• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir şey sormak istiyorum.

tgce_1994

18.03.2014 ~
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
7.844
16
108
Kızlar konuyu yanlış yere açmış olabilirim kusura bakmayın ama relg iken hangi duaları okuyabiliriz ve abdest tutmaz diye biliyorum ama almak gerekir mi ?

benim bildiğim ve N.Hatipoğlu'ndan dinlediğim kadarıyla
regl iken ibadeti tamamen bitirmeyin elinize kitap vs almadan yani ezbere okuyabilirsiniz demişti

evet abdest alamazsınız kesinlikle
ama duadan ayrılmamanızı öneririm...

benim bildiğim ve N.Hatipoğlu'ndan dinlediğim kadarıyla
regl iken ibadeti tamamen bitirmeyin elinize kitap vs almadan yani ezbere okuyabilirsiniz demişti

evet abdest alamazsınız kesinlikle
ama duadan ayrılmamanızı öneririm...

Ben fatiha, ayetel kürsi gibi duaların okunabilceğini biliyorum ama yanlış mı biliyorum diye sormak istedim.
Kitap almadan ezbere mi :44:

Ben fatiha, ayetel kürsi gibi duaların okunabilceğini biliyorum ama yanlış mı biliyorum diye sormak istedim.
Kitap almadan ezbere mi :44:

hangi dualar diye ayrılıp arılmadıgı konusunda bilgim yok
ama evet dediğim gibi elinize dua kitabını, Kur'anı vs almadan yani ezbere bildğiniz duaları okuyabilirsiniz diye biliyorum

hangi dualar diye ayrılıp arılmadıgı konusunda bilgim yok
ama evet dediğim gibi elinize dua kitabını, Kur'anı vs almadan yani ezbere bildğiniz duaları okuyabilirsiniz diye biliyorum

Anladım canım çok teşekkür ederim.

kuranı kerimi hiç bir şekilde elleyemezsiniz .ezberden de olsa kuran ı kerimde olan bir ayeti okuyamazsınız . ancak subhaneke ettehiyyatu gibi kuranda olmayan sureleri okuyabilirisinz . dua tabikide edebilirsiniz .kuran okuyup namaz kılmıcanıza göre deabdest almanıza gerek yok .ama ben almak abdestli dolşmak istiyorum diyosanız da abdesti alınmaz diye bir şey yok istediğiniz zman abdest alabilirsiniz .

kuranı kerimi hiç bir şekilde elleyemezsiniz .ezberden de olsa kuran ı kerimde olan bir ayeti okuyamazsınız . ancak subhaneke ettehiyyatu gibi kuranda olmayan sureleri okuyabilirisinz . dua tabikide edebilirsiniz .kuran okuyup namaz kılmıcanıza göre deabdest almanıza gerek yok .ama ben almak abdestli dolşmak istiyorum diyosanız da abdesti alınmaz diye bir şey yok istediğiniz zman abdest alabilirsiniz .

yani abdest alınırken yıkanacak yerleri yıkayabilir ama onun adı abdest olmaz.
çünkü abdestli sayılmaz

Peki dua kitabından okusam olur mu yani ezbere değilde ?

Bu durumda abdest tutmuyor yani alsanda aynı almasanda aynı gibi bir şey sanırım.

evet tutmaz.
ama Allah temiz olanı sever siz abdest alır gibi yıkansanız da belki Allah size abdest sevabı yazar
belli olmaz yani:34:

ya aslında bu konuda herkesin bildiği farklı olabiliyor.
o yüzden siz güzel bir ilmihalden ya da din kitabından araştırsanız daha sağlıklı olabilir

az önce baktım bir yerde de Kuran hariç her yerden okunur(yani ayet okunamaz)
yazıyor.
Fâtiha, Âyetü’l-kürsî, Felâk, Nâs ve İhlâs Sûrelerini zikir maksadıyla, Allah’ı hatırlamak düşüncesiyle okumak haram değildir.de yazıyor

biraz karışık işler.
bana sorarsanız ben de bu şekilde bu duaları okuyorum elime almadan,ezbere

regl iken kuran okuyabilirsin namaz kılabilirsin oruç tutabilirsin hiç bir sakıncası yok
Allah sadece kadını hasta saydığından onun rahatlığı için ibadetten muaf tutmuştur
yapmanda bir sakınca yok...
kadın adetliyken ibadet edemez saçmalığının yahudilikten geldiğini ve bunun bizim dinimizle alakası olmadığını pek çok ilahiyatçı da söylüyor artık
lütfen itibar etmeyin böyle şeylere
istediğiniz zaman istediğiniz şekilde duanızı edin

bende kurana dokunulmaz ve kuranda gecen ayetler okunmaz diye biliyorum.fatiha okunmaz mesela.ama esmaül hüsnadan zikir çekmek salavat cekmek bunlar yapılabilir diye biliyorum.

regl iken kuran okuyabilirsin namaz kılabilirsin oruç tutabilirsin hiç bir sakıncası yok
Allah sadece kadını hasta saydığından onun rahatlığı için ibadetten muaf tutmuştur
yapmanda bir sakınca yok...
kadın adetliyken ibadet edemez saçmalığının yahudilikten geldiğini ve bunun bizim dinimizle alakası olmadığını pek çok ilahiyatçı da söylüyor artık
lütfen itibar etmeyin böyle şeylere
istediğiniz zaman istediğiniz şekilde duanızı edin

:53::53::53:bunlara itibar etmeyin dediğiniz kime oluyor anlayamadım ama
konu sahibi vicdanın bunları yapmaya elveriyorsa bir şey diyemem.
çünkü din vicdanla çok yakından alakalıdır ve vicdanınız rahatsızsa yapmayın denmiştir..

Back
X