bir garip yüzük meselesi

Yok daha neler..çok abartmışsın canım ya hem kendini hem sevgilini üzersin böyle yaparak...kaynanam yüzükle oynanmasını istemiyor demişsin de o mu takıcak sanki sen kendi bildiğini yap..ayrıca akrabalar denesin bişe olmaz bizde denedik yengemizin teyzemizin yüzüğünü yada benim yüzüğümü çevremdekiler takmıştır yani negatifliği çağırma kendi kendine hiç bişey olmaz ama yok ne derseniz deyin benim bi kere içime sinmedi takıntı haline geldiyse değiştir tabiki sevgiline güzel bi dille anlat anlayışlıysa zaten sorun etmez

Benim takıldığım nokta alyans numarası ile tek taş numarası farkeder de baş parmaktan çıkacak kadar uçurum olmaz arasında.

Senin suçun kayınvaliden sormuş nasıl teklif etti diye güzeldi şöyle şöyle diyip geçin.
Kendi ailenizden arkadaşlarınızdan mutlaka birilerine teklifi anlatacaksınız anlatmam demeyin inanmam.
Kadına da üstün körü anlatıver o da oğlum romantik diyip sevinsin.
Sen sevgiline pırlanta fiyatına saat alsan annen arasa nasıl verdi saati nasıldı ortam dese sevgilin annene eh işte dese annen de der kıymet bilmiyor diye. Sonra buraya konu açardın sevgilim böyle dedi anneme diye.
Ayrıca kadına niye diyorsun ki büyük geldi şöyle oldu böyle diye sevgilinle hallet.
Kadına olumsuz şeyler demişsin hep eh işte, büyük geldi, olmuyor gibi.

Kayınvaliden klasik kayınvalide sen karışmasına izin verdikçe o da karışıyor.
İyi niyetle de yapsa kötü niyetle de yapsa bi müddet sonra karışması seni sıkacak ve kızdıracak haberin olsun.

Valla keşke kayınvalidene yansıtmasaydın. Artık ilerde her olayda, sen zaten memnuniyetsizsin diyecek.

Karışıyor diye kızmışsında, sen izin vermişsin karışmasına. Neden hesap veriyorsun kadına? Ona ne büyük olmasından? Daraltman onu niye ilgilendirsin? Yüzük onun mu?

Siz ilerde de ne alıp ederseniz kayınvalideye haber mi vereceksiniz?

Tamam, keşke senden önce denemeselerdi ama olan olmuş işte. Yüzük parmağına bol geldi diye olay çıkaran bir seni gördüm. Gideceksin daraltacaksın ya da taşı çıkarıp başka bi montüre takacaklar oldu bitti.

Teşekkür ederim sevgilim diyerek mutlu olmak bu kadar zor mu?

gerçekten kayınvalide adayının yaptığı ayıp..nazara gelince zaten yüzüğü değiştirceksin böylelikle ilk takan sen olacaksın :) tek taşıda bir bahane bul değiştir..

Bu dönemlerde böyle şeyler olabiliyor da sen çok sıkıntı yapmışsın,oğlanı da daraltır bu düşünceler. Heves etmiş gitmiş almış yüzük sana ne güzel işte. Allah korusun büyüden uğursuzluktan de geç. Annesiyle de tartışmaya girme,bazen büyükler gereksiz yere cümleler kurar durur önüne geçemezsin kimseyi de değiştiremezsin. Duymazdan gel, keşke o an iyidi mutlu oldum evlenme teklifi alınca, yüzükte güzel deseydin. sonrasında da büyük geldi daraltalım ya da değiştirelim gibi bişeyleri sevgilinle konuşsaydın. Bende tektaşımı değiştirdim taşı aynı kaldı başka bi yüzüğe taktılar. çokta bi maliyeti yok belkide hiç yok... Sıkma canını. ilişkiniz yıpranır,çocuğun gideceği yoksa da sıkıştırmandan gider.

kendinize dert arıyorsunuz ne yüzükmüş ya. pırlantası şöyle olsun kimse ellemesin bilmemne. yüzükle mi evleniyosun sevdiğinle mi. hiç anlamam bu zihniyeti benim için 40 tl lik yüzük bile olsa bana veren kişinin hediyesidir diye takarım taşı maşı da umrumda olmaz büyükse de küçültülür sanki çözülemeyecek bir şey

evliliğimin 8. yılına yeni girmişken belirtmek isterim ne tektaş sorunum oldu ne alyans, tektaşımı nişandan sonra kayınpederim aldırdı eşime. benim yoktur o takıltılarım yok tektaş, yok alyans, ben eşimle evliyim yüzüklerimle değil evlenmeden 7 ay önce annemi kaybettim nişanlandığımızda bir alyans aldık ama ben annemin alyansını taktım başkasının yüzügünü takmanın bir uğursuzluk getirdiğini de ilk kez duydum. inanmayın ve takılmayın böyle şeylere madem yüzüğe ısınamadınız değiştirin daraltırmaktansa değiştirmek taha mantıklı hem üzmeyin boşu boşuna birbirinizi. allah başka elem vermesin

allah k.validenin ve nişanlının yardımcısı olsun.. çok kaprislisin.. daha bunun düğün alışverişi var ki düşünemiyorum.. ay bu gelinliği kaç kişi denedi, ay bu yemek takımını kaç kişi elledi, ay bu halıya kaç kişi dokundu, bu oturma grubuna kaç kişi oturdu falan falan.. böyle hayat geçer mi bilemiyorum..

