Bir iyilik yap kendine 🤗

greyfurt

Günümüzde 2 2 daha 5 ediyor. 4 diyeni taşlarlar.🤐
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2021
484
2.093
31
Baştan söyliyim bu bir çay reklamı değildir. 😬

Selam kk ailesi 🥰

Aşırı yoğunluğun içinde bebekti, eviydi, işiydi, kocasıydı, annesiydi😬 vs. Vs. … derken kendimi çok ihmal ettim malesef. Halbuki biz iyi oldukça ışıldarız. Çevremiz de bu ışıktan nasiplenir. Ağır bir lohusa depresyonu geçirdim. Geri dönüp baktığımda bu ben miydim diyorum. Tabi geçirdim. Geçti gitti yani çok şükür. 🙏🏻Şimdi tatlı tatlı toparlanıyorum. 🤗 Bu konuyu öncelikle kendim için açıyorum. Bir nevi motivasyon günlüğü gibi. Her gün sadece kendim için hedeflediğim bir şeyi yazacağım. Yorulmuş, kendini salmış, silkelenmek isteyen dostlarım sizi de beklerim. Zira ben şuan öyleyim.
Greyfurt’ tan sevgilerle…

Bir iyilik yap kendine. 🤗🥰😜

Bugünden tezi yok başlıyorum😬😬
Bebeğimin uyanmasına 1 saat vardı. Sabah Karlar henüz erimemişken çabuk çabuk kahvemi yaptım. Gün doğumunu izledim.

Kitabımın kalan son 26 sayfasını bitirdim.

2 paket saç boyası aldım. Daha önce kullanmadığım bir renk. Yarın ilk işim bu olacak.

Diyetimi tam tekmil uyguladım.

1,5 lt su içtim.

Günün şarkısı🥰

Çocuğu kocama sattım. Biraz alışveriş biraz yürüyüş yaptım.
Saçımı boyadım.
Diyetim biraz hasar aldı 🥺
1,5 lt su içtim.
Şimdi kahvemi aldım. günün şarkısıyla kk da dolanacağım.

Devami gelsin cok tatli yazmissin.😇
Ben de 5 yasinda ikiz annesiyim. Bu zamana kadar yardimsiz büyüttüm onlari mecburen cunku bebekler daha10 ayliklarken yurtdisina tasindik. Zor oldu, daha yeni geliyorum kendime. Ayni zamanda calistim da. Hem de yeni bir iste. Yeni is, yeni ev, yeni düzen derken kendimi unuttum. Lohusadan itibaren cok kilo aldim cok 🙄😖 Ben de kendimle barismak, kendimi daha cok hatirlamak, sevmek istiyorum. Yogaya basladim. Diyete de tabi. Benden simdilik bu kadar.

Son düzenleme:
Devami gelsin cok tatli yazmissin.😇
Ben de 5 yasinda ikiz annesiyim. Bu zamana kadar yardimsiz büyüttüm onlari mecburen cunku bebekler daha10 ayliklarken yurtdisina tasindik. Zor oldu, daha yeni geliyorum kendime. Ayni zamanda calistim da. Hem de yeni bir iste. Yeni is, yeni ev, yeni düzen derken kendimi unuttum. Lohusadan itibaren cok kilo aldim cok 🙄😖 Ben de kendimle barismak, kendimi daha cok hatirlamak, sevmek istiyorum. Yogaya basladim. Diyete de tabi. Benden simdilik bu kadar.
Bnde bu dağınık halimi hiç sevemedim. Tabi atıcam. Toparlanma vakti. 🤗 Bende spora başladım ama çocuk, iş derken onu çok düzene oturtamadım. Sıra onda😉

