Bir konudaki fikirlerinizi merak ediyorum yardımcı olur musunuz 🙏

xaychaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
6
3
22
Bahçeye kedi yavrulamış ve anneleri bırakıp gitmiş. Beslenemedikleri için 2 tanesi açlıktan ölmüş. Kalan kediye bakmak için eve aldım besledim çok fazla piresi vardı temizledim elimden geldiğince yine biraz kaldı ama kedi ölmek üzereydi devam edemedim. Çok fazla halsiz ve zayıftı, şırıngayla zorla süt içirmeye çalışıyordum açlıktan ölmesin diye ama bu halsizliğinin pirelerden dolayı olduğunu, kanını emdikleri için kansız olduğunu düşünüp veterinere götürdüm dış parazit aşısı için ve veteriner bana durumunun kritik olduğunu acilen seruma bağlanması ve tedaviye başlanması gerektiğini söyledi bunun günlük 75 TL ücreti varmış eğer maddi açıdan karşılayamayacaksanız belediyeyi arayın onlar da ücretsiz ilgilenirler dedi. Belediyeyi aradım hemen gelip aldılar biz ilgileniriz diyerek. Sormak istediğim şey şu gerçekten bakarlar mı sizce ilgilenirler mi yoksa ötenazi falan mı yaparlar. Yaşamasını isterken hayatına sebep olmak istemem, düşüncelerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler 🙏

Eklentiler

• IMG_20200815_152143_354.jpg
    IMG_20200815_152143_354.jpg
    118,3 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20200815_151711_914.jpg
    IMG_20200815_151711_914.jpg
    120,5 KB · Görüntüleme: 45
Kuzum benimmm inşallah iyi olur. Yani size evet iyi bakarlar ya da uyuturlar diyemeyeceğim ama her gün arayıp miniğin durumunu sorun ve görmeye gidin. Ne yazık ki her belediyeye güven olmuyor. Maalesef görüyor, duyuyoruz

Ya bişey sorucam iki gün önce tekir 3 4 aylık bir yavru sahiplendim ama hiç bişey yemiyor yese Bile iki lokma ancak yiyor ama tuvaletini falan yapıyor çişini 3 4 kez kakasını da 2 kez yaptı takip ettim ama yinede yemiyor dogru düzgün dün geceden beri hiç bişey yememişti az önce son çare belki yer diye Kıyma verdim azıcık onu yedi sadece ne yapıcam ben nasıl çözüm bulucam bu duruma

Ya bişey sorucam iki gün önce tekir 3 4 aylık bir yavru sahiplendim ama hiç bişey yemiyor yese Bile iki lokma ancak yiyor ama tuvaletini falan yapıyor çişini 3 4 kez kakasını da 2 kez yaptı takip ettim ama yinede yemiyor dogru düzgün dün geceden beri hiç bişey yememişti az önce son çare belki yer diye Kıyma verdim azıcık onu yedi sadece ne yapıcam ben nasıl çözüm bulucam bu duruma
Veterinere götürün zaman kaybetmeden . Paraziti olabilir , hasta olabilir , bekletmeyin lütfen ..

Veterinere götürün zaman kaybetmeden . Paraziti olabilir , hasta olabilir , bekletmeyin lütfen ..
Ama eşim aldıgında gayet saglıklıydı aslında uzun bir araba yolculuğu yaptı gelirken o mu etkiledi diye düşündüm normalde de çok hareketli benimle oynamayı onu sevmemi kucagımda uyumayı çok seviyor tek sorun yememesi yer diye çok fazla şey denedim belki geldigi yer köy oldugundan peynir vs yer diye onları da denedim ama yok çok çok az yiyor hasta gibi bir hali yok daha önce çok kedi besledim ama hiç böyle bişey yaşamadım bugün de pazar burada açık veteriner bulamam ki

Bizde kedimizi sahiplendigimiz de 2 aylıktı
Ve çok az besleniyordu
Maması iyi bir mamaysa degistirmeyin
Bizimki günde 3 ciş 1 kaka yapardı
Çok küçük olduklari için az yiyorlar merak etmeyin
Bende çok endişe etmistim
Büyüdükçe düzeliyor yeme içme olayi 😊

Ama eşim aldıgında gayet saglıklıydı aslında uzun bir araba yolculuğu yaptı gelirken o mu etkiledi diye düşündüm normalde de çok hareketli benimle oynamayı onu sevmemi kucagımda uyumayı çok seviyor tek sorun yememesi yer diye çok fazla şey denedim belki geldigi yer köy oldugundan peynir vs yer diye onları da denedim ama yok çok çok az yiyor hasta gibi bir hali yok daha önce çok kedi besledim ama hiç böyle bişey yaşamadım bugün de pazar burada açık veteriner bulamam ki
Yaş mama deneyin. Kitten olanlarından iyi bir marka .. onu da yemezse yarın götürün vete.

