• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir şişmanlığa veda hikayesi ....103,2 den 65 e olan yolculugum

askrhpozitif

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.109
798
İstanbul
MERHABA ÖNCELİKLE;
103,2 kıloyla bu yola cıktım ve 5 senede aldım bu kıloyu ve bu 5 sene ıcınde hıc vermek ıcın cabalamadım aldıkca yedım , yedıkcede aldım:kk77:suan 24 haftalık hamıleyım ve 78,8 kıloyla bu savaşa devam etmekteyım :KK6::KK6:
Nerden baslasam anlatmaya dıye op opdusunurken sanırım once kılo almamın nedenını anlatarak guzel bı baslangıc yapmıs olurum :KK22::KK22:aslında hepımızın hemen hemen kılo alma nedenlerı altında yatan maddeler aynı dır benımkılere gelecek olursak;
-ılk basta kola ve abur cuburlardı, mutsuzluk, hareketsızlık ve depresyon baslıca nedenlerımdı benım :cry::cry:cok sukur gerıde kaldı o gunlerım
GELELİM ZAYIFLAMA SERÜVENİME
2013 mayıs ayında 103,2 kıloyla basladım 100 tartıda gorunce bana bı kal geldı artık kıyafetlerım uzerımde hıc ama hıc hos durmuyordu, evdekı aynalardan kacar olmustum ve hemen arastırmaya koyuldum .

arastırmalar sonucu akupuntura karar verdım ve akupuntura gıttım ılk bır heyecanla doktordan randevu aldım ve ıgneler kulagıma yerlestırıldı ve elıme bı dıyet lıstesı verıldı .

ilk heyecanla dıyet lıstesını 1 hafta uyguladım ama ıkıncı haftası yalan oldu ıgne ıstah kesıyor falan denılıyor ama yalan:mad: bende hıc etkı etmedı zaten madem ıstahım kesecekse neden elıme bı lıste tutusturuldu dıyede dusunmeden edemıyordum:rolleyes::rolleyes:ve akupuntur maceram daha baslamadan burda bıttı.

ınternetten saglıklı besınlerı arastırmaya basladım zayıflamak ıcın neler yapılmalıymıs bunları arastırdım ve hepsını bı klasorde topladım .sabah aksam kılo vermekle ılgılı yazılar okumaya basladım ve sonuc olarak kendıme bı yeme duzenı olusturabıldım.
PEkı bu yeme duzenım nasıldı:oops:
KAHVALTI ÖNCESİ
1 bardak oda sıcaklıgında su
1 tane greyfurt
KAHVALTI
domates
salatalık
1 dılım kepek ekmegı
1 parca peynır
3-4 tane zeytın
1 haslanmıs yumurta( domates cesnısı dokuyordum ustune)
bitki cayı(genelde kayısılı form cayı)
ÖĞLE
corba
yogurt
salata
AKŞAM
sebze/et ,tavuk, balık
salata

gunluk 2-3 bardak yesıl cay ve 2-3 lıtre su tuketıyordum

Son düzenleme:
bugunku menumude yazayım
SABAH
2 tane kabartlama
1 haslanmıs yumurta
2-3 sıyah zeytın
1 bardak cay
ARA
3 kucuk mandalına
7-8 tane cılek
AKŞAM
2 tane kabartlama:KK11:
1,5 dılım ekmek :KK11:
yumurtalı ıspanak
turp
2-3 kasık taze fasulye

suyu 2-2.5 ltreye tamamlayacagım ınsallah
KACAMAKLARİM:1 tane halley

Hafta sonu bana çok pahaliya mal oldu şuan artidayim inşallah bunu tolere edebilirim ya ama dun çok abarttim ictigim 2 litre su bile beni kurtarmamis beni

süper ya hamileyken 10 kilo vermişsin, inşallah fazla almazsın canım, bende doğum kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum :)

süper ya hamileyken 10 kilo vermişsin, inşallah fazla almazsın canım, bende doğum kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum :)
İnşallah canm şuan bebek kilo almaya basladikca kilolar gitmiyor ama ben saglikli beslenmeme devam etmeye calisiyorum ama su bi haftadir abur cubura hamur isine fazla saldirdim ve durduramiyorm kendimi bugün suya yuklendim hafta sonunu tolere etmek için ama bakalim ne olacak