Günün şarkısı🤗

Dün zor bir gün geçirdim. Bebeğim bütün günümü aldı. Yemek dahi yapamadım. Olsun geçti. ☺️
Gelelim bugüne. Biraz yazmak istiyorum.
Dışarıda kar sis gibi çöktü. Aynı kara bakan milyonlarca insanın milyonlarca düşencelerinden biriyim bende.baldırı çıplak kalmış, ayağında terlikle bata çıka pazar gününün ekmeğini eve götüren çocukçağızı gördüm az önce. Bugün de bu görevi sen mi yapmalıydın. Belki evde yalnızdın. Belki de o esnada baban tv izliyordu. Bir abin var mıydı. Ben sana üzülürken belki sen ekmek alabildiğin için şükrediyordun. Peki ben sana nereden bakıyordum. Camın önündeki peteğe yaslanmıştım. Elimdeki çaya bir müzik eşlik ediyordu. Karın o beyazına hayran hayran bakarken gözümün ucuna takıldın. Çok miniktin ama bütün keyfimi kaçırdın. Sana çok teşekkür ederim. Çünkü ben anlamazdım. Refah bir karadelik. İnsan kendini kaptırıyor. Ne kadar daha rahat olabilirdim ki firavun kadar mı? Pencerenin sıcak tarafında olduğum için ne zaman şükür edecektim. Hangi müzik aklıma getirecekti. Kaçıncı çaya dur diyecektim. Peki şükretmek yetecek miydi? En önemlisi de buydu. Oturduğum yerden bu sıcak yuva için sadece şükretmek yeterli miydi? O çocuğu anlamak için sokağa mı atılmak lazımdı. Yoksa o çocukla beraber çayı yudumlamak mı. Gel beraber ağlayalım mı dersiniz, yoksa ağlayanın elinden tutmak mı?Elbette herkes kendini üste taşımak isteyecektir. Daha iyisi olsun. Daha rahat olsun. Daha konforlu olsun. Peki rahatı paylaşmak istemez miydiniz? Rahat yaşam için verdiğiniz emeği paylaşmak, vermek. Kar manzarası bir kenara çekilmişti. Elimdeki çaya utanarak bakarken aklımda düşünceler gezindi durdu. Vermek ne kadar önemliydi. O esnada o sıcak yuvada içi üşüyen birine sıcak çay verseydim. Beraber içseydik, nasıl olurdu diye hayal etmekten kendimi alamadım.. Çocuğun eline para sıkıştırıp o kara kışta ekmek alması mı güzel, beraber bir sofraya oturmak mı? Onu güzelce ağılamak mı? Hayat paylaştıkça güzeldir derler hep. Bir kez daha anladım. Paranızı paylaşmak da değil mesele. Hayat paylaştıkça güzel. Konforunuzu paylaştıkça, emeğinizi paylaştıkça, çayınızı paylaştıkça, zamanınızı paylaştıkça, bilginizi paylaştıkça…. İnsana en çok insan iyi gelmeli. Önce şükrederek sonra vererek bir iken iki olmanızı diliyorum. Sevgiyle kalın.

Bugün eşim işte. Bebeğimi uyuttum. Sahne benim artık.
Yeni bir kitaba başladım.
Ödem attırıcı detoksa başladım 1 hafta sürecek.
Diyete devam.
Bugün biraz öz bakım yapacağım. Detaya girmek istemiyorum. 😅
Elimde kekimle komşuya gitmeyi hedefliyorum. 🤗

Günaydınn….
Kaç gündür bebeğimi uyutmaya çalışıyorum. Hayatım durdu diyebiliriz😅😅 sorunu çözemedim ya diş çıkarıyor yahut uyku gerilemesi yaşıyoruz. Neticede uykuya hasretiz.

Neyse gelelim detoksa. Bugün bu hafta yapcağım detoksu paylaşacağım. Kilo vermeniz durduğunda ufak bir destek atabilirsiniz. Ödemler baloncuk gibi vücudumuzu şişirmesin. Kurtulalım. 🤗

Malzemeler;
-1 tutam hibiskus
-1 tutam yeşil çay
-3,4 tane karanfil
-yarım dilimlenmiş limon
* 1 lt suya demliyoruz. Gün içinde bitiriyoruz. 1 hafta sürecek.

🤗🤗🤗

Günaydınn….
Kaç gündür bebeğimi uyutmaya çalışıyorum. Hayatım durdu diyebiliriz😅😅 sorunu çözemedim ya diş çıkarıyor yahut uyku gerilemesi yaşıyoruz. Neticede uykuya hasretiz.

Neyse gelelim detoksa. Bugün bu hafta yapcağım detoksu paylaşacağım. Kilo vermeniz durduğunda ufak bir destek atabilirsiniz. Ödemler baloncuk gibi vücudumuzu şişirmesin. Kurtulalım. 🤗

Malzemeler;
-1 tutam hibiskus
-1 tutam yeşil çay
-3,4 tane karanfil
-yarım dilimlenmiş limon
* 1 lt suya demliyoruz. Gün içinde bitiriyoruz. 1 hafta sürecek.

