Bir serseriye aşık oldum.

Sen onu adam edemezsin. Ugrasma. Ayyy o attigi fotograf zaten anlatmis onu. Ne isin var güzelim bu psikopatla? Basina bela mi ariyorsun?? Madem Ayni yerdesiniz istemedende olsa ayni ortamlardasiniz, o halde biraz mantigini daha fazla calistirman sart. Uzak dur adam mi kalmadi koskoca memlekette. Ne yigitler var, aslan gibi, efendi, öyle bagimli, kari kiz pesinde olan degil, sevdigi zaman erkek gibi yigit gibi seven, adam gibi adamlar var. Su kiytirik serserilere nerden gönlünüzü kaptiriyorsunuz, adamin yolu belli, gittigi yol yol degil, problemin ta kendisi. Ask sevgi gecer gider. Bak bende 16-20 yas arasi bir cocugu sevmistim, genc kizlik aski, ama adamda esrar vardi biliyordum uzak duruyordum. Cok yakisikliydi, böyle agir basli, disardan baksan cok terbiyeli. Ama biliyordum ki bu heriften bana zarar gelir. Aklimi seveyim, iyikide uzak durmusum. Iki kere nisan atti, evlendi cocugu oldu, ayrildi, simdi bir sevgilisi var. Olabilir tamam insanoglu, hepimizin basina gelir ama adam adam degil, cöp tenekesi, bile bile kendimi niye yakayim. Lütfen bak üzülürsün. Basina dert acma. Aslan gibi delikanlilar var dogru düzgün. Su heriflerle vakit kaybetmeyin. Sen onu adam edemezsin. Ailesi var etse onlar ederdi.

Keşke böyle herkesin gözdesi olan yakışıklı düzgün bir insan olsa. O zaman kopmam bu kadar sorun olmazdı. Ama bu öyle değil. Her türlü pisliğe bulaşmış ama aslında yalnız küçük bir çocuk gibi. Sizin dediklerinizi en yakın arkadaşlarım yüzlerce kez dedi, ama olmuyor işte. Benim her şeyimi biliyor, ne kadar farklı olduğumuzu biliyor. Okuku bırakıp gitmeyi bile düşünüyorum

Niye şerefsiz?

Adam size ilgisini belli etmiş. Bu anlamda uzak durmuşsunuz, soğuk durmuşsunuz. Bir kızla samimi görüldü diye (ki nasıl bir samimiyet bu) adama ağır laflar etmişsiniz.

İçki içmesi şerefsiz yapmaz, etrafına zarar vermiyorsa içebilir. Bu kimseyi ilgilendirmez.

Ha arayıp sonra yanlışlıkla oldu demesi de sizi tekrar denemesi. Siz ne tepki vereceksiniz, bu sefer karşılık verecek misiniz diye.

Samimi olarak ben görmedim. Arkadaşlarım gördüklerini söyledi. Kızın omzuna kolunu atmış iakalaşıyorlarmış vs...

İçki içtiği için şetefsiz demedim. Bans ilgi duyduğunu gösterirken başka kızlara yakın olduğu için dedim. Bu şerefsizlik değilse size göre tam olarak nedir?

Keşke böyle herkesin gözdesi olan yakışıklı düzgün bir insan olsa. O zaman kopmam bu kadar sorun olmazdı. Ama bu öyle değil. Her türlü pisliğe bulaşmış ama aslında yalnız küçük bir çocuk gibi. Sizin dediklerinizi en yakın arkadaşlarım yüzlerce kez dedi, ama olmuyor işte. Benim her şeyimi biliyor, ne kadar farklı olduğumuzu biliyor. Okuku bırakıp gitmeyi bile düşünüyorum

Karar senin canim. Ama canin yanacak. Su an yanmiyor emin ol buna. Ben hayat tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Hic bir kadinin yanlis secim yapip üzülmesini istemiyorum. Insanin en yakiniyla imtihan edilmesi kadar zor birsey yok. Sevgilin olursa en yakinin olacak. Kendine sevgili degil, bir problem edinmis olacaksin. Daha 22 yasinda genceciksin. Cok iyi niyetli, temiz, seni etkileyebilecek daha kimler cikacak karsina. Hoslanmis olabilirsin, o da senden hoslanmis olabilir ama az önce dedigim gibi güven ve huzur yoksa istedigin kadar hoslan. Huzursuz olursun bu adamla.
Baska üniversiteye gecme sansin var mi?

