Bir İnsan Çocuğuna Bunu yapar mı? Bunun Bir Bedeli Olmalı

BENİMDE çocuğum oldu ne ya hu ?
Çok büyük günah..
Dava açın avukat tutun . Hakkınızı alın .
Bu tip insanların çöpünü almazsınız gururunuzdan ama
Bunlar şükreder istemiyorsunuz diye .
İnadına kuruşuna kadar alacaksınız bu tip insanlar gurur , haysiyet , hak hukuk bilmezler
Allah yardımcınız olsun

Hayır canım ailecek vicdansız bunlar. Para vermek gerekir çocuğa diye uzak durdular hep kesin
Kimse aramadı... neymiş ben elimle çocuğu onların evine götürecekmişim. O zaman öyle demişlerdi.
Hep benden beklediler. Götürdüm ilk sene ama baktım bunlar yalandan seviyor belli anlıyor insan
Yalandan çocuğa evde iki lokma yedirdiler. Onu bişey sandılar. Sonra çocuk gitmek istemedi orda sıkılıyorumç Hep otur kalkma diyolar hareket ettirmiyolar dedi yavrum.
ayy ne diyeceğimi mi bilemedim.
hadi eski eşin denilen kişi çocuğuna sahip çıkmamış ama dedesi ve babaannesi de mi sahip çıkmaz.
rabbim merhamet versin.

bız bu sekılde yasıyoruz 5 senedır nafaka almadım
5 senedır cocuguda gorme talebı olmadı

ben nafakaların pesıne dusmeyecegım
ama olursa ararrsa suanda veya onumuzdekı yıllarda bende toplu odeme talep edecegım ve easla o parayı cocuguma harcamayacagım . sadece evet bunun bır bedelı olsun ıstedıgımden yaparım
bızım nafaka her sene 100 tl artırım seklındeydı
ben kafaya takmıyorum ben calısıyorum evlıyım , acıkcası maddı olarak hıc bırseyden mahrum kaldıgını soyleyemem
sızın yerınızde olsam bır kurusuna tenezzul etmem sımdıye dek kursagından parası gecmemısse bundan sonra gecmesede olur
maddı yeterlılık nasıp meselesıdır nasıp bu kadar deyıp yoluma bakarım kesınlıkle

Ben koyuyorum hayvanogluhayvan.

Vallahi adalete hic guvenmeyin hanimefendi, sizin herif baska bir ulkede, ayni sehirde olup tek kurus alamayan var. Size avukat gerek, bulundugu ulkedeki konsolosluga tebligat gondertirsiniz, onlar da adresine gonderirir belki?
ve bence bunu ancak baro avukatları yapar
cunku nedense avukatlarada guvenmıyorum ıyı bır avukat ordum vardı fakat foss ıdı :KK70:
sonradan duydum ve ogrendıgıme gore barodakı avukatlar hem yukselmek ıcın hemde adlarını duyurmak ıcın canla basla calısıyorlar
ama bunu cıdden yapmalımı bence hayır

Yurt dışında bulunan T.C. vatandaşlarına konsolosluk aracılığıyla tebligat yapılabiliyor. Ancak açık adres belirtmek gerekli. Sizde açık adres yok anladığım kadarıyla. Evrak Cumhuriyet Savcılığı Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk İç ve Dış işleri Genel Müdürlüğü kanalıyla tebliğe çıkarıldığına göre bu kanal ile konsolosluklardan ve büyük elçiliklerden adres araştırması talep edebilirsiniz. Tabi hangi yola başvurduysanız o merci kanalı ile olacak bu . Hatta bana kalırsa yargı kanalıyla eski eşin çalışıp çalışmadığı Güney Amerika makamlarına sorulsa ayrıca iyi olur. Lahey sözleşmesine taraf Amerika. Hukuki ve ticari işlerde adli yardımda bulunmak zorunda.

Avukatmısınız baya ayrıntılı yazmışsınız da teşekkür ederim. Bunları not alıyorum

Öncelikle uluslararası hukuk dalında uzman bir avukat edinmelisiniz. Bu iş avukatsız kesinlikle olmaz. Öncelikle ülkemiz mahkemesinin almış olduğu karar eski eşinizin yaşadığı ülkenin mahkemesine tenfiz edilecek, ancak bununla bitmiyor iş. Ülkemizde alınmış bu karar, o ülkenin yasaları çerçevesinde tekrar değerlendirmeye alınır. Bu işlem için cumhuriyet başsavcılığına başvuruda bulunmaz gerekmektedir.

Şu da var ki, bir mahkeme kararı , sadece kararın alındığı ülke sınırları içerisinde geçerlidir.Yani kısacası , şu an içinde bulunduğunuz durumdan Türk adalet sistemi suçlu değildir. Alınan kararın, diğer ülkede ki ilgili kurumlara bildirilmesi gerekmektedir. Gerekli incelemeler sonucunda diğer ülke kararı inceleyerek kabul yada red eder. Kabul edilmesi durumunda , işlemler yapılır ve karşı taraftan para kesilerek belirlenen hesaba yatar.

