtimal hamile kalma olasiligi vardir...bende kullandim daha once adetimin duzeni ve gunleri degisti..seninde boyle birsey olmus olabilir..

psikolojiktir bence.
evet ihtimal var ama gecikmeye hamile miyim korkusundan kaynaklanan stres neden olmuş olabilir

beni bi arkadaşım 1 ay önce ertesi gün hapı kullanmıştı sonraki ay gebe olduğunu öğrendi adetinin gecikmesiyle ertesi hapının alakası olduğunu sanmıyorumm

merhaba arkadaslar caresizlik içindeyim yardımcı olursanız cok sevinecegm.. Forumlarda okudum fakat benimle aynı durumu yasayan olmadıgı için cvp bulamadım.. ben yaklaşık 7 aydır düzenli doğum kontrol hapı kullanıyorum fakat bu ay bazı nedenlerden ilaca başlamadım. adetimden 10 gün sonra korunmasız bir ilişkim oldu. (içeri boşalma olmadı) 48 saat sonra ertesi gün hapı kullandım -norlevo- 2 hapı aynı anda aldım.. Herkes 3-4 gün sonra kanamasının oldugunu yazmıs fakat bende kanama olmadı sadece adet sancısı şeklinde biraz sancım oldu.. 1 hafta gecti ilacı aldıgım süre üzerinden. Acaba hamilemiyim? Böyle riskim varmı.. cevaplarsanız cok sevinirim..

Back