Aay sevdiğim bana tek taş alacak ben de bu kadar sorun üreteceğim,yok artık onu öpmekten öldürürdüm herhalde Yüzüğü takarım parmağıma baktım büyük geldi 'Hayatım küçülttürelim' derim. Annesine veya çevreye demeye gerek yok 'Büyük geldi' diye... Kusura bakmayın ama ben sizi hatalı gördüm en güzel anınızı yoktan yere öldürmüşsünüz...

uzun da yazdım halbuki ama bazı yanlış anlamalar olmuş. bir de özet geçeyim madem seri şekilde.

evlenme teklifinden sonra yüzüğe bakıyoruz, numarayla aldığı için büyük gelmesine şaşkınız.

"annem "teklif edince ara, merak ederim" dedi, arayayım" dedi. aradı konuştu sonra bana verdi. ben telefonu aldığımda zaten büyük geldiğini biliyordu.

"evlenince kilo alırsın, üstüne alyans takarsın" falan dedi, ben de geçiştirmek istemedim, ne kadar büyük olduğunu anlasın diye "başparmağıma anca oluyor" gibisinden bi şey söyledim, o da "oraya tak o zaman" dedi. nasıl teklif ettiğini sorunca da o kadar özele girmek istemedim, "eh işte" dedim geçiştirdim çünkü övsem detay soracak. o zaman "sen şekilcisin, oğlum sana yaranamıyor" dedi.

sonra da yüzüğü benden önce herkesin görüp dendiğini öğrenince yüzükten iyice soğudum çünkü kursağımda kaldı.

ha "altı üstü bi yüzük" diyenler de olmuş, ki çok haklılar, ama bana "sen cahilsin, bilmezsin, karışma biz hallederiz" dendiği için düğün hazırlıklarına dahil değilim, nasıl bi nişan istediklerini de net olarak belirttiklerinden ona da karışamıyorum, ben de incik boncukla oyalanıyorum.

Sen kendi düğününü bile planlamıyorsan, sana cahil diyen bir kv varsa, evleneceğin adam bu bizim düğünümüz, siz karışmayın, biz planlayacağız diyemiyorsa, bu adamla niye evleniyorsun?

Gene kabahat senin. Benim nişanlım böyle bir zayıflık gösterse, ben ayrılırdım. Sen neden evleniyorsun?

çünkü o da öyle görmüş ve ilk defa düğün yapıyoruz diye cahil olduğumuz konusunda haklı. oğluna da cahil dedi onu da karıştırmıyor bu arada. keşke bu kadar dışlamasa ama baktım kadın benden daha hevesli, dedim bi tane oğlu var varsın hevesini alsın, tatsızlık olmasın. ama fark ettim ki kadının sınırı yok.

Yanlış düşünüyorsun. Kusura bakma çok safsın.

Yerinde olsam asla evlenmem. Çünkü ilerde ev temizliğine karışacak, neden sen cahilsin çünkü o deneyimli. Çocuk olunca karışacak, her şeye karışacak. Allah aşkına kör müsün?

Öyle dediğinde bu benim düğünüm, sizin zamanınızdan bu yana çok değişti, bende hevesliyim ben planlayacağım diyemedin mi?

Sen böyle çok ezilirsin.

Nişanı kız tarafı yapar bir de sizden istekleri mi var bu kaynana biraz bilmiş şimdiden sana yaranamıyor yok baş parmağına tak beni ara falan umarım nişanlın ana kuzusu değildir yada evlenince uzak bir yerde oturursunuz

düğünü onlar yaptığı için bi şey demedim. istediği gibi yapsın. düğün faslının en sevdiğim yanı yüzük ve davetiyedir, davetiye ne olur bilmiyorum.
sevgilim "şindiden olay çıkarmaya gerek yok, kimse kırılmasın, zaten evlenince herkesin evi kapısı ayrı" diyor. umarım öyle olur.
eve falan karışmaya kalkarsa "herkesin kendi evi kendi düzeni, yemeseydi evlenmezdim, ben hallederim" derim. yeterince hoşgörü gösterdiğimi düşünüyorum.

evlenince karışmaz diye umuyoruz, sadece merasim gösteriş kısmına çok hevesli.

Gidip değiştirin sertifikası yoksa 1-2 hafta içinde değiştiriyolar
Sertifikalıysa nezaman istersen

Bende takıntılıyım ne takarım ne taktırırım alyansı

sertifikası varmış ama bana vermeyi unutmuş.

Ee onda duruyodur versin sana gidin değiştirin

Onun bir tane oğlu varsa sende bir kere evleneceksin. Karıştırma bir şeyine sonra içinde kalır. İyice alışır sonra herşeye burnunu sokmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…