Bir şeyler değişmeli ama nasıl?

duffy87

Work it
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
679
8
318
İstanbul
kızlar çok içtenlikle birşey paylaşmak istiyorum sizinle
ben iktisat eğitimi görüyorum,finans sektöründe çalışacağım inş.
bölümümü seviyorum ama sorun şu ki
içimde bastırılamayan sanatçı olma isteği var.sanatçı derken ünlü olmak ,şöhret olmak değil,sanatla ilgili bir iş yapmak ,yeni şeyler ortaya çıkarmak ,bunları paylaşmak gibi...
bunun eğitiminide görmek istiyorum
mesela müzik ya da sinema
küçük yaşlardan başlayan bir piyano çalma geçmişim var mesela onu geliştirmek
ya da yönetmen olmak gibi..
anlatabildim mi bilmiyorum
kısaca toparlarsam şu içimdeki sanat aşkı bir türlü söndüremiyorum
yeri geliyor susuyor yeri geliyor tekrar alevleniyor
yeteneğim olduğunu düşünüyorum ama bunu görmek ya da ilerletmek için okulumu bırakmam gerekiyor
bu da imkansız benim için
napıcam bilmiyorum
bir akıl verin kızlar

bence okulunu mutlaka bitirmelisin
sonrada sanatini icra edersin gayet güzel bir sekilde okulun buna engel degil
sanatin yasi yoktur 22 de cok genc bir yas hicbirsey icin gec kalmadin
okulunu bitirmen sana kesinlikle arti sagliycak
ilerde birgün ünlü olursan duffy iktisat mezunuymus bravo hem okumus hem sanatci olmus diye takdir toplarsin
mesela bazi sanatcilarin ünlü olmadan önceki mesleklerini duyunca benim gözümdeki degerleri daha bir artiyor

Canim ilerde is zorlugu cekmemen icin, ve bunca zaman vermis oldugun emekler adina okulunu bitirmelisin bence.
Sanatla ilgili hobinide kurslara giderek gelistirebilirsin bence. 22 yas cok degil, önünde daha yillar var Allah'in izniyle. Suan bu konuda kendini gelistirirsen bi 10-20 yil sonra iyiki dersin.
Ama okul kesin bitmeli.

öpüyorum basarilar canim

hımm haklısınız okul bitmeli
ama şöyle bir durum var
okuldan sonra çalışma hayatım olucak
ve ben hep istediğim hayalimdeki güzel sanatlar bölümüne gidemicem ya da konservatuara
ikisinin bir arada yürümesi çok zor
işe başladığım zaman da bu sefer bırakması zor olucak
okul bitirip tekrar istediğim bölümü okusam o zaman da ekonomik olarak zor duruma düşebilirim
ikinci bir üniversite,onun masrafları falan vs..

sanatçı olmak istiyorsunuz ama biraz maymun iştahlı gördüm sizi

yani sanatın hangi dalını istediğinize karar verememişsiniz.. önce bunu belirlemeniz lazım...

Piyano çalma geçmişim var demişsin geçmiş olmasın, devam et piyanoya, bunun için okula gitmene gerek yok..
Yönetmenlik diyorsun, bu konuda yeteneğin var mı acaba?? Sinema televizyon bölümünü kazanıp okuyan 1000lerce öğrenci var, ayrıca sanat yönetmenliği, sahne tanatları gibi bölümler de cabası....
Ama bu öğrencilerin büyük çoğunluğu hatta hemen hemen hepsi kameraman, set amiri, ışıkçı dekorcu olarak kalıyor....
Ülkemizde izlenen filmlere ve dizilere bakarsan jenerikte yönetmen adları yazar her kanalda her akşam 2 dizi var ama yönetmenler genelde aynı... Filmler desen artık yönetmenle yönetilmiyor şarkıcılar türkücüler standupçılar film yönetiyor...

Icindeki sanat aski sana su an pek gerekli degil,biraz kizaga al o askini,anlasarak ayrilin okul bitene kadar,sonra yine birlesir ve birlikte firtinalar estirirsiniz.Ama once okul...

daha 22 yasındasın..herseyı yapabılcek yastasın..ılk once okudugun bolumu bıtır..ondan sonra neyle ugrasmak ıstıyorsan onla ugras..bence bu sanat askını ıcınde sondurmeye calısma hatta dahada cok alevlendır..basarılar

bi süre ertele canım bence.okulun bitip kariyer yapınca hobby olarak ilgilen bence.bi süre daha sık dişini.ferhat göçer örneği gibia.s.

teşekkürler yorumlarınız için
şu türkiye de hele de kriz ortamında finans sektöründe çalışmam şart gibi bir şey okuduğum bölüm dolayısıyla,çalışmaya başlayınca da günler ayları aylar yılları kovalıcak,okulu bitirdikten sonra tekrar okumak gibi bi lüksüm yok yani,ya da herşeyi bırakıp sanata yoğunlaşmak,her günü kayıp olarak görüyorum
(

maalesef canım türkiye şartlarında sanat para yapmıyor. içindeki sanat aşkını amatör olarak sürdür. bir kursa filan gitme fırsatın varsa hafta sonunu ona ayır ama okulunu bırakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…