• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir milyon bileklik

Bizden cevabını almak istediğiniz sorular nelerdir?

• Ankete Katılan
    8
  • Anket Kapalı .

duyguozurlulervakfi

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
4
0
6
İstanbul
“Sen De Bir Milyon Kişiden Biri Olmak İstemez Misin?”

Biz Özürlüler Vakfı olarak özürlülüğün; bu sorunla yaşayan bireylerin ya da ailelerinin karşı karşıya kaldıkları bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir insan hakları sorunu olarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz.

Devlet ve toplum olarak temel sorumluluğumuz, nüfusun azımsanamayacak bir bölümünü oluşturan özürlü bireylerin sorunlarına sahip çıkarak, sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üreterek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürebilmeleri için çaba sarf etmek olmalıdır.
Özürlüler Vakfı; özürlülük hakkında ihmal edilen konularda, kamuoyunu harekete geçirmek üzere planlı bir şekilde çalışarak, çeşitli etkinlikler yapmaktadır.
2009 yılında “Haydi Gülümse” isimli bir proje ile 0-15 yaş arasındaki özürlü çocukların (aciliyet sıralarına göre) ameliyatlarını duyarlı kişi ve kurumların katkılarıyla gerçekleştirebildik.
2013 itibariyle de daha büyük ve kapsamlı bir projeyle yolumuza devam ediyoruz. Sırada ameliyat olmayı bekleyen daha çok çocuğumuz var, onların da yarınlara umutla, sağlıkla bakabilmeleri için duyarlı kişi ya da kurumların destekleri gerekli.
Şık bileklikler tasarladık. Gelirleri 0-15 yaş arasındaki özürlü çocuklarımızın ameliyat ve tedavilerinde kullanılacak. Proje ile ilgili detaylı bilgi Bir Milyon Bileklik sitemizde mevcuttur, dilersiniz ziyaret edebilirsiniz.
Şimdi harekete geçme zamanı!

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için Özürlüler Vakfı web sitesi ziyaret edilebilir ya da 0212 635 78 42-45 nolu telefonlardan iletişime geçilebilir.

Duygu YILMAZ
Sosyal Medya Yöneticisi

Merhaba
Dün facebook paylaşımında da bize neden özürlü yazdık diye tepki verdiler. Bizde derneğin isminin bu olduğunu paylaştık. Engelli biraz daha uygun gibi...

Merhaba,

“Özür” kelimesi insan için kullanıldığında “vücut fonksiyon kaybı” anlamına gelmektedir. Yani biz bu kelimeyi “defolu” ya da “özür dilemesi gereken kişi” vb.. anlamlar içerecek şekilde kullanmıyoruz. “Engel” kelimesi ise “aşılabilir bir durum” anlamına gelmektedir. Oysa ki %100 görmeyen ya da hiçbir şekilde yürüme ihtimali olmayan veya %100 zihinsel özrü olan ve hiç duymayan bir kişi için “engelli” kelimesini kullanmak, kendisi için aşılabilir bir durum olacağını ifade etmektedir. Ancak maalesef ki; ülkemiz şartlarında bu insanlarımız için aşılabilir bir durum söz konusu değildir.

Biz de zaman zaman “özürlü” ya da “engelli” kelimelerini kullanabiliriz. Bu kişinin kendisi ile ilgili bir durumdur. Asla bu kelimelere karşı değiliz. İnsanlar kendilerini nasıl rahat hissediyorlarsa ya da kendilerine nasıl hitap edilmesini istiyorlarsa tabii ki bunu da dikkate alıyoruz. Böyle bir durum ya da talep karşısında “Özür” kelimesini kullanmakta ısrarcı değiliz. Ancak ne var ki; 1998 yılında kurulan Vakfımızın adını değiştirmek gibi bir düşüncemiz de bulunmamakla birlikte “ENGELLEN” özürlülerimiz için sanki durumu onaylar ve kabul edercesine “ENGELLİ” tanımını kullanmanın da özürlü hakları için mücadele eden bir kurum olarak çok da doğru olmadığını düşünüyoruz.

Son düzenleme:
Bende bir engelli ablası olarak destekliyor hemen bileklikleri sipariş ediyorum.
Herkesten de desteklerini esirgememelerini rica ediyorum.
Şu anda sağlam olabiliriz,ama yarının garantisi yok hiç birimiz için...
Biraz empati.
Bugün bana;yarın sana...

Hersey cok guzel.
Yanliz su "ozurlu" kelimesini degistiremez misiniz?
Sonucta o insanlarin bir ozru gerektirecek durumu yok. Onlarin engelleri var.
Bende elimden geldigince destek olmaya calisacagim.

Ay Allah askina kelimelere takilmayin.

Neden ozurlu/engelli asansorlerine ozurlu/engelli olmayan insanlar biniyor, ona takilin.

Bir okula/hastahaneye/kamusal bir alana girdiginizde orada tekerlekli sandalyelerin kolayca gecebilecegi duz bir alan var mi, ona takilin.

