Bir kapı kapanıp diğer kapı açılır mı?

Her seyin bir sonu var diye dusunuyorum. Mutluluk hemen bitecekmis gibi gelir, mutsuzluk hic bitmeyecek gibi. Ancak her sey ust uste geldiginde bile bazen raylar oyle yerine oturuyor ki, bir bakiyoruz zamaninda uzuldugumuz seylere simdi sukrediyoruz. Ne diyordum? Evet her seyin bir suresi var bence. Kötü gibi görünen günlerin de.

İsyan etmeden, sizlanmadan, sikayet etmeden gogusleyince bu gunleri, Allah beterinden sakliyor ve cekilen acı yıllarca degil de aylarca suruyor dusuncesindeyim.

Hamile olan bir tanidigim bebegini dusurmustu. Onun icin edilen duada soyle demislerdi : "Allah'im bir aldin iki ver.". Veeee ikiz bebekleri oldu.

Demek ki Allah alır ve daha hayirlisini verirmis.

Demek ki bir kapi kapanirsa digeri acilirmis.

Amaa bunun icin elimizden geleni yapip gerisini Allah a birakmaliyiz.

Ve gereginden fazla uzuluyorsak bir seylere, bunu azaltmanin bir yolunu bulacagiz. İnsallah her sey hayirli bir guzellikte olur senin icin. Sabir ve dua ile...
Teşekkür ederim. Şu an hıçkırarak ağlıyorum. Tüm hayallerimin yıkılması beni mahvetti :KK43:

Aslında başka bir kapı derken sadece evliliği kastetmedim. Beni mutlu edecek başka bir şeyde olabilir. Belkide evlilik nasipte değil. Belki iş anlamında daha güzel bir kapı çıkar. Belki başka bir şey. Ben yarı yolda bırakıldığım için çok üzülüyorum. Ciğeri beş para etmez insanlar için çektiklerime...

Çekme o zaman kardeşim çekme.O herif senin hayatını mahvetmedi o işi zaten kendin yapıyorsun.

Bak Münevvercim, sen bu adamı sevmiyorsun. Sadece sen mutsuzken onun mutlu olmasını hazmedemiyorsun o kadar. Sen mutsuzsun o da gebersin istiyorsun ama hayat böyle geçmez. Senin yapacağın en iyi eylem mutlu olmak ki o herif dönüp baktığında yea boşandık hatun perişan oldu yea diyemesin, şuna bak boşandık hatuna yaradı allah kahretsin desin.

Son 1 yıldır ruh halinde 1 mg ilerleme yok kafayı bu herifle ve başına gelenlerle bozmuşsun. Kötü şeyler bir tek senin başna mı geliyor silkelen bir yeter. Çocuğu ölenler var, kolsuz bacaksız doğanlar var onlar kime yakınsın ? Hayat adil değil ühü ben mutsuzum o mutlu diye gözyaşı dökersen daha çoooooooook dökersin. hayat adil değil ne yapalım, kabullen, büyü. Dersini al, geç.

Çocuğun mu öldü, kanser mi oldun, devasız derde mi tutuldun ?? Altı üstü boşandın , hem de b.k gibi bir adamdan. Evliliğin de kocan da berbatmış zaten neresine üzülüyorsun??? 7 kat aşık olduğun adamı kaybettin sanki.

Gençsin , işin de var paran da var sağlıklsıısn kim tutar seni. Hayatta gayet iyi bir yerdesin şanssız kadersiz kısmetsiz bir insan değilsin ki.

Yarın cuma , git giyin süslen anneni ya da arkadaşlarını al fasıla git iç açıl. Olmazsa açık havada oturun çekirdek çitleyin o bile yeter.

Biraz hayatın tadını çıkar be gençliğine yazık harcıyorsun. Hala gençken gez, yurtdışına konferansa git, turlara git. İtalya'ya tek başına git mesela, her köşede bir herife göz süz onlar da sana süzer keyfin yerine gelir. Paran var mis gibi çatır çatır ye. Bekarlık sultanlık, giyin süslen parfümler al. Dağcılık klubüne git, başka aktivite varsa onlara katıl, değişim programı varsa 1 yıllığına yurtdışına git.

Yeter artık 1 yıldır kendine eziyet ettiğin. Gençliğini güzelliğini harcıyorsun. Evlendiyse de evlendi eski kocan evlendiği salak derdine yansın. Eski kocanı lağım bile kabul etmez , alan hayrını görsün.

Kendine gel artık 1 yıldır yerinde sayıyorsun. Kendini kendi kafanda hapsetmişsin , orda kendi kuyruğunu kovalayıp duruyorsun. Ya böyle devam edeceksin ya da kendine geleceksin. Kendine acımayı bırak, acımalık bir halin yok ki. Mis gibi işin var, senin yerinde olmak isteyen bir sürü insan var. Eğitimlisin ne güzel hayatta ne istersen yaparsın yeter ki kendine acımada boğulmak yerine direksiyona geç.

