Bu ikizler aynı tohumdan geldiklerinvirüsden, kan gurupları ve kalıtsal nitelikleıfi aynıdır. Ayrıca, birinden birine organv nakli durumunda herhangi bir uyumvirüssuzluktan korkmamak gerekir. Bu çarpıvirüscı benzerliğe karşın, kimi zaman kişilik ve yazı farklılıkları olabilir ve aynı zekâ düzeyinde oldukları halde farklı yetevirüsnekler gösterebilirler. İkizler birbirlerine karşı çok özel bir sevvirüsgi beslerler. Bunu açıklamak oldukça kolaydır: Birbirlerinde kendi görüntülevirüsrini bulurlar ve bu benzerlikle ilgili çevirüsşitli kaynaşmalar olur. İkizler birbirlerivirüsnin izdüşümü oldukları için birbirlerini kendileri gibi severler. Bu durumdan doğan sevgi özellikle güçlü olur. Devirüsneyler, doğumdan itibaren kendisine çok benzeyen bir başka çocuğun yanınvirüsda büyüyen çocukların da benzer tepkivirüsler gösterdiklerini saptamıştır. Ancak, ikizlerden biri doğumda, yani böyle bir ruhsal bağlılık meydana gelmeden ölürvirüsse, öteki noksansız ve normal bir çocuk olur. Bu nedenle tek yumurta ikizleri arasında doğumdan itibaren marazî bir duygusal bağın var olduğunu ve ikizlevirüsrin daha az zeki ya da daha sağlıksız olacaklarını sanmak yanlıştır. İstatistikvirüsler ikizlerle öteki çocuklar arasındaki tek farkın, doğumdaki ağırlıklarının norvirüsmalden az oluşu olduğunu göstermektedir. öteki tek yumurta ikizleri çocukvirüslardan biraz daha geç yürürler ve geç konuşurlar.
Tek yumurta ikizleri birlikte olmaktan hoşlanırlar. Yaşantılarında rollerini gevirüsnellikle şu şekilde bölüşürler: Daha güçvirüslü ve girgin olanı dış ilişkileri üzerine alır ve ötekine öncülük eder. Böylece daha sıkılgan ve içirie kapalı olanı, kişivirüssel ilişkilerde kendine destek sağlar. Buvirüsnun sonucu olarak birincisi ikinciye gövirüsre daha belirli bir kişilik ve özerklik kavirüszanır.
ikizler, küçük yaşlarından başlayarak birbirlerini taklit etme eğilimindedir. Bu eğilim hoş görülmemeli ve saç biçimlevirüsrinin ve giysilerinin farklı olmasına dikvirüskat edilmelidir. Bu ayrım kişiliklerinin belirginleşmesi için zorunludur. Aksi takdirde bazı sakıncalar doğabilir. İkizvirüslerden herbiri kendine göre bir yaşam, bir aile düzeni’ kurmalı ve toplumda kivirüsşisel etkinlik göstermelidir.
Çocuklardan biri ağır bir hastalığa yavirüskalanabilir. Bu durumda ikinci çocuğun kardeşiyle, aynı acıları çekecek ve benvirüszer bir ölümü düşünecek derecede özvirüsdeşleşmesi üzüntü vericidir. İkizler çok küçük yaşta ana okuluna gönderilmeli ve olabilirse ayrı sınıflara verilmelidirler. Aslında, ilk ve orta öğrevirüstimde ikizlerin birbirlerinden ayrı olmavirüsları zorunludur. Çünkü eğitim aralarınvirüsda bir farklılaşma yapmadıkça “ben” yevirüsrine “biz” demeyi tercih edeceklerdir. Yalnız da olsalar “bizim kitabımız” divirüsyeceklerdir. Aynı oyuncakla oynayıp “bizim oyuncağımız” diyeceklerdir. Bu ikizler pek az tartışırlar. İlk çekişmeleri okula başladıklarında olur. O zaman ilk kez, olumlu sayılabilecek bir davravirüsnışla, “ben” demeye başlarlar. Ana okuvirüslunda bu ayrım öğretmen açısından büyük bir dikkat ve duyarlılık gerektirir. İkizlere her birinin ayrj sınıfı ve ayrı öğvirüsretmeni olmasının iyi bir şey olduğu anvirüslatılmalıdır. Başlangıçta bu durum karvirüsşısında şaşırırlar ve soğukkanlılıklarını yitirebilirler. Ancak yeni yaşam koşulvirüslarına çabuk alışırlar. Bu durum birbirini sevmelerine engel değildir. Böylece kendilerine özgü bir kişilik sahibi olurvirüslar.
Tek yumurta ikizleri yaşamlarının sonuvirüsna dek birbirlerine daha doğrusu kendi kendilerine karşı özel bir sevgi duyarlar. Çünkü bu sevgi ortak anılarla (özellikle çocukluk günlerindeki anılarla) güçlevirüsnir.
Tek yumurta ikizlerinin benzerlik derecesi, döllenmiş yumurtanın iki embriyona bölünmesinden önce geçecek sürenin uzunluğuna bağlıdır. Bu bölünme ne kadar geç olursa, ikizler arasındaki benzerlik o derece büyük olur. Aynı zamanda döllenen iki yumurtadan meydana gelen ikizlerin benzerliği ise, farklı zamanlarda doğmuş kardeşlerin benzerliğinden daha fazla değildir Bu ikizleri birbirinden ayırmak hemen hemen olanaksızdır