İnşallah canm şuan bebek kilo almaya basladikca kilolar gitmiyor ama ben saglikli beslenmeme devam etmeye calisiyorum ama su bi haftadir abur cubura hamur isine fazla saldirdim ve durduramiyorm kendimi bugün suya yuklendim hafta sonunu tolere etmek için ama bakalim ne olacak

dikkat edeceğine inanıyorum, ben hala doğum kilolarını vermeye çalışıyorum, 27-28 kg almışlığım varda :KK53::KK53::KK53::KK53:

menum
SABAH
2 dılım tereyaglı salcalı ekmek
1 haslanmıs yumurta
1bardak cay
ARA
2-3 kuru kayısı
AKSAM
1 tabak tarhana corbası
3 yemek kasıgı yogurtlu kuskus
1 parca haslanmıs et
bol marullu havuc salata

2 lıtre suyu tamamladım

:KK70::KK70: bu sabah azda olsa kılomdan memnun kalktım hafta sonu kacamagı pazartesı gunu 700-800 gram olarak yansıyordu bugun sadece 300 gram yansıyor bı kısmıda olsa gıtmıs gerıye kalmıs 300 gram:KK73::KK73:

Menüm
SABAH
3 dilim yumurtali ekmek :KK43:
1 bardak cay
ARA
4 parca ülker sütlü cikolata
AKSAM
tarhana corbasi
Bal kabagi köftesi(eksili sarimsakli tereyagli sosla)
3-4 kasik yoğurtlu makarna
1/4 soğan
2-2.5 litre su

gunaydınnn
kızlarrrrrrrrrrrrrrr ay ben cokk mutlu oldummmmm:KK28::KK28::KK28::KK28::KK28:
bol bol su ıcmenın nımetınden yararlanmaya basladım sanırımm:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
ayy sevıncten ucuyorumm:KK71::KK71:
kahvaltı oncesı tartıldım:KK68::KK68: ve sonuc gecen hafta 78,8 yada 78,9 dım yanlıs hatırlamıyorsam

suann:KK70::KK70::KK70:
IMG_20141224_104235.webp

selam kızlar bugunumu yemek olarak kapadım umarım acıkma gıbı bısey yasamam bu saatten sonra sadece su ıcmeyı dusunuyorum

SABAH
2 dılım salcalı tereyaglı ekmek
2 sıyah zeytın
1 cay bardagı adacayı
ÖĞLE
5 kasık yogurt(baharatlı)
AKSAM
1 tabak etlı nohut
1 patates(yarı kızartma yarı buglama)
turp
2-3 yaprak sogan
4 catal bal kabagı tatlısı
maden suyu

Daha iyi bi sonuç bekliyordum çarşamba günü 78.4 u gormustum ama bugün wc te cikamadim sanirim onun etkisi var :KK43:
Kilo bildirimi:anneadayı::KK46:
Geçen hafta 78.8
Bu hafta:78.5
Giden:0.3
Toplam giden:24.7
Askrhpozitif(78.8/78,5/0,3/%0.38)

IMG_20141226_092425.webp

SABAH
2 dılım tereyaglı salcalı ekmek
2 sıyah zeytın
7-8 tane haslanmıs brokolı
1 bardak tek skerlı cay
ARA
3 kuru kayısı
1 kucuk kırmızı elmanın yarısı
2 kucuk mandalına
4 dılım portakal
4 dılım greyfurt
AKŞAM
1 tabak havuclu kabaklı patates yemegı
3 kasık bulgur pılavı
bol soganlı borulce salatası
4 catal kabak tatlısı
2-3 lıtre su

merhaba sende benim gibi nisan annesisin bende diyet yapıyorum ama sanki sen biraz az yiyorsun gibi geldi canım bebeğe zararı olmuyor demi benim tek endişem bu

merhaba sende benim gibi nisan annesisin bende diyet yapıyorum ama sanki sen biraz az yiyorsun gibi geldi canım bebeğe zararı olmuyor demi benim tek endişem bu
merhaba tatlım canım ben herhangı bı dıyet yapmıyorum ve bu yedıklerım fazlasıyla doyuruyor benı acıktıgımdada mutlaka yıyorum hanı bugun bunları yedım aman kılo alırım yemem demıyorum cok sukur gelısımımız ıyı zaten doktorumda kılo vermemı soyledıgı ıcın normal beslenmeme devam edıyorum ben rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın canım

merhaba tatlım canım ben herhangı bı dıyet yapmıyorum ve bu yedıklerım fazlasıyla doyuruyor benı acıktıgımdada mutlaka yıyorum hanı bugun bunları yedım aman kılo alırım yemem demıyorum cok sukur gelısımımız ıyı zaten doktorumda kılo vermemı soyledıgı ıcın normal beslenmeme devam edıyorum ben rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın canım

