• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir şeyleri değiştirmek zorundayım hissi

diblerabla

eş eş eşeşe beş beş beşeşe anamın adı meneğşe
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2022
1.776
2.765
63
Merhaba

Ben yaklaşık 3 aydır hayatımda bir şeylerin değişmesi gerektiği o anın geldiğine dair bir düşünceyle yaşıyorum.
6 yıllık evliyim 9 aylık bir oğlum var. Değişmesi gereken evliliğim vs değil. Oturduğum ev olabilir, eşimin işi veya ülkem. Asla aşamıyorum bunu. Sürekli mutsuzlaşıyorum. Başka şehirde evimiz var ama burada şuan kirada oturuyoruz ve evimiz dubleks küf problemiyle uğraşıyoruz sürekli. Bir de bebeğimi çıkarıp dolaştırabileceğim bir yer yok etrafımızda. Site içinde bir ev arıyoruz taşınmak için ama hem bütçemize uygun hem de istediğimiz gibi bir ev bulamadık henüz. Eşimin maaşı fena değil ama çok mutsuz iş yerinde. Kendisi elektrik ustası ama şuan o işi o iş yerinde yapamıyor. Kendi işini kursa (daha önce yapıyordu iyi bir teklif alınca bıraktı) çok daha iyi kazanacağına inanıyorum. Ama iki durum da şuan sürüncemede kaldığı için çok mutsuz hissediyorum. Sürekli kafamda bir şeylerin değişmek zorunda olduğunu düşünüp uykusuz kalıyorum, kendimi hiçbir şeye veremiyorum.
Hayatımda 2 kere bu hissi yaşadım.
1.’si okuduğum bölüm içindi değiştirdim rahatladım.
2.’si ilk evliliğimdi boşadım rahatladım.
Biraz da daha önce tecrübe etmiş olmak tetikliyor sanırım ama hiç bu kadar takıntı yapmamıştım.
Nasıl atlatabilirim bunu?
Bunun psikolojide bir adı var mı?

Terapi almanızı öneririm çünkü takıntı yapılacak bir durumunuz yok. İçsel olarak çözmeniz gerekiyor.

Ben eski evimde yaşıyordum bunu. Bi türlü ısınamadım karanlıktı, balkonları cam kaplama yapılıp odaya dahil edilmişti, hava alacağım yer yoktu yeni ev aldım rahatladım

Ben eski evimde yaşıyordum bunu. Bi türlü ısınamadım karanlıktı, balkonları cam kaplama yapılıp odaya dahil edilmişti, hava alacağım yer yoktu yeni ev aldım rahatladım
Evden midir yani sizce? Ev değişse rahatlarım sanırım bana da öyle geliyor

Merhaba

Ben yaklaşık 3 aydır hayatımda bir şeylerin değişmesi gerektiği o anın geldiğine dair bir düşünceyle yaşıyorum.
6 yıllık evliyim 9 aylık bir oğlum var. Değişmesi gereken evliliğim vs değil. Oturduğum ev olabilir, eşimin işi veya ülkem. Asla aşamıyorum bunu. Sürekli mutsuzlaşıyorum. Başka şehirde evimiz var ama burada şuan kirada oturuyoruz ve evimiz dubleks küf problemiyle uğraşıyoruz sürekli. Bir de bebeğimi çıkarıp dolaştırabileceğim bir yer yok etrafımızda. Site içinde bir ev arıyoruz taşınmak için ama hem bütçemize uygun hem de istediğimiz gibi bir ev bulamadık henüz. Eşimin maaşı fena değil ama çok mutsuz iş yerinde. Kendisi elektrik ustası ama şuan o işi o iş yerinde yapamıyor. Kendi işini kursa (daha önce yapıyordu iyi bir teklif alınca bıraktı) çok daha iyi kazanacağına inanıyorum. Ama iki durum da şuan sürüncemede kaldığı için çok mutsuz hissediyorum. Sürekli kafamda bir şeylerin değişmek zorunda olduğunu düşünüp uykusuz kalıyorum, kendimi hiçbir şeye veremiyorum.
Hayatımda 2 kere bu hissi yaşadım.
1.’si okuduğum bölüm içindi değiştirdim rahatladım.
2.’si ilk evliliğimdi boşadım rahatladım.
Biraz da daha önce tecrübe etmiş olmak tetikliyor sanırım ama hiç bu kadar takıntı yapmamıştım.
Nasıl atlatabilirim bunu?
Bunun psikolojide bir adı var mı?
Bunun psikolojik olduğunu düşünmüyorum bizler müthiş bir sistemle yaratılmış varlıklarız,bir şeyler doğru değilse bunu tüm hucrelerimize kadar hissediyoruz.Herseyi psikolojiye bağlamak doğru değil.Ev ruhuna iyi gelmiyorsa,enerjisi seni mutsuz ediyorsa imkan dahilinde değiştirin.İmkan yoksa evdeki ortamı dekorasyonu değiştirin enerjisini yükseltin.

başka evlere baktığın zaman içine anlık da olsa bi mutluluk geliyor mu?
yani fotoğraflardan bakmak olur evin kendisine gidip görmek olur farketmez
bi heyecanlanıyor musun ah keşke burada yaşasam ne güzelmiş falan diyor musun
başka evlerden güzel enerji alıyor musun ?

Back