Karar senin canim. Ama canin yanacak. Su an yanmiyor emin ol buna. Ben hayat tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Hic bir kadinin yanlis secim yapip üzülmesini istemiyorum. Insanin en yakiniyla imtihan edilmesi kadar zor birsey yok. Sevgilin olursa en yakinin olacak. Kendine sevgili degil, bir problem edinmis olacaksin. Daha 22 yasinda genceciksin. Cok iyi niyetli, temiz, seni etkileyebilecek daha kimler cikacak karsina. Hoslanmis olabilirsin, o da senden hoslanmis olabilir ama az önce dedigim gibi güven ve huzur yoksa istedigin kadar hoslan. Huzursuz olursun bu adamla.
Baska üniversiteye gecme sansin var mi?

Hayır yok, zaten babamın vefatından sonra önceki üniversitemi bırakıp memleketimde okumaya annemin yanına geldim. Bir kez daha aynı şeyi yapamam. Ama onu göreceğim diye okula gidesim gelmiyor, bir yanım da onu görmek için gitmek istiyor.

Ben 22 yaşındayım ama daha önce kimseyi sevmedim, keşke ilk sevdiğim kişi başka biri olsaydı...

Samimi olarak ben görmedim. Arkadaşlarım gördüklerini söyledi. Kızın omzuna kolunu atmış iakalaşıyorlarmış vs...

İçki içtiği için şetefsiz demedim. Bans ilgi duyduğunu gösterirken başka kızlara yakın olduğu için dedim. Bu şerefsizlik değilse size göre tam olarak nedir?
Kolunu omzuna atması, şakalaşması gidip bir daha konuşamayacak kadar ağır laflar etmenizi gerektirmezdi bence.

Şerefsizlik değil. Sizin ilginizi çekme, sizin ne hissettiğinizden emin olma. Doğru demiyorum tabii ki böyle anlamayın, kesinlikle yanlış ve onaylanacak bir şey değil.
Ama eski sevgilisiyle görüşmesine tepki göstermişsiniz, sizden tepki almak adına yapmış olabileceğini düşünüyorum.

Siz adama bu anlamda net bir karşılık vermemişsiniz görüştüğünüz süre boyunca, ama adam başkasına da bakmasın sizin olsun istemişsiniz. Yanlış mı anlıyorum?

Kolunu omzuna atması, şakalaşması gidip bir daha konuşamayacak kadar ağır laflar etmenizi gerektirmezdi bence.

Şerefsizlik değil. Sizin ilginizi çekme, sizin ne hissettiğinizden emin olma. Doğru demiyorum tabii ki böyle anlamayın, kesinlikle yanlış ve onaylanacak bir şey değil.
Ama eski sevgilisiyle görüşmesine tepki göstermişsiniz, sizden tepki almak adına yapmış olabileceğini düşünüyorum.

Siz adama bu anlamda net bir karşılık vermemişsiniz görüştüğünüz süre boyunca, ama adam başkasına da bakmasın sizin olsun istemişsiniz. Yanlış mı anlıyorum?

Yoo çok doğru. Ben ona yeni yeni kendimi topladığımı zamana bırakmamızı söyledim. Ama o bunu bir reddediş olarak gördü.

Bir kıza omuz atmak, koluna girmek... Bunlar benim için büyük şeyler. Benimle daha el ele bile tutuşamıyorken(ben kendimi geri çekiyordum ister istemez) onun bunları başkası ile rahatça yapması kabul edilemezdi. Aşırı kıskancım ama aynı oranda seviyorum.

Sizde haklisinizda, adam uyusturucu bagimlisi. Bunu es gecmemek lazim. Yani istedigi kadar iyi olsun. Böyle biriyle mutlu olunmaz.
Uyuşturucu konusunda katılıyorum size. Kullanmayan biri özellikle kimyasal kullanan biriyle mutlu olamaz.

Ama her halükarda cevap vermemesi gerektiğini düşünüyorum.

Yoo çok doğru. Ben ona yeni yeni kendimi topladığımı zamana bırakmamızı söyledim. Ama o bunu bir reddediş olarak gördü.

Bir kıza omuz atmak, koluna girmek... Bunlar benim için büyük şeyler. Benimle daha el ele bile tutuşamıyorken(ben kendimi geri çekiyordum ister istemez) onun bunları başkası ile rahatça yapması kabul edilemezdi. Aşırı kıskancım ama aynı oranda seviyorum.
Bakın siz şunu kaçırıyorsunuz. Sizinle el ele tutuşamamasının sebebi adam değil sizsiniz. Sevgili bile değilsiniz. Üstelik bir kızın koluna girmek, sizin için kabul edilemez olsa bile, demek ki onun için ve kızlar için kabul edilebilir, normal şeyler. Siz buna dayanarak bu büyüklükte kavga çıkarıyorsanız, zaten uyuşturucudan geçtim karakter olarak da uyuşmuyorsunuz demektir.

