Lise Yorum ve Soruları Bir liseye yerleşemedim. Sağlık mesleğe girme şansım var mı?

SENYOKMUSUN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
17
0
86
Adana
Ben lise ye gececegım ve bu sene tercıh yaptım ama tercıhlerımde buyuk bı yanlıslık yapmıssım.Okulumdan hıc memnun degıldım egıtımı cok kotuydu, öğrencılerle ılgılenılmıodu..... o yuzden tercıhler yapılırken ılgılenmemıslre bıle (ben mersındeydım adana da oturuyoruz,babm yapmıstı tercıhlerımı) babamda mersın ve adnadakı puansız yenı acılan okulları yazmıstı hep ama maalesef oralara da tutturamadık yanı 10 tane tercıh yaptık ama 1 tane bıle ne asıl ne yedek hıc kazanamadım sımdı ne yapacagım ne olur yardım edın bu arada puanım 379 bu carsamba okula gıdecegız annemle bırlıkte ama once sızlerede bız sorayım dedım. Ama bıldıgım kadarıyla puanı hıcbır yere tutmayan ogr. sınavsız ogr. alan lıseler arasında bıdaha tercıh yuapacakmıs bunlar arasaına saglı da gırıyor mu saglık coooook ıstıyorum ne olur yardıııımm edın sıtenızın 7/24 takıpcısıyım ne olur benı hayal kırıklıgına ugratmayınn cvbınızı beklıorummmm sımdıdıen coooooooook tesekkurler...

benim tercih dönemimde 379 puana sağlığa rahat giriliyodu yada en kötü o puanla anadolu mesleğe giren arkadaşlarım var tercihlerini çok mu yüksek puanlı liselere yaptın birde kaç tercih hakkınız var bitanede okulların açılmasına yakın yapılıyo diye biliyorumm

Sağlık meslek liselerinin puanları 400 civarında artık birde şu var yeni açılan okulların puanları düşük olacak diye birşey yoktur şimdi sen sbs 2. tercihi yapacaksın benim kardeşimde lise3 meslek lisesinde okuyor 2. tercihi yaparken listende degişiklik yapamıyorsun yine aynı listeyi göndermek zorundasın 2. tercihte puanlar 5ile 10 puan arasında düşer kardeşimden biliyorum bide diploma puanın yüksekse bazı meslek liseleri diploma puanı ilede ögrenci alıyor tercih yaparken 10 puan yüksek yada 10 puan aşağı tercih edilebilir benim bi tanıdıgım oğlu sbs 380 çekmişti annesi 470 lik yerleri tercih etti puanlar düşecek diye çok söyledik dinlemedi tabi biryere yerleşemedi çocuk şimdi düz liseye gidiyor meslek ve düz liseleri bir araştır canım.

tatlım ben tercihlerimi çoktan yaptm and lisesnde 3. Yılm yani bi araştırma yapmama gerek yok arkadaşa yardmcı olmak istemiştm sadece (acaba yanlş alntylamı cevapladn??)

Son düzenleme:
düz liseye veya diploma notunla meslek liselerine girebilirsin kız meslek vs. sağlık meslek haric .. 2. tercih oluyo oda sbs puanı ile değil diploma notunla oluyor :)

tatlım ben tercihlerimi çoktan yaptm and lisesnde 3. Yılm yani bi araştırma yapmama gerek yok arkadaşa yardmcı olmak istemiştm sadece (acaba yanlş alntylamı cevapladn??)

Yok canım ya sen demissin ya bizim zamanımızda saglık lisesine şu puanla giriliyordu diye o yüzden alıntı yaptım şuan giremez diye geri yazdıklarım o arkadaş için gerekli :):) sanada derslerinde başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…