bir kolay doğum hikayesi de benden...

ferisko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
14
1
36
İzmir
merhaba hanımlar,
hamileliğim boyunca hemen hergün kadınlar kulübünü ziyaret edip,hamilelik,doğum öncesi,sonrası vs hakkında herşeyi okumaya çalıştım ve doğum yapınca kendi hikayemi paylaşmak istedim.
yaşadığım ilk gebelik,ilk heyecandı.bebeğime dair herşey heyecanlandırıyor,mutlu ediyordu beni.Allah'a şükür zor bir hamilelik de yaşamadım.ilk 3 ay kusmalar,son 2 ay çekilmez sırt ağrılarım vardı ama 3haftam kalana kadar çalıştım.3hafta kala rapor almak için dr. gittiğimde dr. doğum her an olabilir hazırlıklı ol dedi.ben ha bu akşam,ha bu sabah derken bebeğim bırakın erken gelmeyi 12gün geç geldi.
o gece birkaç kez uykumdan uyandım,karnımda bir sancı vardı ama ben üzerim açılmış,üşütmüşüm herhalde diyordum.sabah saat 7.30da eşimi işe gönderdim ve yorgana sıkı sıkı sarılıp üşütmemin geçmesini bekledim. o da ne? üşütme falan değil,resmen doğum sancısıydı bu.hamileliğimin başladığı ilk günden beri kendimi hemen hastaneye atmamakta kararlıydım ve bu doğrultuda saat13e kadar sancı çektim.tabi sıklaşarak.hastaneye gittiğimde açıklık 7cm'di ve hemen doğuma alındım.bir an evvel doğurmak istiyordum ama okuduklarımdan dolayı saatlerce orada acı çekeceğimi,avaz avaz bağıracağımı,büyük bir kesik,çok sayıda dikiş bekliyordum. ebe bana 'geldi,geliyor,tamam,az kaldı' diyor ama ebe arkadaşım olduğu için sırf beni teselli etmek için bunları söylediğini düşünüyordum.meğer gerçekmiş.3defa ıkındım veeeee 4.defada oğlum geliverdi. inanamadım.tüm acı bıçakla kesilmişçesine bitti.anne olmuştum.ne yapacağımı,ne söyleyeceğimi bilemedim.ağlamak istiyordum hem de deli gibi gülmek.. sadece bebek iyi mi diyebildim?turp gibiydi maşallah.
onun o minicik elleri,ayakları,fındık burnu bakmaya doyamadım..
4dikişim oldu.ertesi gün taburcu olduk.sadece oturup kalkarken biraz zorlandım o kadar. şu an bebeğim 22 günlük ve her geçen gün bu aşk büyüyor.Rabbim isteyen herkese nasip etsin,kimseyi mahrum bırakmasın.
şunu söylemeden edemicem.başıma ne geleceğini bilmediğim için içimde bi sıkıntı,bi korku hep oldu ama pozitif düşünmeyi asla bırakmadım.bir de dua etmeyi.. herkese kolay bir doğum dilerim.iyi akşamlar.
***umarım sıkmamışımdır.

Aayyy ne güzel.allah anali babali büyütsün.Zor dogum hikayelerini okuyunca insan korkuyor.gerci ben sezeryanla dogurdum.Insallah ikincim olursa normal düsünüyorum.Ilk dogum Türkiyedeydi.Simdi almanyadayiz.burada aksilik olmadikca normal dogum yaptiriyorlar..

allah analı babalı büyütsün ne kadar güzel valla herkes anlatıyor ve çok korkutuyor ama siz rahatlattınız. ilki sezeryan olunca ikinciyi normal doğum yapmıyorlar diye biliyorum ben ama yanlış mı biliyorum acaba?

Tebrik ederim. Maşallah ne kadarda hızlı olmuş darısı bana ve bekleyen arkadaşlara hayırlısıyla .

benimde haziran sonu bende doğumdan çok korkuyorum siz kurtulmuşsunuz çok şükür inşallah bende kurtulurum bir an

doğumunuza daha 6aydan fazla var,bence hiç düşünüp de keyfinizi kaçırmayın.hamileliğinizin keyfini çıkarın.zor bile geçse geçiveriyor işte hiç takmayın bence. pozitif olun allah yardımcınız olsun.akıl vermiş gibi olmayayım:)
onun cennet kokusunu içine çekmek herşeye ama herşeye değer

hiç sıkmadın şekerim ne güzel doğum yapmışsın hayırlı olsun evladın sana vatana millte

Tebrikler canım, çok güzel kolay bir doğum yapmışsın, darısı başıma diyorum. Allah analı babalı sağlıklı büyümeyı nasip etsin.

Sağlıkla büyüsün bebeğiniz..Rabbim uzun sağlıklı ömürler versn ailecek hepinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…