çok sevindim canım senin adına bende kilo vermeye çalışıyorum ben baştan dikkat etmedim kilolar başını alıp gidince uyandım 3 gündür dikkatli besleniyorum kilo vermeye çalışıyorum doktor kilo vermende sakınca görmediyse benimde içim rahat bi şekilde kilo verebilirim tabi herşeyden önce bebişlerimizin sağlıkları önemli. rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. benimde günlüğüm var beklerim canım

çok sevindim canım senin adına bende kilo vermeye çalışıyorum ben baştan dikkat etmedim kilolar başını alıp gidince uyandım 3 gündür dikkatli besleniyorum kilo vermeye çalışıyorum doktor kilo vermende sakınca görmediyse benimde içim rahat bi şekilde kilo verebilirim tabi herşeyden önce bebişlerimizin sağlıkları önemli. rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. benimde günlüğüm var beklerim canım
canım bu normal zamanlarda uyguladıgımız dıyetlerı uygulamak yanlıs saglıklı beslenmeyle kılo vermek en dogrusu zaten saglıklı beslendıgın zaman hem bebıse yarıyor yedıklerın hemde sende kılo yapmıyor ınsallah verırsın canm ama verıcem dıyede sakın su ınternettekı lıstelerı uygulamaya kalkma canım benım gelırım tabıkı canm ne demek destek oluruz bırbırımıze hatalarımızı soylerız gordugumuz

MERHABA ÖNCELİKLE;
103,2 kıloyla bu yola cıktım ve 5 senede aldım bu kıloyu ve bu 5 sene ıcınde hıc vermek ıcın cabalamadım aldıkca yedım , yedıkcede aldım:kk77:suan 24 haftalık hamıleyım ve 78,8 kıloyla bu savaşa devam etmekteyım :KK6::KK6:
Nerden baslasam anlatmaya dıye dusunurken sanırım once kılo almamın nedenını anlatarak guzel bı baslangıc yapmıs olurum :KK22::KK22:aslında hepımızın hemen hemen kılo alma nedenlerı altında yatan maddeler aynı dır benımkılere gelecek olursak;
-ılk basta kola ve abur cuburlardı, mutsuzluk, hareketsızlık ve depresyon baslıca nedenlerımdı benım :cry::cry:cok sukur gerıde kaldı o gunlerım
GELELİM ZAYIFLAMA SERÜVENİME
2013 mayıs ayında 103,2 kıloyla basladım 100 tartıda gorunce bana bı kal geldı artık kıyafetlerım uzerımde hıc ama hıc hos durmuyordu, evdekı aynalardan kacar olmustum ve hemen arastırmaya koyuldum .

arastırmalar sonucu akupuntura karar verdım ve akupuntura gıttım ılk bır heyecanla doktordan randevu aldım ve ıgneler kulagıma yerlestırıldı ve elıme bı dıyet lıstesı verıldı .

ilk heyecanla dıyet lıstesını 1 hafta uyguladım ama ıkıncı haftası yalan oldu ıgne ıstah kesıyor falan denılıyor ama yalan:mad: bende hıc etkı etmedı zaten madem ıstahım kesecekse neden elıme bı lıste tutusturuldu dıyede dusunmeden edemıyordum:rolleyes::rolleyes:ve akupuntur maceram daha baslamadan burda bıttı.

ınternetten saglıklı besınlerı arastırmaya basladım zayıflamak ıcın neler yapılmalıymıs bunları arastırdım ve hepsını bı klasorde topladım .sabah aksam kılo vermekle ılgılı yazılar okumaya basladım ve sonuc olarak kendıme bı yeme duzenı olusturabıldım.
PEkı bu yeme duzenım nasıldı:oops:
KAHVALTI ÖNCESİ
1 bardak oda sıcaklıgında su
1 tane greyfurt
KAHVALTI
domates
salatalık
1 dılım kepek ekmegı
1 parca peynır
3-4 tane zeytın
1 haslanmıs yumurta( domates cesnısı dokuyordum ustune)
bitki cayı(genelde kayısılı form cayı)
ÖĞLE
corba
yogurt
salata
AKŞAM
sebze/et ,tavuk, balık
salata

gunluk 2-3 bardak yesıl cay ve 2-3 lıtre su tuketıyordum

bu olusturdugum yeme duzenıyle 19 hazıran 2013 e kadar 13 kılo verdım yanı yaklasık 1,5 ay gıbı bı surede.

