bir öğrenci para biriktiriyor

rosace

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
611
280
üniversite son sınıf öğrencisiyim. para biriktirmeye her zaman bayılmışımdır ama... biriktirdiğim parayı harcamam da bir o kadar kolay oluyor :KK43:
öğrenci olduğum için elime geçen para kısıtlı ama ne demişler damlaya damlaya göl olur :)
şu an elimde 900 tl para var 1 sene içinde sürekli kenara attığım parayı buraya da yazarak hem motive olmak hem de paraya dokunmamak için bir engel oluşturmak istiyorum.
bana destek olursanız çok mutlu olurum

Bir yerden başlamak iyidir...birikim topikleri var..
Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü ..

.altın biriktirmeye başliyoruz..

önce birikim yapacagin miktari ayir...sonra iktisatli harca..

Borçlari kapatma..topikinde...haftlik 1 tl artırarak 52 hafta kumbaraya para atma etkinliği ve..

Günlük 1 Tl kumbara yapanlar mevcut

Ben bu etkinlikte haftada 20 atıyorum..

Önce nasil birikim yapcan...azr azar altın.. dolar.. euro..karar ver En Büyük TÜRKİYE

Borçlari kapatma..topikinde...haftlik 1 tl artırarak 52 hafta kumbaraya para atma etkinliği ve..

Önce nasil birikim yapcan...azr azar altın.. dolar.. euro..karar ver En Büyük TÜRKİYE
dolar euro beni korkutuyor vallahi :) günlük 1 tl atayım ama bunu sevdim.
planıma göre 4 ay boyunca kenara 400er tl atabiliyorum. merak ettim seneye bu zamanlar kaç param olacak:)

elimdeki parayla altın mı almalıyım?

Kuzum karar senin...Altın.. dolar..euro..sterlin..tl olunca rahat harcarsın...Altın yada döviz olunca kiyamiyon :KK70:

Kuzum karar senin...Altın.. dolar..euro..sterlin..tl olunca rahat harcarsın...Altın yada döviz olunca kiyamiyon :KK70:
haklısın geçen sene 5 tane gramlık atmıştım kenara 600 kar ettim neredeyse. ben vakit kaybetmeden yavaş yavaş altın alayım. çok teşekkür ederim :KK68:

Tl olarak biriktirme yabancı para veya altın al
Hem elindekine kolay kolay dokunmazsın hemde durdugu yerde değer kazanır

24ayar gram altın almanı tavsıye ederım bozarken en az fark alınan o cunku ben dd bırıkım yapacagım zaman 24ayar gram altını tercıh edıyorum 22ayar,ceyrek vs bunlar bozarken daha ck fark alıyor
ben en az 1 sene bozdurmayacağım ama çok fark eder mi? pek anlamıyorum bu altın işlerinden arkadaşıma parayı verdim yarın 2 çeyrek altın almasını istedim ayar belirtmedim

ben en az 1 sene bozdurmayacağım ama çok fark eder mi? pek anlamıyorum bu altın işlerinden arkadaşıma parayı verdim yarın 2 çeyrek altın almasını istedim ayar belirtmedim
internet bankacılığı kullanıyorsan kendin banka hesabından da altın alabilirsin ya da döviz.
fiziki olarak altını muhafaza etmeye endişe ediyorum ben

yok zaten ceyrek için ayar soylemıyorsun gram için söylüyorsun ben oyle yapıyorum dıye soylim dedım ceyrek biriktirende çok,bereketli olsun birikim ah ögrenci gunlerim geldi aklıma bnde cogu seyden fedakarlık edip kitabımı defterimi alırdım unıversitede, burs alıyodum 4sene aılemden para ıstemeden bursumla yetinerek okudum tabi aılemle aynı sehırde oldugum için yatak yemek parası yoktu, ama geri kalan paramı hep yetirmeye calıstım seni de takdir edıyorum
arkadaslarımla da gezdım tozdum hiç bi sosyallikten geri kalmadm ama hep olculu oldum

yok zaten ceyrek için ayar soylemıyorsun gram için söylüyorsun ben oyle yapıyorum dıye soylim dedım ceyrek biriktirende çok,bereketli olsun birikim ah ögrenci gunlerim geldi aklıma bnde cogu seyden fedakarlık edip kitabımı defterimi alırdım unıversitede, burs alıyodum 4sene aılemden para ıstemeden bursumla yetinerek okudum tabi aılemle aynı sehırde oldugum için yatak yemek parası yoktu, ama geri kalan paramı hep yetirmeye calıstım seni de takdir edıyorum
arkadaslarımla da gezdım tozdum hiç bi sosyallikten geri kalmadm ama hep olculu oldum
ne kadar güzel :) ben kendim için aynı şeyi söyleyemeyeceğim evet biriktirdim ama çok da alışveriş yapıyorum maalesef :KK43: ama bundan sonra gereksiz şeyler almamaya dikkat edicem ayda 1 çeyrek atıcam kenara

X