Bir Geyşanın Ayakları ve Sonu..

lavender

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
712
2
643
İzmir
Think your shoes are uncomfortable?
The latest rage in Japan ....

image001bw.jpg

image002fa.jpg

image003p.jpg

image004av.jpg

image005sp.jpg

image006ru.jpg

image007i.jpg

Feel Better?
... now look at the kind of 'shoes' that was worn back in the day of the Geisha...
I can't imagine...

image008d.jpg

image009rs.jpg

image010qo.jpg

image011ca.jpg

image012ji.jpg

image013if.jpg

image014qh.jpg

image015v.jpg

unreal, huh?!?
Ayakkabı ile Sigara Paketi kıyaslaması…
ınanılacak gibi değil !

Son düzenleme:
insanin kendine ettigini köy biaraya toplansa edemezmis,
yazik bu ayaklarin cektigine yav:delphin:
hele su son ayakkabilara parmaklarim girmicek:roflol:

Belgeselini izlemiştim bunun.
Bilmem kaç yaşında giydiriyorlarmış,sırf küçük ayağı estetik buldukları için.
Dünyadaki en saçma olaylar arasında üst sıraları hakediyor yani...

Gerçekten çok korkunç.. Saplantılar ve gelenekler insanlara akıl dışı şeyler yaptırabiliyor bazen..

bende ayna belgeselinde bir toplulugun boyunlarına halka geçerdiğini görmüştüm şır buyunları uzun olsun diye bunun gibi birşey sanırım gerçekten de insanoğlunun kendine ettiğini kimse edemezz ya

Bence bu psikopatlık!Güzel görünüm için bu kadar eziyet çekmek başka türlü açıklanamaz!akannehir

saçma saçma ve saçma...
Benim ayağımda küçük bir nasır çıkınca acıdan ölüyorum, böyle ayakkabıları giydiğimi düşünemiyorum...Varsın ayaklarım büyük olsun...

Her ne kadar bize saçma da gelse bu bir gelenek arkadaşlar. Hangi ülkedeydi hatırlamıyorum ama kızların sünnet edilmesi, Afrikada bir kabilede burunlarına halka takıyorlar, boyunlarına 10-15 kat halka takanlar, kulak memelerine halka takanlar, ooooo neler neler.

Allahtan oralarda biyerlerde yaşamıyoruz ha:delphin:

Her ne kadar bize saçma da gelse bu bir gelenek arkadaşlar. Hangi ülkedeydi hatırlamıyorum ama kızların sünnet edilmesi, Afrikada bir kabilede burunlarına halka takıyorlar, boyunlarına 10-15 kat halka takanlar, kulak memelerine halka takanlar, ooooo neler neler.

Allahtan oralarda biyerlerde yaşamıyoruz ha:delphin:

he biliyom onlari, merakliyimdir belgesellere:lepi:
ya onlarla biarada yasasak bizde ayaklarimizi kivir kivir kivirdik yada kat kat halkalar takardik:tomato:
hem o halkalardan ne kaa cok varsa boyunlarinda o kaa itibari oluyomus onlarin:icecream:
emme iki halkayi cikarsalar boyunlari kiriliyo bide:1rolleyes:

her yerin gelenegi görenegi kültürü farkli elbet
ama hele o son hali
aman allahim ayak demeye bin sahit ister insan
onlara göre sexy cekici ve bakimli ayak bu demek demekki
cok sanliyiz cooooooooook

bu ne ya insanın vücudundaki herşey emanettir çok saçma inanışları var yok halka yok küpe nedir bunlar ya ayakları ayaklıktan çıkmış birde gururla gösteriyor bizde öyle ayaklara ayak denmez ayy ayakları yok denir bunlarda öyle korkunç ayaklardan zevkmi alıyorlarmış yazık valla çok yazık.

Tövbe estağfurullahhh şimdii bayılcamm yaaaakannehirmanyakmıdırlar nedirlerrrakannehiryaratıklarr

Arkadaşların dediği gibi daha önce bunu ve o boyunlara takılan halkaları, hatta bir de alt dudağın için yuvarlak çay tabağı büyüklüğünde bi şey geçirenler vardı. Şu anda yanılıyor olabilirim, ama en az 1-2 sini Barış Manço'nun programlarında izlemiş olabilirim.

Dünyanın her yerinde kadınları buluyor nedense böyle şeyler kötükedihüso Çok üzgünüm çoook

çok vahim ve üzücü bir son..belgeselini izlemişdim yüreğim dayanmamışdı...:sinifsinif:
o kadar çok garip geleneği olan toplumlar varki...üniversitede bir hocam anlatmışdı...bir kabile varmış
afrikada.. kadınların gögüsleri çıkmaya başladı andan itibaren asılma çekmek zorundalarmış akannehir çünkü yere değme ayaklara kadar değme geleneği varmış inanması bile güç ama öyle yapmaları gerek kaçışları yok :1no2:

Back