bir garip yüzük meselesi

büyük müyük o tektaşı takabilmek için forumda can atan bir sürü üye var teklif için eh işte demenizde çok tuhaf , ya gerçekten çok açık sözlüsünüz yada patavatsız

özelimi anlatmak istemedim sadece. "çok güzeldi" falan desem daha çok heyecanlanıp detay isteyecek.

Biz tektasimi almaya birlikte gittik ama eşimin ailesinin gitmemizi istedigi sarafta benim istedigim model yoktu. Ama ordan almak zorunda oldugum icin icime sinmese de aldim. Sonra eve geldim iki gun taktim baktim ki bol geliyor, gidip kucultturduk. Simdi bem seni cok iyi anliyorum. Ben de o zaman nisanlima istedigim model olmadi diye bayagi tavir yapmistim. Ama inan simdi aklima bile gelmiyor. 8 gun sonra 1 yil olacak insallah sozleneli. Suan bunlar hayatinin merkezinde oldugu icin oyle geliyor ama karsina yeni ugraslar cikinca bu dert ettigin mesele onemini kaybedecek. Bu denenme olayina gelince; eger bu inanc gercek olsaydi saraftan yuzuk alan herkesin bosanmasi gerekirdi. Cunku sen ozel imalat yuzuk yaptirmadigin surece denenmis bir yuzuk aliyorsun. Benim sana tavsiyem sevgilin de madem hep sana destek oluyor, uzme cocugu tak koluna git sarafa kuculttur. Kayinvalidene de sen hiç haber etme. Eger sorarsa boyle hic onemsemeden uzerinde durmadan aaa evet bi ara kucultturduk der gecersin.

aslında enteresan olan başka bir durum da var, aileler bohçayı konuşmuş tarihler ayarlanmış vs.
formalitedne bir evlilik teklifi yapılacak, herkesin de haberi var.
gelin hanım yüzüğü dert edinmiş.
yahu hangibirimiz evlilik teklifi aldığında kvsiyle konuştu? oğlun bana evlilik teklif etti diye.
zaten formaliteden yapılmış bir işi bu kadar karıştıracak ne dert var anlamadım.

böyle bir ortamda birilerini aramanın ne anlamı vardı,sonra da anlatılabilirdi değil mi
herkesin denediğini erkek arkadaşın mı anlattı,daha çoookk konu açacaksın gibi görünüyor burada

Eeee ben anlamadım şimdi kuyumcuda deneyip aldığınız yüzük daha öncesinde kaç parmağa takılıp denenmiş olmuyor mu? Uğursuzluk olmuyor mu o zaman ? Siz bu mantıkla ilk sizin takacağınız özel bir yüzük yaptırmalısınız. Sizi biraz kaprisli buldum. Ne güzel sürpriz yapmış burnundan getirmenin alemi ne ki? Gidip daraltırsınız olur biter.

Yüzük büyük geldi diye üzülmen yersiz. Ama sonrasında annesiyle konuşmaların daha yersiz. Daha yeni teklif etmiş, bu ne merak arkadaşım ya, teklif eder etmez annesine haber veriyor. Evlilik teklifi edilir, sonrasında duygusal ve romantik dakikalar başlar. Ne bileyim dışardaysanız, romantik romantik yemeklerinizi yersiniz falan filan. O sırada en son sesini duymak isteyeceğim kişi eşimin annesi olurdu herhalde. Birde kadın sana o kadar laf söylemiş, oğlum yaranamıyor falan filan. Deseydin ya sevgiline, annen bu lafları etsin diye mi telefon ettin diye. Ayrıca yüzüğü herkesin görüp denemiş olması sadece sevgilinin suçu. O sana alınmış özel birşeydi sonuçta. Cebine koyup taktırmayacaktı. Yarın birgün bunlar sana aldıkları bohça malzemelerini de denerlerse hiç şaşma.

Bu kadar büyütecek ne var al nişanlını karşına sakince başkası tarafından denenmiş yüzün uğursuzluk getirdiğine inandığını içine asla sinmeyeceğini kırmadan anlat. Sonra kimseye söylemeden gidin yüzüğü küçüğü ile değiştirin kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Söylemeden geçemeyeceğim uğursuzluk olayı çok saçma inanmayın böyle şeylere

sertifikayı neden size vermediler.

kutusuyla yüzüğü verdi, sertifikayı sormak hiç aklıma gelmedi.

