Bir günde Istanbul - yardim!?

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
Bir gün de istanbulun tarihi yerlerini bilindik ve görülmeye deger yerlerini gezmek istiyorum.

Tavsiyeleriniz ve önerilerinizi lütfen paylasirmisiniz?

En basta nereleri gidip görmek lazim?

Benim ilk aklima gelenler:

Ayasofya camii,

Kizkulesi,

Kapalicarsi,

Topkapi Sarayi

Yardimci olurmusunuz lütfen?

aya sofya camii
sultan ahmet camii
süleymaniye camii
topkapi sarayi
dolmabahce sarayi
kiz kulesi
galata kulesi
galata köprüsü
kapalicarsi
taksim
istiklal caddesi

bu yerleri bir günde gezmek mümkün mü?

bir birlerine cok mu uzaklar?

aslında kız kulesi ve dolmabahçe sarayı hariç diğer yerler birbirine çok yakın ama 1 günde hayatta gezilmez.

sultanahmet camii , ayasofya ve topkapı sarayı zaten hepsi aynı yerde aynı meydanda

sultanahmetten aşağıya doğru inerseniz galata köprüsüne ulaşırsınız

galata köprüsünden karşıya karaköye geçerseniz galata kuleside orada zaten

karaköy tünelden tramvaya binerek taksime ve istiklal caddesine gidebilirsiniz

kapalıçarşı ve süleymaniye camii beyazıtta orası da eminönüne çok yakın

sabahtan çıkarsanız mümkün tabi. beyazıt'tan başlayıp önce süleymaniye camii, kapalıçarşı... çarşıdan çıkınca ayasofya, sultanahmet camii, topkapı sarayı... hepsi yanyana. topkapı sarayı biraz vakit alır. yere batan sarnıcı da buraya çok yakın. tramvayla karaköy'den tünel'le taksim'e çıkarsanız galata kulesi hemen orada. kuleden inince istiklal'de meydana doğru yürünür.

bu şekilde 1 günde gezmek mümkün, biz yapmıştık :) akşama kadar bitiyor ama ayaklarda derman da kalmıyor... he bu arada camiler ücretsiz tabii, ayasofya ve topkapı sarayı için müze kart alıp girebilirsiniz. yalnız sarayda harem ayrı, 15 tl giriş ücreti. girmek şart değil tabi. yerebatan sarnıcı 3 tl. galata da 10-15 lira gibiydi.

dolmabahçe taksim'den fazla uzak değil ama bu kadar gezmeden sonra o saate açık kalmaz. açıkçası Atatürk'ün odası dışında görülesi bir şey de yok. rehberlerle gezildiği için belli bir düzende, sıra bekleyerek geziliyor. biraz vakit alır yani.
kız kulesi için de eminönü ya da kabataş'tan (ikisi de tramay hattı üzerinde) üsküdar'a vapurla geçip biraz yürümek gerek. topkapı sarayı, saray burnundan ya da gezilen yakın yerlerden görülmesi kafi bence :)

sabahtan çıkarsanız mümkün tabi. beyazıt'tan başlayıp önce süleymaniye camii, kapalıçarşı... çarşıdan çıkınca ayasofya, sultanahmet camii, topkapı sarayı... hepsi yanyana. topkapı sarayı biraz vakit alır. yere batan sarnıcı da buraya çok yakın. tramvayla karaköy'den tünel'le taksim'e çıkarsanız galata kulesi hemen orada. kuleden inince istiklal'de meydana doğru yürünür.

bu şekilde 1 günde gezmek mümkün, biz yapmıştık :) akşama kadar bitiyor ama ayaklarda derman da kalmıyor... he bu arada camiler ücretsiz tabii, ayasofya ve topkapı sarayı için müze kart alıp girebilirsiniz. yalnız sarayda harem ayrı, 15 tl giriş ücreti. girmek şart değil tabi. yerebatan sarnıcı 3 tl. galata da 10-15 lira gibiydi.

