• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Hemsirenin Yazdıkları

Ragingr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2015
11
19
3
Bir hastane düşünün. Sehrin epidural dogumda isim yapmis hastanesi Bir hemsire var sinra bir bucuk sene boyunca gece gunduz calisiyor burada ebe olarak. Ariyorlar destege gel diye geliyor 40 saat hastaneden cikmadigi oluyor. Sevgili doktoru diyor ki hastam dogurana kadar burdasin buyun planlarini iptal ediyor dogum hastasini takip ediyor dogurana kadar guler yuzle butun simarikliklarini es gecip memnun etmeye calisiyor cunku dogum yapicak ozel bir an ve merkezi o hasta oluyor. Tum bunlara ragmen doktorlarin egolarinin tavan yaptigini kufur hakaret tehdit herseyi isittigini dusunun. Ve bir bayanin bunu erkek doktordan duydugunu dusunun. Sonra bir gun bi dogum oluyo bi bakiyosun bebek nefes almiyor dogum cok zor gecti cunku artik dua ediyoruz icimizden bebek anne saglikli olsun diye icimizden ediyoruz cunku basortusune bile laf ediyorlar. Bebek nefes almiyor anestezi dokturu da var saat 18.00 mesai bitmis cocuk doktorumiz yok yenidogan hemsiremiz yok. Anestezist ambuluyor ama yanit yok daha sonra bebekbkayik gozlerle bakior salik bir gorunumu var solunum varla yok arasi. Anne masada agliyor oldu mu diye yok diyoruz sakinlestiriyoruz. Sonra doktor bize kuvozde bekletin ailenin yanina verin diyor ve gidiyorlar evlerine. Biz kaliyoruz iki ebe bir personel.
Sonra bebegi kuvoze koyuyoruz bir saate yakin takip ediyoruz bebek aglamaya basliyor. Sekeri dusmesin emzirmeye annenin yanina goturuyoruz mama veremiyoruz oncelik anne sutu. Bebek ailenin yanina gidince morarmaya basliyor solunum gidiyor. Apar topar kosarak kuvoze goturuyorum ambulamaya basliyorum acil hekimini ariyoruz cocuk doktorunu ariyoruz evden aldiriyoruz araba gonderiyoruz acilden. Kapida bize saldirmak icin bekleyen bebegin babasi ve ailenin digerleri. Bebegin kan sekeri 19. Apgar 1. Bebegi kaybetmek uzereyiz cocuk doktoru geliyor ve bebegi devlet hastanesine sevk ediyoruz. Doktor olmadan bizim birsey yapmaya yetkimiz yok, bebek yolda birkac kere nobet geciriyor bebek daha 2 saat oldu dogali. Sevk oldugu yeri ariyoruz nasil diye entube edilip sogutmaya alindigini soyluyorlar.
Ve olay burada basliyor.
Bu dogumdan 6 ay sonra o hastanin dosyani onume koyuyorlar ve dosyada bebegin kotulestigini yazdigim hemsire gozlem yerini degistirmemi, apgar cizelgemdeki 1i 8 le degistirmemi soylemis sevgili doktorlarim hem de yuzume soylemeye yuzleri olmamis arkadaslarima soylemisler. Bebek engelli kalmis hastaneye dava acmis 'DOGUMDA DOKTOR HATASİNDAN DOLAYİ ANOKSİDE KALAN BEBEK ' sifatiyla. Tabi herkesin etekleri tutusuyor dosya degistirilecek. Ben gidiyorum anlayamadim ne demek istediniz diyorum 'HEMSİRENİN APGAR YAZMA YETKİSİ YOK SEN ORAYA APGAR YAZAMAZSİN DOKTOR NE DERSE ONU YAZACAKSİN ORAYA ' diyorlar bana. Ama diyorum apgar degerlendirilmesinin altinda hemsire ad soyad imza yaziyor benim imzam var orada hayir diyorlar yapamam degistiremem bu dosya mahkeme dimi diyorum evet oyle birsey var diyolar korkularini anlamayayim diye. E diyorum ben mahkeme cagrildigimda ailenin yaninda bebegin iyi oldugunu nasil soyleyeyim e soyleyiver ne olacak diyorlar. Hayir ben yalanci sahitlik yapamam siz benden bunu istiyorsunuz diyorum yok oyle deme diyolar vicdansizca. Sonra aliyorum dosyayi bashekime gidiyorum diykrum boyle boyle bir durum var ben dosyayi degistirmek istemiyorum ne olacak dosyayi yuzume firlatiyor bana terbiyesiz sayhisiz vs hakaretler yagdiriyor. Agzimi acmaya firsat vermeden hakaret ustune hakaret ben dosyayi degistirmiyorum yalan soyleyemem diyebilip cikiyorum odadan. Sabah ise gidiyorum bir bakiyorum ki 'İSYERİ HUZURUNU VE DUZENİNİ BOZDUGU İCİN İS SOZLESMESİNİ FESH ETMİSLER' tamam diyorum feshin alina imzaya imtira etmiyorum haksiz yere cikariliyorum yalan beyanda bulunmadigim icin yaziyorum. Bu sefer eski istifa dilekcemi onume koyuyolar o zaman kendin cikiyosun dediler ve o sekilde cikiyorum oradan. Bu sekilde bitiyor canini disine katip calistigin emek verdigin yerdeki calisma hayatin.
Paylasmak istiyorum duyun tedbirli olun vicdaninizi dinleyin ben pisman degilim hem de bir gram pisman degilim iyi ki kabul etmedim. Ben daha cok sey kazandim. Lutfen okuyun okutturun.

Özel hastneler devletten daha fazla ilgi veryor die hastlar onca oara dokup bu hastnelere gidiyor demek ki cozum bu degil insanlik disi olaya sunu diebelrm kul hakkina girilmis sizin icin aile icin ozellikle bebegin hayatini resmen sondurmus Allah yanlarima birkamacak eminim buna para tuzagi demekki yazim cok yazik

Back