Son düzenleme:
Kardeş gözünü seveyim niye kendini bu hale sokuyosun?
Yardım al,gerekiyosa ilaç kullan.
Ya ben can güvenliğim olmamasına rağmen evde duramadım. Çıkıcam,nefes alıcam ölmek pahasına hayata kaldığım yerden devam edicem dedim. Ve 6 ay bir yerden çarşaf bulup giydim. O şekilde arkadaşlarımla gezdim tozdum eğlendim.
Başınızda ruh hastası psikopat eski kocalar yok. Daha ne istiyosunuz?

Bende bir kaç cümle kurup seni teselli etmek istiyorum arkadaşım bende boşandım hemde iki çocuğumu yıllardır hiç göremiyorum o boşluk o depresif halin bir süre sonra geçiyor ve evet yaşamaya devam ediyorsun işin var mı çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışıyorsan biraz daha kolaylaşıyor hayat üstelik kalbinin kapıları sonsuza kadar kapanmıyor tekrar heyecanlanacağın aşık olacağın günler gelecektir şu an tek sorunun ben ortada mı kaldım problemi hayır ne münasebet biraz kendine zaman ver göreceksin hayat her şeye rağmen güzel ve yaşamaya değer.... Evet kabul ediyorum Türkiye'de ''dul'' sıfatı kötü bir imaj tabii bu böyle düşünen kara cahillerin problemi sen adımlarını sağlam attığın sürece ve önce Allah sonra kendine güvendiğin sürece herşey zamanla yoluna girecek ve gerçekten daha beter bir musibete uğramadan evliliğini sonlandırdığın için mutlu olacağın günlerin olacak......

Munevvergul, neredeyse butun konularin eski esinle, bosanmis olmakla ilgili. Konularindan karamsarlik akiyor resmen. Her biri birbirinden farksiz. Yanlis anlama ama seni pek iyi gormuyorum.

Bence tedaviye ihtiyacin var. Bir uzmanla gorus, tedavini ol. Gorustuysen iyi gelmemis demek ki baska bir uzman bul. Surekli boyle gitmez. Tamam yasadigin sey kolay degildi hazmetmesi cok zor seyler yasadin. Ama bu hayatta insanlar ana babasinin evladinin olum acisini hazmediyor da bir karaktersizin gecmiste kalmasini sen nasil hazmedekiyorsun bir turlu? Yeni bosanmis olsan tamam diyecegim acisini yasasin. Ama kusura bakma simdi coktan yoluna bakman lazimdi. Ac degilsin acikta degilsin. Isin var kimseye muhtac degilsin. Bu dunyada senden daha kotu olupta hala umudun pesinde kosan milyonlarca insan varken senin bu halin ya hastalik yada simariklik baska birsey diyemeyecegim. Bunlari seni uzmek icin soylemiyorum. Artik kendine gel. Boyle giderse sonu hayir degil. Elinde her imkan var ama hala eski esim soyle ben bosandim boyle bla bla...

Normal degil, cidden normal degil...

"Merhaba arkadaslar. Gecmis konularımı okuyanlar bilir daha cok yeni evliyim ama cok sıkıntılar çektim. Esım 3 ayda 3 kez sudan bahaneler ve ailesinin doldurusuyla 3 kez beni evden kovdu.en sonunda ben boşanmaya kararliyken beni ikna etti ozur diledi ve evime dondüm:KK43: ama ne o benim ailemle görüşüyor su an ne de ben onun ailesiyle:KK43: Tabi bu durum beni cok üzüyor:KK43: cunku ben annemin tek kiziyim:KK43: annem benim evime gelmiyor:KK43: ona bu üzüntümü aktardığımda bir süre ailelerden izole olalım diyor. Ama ben ona hic güvenmiyorum:KK43: ve yanına gitmek bana dokunmasını istemiyorum:KK43: oyle kirginimki ona:KK43: fakat o hic bir sey olmamış gibi davranmamı istiyor. Benim bu olaylardan dolayı psikolojim cok bozuldu:KK43:bana cok iyi davranmaya çalışıyor ama aklıma eski yaptıkları gelince suratım düşüyor. Bu sefer bana neden suratın düştü, neden ağladın diye bana sinirleniyor. Ve ben su an yine ağlıyorum:'( baskalarına anlatsam ufak sorunlarınız var diyor ama ben cok yoruldum. Artık her lafı bana batıyor:KK43: Ne yapicam bilmiyorum:KK43:"

bu da senin konun.

diğer konunda eşinin seni evden kovduğunu annenin evinde oldugunu ve anneninde sana sürekli laf soktugunu yazmışsın.seni dul olarak istemeyen hatta haksız bulan bir anne için biraz daha güçlü olmalıydın.annen seni iyi tanıyor.güçsüz zayıf bir karakte olarak görüyor.

inan seni anlamakta çok zorlanıyorum.eşinle sorunların varken bir doktora gidebilir bir terapistten yardım alabilirdin almadın.çünkü evin tek kızıydın.bunları yaşayamazdın.bir şeyi düzeltmeye çalışmak yerine vazgeçtin.tamam vazgeçtin o zaman eski eşini unutmalıydın.önüne bakmalıydın.onu da yapmıyorsun yapamıyorsun.

sen mücadele etmeyi bilmiyorsun.lütfen ama lütfen hayatına başka birini sokup da ona da zarar verme.