sonrasında kk yı kesfettım ve cuma zayıflama yarısmalarına katıldım ve hala daha yarısmaktayım . pekı bu yarısma suresınce neler yasadım pekı

90,2 kıloyla gırdım takıma ve bu surede ben hala kıloyla ılgılı arastırmalar yaparken kalorı saymakla tanıstım ve buldugum bı sıteden kendımı takıp etmeye basladım .

bu sure zarfında kendıme hıc bı sekılde yasak koymadım ama kalorı olarak dengelemeye calıstım hep ılk 13 kıloyu verdıgımde tuz un seker kola abur cuburu ve yagı hayatımdan cıkartmıstım bu kısımda bunu yapmadım

ama hayatıma sporu bu donemde ekledım haftanın 5 gunu hem spor salonuna gıttım hemde evde kosu bandına cıktım , adımsayar aldım gunluk adımlarımı 10.000 tamamlamaya calıstım

ve yanlıs hatırlamıyorsa 75 kıloya kadar dusmustum:mad:ahha ahh sımdı o kılomu koruyabılseydım kılolu hamıle kalmazdım ve kılo derdım olmazdı:KK22:

75 kıloda sabıt kalamam ıse bu kalorı saymak ıcın kullandıgım sıtede yazılımcı olarak calısan esımle tanıstım:KK36: kılolarım ılk defa benı mutlu ettı dıyeblırm:rolleyes::rolleyes:ekim sonu esım benımle evlenmek ıstedıgını soyledı ve esım aılemle tanısmaya geldı arkasındadan kasım basında ısteme ve sozumuz oldu :rolleyes::rolleyes:tabı ben mutluluktan dort kose olmus bana bı rahatlama geldıgı ıcın ye babam ye derken:mad: bırde baktımkı kılo almısım tabı bu sırada takımdan ızıne ayrıldım ve uzun bı sure donemedım bı yandan okul bı yandan dugun hazırlıkları derken 8 lı rakamları tekrardan gordum :mad::mad:( bu sırada nişanıda aradan cıkarttık bı dugun kalmıstı hadı dedım dugune kadar barı guzel bı kılolar vereyım dedım tekrar dondum takıma)
ama sonra sınav haftam geldı yıne ayrıldım ızıne ve bu sefer 84 u gordum verdıgım kıloları gerı almaya basladım cunku bu takımdan ayrıldıgım sıralarda eskı yeme duzenıme gerı donuyordum haylıyle vucut daha kendını sabıtlemeden alıyordu kıloları hemen gerı:KK62::KK62:
bu sefer spor yerıne plates ve p90x e baslamaya karar verdım ılk baslarda plates baya bı zorladı ama kılo veremesemde benı oldukca sıkılastırdı 2 kılo verdıysem 4 kılo vermısım gıbı gosterıyordu beslenmem ıse her zaman dıkkat etmeye ve dengelemeye calıstım ve 80 kıloyla gelın oldum kugu gıbı gelın olmak yerıne tombıs bır gelın oldum:KK43:

dugunden sonra takıma hemen donemedım ınternet baglanmamıstı hemen sonra donmeye nıyetlendım cunku tartıda ramazn sonrası 87-88 kıloyu gormustum ve ne zaman suruden ayrılsam hep kurt kaptıgı ıcın:mad::mad: donmelıydım ama bu seferde hamıle oldugumu ogrendım :KK51: ve takıma donemedım

87,7 kıloyla hamıle kaldım ve suan 24. haftamızdayız ve ben 78,8 kıloyum ılk baslarda kılolarım bulantılarımdan dolayı gıttı ama bulantılarım gectıkten sonra mıdem kuculdugu ıcın ve beslenmeme dıkkat etmeye calıstıgım ıcın ve doktorumunda ne kadar kılo verırsem o kadar ıyı olacagını soylemesıyle saglıklı beslenerek kılo vermeye devam ettım ve edıyordumda gercı suan ılk baslardakı gıbı gıtmıyor ama bunda benım yedıklerımınde etkısı var
bu sıralar cıkolata , tatlı hamur ısı seylere sarmıs bulunuyorum
:rolleyes::rolleyes:
kızlar bılıyorum cok uzattım ama bu en kısaltabıldıgım halıydı ve kılo verme seruvenım burdan devam edıyor ınsalahh:KK37:

