Bir öğretmen olarak soruyorum

pekmes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
12
0
merhabalar kızlar ne yazıkki benim eski öğrencilerimden biri koluna faça atmış jilet izi kalmış tabii çok fazla yok ama kız olduğu için utanıyo biraz araştırdım lazrle falanda tedavisi yokmuş yaraları yaklaşık 5 aylık falan henüz kırmızı ve kabarık bir tanesi sonuçta estetik müdahale geçirmesi şuan için pek mümkün görünmüyo
yara izine iyi gelebilecek hafifletecek neler var?? hani büyüklerimiz hep anlatır eskiden yanıklara kurşun izine falan karışım yaparlarmış bileniniz var mı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

eczanelerde contratubex jel yada dermatiks jeller var bunlar yara ve ameliyat izlerini geçirmek içindir bunları kullanabilir contratubex devlet tarafındanda karşılanıyor

acaba bu jeller şu anda yararmı işe?? dediğim gibi 5 ay gibi bi süre geçmiş üzerinden yardımınız için teşekkür ederim

işe yarar bence çünkü çok taze açık yaraya kullanılmıyor yara kapanacak deride o pembelik kabarıklık geçmediyse kullnılacak ameliyat yerleri mesela

jilet izi kolaylıkla geçmiyor diye biliyorum ama inşallah bişeyler yaparda geçirir..araştırır öğrendiğimi burda yazarım.

birde aloevera bitkisi var kaktüs gibi. onunda yara, yanık, dikiş izlerini geçirdiğini duydum.
komşum açık kalp am. oldu. bacağındaki dikiş izlerine baktım aloe vera çıkardı dolabından kocaman yaprak.
ucunu kesmiş, içi jel gibi zaten onu sürüyordu izler geçsin diye.

pekmes ukalalık olarak kabul etme sakın ama "bir öğretmen olarak soruyorum" demendeki kasıt ne anlayamadım

kendisinden şüphelenmeyelim die ^^ ama bence o sensin kendin için soruyorsun

hayır canım ben konuya şüphelenip şüphelenmemek açısından değil, konu başlığı direk "yara izi vs nasıl geçer" değilde neden öğretmen olarak soruyorum'du. direk olarak iz nasıl geçer başlığı açılsa belki daha çok cevap gelirdi o yüzden sormuştum.

sarı kantoron yağı iyileşmeyen yaralar olmak üzere bir çok yarada kullanılıyor.her eve lazım bir yağ.pamuğa değdirip günde bir kaç kez yaranızı temizleyin.hızlı bir doğal yara kapatıcıdır.

X