• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan ten renginin ne olduğunu nasıl anlar ..

tinqerbeLL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
83
1
36
İstanbul
kimisi esmersin diyo kimisi buğday tenlisin ne renk olduğumu çözemedim valla ya:.. buğday ve esmer ünlülerin resmlerini koyarmsnız

$1jenniferlopez2vn8.jpg Bugday tenli

$cagla_sikel_1237789228.jpg Esmer tenli

$12ar1to0.jpg Beyaz tenli

Son düzenleme:
esmer ten kahverengiye dönük olur, Tuğba büyüküstün gibi
buğday ten ise sarıya dönük olur aklıma ilk gelen catherine zeta jones oldu...

Esmerliktede ton farkı oluyor kimisi çok esmer mesela

Ara tonlari da var. Mesela ne cok beyaz oluyor ne de bugday. Türkiye'de süt beyaz insan sayisi az oldugundan acik bugdaylara bile beyaz tenli derler.
Ten rengi nasil anlasilir bilemem de ten renginin alt tonunun sicak mi soguk mu oldugunu damarlarina bakarak anliyormussun.
Damarlarin yesilse soguk, morsa sicak oluyormus. Ilginc geldi bana. Benimkiler yesil.

Ben gün isiginda bembeyazim ama kapali bir yerde oda isiginda daha koyu görünüyorum. Acik bugday degilim ama bir kizil kadar da beyaz degilim.
Ben bir de sunu merak ediyorum, teni beyaz saci koyu kahve ya da siyah olan insanlara esmer mi denir, kumral mi? Avrupa'da esmer diyorlarmis ama burda teni beyaz oldugu icin esmer denmiyor genelde.

Ellerinin ve yüzünün rengine bakma, onlar günes gördügü icin rengi degisken olur. Günes görmeyen yerlerinin rengine bak. Mesela benim ayiptir söylemesi gögüslerim seffaf gibidir, elimi üzerine koydugumda ellerim baya koyu kalir.

Ara tonlari da var. Mesela ne cok beyaz oluyor ne de bugday. Türkiye'de süt beyaz insan sayisi az oldugundan acik bugdaylara bile beyaz tenli derler.
Ten rengi nasil anlasilir bilemem de ten renginin alt tonunun sicak mi soguk mu oldugunu damarlarina bakarak anliyormussun.
Damarlarin yesilse soguk, morsa sicak oluyormus. Ilginc geldi bana. Benimkiler yesil.

Ben gün isiginda bembeyazim ama kapali bir yerde oda isiginda daha koyu görünüyorum. Acik bugday degilim ama bir kizil kadar da beyaz degilim.
Ben bir de sunu merak ediyorum, teni beyaz saci koyu kahve ya da siyah olan insanlara esmer mi denir, kumral mi? Avrupa'da esmer diyorlarmis ama burda teni beyaz oldugu icin esmer denmiyor genelde.

Ellerinin ve yüzünün rengine bakma, onlar günes gördügü icin rengi degisken olur. Günes görmeyen yerlerinin rengine bak. Mesela benim ayiptir söylemesi gögüslerim seffaf gibidir, elimi üzerine koydugumda ellerim baya koyu kalir.

bende şimdi baktımda benimde damarlarım yeşil...asıl burda saçı siyah olana teni beyaz olana esmer diyolar.biz saç renginden diğil tenden bahsediyoruz neden ikisini birbirine karştırdıklarını anlamıyorum

bunu ben de anlamıyorum işte :26:
mesela ben de açık tenliyimdir ama saçlarım normalde koyu kahve-kestane gibi, gerçi uzun süredir kızıl kullanıyorum çok da yakıştığını söyler herkes.. yani esmer olmadığım kesin :1:
ama avuç içlerim pamuk gibi bembeyaz ellerimin üstü, kollarım hafif buğday-sarı gibidir.. mesela saf beyaz tenli olanlar güneşte domates gibi kızarır hemen ama ben bronzlaşıyorum o zaman beyaz tenli değil miyim :44:

bunu ben de anlamıyorum işte :26:
mesela ben de açık tenliyimdir ama saçlarım normalde koyu kahve-kestane gibi, gerçi uzun süredir kızıl kullanıyorum çok da yakıştığını söyler herkes.. yani esmer olmadığım kesin :1:
ama avuç içlerim pamuk gibi bembeyaz ellerimin üstü, kollarım hafif buğday-sarı gibidir.. mesela saf beyaz tenli olanlar güneşte domates gibi kızarır hemen ama ben bronzlaşıyorum o zaman beyaz tenli değil miyim :44:

keşke şu ten renginin nasıl anlaşıldığını bilsemde yardm etsem cnm:61:

Yuh ne cahilmisim! :27:
Mor damar sicak, yesil damar soguk... :37:
Neyse su anki bilgim kadariyla bir düzeltme yapayim;
Sicak alt tona sahip yani teni sarimsi olanlarin damarlari yesilimsi, soguk alt tona sahip yani teni pembemsi olanlarin damarlari mavi görünür. Sicak alt tonlu tenlere sicak renkler(kirmizi, turuncu, sari), soguk alt tonlu tenlere soguk renkler(mavi, mor,pembe) yakisir.
Bir de iki gruba da girmeyen ten rengi var, alt tonu nötr olarak adlandiriliyor. O ten rengine de genelde her renk gider.
Tabi soguklara kirmizi, sicaklara pembe gitmez diye bir kural yok. Soguk alt tonlara mavi bazli kirmizilar, sicak alt tonlara nude pembeler uygun olur.

Back