dolmabahçe taksim'den fazla uzak değil ama bu kadar gezmeden sonra o saate açık kalmaz. açıkçası Atatürk'ün odası dışında görülesi bir şey de yok. rehberlerle gezildiği için belli bir düzende, sıra bekleyerek geziliyor. biraz vakit alır yani.
kız kulesi için de eminönü ya da kabataş'tan (ikisi de tramay hattı üzerinde) üsküdar'a vapurla geçip biraz yürümek gerek. topkapı sarayı, saray burnundan ya da gezilen yakın yerlerden görülmesi kafi bence :)

cok cok tesekkür ederim..

evet bizde bir gün sabah erkenden cikmak istiyoruz aksama kadar..

birde pier loti diye bir yer varmis orasi nerede acaba?

siz bu istanbul turunu bir günde yaptiniz öylemi?

bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim..

özellikle görmek istedigim yerler kiz kulesi ve istiklal caddesi..

camiiler yan yana ise onlarin hepsini görmek mümkün olur o zaman..

peki bu geziyi bir pazar günü yapmakta mümkün mü?

burada genelde pazar günleri resmi tatil oldugu icin soruyorum..

evet, biz bu saydığım turu 1 günde yaptık. sabah beyazıtta başlayıp taksim'de bitirdik :)

pazar günü mümkün tabii. yanlış hatırlamıyorsam pazartesi topkapı sarayı kapalı mesela. ama pazar günü sorun olmaz. tabii yine de aklınızda soru işareti kalmasın istiyorsanız hepsinin kapalı olduğu günü belirtirler internet sitelerinde.

pierre loti eyüp'te. diğer yerlere biraz uzak ne yazık ki. aynı güne sığdırmak zor olabilir.

cok tesekkür ederim

rica etsem listemi kontrol edermisiniz o zaman

sirasiyla dogrumu anladim diye gezilecek yerleri

1. beyazit - süleymaniye camii

2. kapalicarsi

3. ayasofya & sultan ahmet camii & topkapi sarayi

4. yere batan sarinci ( yakin oldugu icin belki )

5. tramvayla karaköye

6. karaköyden tünele oradan taksim & galata kulesi

7. istiklal caddesi ( kuleden inince )

8. en son kiz kulesi icin vapurla üsküdar'a gecip biraz yürümek lazim

dolmabahceyi ve pierre lottiyi siliyorum listeden :))

peki ben kocaeli tarafindan geliyorum

geziye nereden baslamam gerekecek?

kız kulesi anadolu yakasında diğer yerler avrupa yakasında

istersen önce kız kulesini görüp daha sonra eminönüne geçebilirsin

seçim senin.

yazdığın sırayla gezmen iyi olur. müzeler 4-5 gibi kapanır çünkü, hem taksim akşam ayrı güzel olur :)

ayrıca müzekart alın, girişte ayrı ayrı para vermeyin. 1 sene geçerli, yine gelip gezebilirsiniz kartla.

nerkil, viracochanin deyisine göre demek ki kiz kulesi anadolu yakasinda

yani kocaeline daha yakin

kiz kulesini gündüz gözüyle görmek daha güzel olur belki de ne dersiniz?

sabah erkenden kiz kulesini ziyaret edip

ordan avrupa yakasina ve listede yazdigi gibi gezsek nasil olur?

bide sabah kacta yola cikmak lazim ki bu yazdigimiz yerleri bir güne sigdirabilelim?

müze karti dedigin mesela simdi alsam agusotos 2011 den agusots 2012 ye kadar mi gecerli yoksa sene sonuna kadar mi?

ve fiyati 15lira demistin dimi bu kartin?

1. kiz kulesi

Eki Görüntüle 245301

2. vapurla karsiya

Eki Görüntüle 245302

3. beyazit - süleymaniye camii

Eki Görüntüle 245303

4. kapalicarsi

Eki Görüntüle 245304

5. ayasofya & sultan ahmet camii & topkapi sarayi

Eki Görüntüle 245305

Eki Görüntüle 245306

Eki Görüntüle 245307