Toplu tasima araclarinda tekerlekli sandalye ile binme imkani var mi, ona takilin.

Burada hepsi var ama burasi Ingiltere ve burada ozel arabalari ile park edebilecekleri disabled park yerleri bile mevcuttur. O alanlara disabled olmadan park edenler ceza yemektedir.

Disabled: özürlü, engelli, sakat; hizmet dışı kalmış, menedilmiş, ehliyetsiz, elverişsiz, kullanışsız i. sakat

Geçen gün bir engelli annesinin oğlunun ağzından yazdığı mektubu okudum .Onlar dernekten temin ettikleri tekerlekli sandalye ile kendi deyimleri ile '' ÖZGÜRLÜKLERİNE '' kavuşmuşlardı.

Küçük bir yardım , belki biraz daha büyüğü ...Belki gönlünden kopanı , belki biraz daha fazlası .

Sayfayı okuyup geçmeyin bence , bugün aklıma böyle bir destek gelmezdi .Okudum , okuduktan sonra kayıtsız kalmamalı insan.Bu benim nasibim , sonrada yardımın ulaştığı kişinin nasibi.Okudum ve gördüm , görmemiş gibi yapamam .Siz de hiç görmemiş gibi yapmayın .

Malum Ramazan ayındayız , yardımlaşmanın çoğaldığı ayda müslümanlar için . Birilerini sevindirmenin mükafatının kat be kat olduğu ayda .

Benim desteğimle ne olur ki de demeyin ...

Bence sizde bu bir milyon kişiden biri olun arkadaşlar .

Toplu tasima araclarinda tekerlekli sandalye ile binme imkani var mi, ona takilin.

Otelcilik okurken proje için bu konuyu seçmiştim .Hizmet sektöründe engelliler için özel alanlar , mimari vs ...O beş yıldızlı lüks otellerin eksiklikleri ile karşılaşınca araştırdıkça , vay dedim sokakların haline.

Sokaklarda , ulaşımda , yani zaruri yaşam alanlarında bu rahatlığı temin edebilmek sihirli değnekle olacak iş değil ama ... Şimdi ki durumda görülüyor ki , hiç düzenleme yok neredeyse.

RABBİM hepsine ve hepimize ŞAFİ adının hürmetine şifa versin
ALLAHIM yar ve yardımcıları olsun Amin
bu arada unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan geleceğin bir özürlü adayı,özverili davranalım,yarınımızın garantisi var mı

Son düzenleme:
Katkılarınızdan ötürü Özürlüler Vakfı ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Bende bir engelli ablası olarak destekliyor hemen bileklikleri sipariş ediyorum.
Herkesten de desteklerini esirgememelerini rica ediyorum.
Şu anda sağlam olabiliriz,ama yarının garantisi yok hiç birimiz için...
Biraz empati.
Bugün bana;yarın sana...

Yazınız için teşekkür ederiz. Devlet ve toplum olarak temel sorumluluğumuz özürlü bireylerin diğer bireylerle eşit haklara kavuşabilmesi olmalıdır. Ülkemizde sizin de belirtmiş olduğunuz gibi özürlü bireylerin mimari erişebilirlik ile ilgili ciddi sıkıntıları bulunmaktadır. İsteğimiz bu sıkıntıların en aza indirilmesi ve bu bireylerin mutlu kişiler olarak yaşamlarına devam edebilmesidir.

Ay Allah askina kelimelere takilmayin.

Neden ozurlu/engelli asansorlerine ozurlu/engelli olmayan insanlar biniyor, ona takilin.

Bir okula/hastahaneye/kamusal bir alana girdiginizde orada tekerlekli sandalyelerin kolayca gecebilecegi duz bir alan var mi, ona takilin.

Burada hepsi var ama burasi Ingiltere ve burada ozel arabalari ile park edebilecekleri disabled park yerleri bile mevcuttur. O alanlara disabled olmadan park edenler ceza yemektedir.

Disabled: özürlü, engelli, sakat; hizmet dışı kalmış, menedilmiş, ehliyetsiz, elverişsiz, kullanışsız i. sakat

ya özürlü kadar itici bir kelime yok. Kelimelere takılmayın demeyin kelimelerin içinde yer alıyor verilen mesaj. Engelli diyebilmeyi öğrenelim önce, özürlü deyip te bizlerden özür dilemesi gerekiyormuş gibi imada bulunmayalm

Güzel kadınlar selam, bileklikleri merak ediyorum. Haziran'da İstanbul'da bi' festival düzenliyoruz ve bilekliklerle ilgili çalışma yürütebiliriz diye düşünüyorum. Fikri olan ulaşabilir.

Özürlü değiliz biz bizim bir özrümüz yok ama bizi özürlü diyenlerin akıllarında bir özür olduğu kesin diye düşünüyorum. Bu engel durumu hiç bir insanın kendi seçimi değil ve yarında kimi bulacağı belli değil. Ben 3 senedir engelliyim ve bununla baş edenilen birisiyim peki diğer arkadaşlarımız hiç düşündüğünüz mü onların psikolojik durumunu.???

Back