Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
slm bayanlar bana yardımcı olursanız sevinicem.. benim çookk tatlı bir oğlum var fakat bir okadarda sinirli ama cidden çok sinirli şöyle ki bir kaç örnek verecek olursam. geçen yemek yiyorduk eşime dedimki sen ilgilen ben buraları toparlıyım ok dedi neyse oğlum makarnay yere döktü babasıda niye döktün düzgün ye dedi ama gayet sakin bir şekilde bu arada oğlumda isteyerek dökmedi 20 aylık neyse bikaç kez daha tekrarlandı ama ben onları izliyorum çaktırmadan. bu sefer oğlum sinirlendi babası öyle dedi diye ve tek elini masaya vurmaya başladı sanki büyük adam babası güldü bu sefer iyice sinirlendi iki eliyle vurmaya başladı. bir diğer örnekse geçen akşam gerçekleşti kruyemiş yiyorduk oda istedi ama ben çok vermek istemedim birazda kilolu ayına göre babası aldı götürdü sinirinden yerleri yumrukluyor ya istediği olacak yada böyle resmen kriz geçiriyor. kusura bakmayın kızlar uzun oldu ama tam açıklamak için yazdım böyle. örneklerim var daha. bu arada bir o kadar akıllı ve zeki henüz konuşamıyor bir kaç kelime dışında ( baba, mama,dedei teyze, cu, cüt) ama kendini çok güzel ifade ediyor birde çok hareketli.. ne yapsam kızlar acaba pedagoga götürsemmi vey ben gitsemmi. çünkü otoritemi baştan kurmak istiyorum erkek çocuğu sonra hiç başedilmez korkuyorum. başka fikri olanda varsa yazsın lütfen
Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
kızlar hiç fikri olan yokmu??
bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
Tam inatçılık döneminde...sinirini dışa vurmasına izin verin,dikkatini başka yöne çekin,duymamazlıktan gelin.okuduklarım bunlar..benim kız da 21 aylık ısırma,tokatlama var kendisinde de bu ay kontrolumuz var bakalım doktorumuza anlatıcam normal görmezse bize de pedagog yolu gözüktüeyvahedigeldismile
Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
off ya bu çocukların her evresi zor
(( elimden geldiğince umursamamaya çalışıyorum mesela diyorumki .... ayakkabılarını alıcaklarmış götürüceklermiş ııı diyo ondan sonra devam ediyorum ben eğer şımarırsan ayakkabını yastığını alıp götüreceklermiş vs diye. susuyor fakat aklına gelince siniri tekrar başlıyor yumruklamaya
benim oğlumda 20 aylık bazen çok inatçı sinirli oluyor .biz pedagoğa gidiyoruz .benim oğlumda mesela kafasını yerlere duvarlara vuruyor. bazen acıtcak kadar .doktorun bize dediği o öyle yaparken görmemezlikten gelmek. ayy oğlum bitanem bilmem ne dememek. ilgi çekmek için yapıyorlar. birde sürekli hayır dememek gerekiyor .yani hayır yerine başka altarnetif gösterceksin ve cümlenin sonunu sürekli olumlu bitirceksin .mesela bunu yapamassın ama bunu alabilirsin. son cümle kalırmış aklında bebeğin.birde köşede onun bilmediği yeni bir oyuncak mutlaka olcak kriz anı için.yani çok yaratıcı olmak gerekiyor maalesef çok zor şimdiki çocuklar
^yavru kuşum^
Kayıtlı Üye
gerçekten dikkatini başka yöne çekmek çok işe yarıyor.benim oğlum 26 aylık.ve o da çok sinirliydi.ama o anda hemen başka bişi söylüyorum bırakıyo.bu taktik çok işe yarıyo dene faydasını görürsünüz...
Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
kızlarrr sağolun az önce yine bir sinir krizi laptopu yumrukladı bende hiç bişi olmamış gibi onun taklidini yaptım gülmeye başladı ve geldi sarıldı boynuma:))) sağolunnn sizleri çok seviyorummm
sanırım her cocukda aynı sendrom benım oglum 16 aylık aynı seylerı bızde yasıyoruz arkadaslarında dedıgı gıbı doktorlar gormemezlıkden gelın ve hayırı azaltın hayır yerıne baska cumlelerle anlatmaya calısın dıyolar dıyolarda malesef bız anneneler hadı kendıne zarar verırse dıye tavız verıyoruz bızım doktor 2bucuk yasından sonra gecer dedı sabırla beklıyoruz
benimde iki yaşında bir oğlum var.inanılmaz sinirli.sürekli kendine tokat atıyor.kafasını duvara vuruyor.kendi dediği olmazsa sinir krizi geçiriyor.çok yıpranıyorum.sabırlı olmak gerekirrmiş.ama nerde sabır kalmadı.iki yaş sendromu varmış.çocuklar bu dönemlerde hayır kelimesinden hoşlanmazlarmış.özerklik yani kendini ifade etmek ve dediğini yaptırmak istermiş.bende bu konuda çok mağdurum.lütfen banada bilgi verirseniz çok mutlu olurum.herkese bol şanslar..