Bizde kedimizi sahiplendigimiz de 2 aylıktı
Ve çok az besleniyordu
Maması iyi bir mamaysa degistirmeyin
Bizimki günde 3 ciş 1 kaka yapardı
Çok küçük olduklari için az yiyorlar merak etmeyin
Bende çok endişe etmistim
Büyüdükçe düzeliyor yeme içme olayi 😊
Daha önce çok besledim kedi ilk defa böyle bişeyle karşılaştım yani diger yavrular hiç yemese bile günde bir defa aç kurt gibi yerdi bunda öyle acıkınca yer durumu da yok yani küçük de degil aslında gelişimi baya iyi anneye bagımlı olacak bir durumu da yok dediginiz gibi günde 2 3 kez çiş 1 defa da kaka yapıyor onu da takip ettim ama bilemedim yine bakın kendisi bu sevilmeye bayılıyor hareketli de hasta olsa bitkin olmaz mı

Eklentiler

• IMG_20200816_131159.jpg
    IMG_20200816_131159.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20200815_201616.jpg
    IMG_20200815_201616.jpg
    120 KB · Görüntüleme: 46
Daha önce çok besledim kedi ilk defa böyle bişeyle karşılaştım yani diger yavrular hiç yemese bile günde bir defa aç kurt gibi yerdi bunda öyle acıkınca yer durumu da yok yani küçük de degil aslında gelişimi baya iyi anneye bagımlı olacak bir durumu da yok dediginiz gibi günde 2 3 kez çiş 1 defa da kaka yapıyor onu da takip ettim ama bilemedim yine bakın kendisi bu sevilmeye bayılıyor hareketli de hasta olsa bitkin olmaz mı
Benimde onlarca kedim oldu
Şuan ki kedi gibi yemek begenmeyen mizmız bir kedi hic görmedim 😂
Hiç yemege saldirmaz sürekli bir burun kıvırır
Tek yaş mamayi severek yiyor 😊

Benimde onlarca kedim oldu
Şuan ki kedi gibi yemek begenmeyen mizmız bir kedi hic görmedim 😂
Hiç yemege saldirmaz sürekli bir burun kıvırır
Tek yaş mamayi severek yiyor 😊
Huyundan o zaman desenize ama köyde büyümüş köy kedileri de pek yemek seçmez genelde ne bulursa onu yiyorlar malum

Yok çig bakteri yapar diye sade şekilde pişirdim daha önce kedi baktığımdan dikkat ettim onlara
❤️ İyi yapmışsınız . Yani hareketlerinde yavaşlık yoksa , sürekli bir yerlere saklanıp yatmiyorsa , su içiyorsa , kakası cisi normalse çok sorun olmaz . Belki mamasını beğenmedi , belki havalar sıcak , dediğim gibi belki paraziti var , diş çıkarıyorsa rahatsız olur . Ağzı dili yok ki çocukların 😞 yaş mamayı da yemezse dediğim gibi içiniz rahat olsun diye vet. Görsün o karar verir. Ömrü uzun olsun kuzunun 🤗

❤️ İyi yapmışsınız . Yani hareketlerinde yavaşlık yoksa , sürekli bir yerlere saklanıp yatmiyorsa , su içiyorsa , kakası cisi normalse çok sorun olmaz . Belki mamasını beğenmedi , belki havalar sıcak , dediğim gibi belki paraziti var , diş çıkarıyorsa rahatsız olur . Ağzı dili yok ki çocukların 😞 yaş mamayı da yemezse dediğim gibi içiniz rahat olsun diye vet. Görsün o karar verir. Ömrü uzun olsun kuzunun 🤗
İnşAllah uzun ömürlü olur bişey olursa çok üzülürüm ya iki günde çok alıştık birbirimize akşam beni çagırıyor Bildigin gel yatalım diye miyavlayıp uyudugu yere gidiyor. Bebegim olacak kısmetse onunla arkadaş olsun beraber büyüsünler istiyorum ben hayvanlarla iç içe büyüdüm bebegim de bu huzuru tatsın en çok bunu istiyorum ❤️ şimdi kalktı mesela susamış kıymadan sonra baya Bi su içti bide tuvalete çıkarsa birazdan rahatlayacagım baya

X