Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim bildiğim ve N.Hatipoğlu'ndan dinlediğim kadarıyla
regl iken ibadeti tamamen bitirmeyin elinize kitap vs almadan yani ezbere okuyabilirsiniz demişti
evet abdest alamazsınız kesinlikle
ama duadan ayrılmamanızı öneririm...
Ben fatiha, ayetel kürsi gibi duaların okunabilceğini biliyorum ama yanlış mı biliyorum diye sormak istedim.
Kitap almadan ezbere mi :44:
hangi dualar diye ayrılıp arılmadıgı konusunda bilgim yok
ama evet dediğim gibi elinize dua kitabını, Kur'anı vs almadan yani ezbere bildğiniz duaları okuyabilirsiniz diye biliyorum
Anladım canım çok teşekkür ederim.
kuranı kerimi hiç bir şekilde elleyemezsiniz .ezberden de olsa kuran ı kerimde olan bir ayeti okuyamazsınız . ancak subhaneke ettehiyyatu gibi kuranda olmayan sureleri okuyabilirisinz . dua tabikide edebilirsiniz .kuran okuyup namaz kılmıcanıza göre deabdest almanıza gerek yok .ama ben almak abdestli dolşmak istiyorum diyosanız da abdesti alınmaz diye bir şey yok istediğiniz zman abdest alabilirsiniz .
kuranı kerimi hiç bir şekilde elleyemezsiniz .ezberden de olsa kuran ı kerimde olan bir ayeti okuyamazsınız . ancak subhaneke ettehiyyatu gibi kuranda olmayan sureleri okuyabilirisinz . dua tabikide edebilirsiniz .kuran okuyup namaz kılmıcanıza göre deabdest almanıza gerek yok .ama ben almak abdestli dolşmak istiyorum diyosanız da abdesti alınmaz diye bir şey yok istediğiniz zman abdest alabilirsiniz .
yani abdest alınırken yıkanacak yerleri yıkayabilir ama onun adı abdest olmaz.
çünkü abdestli sayılmaz
Bu durumda abdest tutmuyor yani alsanda aynı almasanda aynı gibi bir şey sanırım.
Peki dua kitabından okusam olur mu yani ezbere değilde ?
evet tutmaz.
ama Allah temiz olanı sever siz abdest alır gibi yıkansanız da belki Allah size abdest sevabı yazar
belli olmaz yani![]()
dua kitabında kurandan ayetler yoksa tutabilirsin .önemli olan kuran dan olmaması .abdest bir temizlik bir nurdur yani alınmaz diye bir şey yok .
Allah'ın isimlerini zikredebilirsin :)
regl iken kuran okuyabilirsin namaz kılabilirsin oruç tutabilirsin hiç bir sakıncası yok
Allah sadece kadını hasta saydığından onun rahatlığı için ibadetten muaf tutmuştur
yapmanda bir sakınca yok...
kadın adetliyken ibadet edemez saçmalığının yahudilikten geldiğini ve bunun bizim dinimizle alakası olmadığını pek çok ilahiyatçı da söylüyor artık
lütfen itibar etmeyin böyle şeylere
istediğiniz zaman istediğiniz şekilde duanızı edin