çok merak edermiş de o yüzden. bekliyormuş yani.

böyle bir ortamda birilerini aramanın ne anlamı vardı,sonra da anlatılabilirdi değil mi
herkesin denediğini erkek arkadaşın mı anlattı,daha çoookk konu açacaksın gibi görünüyor burada

annesiyle konuşurken falan baktım yüzüğü sormuyor hiç nasıl güzel mi falan diye, ordan anladım gördüğünü. başka kim gördü dedim önce söylemek istemedi sonra söyledi. denediler mi dedim denemediler diyemedi de ben görmedim dedi. yalan söylediğinde anlayacak kadar tanıyorum.

evet.

gecelikler havada uçuşuyor şu an ama sözden önce benim görmem uygun değilmiş.

Kayınvalidenizin yüzüğe dokunma öyle tak gibi tavırları benim de hoşuma gitmezdi. Yüzüğü kimin taktığından çok bu laflara takılmalısınız bence. Burada hayatınıza da karışacağının sinyallerini veriyor. Şekilcisin, oğlum sana yaranamıyor gibi laflar eden birinin size olan sevgisinden şüphe ederim istenen gelin olduğunuzdan emin misiniz? Sırf oğlum istiyor diye seni alıyoruz havasındalar. Düğünün olacak istediğin zamanda yapamıyorsun, sen cahilsin anlamazsın diyerek seni hayatının en önemli gününün figüranı yapıyorlar seni alıyoruz ya ona bak sen ötede oyna işimize karşıma der gibi... Bunlar daha büyük sorunlar. Seni anlayabiliyorum benim de uzun bir ilişkim var şuan nişanlıyım yaşlarımız da yakın. Bu teklifi, o yüzüğü ne kadar beklediğini anlayabiliyorum. Bana da yüzüğüm gelmeden önce herkes denemişti görümcelerim kayınvalidem, üzerine bir de resim çekmişler tek tek deneyerek İçten içe bozulmuştum çünkü o yüzüğü parmağıma takmak için ben de 6 yıl bekledim onlardan önce ben denemek isterdim çünkü benim için anlamı büyüktü. Alyansımda da aynısını yaptılar. Ama bunları sorun haline getirmedim. Yüzük yerine takılacak daha büyük sorunlar var güzelim aç gözünü. Nişanlın böyle her denilene evet deyip susarsa sen ezile ezile kafana taka taka hasta olursun haberin olsun. Aç gözlerini...

gecelikler havada uçuşuyor şu an ama sözden önce benim görmem uygun değilmiş.

Al nişanlını karşına konuş o zaman. Sana özel olan şeylerin başkası tarafından görülmesinden rahatsız olduğunu söyle. Hatta örnek ver, ona alacağınız boxer ve atletleri evin bireyleri görse ne kadar hoşuna gider? Ya da saat alacaksanız, o saati evdeki tüm erkeklerin denediğini ve büyük gelirse sizden biri arasa ve kızımız sana yaranamadı tak işe falan filan dese ne kadar hoşuna gider. Diğer arkadaşta yazmış, bunlar ufak şeyler ama sevgilinin ailesi size hep karışacağının sinyallerini veriyor. Kv yüzükte oynama yapmasını istemiyormuş diye sen yüzüğü neden öyle takacakmışsın? O yüzün senin mi kv nin mi? Bana pek masum gelmediler.

yorumların hepsini okumadım sadece tek birşeye deyinmek istedim. Ben yüzüğümü kuzenimin kardeşimin eline zorla takıyordum uzuktan bakınca nasıl duruyor görmek istiyorum diye

istenen gelin olsam 9 senedir bekliyor olmam. yüzüme karşı istemediğim hiç söylenmedi ama bekleyince anlıyor insan. sevgilim hep "niye istemesinler" falan dedi, yani istemediklerini iddia edecek başka bir şey de yok aslında. askerden dönünce mecbur istemeye geliyorlar işte.

Gerçekten kendinden dahil herkesin kursağında bırakmışsın böyle bi günü.
Adam sana süpriz yapmak istiyor tek taş alıyor evlilik teklif ediyor
yok büyük yok beraber seçicektik
Bide ailesi nasıl teklif etti deyince eh işte diyorsun.
İyi olanı görmeyi denemelisin biraz da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…