- 22 Şubat 2008
- 2.577
- 14
arkadaslar bugun asimiz vardi kizim yeni 2aylik oldu ilk asisi ama turkiyedeki gibi degil butun asisi 2 siringa yapildi icinde pnomokokde vardi ayrica atesi olmayacagi soylendi suanlik yokta rota virus asisini sordum dr a aslinda rota virusun sadece o mikrobun yol actigi viruse etkili bazen etkisiz bile oldugunu cocuklarin zaman zaman degisik sebeplerden ishal oldugunu onemli olan bebeklerin su kaybinin onune gecilmesini bununda bu asiyla olmayacagini uzerine basa basa soyledi ve turkiyede yaptirmayi dusundugumu soyledim tatile gidince kesin bir dille anlamsiz bosuna cocugunuzun bagisik sistemiyle oynamayin hatta ateslenirse calpol bile vermememi bebeklerin cok kuvvetli direncli olduklarini ilik dusla emzirerek ozellikle bugun 1kat daha fazla emzirerek az giydirerek ustesinden gelmemi istedi .kararsiz kaldim adam burada kursu baskani en iyi tip fakultesinde cocuk hastaliklari prof. ona gitmek bile sansti bu ulkede yazdiklari makaleler ilgi goruyor anlattiklarini duysaniz bizde babaannelerimizin teknikleri sanki sizinle paylasmak istedim 1)gazli bebekler icin tek yapilacak seyin hicbirsey yapmamak soyup tekmeler atmasini saglamak,2)bebege degil anneye agri kesici icirip hatta gerek yoksa onu bile onermedi sut yoluyla gecmesiymis 3),bebeklere kesinlikle yaz aylarinda su verilmesinin gerekliligini anlatti,4)ayrica bebekleri zaman zaman aglatmanin onemini vurguladi hemen kucaga almanin yanlis oldugunu soyledi,5) bazen mama verip vermemekte kararsizligimdan bahsettim mama vermenin asiriya kacmadan dogru oldugunu annenin bu surede dinlendigini sut kalitesinin arttigindan bahsetti ama mamalar kesinlikle icerige uygun gece son yemek olarak verilmeli ve bebek doydugu anda veya ictikten sonra ilk reddettigindede vermeye devam etmeden gazini almaya gecmeliymisiz.6)kizim tum gun cok emen bende sutu olan bir anneyim fakat kizim gece cok uyanirdi yatarken cok az 15mg cow gate 2 numara vermeye basladim simdi misil misil gece 11den sabah 6ya kadar deliksiz uyuyor sitede arkadaslar surekli 3saatte bir uyandirin diyor bende sorma ihtiyaci duydum dr uykunun anne sutu kadar etkili oldugunu buyurken gerekliligini huysuz ve mizildayan bir cocuk olmamasi icin emzirmek ve altini almak icin kesinlikle uykularinin bolunmemesi gerekirmis bu ilerki yasamlarinda huzursuz bacak sendromu hastaligina neden olurmus acikirsa zaten cok akilli varliklar oldugunu mutlaka uyanacaklarini bellirtti.7)cocuklari fazla giydirdigimizi ve aslinda yuksek atesin bebeklere soguk alginligindan cok buyuk hasarlar biraktiginin bazen bu tur usutmelere yakalanmasinin dogru oldunuda ekledi8)arkadaslar birde kesin bir dille belirtti size aktarayim bebeklerinizi esinizde dahil sigara icen insanlarin ellerini yuzlerini yikamadan opmelerine yaklasmalarina izin vermemek lazimmis nikotin bebeklerin ince cildinden opme yoluyla gecebildigini soyledi sigara icen insanlarin ozellikle ciltleri nikotini tutabiliyormus aman dikkat ben anlattiklarini onemsedim ve asidan vazgectim bana makul geldi kimse kolay prof. olmuyor ona guveniyorum heray sartlarimi zorlayip ona gitmeyi dusunuyorum soylediklerini size aktardim goz atarsiniz diye umuyorum sevgilerimle..........