Aynen gözüme soka soka yapıyor. Özellikle sevmediğim kişilere gözümün önünde yakın davranıyor.

Hayır başta peşimden koşan kendisiydi ama ne olduysa birden dengesiz davranmaya başladı.

Bana karşı bir şey hissetmiyorsa tamam anlarım ama yanlışlıkla aradım bahaneleri, sürekli gözümün içine bakması ne oluyor?

Cunku hayatinda olmani istiyor. Seni elinin altinda tutmak istiyor. Sen biraz hayatina bak bakalim.. o zaman ki tepkilerini olc. Bence kuyrugunu kıstırıp o zaman derdi neymis anlatir...

Bırakamaz mı? Öyle aşırı bağımlı biri değil arada ayda yılda bir kullanıyor. Yoksa kendimi mi kandırıyorum...
Bırakabilir.
Önemli soru "bırakır mı?" Arkadaş ortamında ot içen çoğu kişi bunu sorun olarak görmüyor, dolayısıyla bırakmak istemeyebilir.
Kimyasla kullanıyorsa zaten bırakmasını bile beklemeden gidin.

Bırakamaz mı? Öyle aşırı bağımlı biri değil arada ayda yılda bir kullanıyor. Yoksa kendimi mi kandırıyorum...

Uyusturucu ayda yilda bir kullanilan birsey degil canim, öyle olsa bagimli olmaz insan. Söyle düsün sigarada bir bagimlilik ve kullananlar hergün iciyor, 2 saat icemese hemen icmek istiyor. Uyusturucu sigaradan daha agir bir madde, ayda yilda bir kullanilmaz. En hafifi esrar, esrar bile hergün kullaniliyor. Uyusturucu kullanicilarla ilgili youtubeda bi sürü video var. Kizin biri bir kerelik denemek icin basladim, hayatim karardi diye agliyor. Ingilterede bir genc adam 1 yil boyunce kendini kameraya cekmis hergün, ve günde 2 kere damardan vuruyor. Vurdugu an uyusuyor vücut. 1 yil sonra ölüyor. Izle bunlari, öyle senin zannettigin kadar kolay birsey degil bu.

Birakabilir elbette ama cok zor. O bahsettigim amerikali kizin videosunu tesadüfen izledikten sonra merak edip arastirdim, kiz sonra uyusturucu ve madde bagimliliklari mücadele federasyonundan yardim almis. Sosyal medyada yasadiklarini anlatmis bu sürec icerisinde. Cok zor bir sürec, tek ayaginla ucurumun kenarinda gibisin diyor, hafif hareket etsen düseceksin diyor. Birakanlarin büyük bir kismi geri basliyor, yani o birakma süreci tamamlanmadan geri dönüyorlar.

Öyle senin benim yapabilecegim bir is degil bu. Profesyonel yardim almasi sart. Cok zorlu bir sürec, hem uyusturucu kullanicisi hemde yakinlari icin. Aileler bile birsey yapamiyor güzelim, sen kendini Güclü görüyorsan buyur, ama bil ki bu uyusturucu kullanicilari bir kiza baglanmakla onu sevmekle, hayat kurmak düzgün adam olmak istemekle kendiliginden birakamaz bu maddeyi. Profesyonel yardim alanlar bile zor birakiyor. Basit birsey degil yani, bu is sakaya gelmez.

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Kopmak çok istedim ama olmuyor. Aynı üniversitede hatta aynı anfi içerisindeyiz sürekli. Görüyorum, duyuyorum ben yapmasam bile o gözüme gözüme sokuyor.

Uyuşturucu var evet, bundan eminim çünkü tartıştığımız gece otobüsten resim atmıştı kollarında damarları çıkmış öldürüyorsun beni vs dedi.