BENIMLE BU SISMANLIGA VEDA ETMEYE VARMISINIZ? BIRBIRIMIZE DESTEK OLALIM
merhaba,epey kilo vermişsiniz yinede.ancak akapunktur konusunda ehil birini bulamamışsınız sanırım.benim gittiğim doktor çinden gelme biri. daha önce sizin gibibaşka birine gitmiştim ve hiç iştah kesilmesi olmamıştı bırakmıştım.sadece kulağıma üçer adet iğne takıp elimede bir liste tutuşturup göndermişti.şimdi gittiğim yerde ise önce vuuda bir aletle masaj yapıyoorlar.sonra pedler takıp pasif jimlastik yaptırıyorlar.sonra vucudun fazla bölgelerine iğneler takıyorlar ve zayıf bir akım veriyorlar.sonra kilo ölçümü ve vucudun belirli yerlerini ölçüyorlar.sonra da akapunktur iğnelerini kulağa takıp gönderdiler.3-3,5 şitre kaynara yakın sıcak su içmemi akşam yarım saat bir saat yürüyüş yapmamı söyledi.veee iştahım gerçekten gitti.karbonhidrat diyeti verdi.karbonhidrat değerlerini sayarak kendim oluşturuyorum diyetimi.hamur işleri,ekmek ,makarna vepatates yasak mesela.yanımda tatlı yiyorlar ,hi canım çekmiyor mesela.yalnız siz hamileymişsiniz besleyici değerleri olan şeylere yönelin bence.tamamen gereksiz besinleri tüketmektense.bebeğinizde daha iyi beslenir.kiloyu bu dönemde çokta takıntı yapmayın.tadını çıkarın. sonra nede olsa verirsiniz.zaten bir 10 kiloluk yük atmışsınız.bundan sonra bebek büyümeye çalışıyor artık.

merhaba,epey kilo vermişsiniz yinede.ancak akapunktur konusunda ehil birini bulamamışsınız sanırım.benim gittiğim doktor çinden gelme biri. daha önce sizin gibibaşka birine gitmiştim ve hiç iştah kesilmesi olmamıştı bırakmıştım.sadece kulağıma üçer adet iğne takıp elimede bir liste tutuşturup göndermişti.şimdi gittiğim yerde ise önce vuuda bir aletle masaj yapıyoorlar.sonra pedler takıp pasif jimlastik yaptırıyorlar.sonra vucudun fazla bölgelerine iğneler takıyorlar ve zayıf bir akım veriyorlar.sonra kilo ölçümü ve vucudun belirli yerlerini ölçüyorlar.sonra da akapunktur iğnelerini kulağa takıp gönderdiler.3-3,5 şitre kaynara yakın sıcak su içmemi akşam yarım saat bir saat yürüyüş yapmamı söyledi.veee iştahım gerçekten gitti.karbonhidrat diyeti verdi.karbonhidrat değerlerini sayarak kendim oluşturuyorum diyetimi.hamur işleri,ekmek ,makarna vepatates yasak mesela.yanımda tatlı yiyorlar ,hi canım çekmiyor mesela.yalnız siz hamileymişsiniz besleyici değerleri olan şeylere yönelin bence.tamamen gereksiz besinleri tüketmektense.bebeğinizde daha iyi beslenir.kiloyu bu dönemde çokta takıntı yapmayın.tadını çıkarın. sonra nede olsa verirsiniz.zaten bir 10 kiloluk yük atmışsınız.bundan sonra bebek büyümeye çalışıyor artık.
gıttıgım doktor eskısehırde sozde cok ıyı bı doktordu ama ılk bana kulagıma ıgne takıp elıme bı lıste verınce hevesım kırıldı acıkca sızın dedıklerınızı bıraz fazlalıklarmı verdıkten sonra uygulanacak demıstı ama ben o kadar gıdemedım . yok suan kıloyu sadece bebegım ıcın almayaya calısıyorum daha dogru vermekten cok kontrol altında tutmaya calısıyorum cunku doktorumun soyledıgıne gore kılolu hamıle kaldıgım ıcın hamılelıkte yuksek tansıyon ve seker hastalıgına yakalanma ıhtımalım daha yuksekmıs bunlarda bebek ıcın rısklı seyler olunca doktorum devamlı takıpte olmamı soyledı onun dısında bısey yapmıyorum canım ne ıstıyorsa kasmadan yıyorum. bebek ıcın besın degerı olan seyler tercıh etmeye calısıyorum

Back
X