🤗🤗🤗
Günaydın, çok güzel topik olmuş devamını dilerim 🤗 emzirirken detoks yapabiliyor muyuz peki? 🙄

Günaydın, çok güzel topik olmuş devamını dilerim 🤗 emzirirken detoks yapabiliyor muyuz peki? 🙄
Emzirmiyorum 😔
Emziren kişilerin zaten ödemini bebekler alıyordur diye düşünüyorum ama bilemedim tabi. 😅😅

Emzirmiyorum 😔
Emziren kişilerin zaten ödemini bebekler alıyordur diye düşünüyorum ama bilemedim tabi. 😅😅
Senin canın sağolsun, bebişin aç kalmıyor ya önemli olan o. 🤗
Doğum kilolarımın çoğu gitti aslında, 1-2 kilo kaldı da onları verebilir miyim diye bakıyorum 😄

Senin canın sağolsun, bebişin aç kalmıyor ya önemli olan o. 🤗
Doğum kilolarımın çoğu gitti aslında, 1-2 kilo kaldı da onları verebilir miyim diye bakıyorum 😄
Oo harikasın. 1-2 kg bişey değil yaza verirsin. Greyfurt yesene yağ yakıyor. 😍 Ödem değildir senin spor yapsan gider aslında. Ya da bebeğin hareketlendiyse peşine koşmaktan o 1-2 kg da gider. 😝😝

Oo harikasın. 1-2 kg bişey değil yaza verirsin. Greyfurt yesene yağ yakıyor. 😍 Ödem değildir senin spor yapsan gider aslında. Ya da bebeğin hareketlendiyse peşine koşmaktan o 1-2 kg da gider. 😝😝
Haha henüz emeklemiyor ama haklısın, şimdi bile kan ter içinde kalıyorum bazen. 🤣 greyfurt hiç düşünmemiştim, isminin hakkını veriyorsun 😄

Günün şarkısı bu muhteşem ikili olsun. Çok tatlısınız. 😍😍

Kendime bir iyilik yapacaktım ve seyahate çıkacaktım. Hava şartları engel olacak mı bilmiyorum. Biraz canım sıkıldı doğrusu. 😔Bende bütün gün kk da takıldım. Çünkü neden takılmıyayım. Burda olmayı seviyorum. :KK68:

Diyette işler yolunda. Soğuk hava da su içmek bir tür işkence ama olsun. O su içilecek. Hoppa

Günün şarkısı Sertap’ın harika albümünden gelsin. 🍊

Yüzümüzü daha gergin yapan ve 1 ton açan 👀 bir yüz maskesi paylaşacağım. Annemle yıllardır favorimizdir. Özel günlerden 2 gün önce mutlaka yaparız. Kolay, pratik ve komik 😬

malzemeler;
- yarım adet yaş maya yeterli olur daha doğrusu yüzünüze yetecek kadar diyelim.
-1 adet domatesin suyu çekirdekleri dahil.

*yaş maya ve domates suyunu iyice karıştırıyoruz.
*Yüzümüze tabaka halinde sürüyoruz.
*İyice kuruyana kadar bekliyoruz.
* yüzünüz kaskatı kesiliyor😬
* duru suyla iyice temizliyoruz.

IŞIL IŞIL PARLAK VE TONU AÇILMIŞ BİR CİLDE MERHABA 🤗

Kısa bir not ekliyeyim -> Benim cildim çok kuru olduğu için uygulamadan 1 saat önce nemlendiriyorum.

Bu devirde kimse sultan değil a dostlar

Çok gerginim esasen eşim işsiz kalma ihtimali beynimi kemiriyor. Yıl olmuş 2022 hala insanların namaza takılması resmen midemi bulandırıyor. 😡 kirli düşüncelerin parasına kalmadık elbette. Allah bir kapı açar.

Gelelim bugüne hani çocuğum sever eşim sever diye günün yemeğini belirliyoruz ya, kendimizi de hep geriye atıyoruz. Bugün sizin sevdiğiniz birşeyi yapın. Ev ahalisinin bir üyesi olarak sıra sizde. Ben bezelye yemeği yapacağım. Evde tek seven kişi benim ama olsun🤪 evden kendinizi silmeyin. Ben silmeyeceğim. 🤗🤗🤗

Bugün pazar detoks haftasının sonuna geldim. 1,5 kg kaybetmişim. 🥳 haftaya greyfurt diyeti yapacağım. Detayları yarın yazarım.

Bu devirde kimse sultan değil a dostlar

Çok gerginim esasen eşim işsiz kalma ihtimali beynimi kemiriyor. Yıl olmuş 2022 hala insanların namaza takılması resmen midemi bulandırıyor. 😡 kirli düşüncelerin parasına kalmadık elbette. Allah bir kapı açar.

Gelelim bugüne hani çocuğum sever eşim sever diye günün yemeğini belirliyoruz ya, kendimizi de hep geriye atıyoruz. Bugün sizin sevdiğiniz birşeyi yapın. Ev ahalisinin bir üyesi olarak sıra sizde. Ben bezelye yemeği yapacağım. Evde tek seven kişi benim ama olsun🤪 evden kendinizi silmeyin. Ben silmeyeceğim. 🤗🤗🤗

Bugün pazar detoks haftasının sonuna geldim. 1,5 kg kaybetmişim. 🥳 haftaya greyfurt diyeti yapacağım. Detayları yarın yazarım.