Teşekkür ederim çok zorlu bir süreç. İnşallah bir yol bulabilirim

bız bu sekılde yasıyoruz 5 senedır nafaka almadım
5 senedır cocuguda gorme talebı olmadı

ben nafakaların pesıne dusmeyecegım
ama olursa ararrsa suanda veya onumuzdekı yıllarda bende toplu odeme talep edecegım ve easla o parayı cocuguma harcamayacagım . sadece evet bunun bır bedelı olsun ıstedıgımden yaparım
bızım nafaka her sene 100 tl artırım seklındeydı
ben kafaya takmıyorum ben calısıyorum evlıyım , acıkcası maddı olarak hıc bırseyden mahrum kaldıgını soyleyemem
sızın yerınızde olsam bır kurusuna tenezzul etmem sımdıye dek kursagından parası gecmemısse bundan sonra gecmesede olur
maddı yeterlılık nasıp meselesıdır nasıp bu kadar deyıp yoluma bakarım kesınlıkle

Ben sizin gibi düşünmüyorum.
Evli olmasaydınız maddi yeterliliğiniz olmasaydı. Bu nafakayı ödememesini ister istemez kafanıza takardınız

Evli olmasaydınız maddi yeterliliğiniz olmasaydı. Bu nafakayı ödememesini ister istemez kafanıza takardınız
ben bıraz durumu kabullenme kısmında rahatım
evlı olmasaydımda darda olmazdım hatta calısmasaydımda ama tum bunların tersı oldugunu dusunelım atıyorum her cocuk ozel okula gıtmıyor her cocuk marka kıyafet gıymıyor dıye nasıbıme razı gelırdım
(not eşimden fazla kazanıyorum)
cunku maddıyatın tamamen nasıp ısı oldugunu dusunuyorum hepımız yanı sartlarda yasamıyoruz sonucta

Aslında icraya koydum ama o kağıt eline ulaşmadığı için hiç bir yasal işlem başlamadı
Dediğiniz gibi mesela tr ye giriş yapınca hava limanında yakasına yapışsınlar bunun istiyorum.
Bir arkadaşımın eski eşi de nafakasını yatırmıyordu ve adamın da adresi tam belli değildi. Avukata vermişti arkadaşım. İcra takibi yaptı avukat. Geçenlerde bir otelde görülmüş adam ve hapse almışlar. Adam birikmiş nafakaları ödedi sonra.
Tam detayını bilmiyorum ama. Avukatlara sormak lazım.

10 yıl önce boşandım ortak bir çocuğumuz var. Ama eski eş çocuğuna bugüne kadar tek kuruş ne nafaka nede para yardımı yapmadı. Onun babalığını insanlığını sorgulamayı ben yıllar önce bıraktım ama düşündükçe bu kadar kolay olmamalı dünyaya bir çocuk getirdiysen sonuna kadar sorumluluğunu taşımalısın

Yıllardır çocuğunu aramadı. Bırakın çocuğun masrafını çocuğunun sesini bile duymadı.
Zaten bu saatten sonra aramasın çocuğumda istemiyor onu.
Hakim çocuğa nafaka bağlamıştı o yıllarda 150 TL
Ama bu mahlukat hiç bir masrafı için para göndermedi. Çocuğun nafakasını yatır dediğimde ben para veremem evlendim benimde çocuğum oldu masraflarım var diyip defolup yurtdışına gitmiş. Orada yaşıyormuş.
Kesin orada da eşinden besleniyordur asalak. Sorumsuz çalışmayı sevmeyen devamlı tüketen bir tipti.

Ben 2 sene önce icradan kağıt gönderdim. Bankaya harc yatırdım kendimce birşeyler yapmaya çalıştım avukatın yönlendirmesiyle ama elde var sıfır. Faizleriyle birlikte hesaplattım ama o şahıs o tebligatı almadığı için süreç başlamadı. Kesinleşmiş nafaka davamdan sonuç alamadım. Yasalar bu kadar çocukların haklarını koruyor demek ki...
Zaten hem ev geçindirip çocuk okutuyorum. Birde bu davalar için avukata verilecek parayı temin edemedim.
Araştırıyorum hep uzun makaleler yazılar kafam karışıyor. Kendisi güney Amerika da cehennemim taa dibinde
Şimdi ben o zat orada diye hiçbir zaman nafaka alamayacak mıyım. Çocuk büyüdükce masrafları artıyor. Mahrum etmeye hakkım var mı. Yeri geliyor alamıyorum yapamıyorum. Gencliğim hep evim çocuğum için çabalamakla geçti. O ise hiç çocuğu yokmuş gibi yaşadı. Buna çok sinirleniyorum.

Sizler hiç böyle bir duruma şahit oldunuz mu yaşayan var mı sonuç alabilen var mı?

aynı durumdayım. babama şirinlik yapıp adresini almaya çalışıyorum başka türlü olmuyor. telefonuna ulaştım ama telefon sinyalyle falan yer belirlenir mi bilemedim...

yahu zenginler bile çatır çatır nafaka alıyor..sizin en tabi hakkınız.

ayrıca eşinizin bulunduğu ülkede ki konsolosluğa icradan alacağınız ilamlı takip ve tebliğ mazbatası mühürlü olmak kaydı ile tebligat kanunun 25.maddesi gereği tebligatın tebliğ edilmesi mümkündür.

Eşinizin açık adresi var mı

yahu zenginler bile çatır çatır nafaka alıyor..sizin en tabi hakkınız.

ayrıca eşinizin bulunduğu ülkede ki konsolosluğa icradan alacağınız ilamlı takip ve tebliğ mazbatası mühürlü olmak kaydı ile tebligat kanunun 25.maddesi gereği tebligatın tebliğ edilmesi mümkündür.

Eşinizin açık adresi var mı

ayrıca avukata aracıya gerek yok..Eşinizin adresini bilmiyorsanız.

Kendiniz icra takibi açtığınız daireye gidin.. Eşiniz için mernis talebi açın..Aynen yazıyorum..

.... adına yaşadığı son adresin mernis kayıtlarından bakılmasını ve tebligat çıkartılmasını talep ederim.

ad soyad imza.

hepsi bu.

X