Bilmiyorum belki de içimde onu adam etme umudu var. Ama vazgeçemiyorum bı sevgi mi takıntı mı yoksa nefret mi bilmiyorum

INAN BU SAPLANTILI ASKLAR BEL BUKUYOR. HAYATININ EN ONEMLI ZAMANLARINI CALIYOR. UYUSTURUCU KULLANACAK KADAR ZAYIF KARAKTERDEYSE ADAM YAPMA UMUDUNN ZATEN UCUP GITMIS OLMASI LAZIM. SIMDI NE DERSEK DIYELIM SEN KENDIN SOGUYUP BITIRECEKSIN MERAK ETME.
ANLIYORUM YASANMAMISLIKLAR CEKICI KILIYOR. AMA SADECE GOZLERIN ONUNDE PERDE BU.. DAHA YASIN GENC. UNUTMAK UZUN SURER ZAMAN ALIR AMA GERCEKLESIR GENEDE.

Uyusturucu ayda yilda bir kullanilan birsey degil canim, öyle olsa bagimli olmaz insan. Söyle düsün sigarada bir bagimlilik ve kullananlar hergün iciyor, 2 saat icemese hemen icmek istiyor. Uyusturucu sigaradan daha agir bir madde, ayda yilda bir kullanilmaz. En hafifi esrar, esrar bile hergün kullaniliyor. Uyusturucu kullanicilarla ilgili youtubeda bi sürü video var. Kizin biri bir kerelik denemek icin basladim, hayatim karardi diye agliyor. Ingilterede bir genc adam 1 yil boyunce kendini kameraya cekmis hergün, ve günde 2 kere damardan vuruyor. Vurdugu an uyusuyor vücut. 1 yil sonra ölüyor. Izle bunlari, öyle senin zannettigin kadar kolay birsey degil bu.

Birakabilir elbette ama cok zor. O bahsettigim amerikali kizin videosunu tesadüfen izledikten sonra merak edip arastirdim, kiz sonra uyusturucu ve madde bagimliliklari mücadele federasyonundan yardim almis. Sosyal medyada yasadiklarini anlatmis bu sürec icerisinde. Cok zor bir sürec, tek ayaginla ucurumun kenarinda gibisin diyor, hafif hareket etsen düseceksin diyor. Birakanlarin büyük bir kismi geri basliyor, yani o birakma süreci tamamlanmadan geri dönüyorlar.

Öyle senin benim yapabilecegim bir is degil bu. Profesyonel yardim almasi sart. Cok zorlu bir sürec, hem uyusturucu kullanicisi hemde yakinlari icin. Aileler bile birsey yapamiyor güzelim, sen kendini Güclü görüyorsan buyur, ama bil ki bu uyusturucu kullanicilari bir kiza baglanmakla onu sevmekle, hayat kurmak düzgün adam olmak istemekle kendiliginden birakamaz bu maddeyi. Profesyonel yardim alanlar bile zor birakiyor. Basit birsey degil yani, bu is sakaya gelmez.

Kendisi zaten sigara da kullanıyor bu yüzden sigara içmediğindeki agresif ve arayış durumunu biliyorum az çok ama uyuşturucu da bu yok. Bu şeker dedikleri şeydi sanırım aldığı. Sadece bu kadarını biliyorum.

Kolkola girme ve samimiyet konusunda haklısınız. Düşünce tarzlarımız apayrı. Ama o bunu en başında biliyordu. Ona göre normal şeyler bana hiç bir zaman normal gelmedi.

Her türlü imkansız aşk ama işte kalbim hep belkilerle doluu :)

Kendisi zaten sigara da kullanıyor bu yüzden sigara içmediğindeki agresif ve arayış durumunu biliyorum az çok ama uyuşturucu da bu yok. Bu şeker dedikleri şeydi sanırım aldığı. Sadece bu kadarını biliyorum.

Kolkola girme ve samimiyet konusunda haklısınız. Düşünce tarzlarımız apayrı. Ama o bunu en başında biliyordu. Ona göre normal şeyler bana hiç bir zaman normal gelmedi.

Her türlü imkansız aşk ama işte kalbim hep belkilerle doluu :)

Seker veya lokum farketmez, uyusturucu uyusturucudur. Alinca kafasi bi dünya. Istedigin kadar etkilen sev. Onu sen degistiremezsin. Bir bagimliyla birlikte olmayi kabul ediyorsan, gelecek zararlarinida kabul etmis olursun. Fikir farkliligida varmis. Baslamadan bitmis bir iliski gibi sizinki. Sonu belli. Objektif bir acisi bak. Disaridan 3. sahis olarak, seni hic tanimadan, cocuk hakkinda anlattigin iki kelimeye dayanarak söylüyorum. Uyusturucu kullanandan hayir gelmez.
Ama ille de deneyecegim dersen, yasayip görürsün tabi. Hayat senin.

X