Rabbim bir kapıyı kapar digerini açar InşAllah canım 🤲🏻🤗
Topigin çok tatlı takipteyim 😍

yıllara meydan okuyan Ajda Pekkan gazıyla 😍

Greyfurt diyetine başlıyorummm
🍊
1 adet greyfurt
🍊1 fındık büyüklüğünde yaş zencefil
🍊1 tatlı kaşığı chia tohumu
🍊1 yemek kaçığı yulaf ezmesi

* rondoda bızt bızt yapıyoruz. Kahvaltı yerine bunu tüketiyoruz.
* öğlen yemek yiyoruz.
* akşam sadece salata yiyoruz. Baklagilli olabilir.
* kg başına 30 ml su içiyoruz. Ortalama 70 kg biri ortalama 2 lt içecek.
*sabah tüm öğünlerden önce 500 ml su içiyoruz.
* sabah yeşilçay içiyoruz. Gün içinde çay kahve sade soda serbest.
* günde max. 2 bitki çayı içiyoruz.

Greyfurt diyeti benim hep kurtarıcım olmuştur. Uzun süreli kullanımda da sonuç veriyor. 1 ay bile nonstop yapabilirsiniz. Hiç diyet yapmadan günde 1 adet greyfurt yiyerek de kilo verebilirsiniz. Yağ yakıcı özelliği var. En sevdiğim meyvedir kendisi.

Bunun dışında bugün gardırobumu ayıklayacağım. Benim eşimin ve bebeğimin kullanmadıklarını kaldırma zamanı geldi. Ferahlayalım biraz. 🤗

Günaydıın günaydınn sıcacık bir klip 🤗

Birkaç dostumla bir masanın etrafında toplanıp çayların kahvelerin arasında muhabbetin dibine vurmak istiyorum. Ama uzaktalar😔 ne kadar zor değil mi. Beraber gülebileceğin insanları bulmak. Onlar senin samimiyetini bilirler. Sadece eğlenirsin. Samimiyetimi kanıtlamak zorunda olduğumu hissettiğim an uzaklaşıyorum. Çünkü hiç kimseye kalbinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz. Hani durup deriz ya sen ne demek istediğimi anladın diye. Bu frekansı çok seviyorum. Çünkü anlamayanın kulağı sağır olur. Çırpındığınızla kalırsınız.

Kendinize bir iyilik yapın ve etrafınızdaki negatif insanlardan kurtulun. Etrafınızda kalması zorunluysa mesafe koyun. Sizi eleştirmeyi kendine görev bilmiş insanlardan kaçın. Kalbinizi kimseye kanıtlamak zorunda değilsiniz. Yanlış anlaşılmaları düzeltmek zorunda değilsiniz. Çünkü kusur gören gözdedir. Kendinizi mi aklayacaksınız. Bırakın öyle kalsın. İfade edemediğinizi mi düşünüyorsunuz. Bu bocalamalarda bir de şunu düşünün. Karşınızdaki yanlış kişi. Çünkü sizi geriyor. Kimse için değişmeyin. Bazı insanlar kendi içlerindeki savaşı etrafa kusarlar. Bunlar zor insanlardır. Herkesle iyi geçinmek zorunda değilsiniz. Saygınızı koruyun yeter.

*Negatif insanlardan ve negatif düşüncelerden arınma günü :KK5:

CF2DAB18-5F67-4DAA-A9BC-DFECF3A6B47F.jpeg

Eveet üç aylara girmiş bulunuyoruz. ‘Oruç tutun, sıhhat bulun.’ Hadisi şerif-i ile de belirtildiği üzere orucun en başta sağlığımıza ciddi faydaları var. Toksik düşüncelerden arındırır. Bugün itibariyle Recep ayında tutabildiğim günler oruç tutmayı hedefliyorum. Ramazan ayına da hazırlık olsun. Bu topikte manevi hayatı öne çıkarmak istemesem de üç aylardan nasibimizi alalım.

Gelelimm bugünee🤗🤗

Özellikle kış aylarında yüzümüz pul pul olur. Bir sıcak bir soğuk derken derimiz çatırdar. Ölü derilerden kurtulalım. Hiç denediniz mi bilmiyorum. Toz şeker ve limon peelingi.

Malzemeler
*1 yemek kaşığı toz şeker
* yarım limonun suyu

ikisini karıştırıyoruzzz. Yüzümüze nazikçe peeling yapıyoruz. Biraz kızarıyor çok normal. Kaş diplerini de unutmayın. Sonra duruluyoruz. Ardından biraz nemlendirin. Bebek gibi pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız. Bonus olarak da parıl parıl parlıyor.
Yapanların harika dediğini duyar gibiyim. 😁🤗

X