EZGİ&EYLÜL DENİZ
Kayıtlı Üye
hanımlar öncelikle allah kolaylık versin benimde küçük kızım çok cadı bir kızdı 3 yaş civarıydı pedegog görsün istedim gittik anlattım kızımın öfke anlarını ve bana bu yaş grubu için bunların çok normal olduğunu anne ve baba olarak kendi davranışlarımızı gözden geçirmemizi ve hayır denildiği zaman istediği kadar aglayabilir ama onun hayır olduğunu bilmeli demişti bu yaş grubunda öfkeleriyle bizi yokladıklarını ama bizimde kararlı olmamızı bunun yanında bazen onunda ikdidarını kurmasına izin vermemizi söylemişti birde kitap vermişti okumam için bizimki evin ufaklığı olduğu için biraz şımarık olduğu anladık doktorun söylediklerinden sonra biraz sabırla üstesinden gelmiştik ama bazı arkadaşlar yazmışlar öyle kendine zarar vermiyordu benimki istediği olmadığında bağrıp aglamaya hatta saatlerce aglıyordu ama degişiyor inanın şimdi beş yaşında okula gidiyor tam tersi bir çoçuk oldu endişelenmeyin sabır gösterin
kızlarrr sağolun az önce yine bir sinir krizi laptopu yumrukladı bende hiç bişi olmamış gibi onun taklidini yaptım gülmeye başladı ve geldi sarıldı boynuma:))) sağolunnn sizleri çok seviyorummm
konusamadigini-yazmissiniz-cocuklar-konu samadigi-zaman-kendilerini-ifede-edemiyorlar-ve-bu-sebeble-sinirliymis-gibi-gozukuyorlar-aslinda-tum-bu-halleri-sinir-olarak-gozuksede-sadece-ifade-edemediklerinin-kizginligi-demisti-bir-dr-arkadas-...sabir-sabir-sabirr,zor-olsada...yerimseniben
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
arkadaşım 2 yaş sendrobu diye br şey var.Ben anlatmayım nette araştırabilirsin.Bu da geçecek yalnız çok sabır lazım.
ayrıca burc fm çocuk deyip geçmeyin progamını dinlemeni tavsye ederim.Ben çok faydalanıyorum ordan ve gerçekten uygulandığım şeyler işe yaradı.
oğluşlarım çift oldu ;)
Kayıtlı Üye
benim oğlumda 20 aylık bazen çok inatçı sinirli oluyor .biz pedagoğa gidiyoruz .benim oğlumda mesela kafasını yerlere duvarlara vuruyor. bazen acıtcak kadar .doktorun bize dediği o öyle yaparken görmemezlikten gelmek. ayy oğlum bitanem bilmem ne dememek. ilgi çekmek için yapıyorlar. birde sürekli hayır dememek gerekiyor .yani hayır yerine başka altarnetif gösterceksin ve cümlenin sonunu sürekli olumlu bitirceksin .mesela bunu yapamassın ama bunu alabilirsin. son cümle kalırmış aklında bebeğin.birde köşede onun bilmediği yeni bir oyuncak mutlaka olcak kriz anı için.yani çok yaratıcı olmak gerekiyor maalesef çok zor şimdiki çocuklar
benim sorunumda hemen hemen sizinki gibi ve ay olarakta aynı .. 21 aylık oğlum son 10 gündür bambaşka bi çocuk oldu..tamam baştan beri biraz hırçın sinirli ama şu 10gündür ya sinirimi yenmek için ağlıyorum yada sinirden patlatıyorum ufaktan..o kadar kötüki,oyuncak arabalarını yüzümüze vuruyor,saçımızda kafamızda araba sürmek istiyor ve sürerken pat diye vuruyor.orta büyüklükte bir kamyonu var plastik nerdeyse oğlum kadar büyüklüğü onu sürekli kaldırıp savuruyor yere atıyor gümbür gümbür,kapıya atıyor,duvara fırlatıyor..ne yaptıysam olmadı ,iyilikle söylüyorum anlıyor gözümün içine baka baka tekrarlıyor,görmemezlikten geldim işe yaramadı,yaptığının aynısını ona yaptım belki anlar diye(mesela arabasıyla bana vurunca bende ona başka bi arabayla eline dokunduyorum) bak acıyor gibisindn yok anlamıyor.ne yaptıysam olmadı olmadı olmadı ..çıldıracağım :gitme: zaten hamileliğin verdiği etkiyle sinirlerim bozuk ,artık sabredemez oldum mafoldumben sinirlerim boşalıyor artık..yardım edecek olan varmı??
Benim oğlumda 23 aylık Bizde aynı şeyleri yapıyoruz En kötüsüde çocukları yolması Yanından geçen çocuğu bile yoluyor.Ben pedagoga götürmek istiyorum.İstanbulda tavsiye edebileceğiniz pedagog varmıııı?
merhabalar benımde oglum 19 aylık aynı sorunları yasıyoruz da forumda arastırırken konunuza denk geldım bıraz fazla zaman gecmıs ama konuyu acalı benım ancak ıhtıyacım oldu:)neyaptınız acaba halletmek ıcın tecrubelerınızden yararlanmak ısterım nasıl davrandınız merak edıyorum bende pedagoga gotursemmı yoksa kendılıgınden gecermı sımdıden tesekkurler:)))