Boşuna yazmayın arkadaşlar bu onun seçimi ve ömrünü bu şekilde geçirip bitirecek.
Bir gün gerçek bir derdi olduğunda belki aklına geliriz..

Gercekten oyle. 80 yasina gelecek hala eski esim mutlu ben degilim yok bosandim altust oldum vs. hala yakinip duracak.

Konu sahibi biraz sukursuz gibi geldi. Allah bu gunlerini aratmasin.

Açılır tabiki canım az önce bununla ilgili konu açtım benim kapılar bugun okadar hızlı kapanıp açıldıki çok şükür Allaha

Hayat tek düze gitmez illaki inisler ve cikislar vardir bence umut etmek kötü birsey degil umut etmek güzeldir sevgiyi, hayalleri barindirir masumcadir. Hersey bitmis degil hayatinizda belkide yeni baslangiclar yapma zamani gelmistir

Bu karamsar ruh haliyle kapı açılsa da görmezsin sen canım.
Kaç kapı açılıp kapandı sen baktın ama görmedin kim bilir.

Lütfen boşandığın için kendine acımaktan vazgeç!
Bu evliliğin senden aldıkları kadar, sana kattıkları var emin ol.

Ve sahip olduklarına şükret, kendini mutlu edecek ne varsa yap.
Özgürlüğün tadını çıkar.

Sağlığın var mı? Çok şükür o halde gerisi boş.
Bir de işin var mis gibi, paran var..

Giden b.ktan bozma koca olsun bacım:KK14:

Sizin eski konularinizi hatirliyorum. Ve hala ayni yerde sayikliyor olmaniza üzüldüm acikcasi...
Bir psikologun algi hakkinda bir videosunu paylasmak istiyorum. Vaktiniz varsa izleyebilirsiniz.

"Merhaba arkadaslar. Gecmis konularımı okuyanlar bilir daha cok yeni evliyim ama cok sıkıntılar çektim. Esım 3 ayda 3 kez sudan bahaneler ve ailesinin doldurusuyla 3 kez beni evden kovdu.en sonunda ben boşanmaya kararliyken beni ikna etti ozur diledi ve evime dondüm:KK43: ama ne o benim ailemle görüşüyor su an ne de ben onun ailesiyle:KK43: Tabi bu durum beni cok üzüyor:KK43: cunku ben annemin tek kiziyim:KK43: annem benim evime gelmiyor:KK43: ona bu üzüntümü aktardığımda bir süre ailelerden izole olalım diyor. Ama ben ona hic güvenmiyorum:KK43: ve yanına gitmek bana dokunmasını istemiyorum:KK43: oyle kirginimki ona:KK43: fakat o hic bir sey olmamış gibi davranmamı istiyor. Benim bu olaylardan dolayı psikolojim cok bozuldu:KK43:bana cok iyi davranmaya çalışıyor ama aklıma eski yaptıkları gelince suratım düşüyor. Bu sefer bana neden suratın düştü, neden ağladın diye bana sinirleniyor. Ve ben su an yine ağlıyorum:'( baskalarına anlatsam ufak sorunlarınız var diyor ama ben cok yoruldum. Artık her lafı bana batıyor:KK43: Ne yapicam bilmiyorum:KK43:"

bu da senin konun.

diğer konunda eşinin seni evden kovduğunu annenin evinde oldugunu ve anneninde sana sürekli laf soktugunu yazmışsın.seni dul olarak istemeyen hatta haksız bulan bir anne için biraz daha güçlü olmalıydın.annen seni iyi tanıyor.güçsüz zayıf bir karakte olarak görüyor.

inan seni anlamakta çok zorlanıyorum.eşinle sorunların varken bir doktora gidebilir bir terapistten yardım alabilirdin almadın.çünkü evin tek kızıydın.bunları yaşayamazdın.bir şeyi düzeltmeye çalışmak yerine vazgeçtin.tamam vazgeçtin o zaman eski eşini unutmalıydın.önüne bakmalıydın.onu da yapmıyorsun yapamıyorsun.

sen mücadele etmeyi bilmiyorsun.lütfen ama lütfen hayatına başka birini sokup da ona da zarar verme.
Ne ilgisi var mücadele edememekle? Mücadele edilmeye layık bir insan göremediğim için vazgeçtim. Bazı noktalarda hak veriyorum ama geleceğe ilişkin karamsar olmak benim elimde değil :KK43:

Ne ilgisi var mücadele edememekle? Mücadele edilmeye layık bir insan göremediğim için vazgeçtim. Bazı noktalarda hak veriyorum ama geleceğe ilişkin karamsar olmak benim elimde değil :KK43:

Mucadele etmeye layik degildiyse hala neden eski esim temali konular aciyorsunuz? Bir yerlerde yanlislik var.

X