bir insanın huyu zamanla değişir mi??

kafadar

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2008
370
214
can çıkmayınca huy çıkmaz derler.. mümkünmüdür?
yoksa insan zamanla,yaşadıkça,tecrübelendikçe hayata bakış açısı değişebilirmi?

arkadaşlar bu konuyu gerçekten sizlerden fikir almak için açıyorum..
yani bir insan yedisinde neyse yetmişinde de o mudur?
kişi yaşadıklarından,yapmış olduğu hatalardan ders alırmı..

Yedisinde neyse yetmişindede odur.

Lafı cok anlamlı ver gercekci bir laf.
Ama şuda varki kişi kendi isterse bazı huylarını değiştirebilir. Yada sevgilisi eşiisterse.
Tabi oda oturmuş huyları değildir.
Zamanla bir şeyler paylaştıkca ders aldıkca değiştirebilirinsan kendini yada değişebilir.

Lise yıllarımdaki abdallıgımla şuanki durumumla kendimi kıyaslıyorum.Bi çok şeyimi sacma ve cocuksu buluyorum:nazar:

Umarım dogru anladım demek istedigini:1closedeyes:

Bence bu insana bagli!!:1closedeyes:

Kendimden yola cikarsam mesela benim cogu seylerde fikrim degisti evlendikten önce ve sonraki düsüncelerim ayni degil....:kahve:

Ama Karakter olarak degismedim, neysem oyum yani... acikcasi bence insanin düsünceleri degisir yaptigmiz yanlislardan ders cikarabiliriz lakin karekterimizin degisecegini sanmiyorum.:nazar:

Bir insan inancti ise inactidir, anlayasisiza anlayissizdir, cimri ise cimridir vs. vs. yani bir bakima atalarimizin sözleri bosu bosuna söylenmedi...yerimseniben

Sevgiylea.s.

CANIM YILLAR GECTIKCE olgunlasırız aynı hataları yapmayız.. aılemıze kızdıgımız cok sey yaslandıkca haklı olduklarını goruruz....ama bu yıllar bızı egıtır karsıya olan saygıyı af edılmeyı af etmeyı ogretır..yasadıgımız pısmanlıklar yada hayatın darbesı bızım ders almamızı ve pişmemizi saglar
AMA
ınsanın kendı fıtratında yaradılısında bazı huylarıda hıc ama hıc gecmez mesala
ınatcı oluşu
patavatsız oluşu
sakın durgun oluşu ıcıne kapanık oluşu telaslı panık oluşu
bunu gıbı ınsanın kendı ozellıgınde olan seyler yüz yasınada gelsen geçmez

İnsanların karakterleri değilde,davranışları değişir zamanla bence.
Zamanla olgunlaşır ve farklılaşır kişiler diye bir düşünce vardır ya;
Bunlar değişen davranış biçimidir aslında.

X